icon

Čo najviac bolí na pôrode?

8. apr 2023

Ahojte, som prvorodička, do pôrodu mam ešte dobrých pár mesiacov ale teda nevyhnem sa mu preto by ma zaujimalo čo je alebo čo bolo podľa vás na pôrode to najbolestivejšie ?
Sú bolestive len tie kontrakcie alebo bolí aj samotné tlačenie-prechod babatka cez rodidla ?

zero_hero
8. apr 2023

U mna všetko čo prišlo potom - sitie, hojenie 🙈

ankare
8. apr 2023

Najviac bolia tie silné kontrakcie. Tlačenie nie. A pri prvom pôrode má straaaasne bolelo šitie, keď som bola aj dnu potrhana a dnu sa to umrtvit nedá. Všetko som cítila... Vpich, tahanie nite,... 🥴
Držím palce!

ankare
8. apr 2023

@adri266 nevieš, ako bolia tie silné kontrakcie, keďže si mala epi, tak nemudruj.

lila1988
8. apr 2023

Určite si daj epidurálku. Mna boleli kontrakcie, tlačenie nebolo asi kvôli epi bolestive

miimss
8. apr 2023

U mňa boli najhoršie kontrakcie, skrz toho že som sa otvárala rýchlo (o 00:00 prvá kontrakcia úplne jemná bolesť, ktorá sa opakovala hneď každých 5 min a 4:20 bola malá na svete) tlačenie má nebolelo vôbec ani som necítila kedy nastala ruptura. Keďže mi nestihli dať EPI tak som veľmi vážne povedala Dr. nech mi to tam pri šití poriadne úmrtvi, lebo už nechcem cítiť ďalšiu bolesť 😅 takže šitie bolo ok.

adri266
8. apr 2023

@ankare 😎DAvas si patent na najhorsiu bolest pri porode, ci?

janulienocka
8. apr 2023

Hamiltonov hmat bol pre mňa z celého pôrodu najhorší

29simona29
8. apr 2023

pre mňa kontrakcie, najmä tie posledné a pocit, akoby ma išlo rozdrapiť Epi som nemala, možno inak by tak bolestivé neboli, neviem posúdiť...Samotné tlačenie už tak bolestivé nebolo a keďže som ani raz nemala šitie ani poranenie, tak vlastne 2-3 hod po pôrode som sedela aj chodila po svojich..Pre mňa osobne bolo dosť bolestivé aj kojenie a sťahy maternice popri tom, plus celkovo bolestivosť pri kojení. Ale kľudne by som si to zopakovala aj 3.x

gr3tch3n
8. apr 2023

Ja som si presne pred pôrodom čítala takéto diskusie a úplne ma vystresovali. Ale pozri, ja som citlivka, aspoň si to o sebe celý život myslím, a poviem ti, čakala som niečo horšie. A to som mala vyvolavaný a dlhý pôrod, kým som sa otvorila dostatočne na to, aby mi dali epidural mala som kontrakcie každé 2-3 minúty a všetko do krížov. Sprcha bola môj najlepší pomocník a potom konečne epidural. Ale teraz spätne si myslím,že to nebolo až také bolestivé. Odkedy zabral epidural pohoda. Na tlačenie mi síce odznel, ale vôbec ma tlačenie nebolelo. Nemala som poranenia, takže k šitiu sa neviem vyjadriť.
V skratke, neboj sa, všetko bude dobré, zabezpeč si epi a dáš to.

1mina
8. apr 2023

Kontrakcie boleli ale neviem to spravne vysvetlit bola to soce velka bolest ale nie taka pre mna ze hroza ? Nejak inak som ju vnimala neviem 😂 ale zato sitie pri prvom porode a nasledne hojenie mi prislo horsie ako cely porod

mimi1988
8. apr 2023

Porodila som 3 deti bez epi.. Boleli kontrakcie, tlačenie celkom ok vedela som že sa moje utrpenie každú chvíľu skončí :D šitie ma ani raz z 3x nebolelo... To už bolo vykúpenie po tom všetkom čo som zažila a prežila 🙂) Ale dá sa to zvládnuť, moja babka porodila 14deti🙂

ivangeline
8. apr 2023

Pri prvom ...kontrakcie (pol dna trvalo..). Pri druhom tlacenie(za 4h odrodene). Tretie ...coskoro zistim..:D

gabika128
8. apr 2023

Kontrakcie, nikdy som nezažila horšiu bolesť, po stenách by som sa dokázala škrabať. Najhoršie keď trvajú hodiny a hodiny 😱 tlačenie a šitie som už mala s epi. Kamošku zase nebolelo kontrakcie ani tlačenie, ale na šitie dodnes spomína... 🙄

kiki68
8. apr 2023

To vysetrenie pri porode, to mi prislo velmi bolestive. A to som mala velmi bolestivy porod bez nejakej epi a vymozenosti. Ten jeden cipok nezabral vobec a jedna nospa, ta tiez nezabrala, skor naopak. Tlacenie 40 minut. Ale furt lepsie ako ked mi jedna zubarka trhala zub 😂

