Čo si myslíte o mužovi pri pôrode?
ahojte kocky chcela by som vediet Vaz nazor na porod pri ktorom je Vas muz, pripadne blizky clovek dakujem 🙂
moj mm najskor nechel(proste je taky typ) no po tom ako zacal prezivat tehulkovanie so mnou nazor zmenil a povedal ze teda bude pri mne.... ale nema ho nutit pozerat sa na to 😀 no jednoducho je to fajn ked v tazkej chvike , muz je pri zene a podpori ju... nezdielam nazor ze si to ma zena odrpiet sama..
pokial sa zena (co by nemala) nehanbi pred svojim muzom.. tak je len fajn... a naozaj aj z praktickych dovodov by som volila jeho pritomnost
Zalezi to asi naozaj od chlapa ci sa na to citi alebo nie ale myslim ze ak chlap vidi ako vsetko prebieha moze si tak viac vazit manzelku alebo priatelku, ale niektory to chcu hlavne preto aby zazili ten pocit, ten okamih ked sa babetko narodi pokial teda nejde o sekciu a ked si to mozu obaja rodicia vychutnat. Moj priatel pri porode chce byt a ja som velmi rada ze chce a ze pri mne bude🙂
Ahoj dámy, ja som rodila pred mesiacom, manžel sa najskôr nevedel rozhodnúť, či sa zúčastní. Aj sa bál, aj do neho každý hučal, že je to zážitok, aj nechcel byť za sraba, pritom tajne dúfal, že nebude doma 🙂 . Nakoniec celá tá paráda trvala tri hodiny, dosť mi pomohlo, keď ma hladkal a fandil. Keď som tlačila, radšej odišiel (tak sme sa dohodli, že ak by to bolo na neho príliš, pôjde von), prišiel, keď mi malého priložili. Skrátka, je to na partnerovi...aj keď by sa ma to asi dotklo, keby tam nebol.
jednoznacne ANO! ja by som bez neho neporodila... velmi mi pomohol... a nielen psychicky.. takmer kazdy tam na mna kaslal a len vykrikovali od pultu ze "tlacte" keby tam nebol tak som tam uplne sa ma a ani neviem ako by som porodila... pomahal mi aj pri tlaceni...teda vlastne robil ich robotu! a teda rodila som dost dlho podla mna voda mi odisla o 8mej a mala sa narodila o 18:45
Ahoj, jednoznacne partner patri k porodu. Ja som najskor nechcela nikoho pri sebe, aj ked priatel velmi chcel byt pri tom. No v poslednej chvili som si to rozmyslela. Ved on je rovnako rodicom, a nelutujem to. Prisli sme do nemocnice o 12:00 a maly bol na svete 12:45. Porod som mala rychly, a rychlo mi ubehli aj tie dve hodinky co sa lezi este na sale po porode, kedze bol so mnou, ubehlo to rychlejsie. Nielenze mame od vtedy ovela kludnejsi vztah, nehadame sa, myslim, ze si ma aj viac vazi...no pomohol mi velmi aj po psychickej stranke, cely cas ma drzal za ruku. Maleho dali hned mne, prilozit ho k prsniku a ked ho obliekli, dali ho aj priatelovi a nikdy nezabudnem nato, aky bol stastny ked ho prvykrat drzal v naruci. Moj priatel je jedinacik a babo drzal prvykrat v zivote 🙂 . Bolo to krasne. A baby nezabudnite, ze aj lekari su k vam milsi, ked mate niekoho pri sebe...
Súhlasím s elou2710, mala som 2 pôrody, pri oboch som mala manžela, neskutočne mi psychicky pomohol, aj keď som bola vyčerpaná a nevládala som tlačiť, musela som sa smiať, lebo doktor sa s mojím manželom bavili o FUTBALE!!!!! Sem tam sa mi pozreli TAM a pokračovali vo svojom rozhovore. To mi fakt pomohlo, lebo nie je nič lepšie, ako keď psychika funguje v poriadku 😀 Pri druhom pôrode som mala svoju gynekologičku a tá hovorí manželovi: Otecko, synček sa vám narodí o siedmej, objednajte manželke pizzu, veď si ju zaslúži 😀 A vážne, Marek sa narodil o siedmej a aj pizza ma o chvíľu čakala. Takže mimo tých bolestí, ktoré si musíme pretrpieť, treba myslieť aj na psychiku a tu pomôže fakt iba manžel. Aj sestričky boli milšie. A ja som bola na mäkko, keď som svojho "starého" uvidela v tom doktorskom prevlečení. Bol na zjedenie 😀
nebol ani pri jednom a som rada tazko som znasala bolesti a som rada ze to nevidel
Na tuto otazku zvyknem odpovedat :
Pritomnost partnera dietata pri porode ma byt dobrovolna a z ktorejkolvek strany kedykolvek vypovedatelna dohoda. Žena pri porode "šlape" na inych hormonoch ako muž a može sa stat,že porod sa spomali až zastavi kvoli tomu,ze tam partner je... Naopak, muž može byt aj vybornou oporou....toto je vysostne individualne..každy z paru by mal mat možnost kedykolvek /beztrestne/ zmluvu zrušit...
