icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

andrealisy
20. jún 2011

@dobromila
a to je aky ten klasicky?
mne ho robili tuna v uk asi tak ze som prisla rano zobrali mi krv a dali mi vypit asi pol litra takej hnusnej sladkej zbrndy (energeticky drink) potom ma nechali 2 hod sediet, nemala som velmi ani chodit ani nic take a zobrali mi krv znova....a to bolo cele
ja ze to vsade tak isto robia???????

dobromila
20. jún 2011

@andrealisy no presne taky, ako píšeš. Akurát, že sa mi vidí,že až pol litra to nebolo. A ešte som si tu žbrndu musela priplatiť. Teraz si len kúpim raňajky, fajne sa najem a vezmú mi krv a hotovo.

bobocka
20. jún 2011

@katka888 urcite hodim.oni vzdy(kazda televizia) do 24 hodin davaju relacie do archivu.niekedy aj skor.nebude problem to sem skopcit 🙂

katka888
20. jún 2011

@aduskatt
ak by si byvala na vychodnom slovensku pri ukrajinskych hraniciach, alebo v blizkosti napr posty ako spadovej oblasti pre Lunik IX, dala by si ockovanie TBC?

andrealisy
20. jún 2011

@dobromila
aha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ok
inac podla mna to hnusne bolo ale bola tam jedna sestricka nie ta co mi krv brala ale len tak tam sedela, bola tiez tehotna a ona ze ked jej robili tento test tak sa namotala na ten drink ze je na nom zavisla 😀 😀 😀 😀 😀 fuuuujjj sak to jake hnusneeee

bubulka722
20. jún 2011

@andrealisy Tak mˇna by to veľmi zaujímalo aj napriek tomu, že sa do UK vôbec nechystám. Dnes som počula rôzne polopravdy na RUVZ, tak by som si to rada overila priamo od ľudí.

bobocka
20. jún 2011

@andrealisy no mne kazali si ist kupit glukozu do lekarne(asi 20centov to stalo) a to som nalacno vypila a do hodiny od vypitia mi museli stihnut krv zobrat.nic strasne.mne to vobec problem nerobilo 😉 len by som chcela vediet,ze ci to ma nejake riziko ked to didi odmietla.

dejka77
20. jún 2011

@aduskatt Co si sa dozvedela o tom ockovani? Moja mala este nemala ziadne a myslim, ze si mozem vybrat proti comu ju dam zaockovat. Ani neviem co presne v tej knizke mam, tusim je tam cierny kasel, tuberkuloza, zltacka a co ja viem co este. Toto su snad dolezite ockovania ci nie?

bubulka722
20. jún 2011

@katka888 Radšej by som sa presťahovala. Na druhej strane očkovanie proti TBC vôbec nechráni proti nákaze.

katka888
20. jún 2011

@bubulka722
nie, nie, ja som tu otazku myslela vazne.... pochybujem, zeby si sa odstahovala, len ma zaujima, ze ak by si zila v takej oblasti , ci by si inac nepozerala na ockovanie TBC

bubulka722
20. jún 2011

@katka888 Po tom čo viem, nie.

katka888
20. jún 2011

@bubulka722
´joj, ved som sa pytala @aduskatt no diky za nazor, ale aj tak, ak by si tam zila a neriesim teraz odstahovanie, ako by si sa na to pozerala?

bubulka722
20. jún 2011

@katka888 prepáč, že som reagovala. Odpovedala som jednoznačne.

katka888
20. jún 2011

@bubulka722
sme pisali naraz, uz si odpovedala 🙂
p.s. to "joj" bolo pre mna, ze hlava derava, som si nevsimla, ze mi odpisal niekto iny a ze som reagovala akoby odpisala aduskatt ... to nebolo v zlom, som rada, ze mi odpisal aj niekto iny 🙂

bubulka722
20. jún 2011

@katka888 😉 beriem späť

andrealisy
20. jún 2011

@bobocka
hej take iste ako ja som mala nie? tiez neviem co je na tom take, nepride mi to skodlive, sak ti len krv beru a to robia x krat pocas tehu???? ten drink, alebo glukoza je asi plna cukru ale hadam nic az take strane.....preto som sa pytala
@dobromila ze aky je to ten klasicky ja ze to nejaky iny 😀

spalka
20. jún 2011

inac, nam pediater povedal, ze TBC je to najhnusnejsie ockovanie z povinnych co sa detom do 2 rokov dava... paradox je to, ze to detom frknu hned ked sa narodia ☹, nasa mala nema, aj som volala na plucne v podunajskych biskupiciach, ze ju dam dodatocne, ked mala vyse roka, pani na druhom konci mi odporucila pockat az kym budeme mat po vsetkych povinnych, kedze dcerka mala vtedy znizenu imunitu...nedam ho vobec

andrealisy
20. jún 2011

@bubulka722
co myslis to s tym ze ti nezoberu dieta do skolky ked nebude zaockovane?

andrealisy
20. jún 2011
https://www.youtube.com/watch?v=LKFD0QdIb5E

baby videli ste toto video? neskutocneeeee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katka888
20. jún 2011

@andrealisy
toto mi pise pri tom videu:
"Video zahŕňa obsah partnera SME, ktorý ho vo vašej krajine zablokoval na základe autorských práv.
Je nám to ľúto."
nejde spustit

andrealisy
20. jún 2011

@katka888
vazne? ☹ skoda ☹
to je ako mozne 😠

andrealisy
20. jún 2011

@katka888
je tam krasne video novorodeniatka ako sa samo hned po narodeni pritiahne k prsniku a prisaje.......

bubulka722
20. jún 2011

@andrealisy Ano, zaujímalo by ma ako je to v reále.

bobocka
20. jún 2011

@andrealisy ina area mamina.nas k tomu nepusti.ale ak napises co je to za video,tak si to mozme dat do vyhladavaca a mozno nam to otvori cez nieco ine 🙂

andrealisy
20. jún 2011

@bubulka722
neviem ako to je len to com mam od kamosky, jej mala chodi do skolky ale ci jej toto niekto kontroloval neviem....k lekarovi nemusli s malou ist na ziadnu akoby vstupnu prehliadku tu pridu k tebe domov pozriet ako byvate a tak ale to len ako keby detska sestricka taka co chodi domov pozerat novorodencov ked z nemocnice prepustia - vtedy len kukne ci ma babo vlastnu postielku ci mame detektor dymu 😀 , popyta sa ci fajcime da rady ohladne syndromu nahleho umrtia a kopec letakov a somarin a ide prec

danka.chomka
20. jún 2011
andrealisy
20. jún 2011

@bobocka
no uz
@katka888 pise ze to nejde ale krasne to je
skus dat do you tube: breast crawl je tam zopar takych ale nadherne...... 🙂
ja som netusila ze novorodeniatka taketo dokazu, v porodnici mi jedna taka nejaka vounteer ohladne kojenia o tom hovorila ze videla ako sa cerstvo narodene dietatko "doplazilo" k bradavke 🙂 🙂 🙂

andrealisy
20. jún 2011

@danka.chomka
😀
toto co som ja myslela tam neni ale nieco podobne.....neni to uzasneeee

bobocka
20. jún 2011

@andrealisy

https://www.youtube.com/watch?v=bpKz1RwqH6c

to je strasne zlate.jak sa certi a zliaza dole 😀 😀 😀

andrealisy
20. jún 2011