nikiki29
8. apr 2023

Kontrakcie. Zo začiatku ani nie, ale keď už prídu tlaky to je iný extrém 😅

jaruska_12
8. apr 2023

Kontrakcie a šitie 😁😁😁

marzii35
8. apr 2023

Kontrakcie. Samotný pôrod bol nič. Vykúpenie

beky223
8. apr 2023

Každá to máme inak a takisto každý pôrod je iný... Ja keď som si robila takýto "prieskum" pred pôrodom tak skôr mi každá povedala, že kontrakcie bolia viac a to tlačenie už je také vykúpenie. Ja som to mala nakoniec skôr naopak, kontrakcie som zvládala dobre, tlačenie ma bolelo viac, mala som pocit, že prepána, už nech ide von alebo ostane dnu, ale nech neostáva tam v strede 😅😄 šitie bolo už zase ok.

jasminkaj
8. apr 2023

Najviac ma boleli posledné kontrakcie pred príchodom bábätka (cca 20 posledných minút). Dovtedy mi účinkovala epidurálka (vrelo odporúčam) a po pôrode mi dopichli ďalšiu dávku na šitie, takže ani to nebolelo 🙂
Ono niektoré mamičky robia zbytočne veľké BU-BU-BU okolo pôrodu, opisujú ho ako nejaký masaker a podobne.. Ale v skutočnosti to nie je také ako z hororu, neboj 😉 Radšej sa na ten deň teš, za odmenu dostaneš bábätko ❤

zuza265
8. apr 2023

Mna bolel iba nastrih. Vsetko ostatne pohoda😂🤗 hej a prave ten by boliet nemal. Nuz…

lusyyy36
8. apr 2023

Kontrakcie..Nič iné som necitila...ale co bolo ešte horšie ako kontrakcie, síce to nebolo,bolo to,že som nonstop vracala (od bolesti). A ja vracanie neznášam lebo ja keď začnem tak to nemá konca 🤢

kris_tin257
8. apr 2023

Kontrakcie určite, keď už som tlačila a samotný pôrod bolo skôr uvoľňovanie bolestivých kontrakcií a keď sa deti narodili tak neskutočná úľava, šitie nebolelo vôbec 😊

pukina
8. apr 2023

@pribinak mne epidural napriklad vobec neucinkoval :D tak aj to je velmi individualne.

pukina
8. apr 2023

pre mna boli kontrakcie najhorsie, aj ked som teda rodila nakoniec cisarskym, ani ta rana po nom nebolela tak ako 36 hodinove krce v bruchu ze by si hryzla stropy najradsej 🙂

dannieja
8. apr 2023

Kontrakcie sú hrôza, tlačenie ešte horšie, šitie ešte horšie, hojenie rán ešte horšie, ale najhoršie zo všetkého je keď ti zdravý novorodenec doma nonstop reve a vôbec nespí. Vôbec to však nemusí byť tvoj prípad, poznám ženy, ktoré nemali po pôrode ani jeden steh čiže ani žiadne zdĺhavé hojenie (čo by som za to dala!) a doma potom spokojného často spiaceho novorodenca. Zo ❤️ prajem tebe aj každej jednej, aby pre nich pôrod ani šestonedelie nebola trauma, ale krásne obdobie!

rik01lulaka
8. apr 2023

1,sekcia 2, úplná pohoda, prechádzka ružovou záhradou- rodila by som aj na druhý deň, šitie horšia bolesť ako celý pôrod 🥶😪 a dlhé zotavovanie po ňom 🙄 3, oxitocin a kontrakcie neskutočne bolesti, aj tlaky pri tlačení hrozne bolestivé 🤷- keby rodim prvé takto tak ma nik v živote nedonúti rodiť ďalšie

mikitilik29
8. apr 2023

Radšej si nič nezistuj vopred😃 každá to má inak ale pôrod nie je nič také strašné, dá sa všetko vydržať

jaond19
8. apr 2023

Kontrakcie poslednu hodinu pred porodom, tie ktore sa uz nedali predychat len pretrpiet. Ale raz mi zubarka trhala pokazenu bolavu osmičku sice s umrtvenim ale pichla mi ju zle a umrtvilo mi to spodok ust, nie tam kde bol zub a veru to bolo asi horsie ako porod. Tie som mala 3 bez epi a dala by som aj stvrty, ale uz sme skoncili :D zato tu osmicku dakujem bohu ze bola moja posledná... skoro som sa tam zrutila

martinka13
8. apr 2023

Posledné 3-4 kontrakcie. Tlačenie je už vykúpenie

nnnuuunnn
8. apr 2023

Po vytlačení bábätka už nič nebolí? Myslím tak vnútorne. Zrejme už nie je žiadna kontrakcia. Šitie a bolesť zvonka nemyslím...to si viem predstaviť.