z prveho porodu si okrem toho uzasneho pocitu, ked vidite prvykrat svoje dietatko, pamatam este teplu manzelovu ruku, ktorou ma hladkal pomedzi kontrakcie. Nepocula som slova, nevnimala obrazy, vadilo mi vsetko, ale ta ruka bola naozaj uzasna 🙂
Manzel bol pri oboch mojich/nasich porodoch a myslim, ze to tak ma byt - aj chlap ma pravo byt pri dietati od zaciatku 🙂 😉
U mna tatko pri porode jednoznacne ano. Neskutocne mi pomohol. Bol to moj zachytny bod a ten pocit ked sa maly narodil bol o to vacsi ked som ho mohla zdielat spolu s nim. Nie je nic krajsie ako byt dojaty a mat pri sebe dojateho cloveka z rovnakej udalosti. Je to nadherna suhra. Aj pri druhom babatku chcem mat tatinka pri sebe. Ved to dietatko je s polovice jeho a tesi sa nan rovnako ako vy. Moj manzelik najskor tiez nechcel byt pri porode ale zvedavost mu nedala a teraz nelutuje a chce byt aj pri druhom. Takze ak sa chlap vykruca neznamena este ze pri vas nebude 🙂
ja to jednoznacne odporucam.moj muz nemal ani na vyber.som mu povedala,ze ja to dieta vynosim,ja sa pri porode vytrapim,tak aspon to malo pre mna moze spravit,ze ma za ruku bude drzat a davat pozor aby nam babo nezamenili 😀 ja som mala ale velmi rychly porod(pat a pol hodiny se vsim vsudy),dokopy bol na sale asi 15 min.on mi aj chudak hovoril,ze mi to super ide,ale ja som ho len zakrikla,ze nech je ticho,ze ja sa sustredit potrebujem 😀 .ale super to bolo v tom,ze mame hned foto maleho ako ho vytiahli,hned foto tam,kde ho vazili a merali,moj muz mi maleho prisiel ukazat,nie sestricka...a potom este musi zena 2 hodiny na sale lezat a na brucho si tlacit a tam bol stale so mnou a rozpravali sme sa o vsetkom atd...bolo to super a aj moj muz potom povedal,ze bol rad,ze tam bol 😉
ja som sice nakoniec rodila SC, ale muza som pri porode nechcela a ani on sa do toho nejako nehrnul... 😎
Ahoj,
tak manžel byl u porodu a neměnila bych za nic na světě a budu ráda když to klapne a u druhého porodu bude taky... Nedovedu si představit co bych tam celou dobu dělala sama 😅 Tak jasný odrodila bych i bez něj, ale s ním to bylo lepší... Jen záleží na domluvě pokud by tam nechtěl, tak bych ho nenutila, stejně jako bych byla ráda aby v případě že bych ho tam nechtěla já tak by mě nenutil on... 😉
mat manzela,partnera pri porode je ta najuzastnejsia vec 🙂 mne to velmi pomohlo ze bol pri mne a bolo to take zlate ked mi sepkal do ucha-zlatko dychaj 😵 a potom aspon videl cim si vsetkym musi zena pri porode prejst a videl svoje dietatko prvy krat sa nadychnut.
rozhodne ano, nech mas pocit, ze v tom najhorsom neni si sama ...
Tak to je na maminke,na jej a manzelovej psychike...
Ja som ho tam nepotrebovala ,ale bola som rada,lebo to bol nas spolocny zaciatok ako rodiny.....Mam kamosku co tam priatela nechcela,lebo ona sa bala a jej priatel este viac a strasne stresoval,tak by ju este viac rozhodil...
