Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@bobocka ja by som nemala problem s medikmi, jednym dvomi, ktorych by mi predstavili, slusne by sa spytali, ci sa mozu pozriet a boli by ako doprovod jednoho lekara/ky. Ale aby na mna cumelo 15 ludi az od dveri, tak to e-e. Nastastie ja som taketo hromadne ukazovanie mojej onej nezazila. Vzdy ma pozrela izbova lekarka a pri tom bola este jedna sestricka. To mi vobec nevadilo. Vadilo mi vsak, ked sa zmenili sluzby a dostala som taku gestapacku co vyzerala ako ten hlavny chlap so sexmisie, mala take nakreslen obocie a super kratke rysave vlasy. Tak ta mi neskutocne vadila. Strasne bolestivo mi stlacala brucho aj bradavky - tym ma dost zaskocila, lebo tie predtym sa mi prs nechytali. Keby som nato bola pripravena, tak ju poslem k sipku. Deti sali pekne obidve, tak nepotrebujem nejaku gastapacku aby mi magala prso, ze ci mam dost mlieka
@bobocka
ja som vobec nebola oholena ja som to proste nedokazala posledne mesiace som to neriesila 😀 a v nemocke to tu nikto neriesi 🙂
dalsia vec... pridavam do zoznamu malichernosti, ale aj tak ich nechcem.. ziadna rysava teta mi nebude makosit prsia. a kde to sme? ved to je naozaj neuveritelne...
@zuzi118
coooo? prsia ti magala???? to pocujem prvy krat 😲 😲 😲 😲
@pici
pocuj ten tvoj zoznam sa nejako rozrasta nie 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@andrealisy no to ano... ved ale to co uz je ze dojde teta magat prsia? tak to by ma ani nenapadlo. takisto ako kontrola hovienka.
@zuzi118 no mne brucho pri kazdej vizite pochytali,no prs sa mi nik nedotykal.to mi je novinka,ze take sa pri vizite robi 😕 @andrealisy no ja neviem byt neoholena.to uz nech sa kadejako oholim,no oholena byt musim.sa si fakt nepamatam,ake to je sa neoholit,tak tomu je uz riadne vela rokov 😀
no baby ja fakt cumim na niektore veci to keby mi niekto len tak povie si myslim ze urcite sranduje......
baby zajtra na mna myslite... mozno coskoro budem nad porodom rozmyslat trosku v realnejsej buducnosti... dakujem za pokec, fakt soms a pobavila...
@pici no, ja som si tam potom nechala doniest radio, rychlovarnu kanvicu, prenosny tv a tak....a ak sa dalo, tak sestricky ku mne na izbu nikoho nedavali, lebo som mala depku, ze kazda dosla a za par dni odisla, sa tam vystriedalo 28 bab za tu dobu na izbe a mne uz zacalo vadit kazdu chvilu si zvykat na nejaku inu babu.......nevadilo mi byt samej, ked som bola uplne sama a pozerala tv aj do tretej rano.........inak, ked som mala babu, co chcela o desiatej spat a vypinala som kvoli nej telku, tak to som bola na nervy
@aduskatt dolu hlavou? to je for? to ako ? ti nenatiekla krv do mozgu? to sa tak hovorilo ked som bola mala... ze nevis na tej preliezke, natece ti krv do hlavy 😝
@andrealisy tak tomu ver. akoze srandicky srandicky, ale toto keby mi niekto robil tak to by som uz asi zakrocila. vaznejsie :D este ze tu baby popisali zazitky...to by ma ani nenapadlo.. to nevymyslis :D to je zivot
@bobocka
ja som mala problem si nechty na nohach strihat a topanky obuvat 😀 😀 😀 😀 😀
na holenie som fakt nemala energiu
ale hovorim tu to neriesia este na predporodnej nam hovorili ze nech si nerobime starosti s tymto, mozno keby som vedela ze ked sa neoholim ja, tam ma oni oholia tak to viac riesim 😎
@aduskatt ja som bola obidva krat sama... teda raz s dvomi babami, ale ta jedna isla domov po zakroku, plakala tam , manzel ju tam utisoval... druha vracala jak besna z narkozy.. a ja som tam sedela a kukala ze aha, chcem ist domov :D ale obed odisli.. ale boli vedla aj obcianky a to som bola rada ze som sama.. cely cas... a druhy krat bol volny apartman tak som isla, mala som telku, cipsy, muz doniesol mcdonald a bola som ako na vylete...no tak ale to neporovnavam jasna to vec lebo tri dni vydrzis
@bobocka
@andrealisy no ja som tiez zostala pozerat ako taky puk. A to som bola druhorodicka.

@aliza ja kukam ze aky vola :D