Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@andrealisy neverim ,ze to bola poporodna depresia a uz vobec nie ked viem,ze aj prve dietatko jej zomrelo za zvlastnych okolnosti 😠
stretli ste sa vobec niekto s poporodnou depresiou v takomto rozsahu?viete o nejakom konkretnom pripade,ked matka doslova odmietala svoje dieta?resp by mu ublizila?(v dosledku poporodnej depresie myslim) ja som mala trosku problem sa adaptovat ako matka.nic speci,no ked maly napr hodinu plakal a ja som nevedela,ze co mu moze byt a robila som cokolvek a on neprestaval,tak som ho nechala chvilku v izbe na posteli(v strede manzelskej) a sla som za dvere sa rozdychat.(videla som na neho,no musela som odstupit)minutku ,dve ,nikdy nie viac.posledne co som chcela bolo,aby som od unavy z nervov po malom zhucala,alebo co.vsak bol len miminko co malo zjavne nejaky problem,len nevedelo povedat maminke,ze aky,tak plakal.ale chodila som sa rozdychavat za dvere.to bolo len na tom zaciatku.v porodnici to nebolo,ale doma uz ano,ale len par dni.potom sme si nasli svoj rezim.ja som zacala rozpoznavat aky ma maly problem a bolo 😉 ja som vtedy spavala tak 2-3 hodiny denne,bola som total vycerpana,mala problem kojenim.no veru zaciatky neboli lahke.no nikdy by som nedokazala svojmu ani inemu dietatku ublizit.ved to sa neda.to predsa ten clovek vidi,ze ma pred sebou male krehucke miminko.to sa neda....toto ja nikdy nepochopim 😠
@aliza ved jasne,ja som rada,to neber v zlom predsa 🙂 to som viacmenej pre seba tak napisala,lebo predsa len to uz je mimo temu,aj ked sa jej to dotyka.ja som rada,ze si sa vyjadrila k tomu,vsak aspon viem,ze ty si to nejak neriesila kedze si uz pri druhom vedela o vakcinach viac 😉
@pici ze chutne 😀 😀 😀 no nic moc to nie je a clovek by si myslel,ze ake fajn masaze sa matke dostanu a nic moc veru 😀 😀 😀
@bobocka ved jasne, ze som to nezobrala zle 😉, pohodka najvacsia
a k tym zlepsovakom na hradzu, moj nazor je taky, ze mne sa to nepaci, zda sa mi to neprirodzene a ked som citala, ako baby opisovali, ako si to 'robia', tak ma napadalo kadeco 😀. Ak to niekomu pomohlo, tak OK, nic proti, ale mna to nepresvedcilo
@pici no vela zien to robi.aj ja veru(aj ked nie moc,po case ma to prestalo bavit 😅) prijemne to veru nie je.som cakal nieco podstatne prijemnejsie 😀 ale zas si to nenatahujes neviem ako.zo zaciatku malinko a po case tou masazou a cvicenim je to ohybnejsie a uz si mozes dovolit aj viac .
@bobocka nie nie nie... to nebol dobry napad.. pane boze niektore videa su vazne zle. jednu tam operovali na tie kondylomy ktore mala totalne v konecniku a celu ju tam robili. a natocili to... tak to som vazne nemusela vidiet, ja ze to je porod a sitie po nastrihu a toto ... mimo temu ale musela somt o povedat
@bobocka a moja mama mi zase stale hovori nech sa nebojim ze budem tucna. ze ked budem ako ona tak priberiem 7 kil :D a ona rodila tak ze ani nevedela a na 6 prstov bola otvorena, a bola zhrozena preco tie zeny tak velmi kricia ked jej nic nebolo... ale dostala oxitocin / asi/ a potom uz zistila ze preco :D ale ja som bola rychlovka :D aj brat D: ale moja mama odmietla erarne veci. to mam asi po nej :D
@zuzi118 vies ja som pozerala video co mi bobocka poslala na tu masaz hradze.. to sa mi moc nepacilo tak som klikla na jedno omylom, tam rodila babo nohami von, co som este nevdiela a jedno tam bolo, no vyzeralo to ako sitie po natrhnuti tak ze si to kuknem a to bolo ale chirurgicke odstranovanie kondylomov z oblasti posvy a v konecniku aj vo vnutri toho mala plno plno. tak to bolo velmi skarede video...
@pici
cooooo???? ty to musis vidiet???? ja by som teda nechcela vidiet co mi tam robili pri mojom porode ani nahodou 😖 to by som asi mala nocne mory.....aj ked som mala poporone blues, asi tak mesiac....v kuse som bezdovodne plakala, teraz ked si na to spomeniem tak si myslim jaka krava pubertiacka som bola 😀
@andrealisy ja som revala ked som pocula nejaku hocijaku reklamu,ci zvucku vecernych novin 😀 😀 😀
@andrealisy ano som taka. u zubara, gynekologa. ocnej. vsade. musim vediet, co a ako budu robit. preco . naco , zaco. a ci je to potrebne. vsetko ma zaujima. neviem co je to za vlastnost. ale potom som pokojna. nemam strach. ale ked neviem a cakam ze jeeeeeej vsetko bude ok a potom ma zarazi nejaka bolest tak to tazko znasam. pri jednom vysetreni som netusila o co ide a moj doky povedal, ze to zvladnem... a bol to pre mna sok, tak radsej vsetko kukam. aj ked cs napriklad s polozavretymi ocami...
@bobocka
sranda tie hormony,ze? a ked sa ma manzel pytal ze co mi je ja ze neviem a baaaaaa 😀 chudak sa bal ze malu do mikrovlnky zavriem asi 😀 😀 😀

@bobocka tak teda priamo, TBC som synovi nedala. Moze byt? 😉