Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@pici aj mne......mna ked pre operaciou isli oholit, tak som ich poslala do....ze to zvladnem aj sama.....rovnako som vyhodila medikov..mozno, keby mali v sebe aspon tolko slusnosti, ze sa spytaju, ci mozu a aspon predstavia, bolo by to trosku ine, ale ako dojde tam 5 ludi, ktori sa neracia slusne spytat ani predstavit a maju si ma obzerat.tak to teda nie........
@zuzi118 budem bojovat o to, aby to tak nebolo. ale jasne ze ten kto tam byt musi a hlavne ma. tak ten nech tam je :D zase nejdem si z porodu robit sukromy zur. ale narusaci ... to je moj nazov, lebo mna by tam ktokolvek navyse rusil.. tam byt nemusia... iba by ma to nervovalo... mozno zmenim nazor, dostanem strach a budem tam niekoho chciet... ale zatial vravim nie
@pici pri porode zo mna vsetko clovecenstvo spadlo a mne bolo uuuplne jedno kto sa mi kde hladi. a ked boli vizity a pri posteli mi stalo asi 10 lekarov a sestra mi pinzetou odhrnula vlozku a ostatni pozreli,ze ci dobre-no mne to bolo jedno.ja som to neriesila ako nejaku neprijemnu vec.proste su to lekari co maju vidiet ako vyzera hojaca sa rana po nastrihu.sestra to dhrnula fakt len na sekundu.,aby to hlavne primar videl a ostatni sa len bajocko pozriet mohli.ale zas ak su tam praktikanti ,tak ako sa maju z nich stat dobri lekari co vedia ako vyzera dobre hojaca sa rana ,ked im rodicky nedovolia sa pozriet?mne osobne boli navstevy u mojho stareho gynekologa ovela neprijemnejsie ako vizita v porodnici s desiatimi lekarmi 😀
@aduskatt
ale zalezi aj aky mas porod, ja som manzela mala pri porode a ani som ho nevnimala....hlavne ku koncu....a ked sa mala narodila tak sa rozplakal 😀 aj fotit zabudol 😀
@pici 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bobocka ja som zase opacna.. moj lekar mi je blizky, kuka na mna vela :D tak sa ako tak nehanbim. predtym som mala normalne skoro fobiu.hanbim sa. nemozem za to, nahota mi ne pritom prirodzena.. ale nie cudziemu muzovi. ale dokyho beriem uz ako sucast. obcas na mna kuka ked vidi ze som v krci, ze ci sa ho este stale hanbim/ bola som tam totiz nesmierne vela krat/ a ja ze ano hanbim, je to intimne a trosku s tym mam problem. ale ako som povedala, mozno vsetko zmenim, na vsetko nazor aj na taketo malichernosti, budem sa tesim z baba a nie z debilin ci mi medik videl susku. ale... prijemne mi to nebude asi nikdy
@andrealisy moj bohuzial vobec nemohol byt so mnou, lebo v tej dobe bol problem na vychode slovenska, ked iste etnikum zijuce v nasej krajine rabovalo v obchodoch dennodenne.a vsetky ozbrojene zlozky na celom Slovensku museli byt v sluzbe☹takze napriek tomu, ze zijeme na zapade, neuvolnili ho zo sluzby k porodu.vtedy nadaval aj primar, ze co to za ludi tu zije, ked kvoli nim nemoze byt otec pri porode.......kazdopadne som zistila, ze sa to da prezit aj bez partnera, ked treba..
prave som to aj ja dopozerala a spomenula som si na svoj porod, aj mi slzicky isli...len ja som nemala 'panka' v bazene 😀. Inak, ak chce niekto takto rodit, ale ma strach byt mimo nemocnice, tak porodny dom je uplne najlepsia volba, skoda, ze u nas nie su.
@pici
a ked pride zenkska budes chciet vidiet jej susuru 😀 😀 😀 😀
@andrealisy ano. poviem jej nieco za nieco moja mila.. to neni len tak, ze hej ukaz :D
@pici 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@pici moj stary genekolog je kapitola sama o sebe.hygiena nula bodov,mala som pocit,ze som mu na obtiaz..no zle. a pred porodom som si myslela,ze budem mat problem s tym,ze pri porode sa mi vsetci prave tam sustredovat budu a ze to bude neprijemne,no vtedy mi bolo vsetko jedno a fakt vsetko clovecenstvo zo mna opadlo.nechapala som tomu.bolo mi to jedno. a aj na oddeleni mi sice nebolo najprijemnejsie,ze som musela fufurku ukazovat denne,no nevadilo mi to.bol to len chvilinka.kino si tam z toho nik nerobil 😉 teraz uz mam noveho gynekologa,najziadanejsieho u nas,tak hadam uz lepsie bude ako pri om prvom 😉
@pici
normalne som zachvat smiechu dostala z teba zenskaaaaaaaaaa
@aduskatt to bola sekundicka. este som jej povedala ze tohto soms a obavala a musela som sa psychicky pripravovat.. a kukala na mna s tym ze nech si nemyslim ze jej je to prijemne... a to iste mi povedala aj ta mila sestricka co mi robila klystyr... ze sa nemusim hanbit, ze jej je to viac neprijemne ako mne...
@andrealisy tak ale neni to tak. ako chapem ze su iste pravidla. ale ja zene nebudem ukazovat nic a muzovi len svojmu doktorovi. nie som ani prasa ani tela na vystave ani umelkyna z holandska. striktne odmietam
@bobocka
ja presne tak isto, tiez mi bolo vsetko jedno nevadilo mi ozaj nic.....aj ked tu take ze vizita hadam ani neni ja si nic take nepamatam...pride jedna sestra, zastrie zaves pokuka co ma a ide, ziadne take ze 10 ludi cumi to nie. ale hovorim bolo mi to uuuuplne jedno
@aduskatt ja som zazila velmi velmi mile sestricky, nikdy som nemala nic zlomene, nikdy v nemocnici, chapes cele stres.. ale neva, co mi budu robit som vedela, kto mi susku uvidi som sa informovala, a to oholenie , teda kontrolu ci som sikovna som prezila.. ty.. a moja svokra tam tiez bola, a ja som ju upozornmovala ze ma sa oholit... akoze cela... a ta sa oholila podla svojich predstav 😅 a ta moja sestricka jej hovori, ze to co za dielo si tam vytvorila :D teraz ma to tak spatne pobavilo.. ale personal bol ku mne velmi mily...
inak baby mna ked pozreli,tak skonstatovaliz,e holit nemusia 😉 ale myslimz,e kazda z nas co si zazila velike brusko mi da za pravdu,ze poriadne oholenie v poslednych stadiach tehotenstva je velmi narocne.ja som tam proste nedovidela a zrkadielka som neriesila,tak som len popamati sla 😀 ale tie vytvory co tam lekari musia potom vidiet 😀 😀 😀

@aduskatt ano.. ja by som tam manzela nechcela, ale ani kamosku, ani matku ani nikoho. tak to citim.