Ale nezniesla by som take tie fotky a natacanie,kde vidno fakt vsetko...bleee...aby somkazdemu ukazovala ako sa derie hlavicka...
nie je nič krajšie ako ked je manžel pri pôrode.sama som to zažila a každej to odporúčam... 🙂
ja som mala pri porode kamosku ktora uz rodila a bolo to super. vedela mi poradit, nerobila chaos a presne vedela, ako sa citim v ktorej chvili, nebolo jej divne ani ked som ju poziadala, aby doniesla kameru, ze chcem mat z porodu zaznam, ktory je uplne esteticky, nie je vidiet ziadne krvaky.
dcerka bude mat dva mesiace a s kamoskou sa casto smejeme, ze moj porod je najviac cool zazitok, aky sme spolu mali, ze predtym zazite diskoteky, chaty a ine akcie sa na to nechytaju 🙂
osobne pritomnost muza pri porode schvalujem a suhlasim s nazorom dulkagabulka, ze by to v kazdom pripade malo byt vecou dohody,,,,
ja sama som uz bola pri niekolkych porodoch kamosiek a dufam ze sa k par dalsim este dostanem 🙂
ja to poviem takto... ked je muz pri robeni, moze byt aj pri rodeni... 🙂 moj bol a bol to pre nas obrovsky zazitok...
ahojte..musim sa aj ja pridat.. 🙂 moj muz bol sice so mnou ale pri porode byt nemohol..lebo som mala sekciu...mala som velmi vysoky tlak,zelenu plodovu vodu..pre nasho jakubka bila hodina dvanasta..ale vsetko sa nastastie dobre skoncilo..moj muz stal cely cas na chodbe..pretoze pri mne byt nemohol..ale citila som jeho podporu..teraz ma nase slniecko 1rok..a sme ti najstastnejsi rodicia na svete...
Ahojte, MM chcel byt pri porode od zaciatku - bral to ako samozrejmost. Voda mi odtiekla o 6.00 a rodila som az o 23.00. Sestricky vraveli, nech ho poslem domov, ze to potrva, ale s tym sme nesuhlasili. Rozbehlo sa to az podvecer. Urcite by som tam nechcela byt sama. MM nerobil stresy, netrepal zbytocne 2na3, jednoducho tam bol so mnou. 😵 Bol to pre nas oboch nesmierny zazitok a podarili sa mu okrem toho skvele fotky - vid moj fotoblog. Netrvala som na tom, ze bezpodmienecne musi byt pri porode... Bolo to jeho rozhodnutie - rozhodnutie mojho skveleho milovaneho manzela. 😉
PS: Na druhy den sa ma opatrne opytal: A bolelo to..? 😀
neocenitelny zazitok pre oboch, manzel by tam urcite mal byt!
no, pri mojom prvom dietatku manzel nebol, aj ked som velmi chcela - nedovolovali to jeho pracovne povinnosti, ale neviem, ci v tej dobe by si trufol. Pri mojom druhom bol - mne osobne to velmi pomohlo, on sa velmi nevzpieral, takze to bolo super. Ale keby tam nechcel, nenutila by som ho....Zavisi aj od neho, ako sa na to citi, napriek tomu, ze je dietatko spolocne.
ahojte 😅
manzela, pripadne priatela pri porode mozem len odporucit 😀 samozrejme pokial to nie je nanutena pritomnost a nie je vacsia padavka, ako vy 😠 😀
ja som chcela mat manzela pri porode, ked som este ani tehu nebola a len sme sa o tom rozpravali ......uz vopred suhlasil a nerobilo mu to ziadne problemy 😅 ked prisiel den D .... konkretne 15.1.2010 😅 ..... bol pri mne hned ako to bolo mozne ( totiz rano ked odchadzal do prace, este sme nevedeli, ze to bude v ten den 😀 )
nejdem opisovat cele tie peripetie 😉 ....ale popri kontrakciach a pri sucasnom sprchovani este vo vzdycharni som sa na nom aj nasmiala 😅 .... ja si tam vzdycham, kricim a sprchujem sa .....on mi kludne zaklope na dvere a spyta sa ma "toto su tie kontrakcie?" 😀 a ja ze ano (trochu nahnevana, ze si zo mna robi prdel 😠 ) a on na to "blahozelaaaaaam, mas ich kazde 2 minuty" 😀 😀 😀
ked uz som bola na porodnom boxe, tak mi potieral vysusene pery a celo kuskom vaty 😅 😅 a cely mozny cas ma drzal za ruku, ktoru som mu ja na oplatku stlacala, stiskala, skrabala ....proste chudatko jeho ruka 😀 ... mozno este teraz ho boli 😎 ..... cely porod som bola pri vedomi a bez epi, takze v takom pripade vam ta pritomnost naozaj pomoze, pokial to aj sama tak citite 😅
ked uz moja mala laska zo mna "vysla" ... tak mi ju isiel pofotit a "davat pozor, aby nam ju nevymenili" 😀 😀 😀 ....a prisiel mi povedat, aka je kraaaaaaasna a hlavne zdrava ....z jeho ust to bolo uzasne pocut, lepsie ako od sestricky, aj ked teda boli vsetci mili 😅
takze zhrnutie .............ja som ZA ucast manzela pri porode 😅
urcite ANO
bol pre mna velkou oporou 🙂 a pre oboch to bol nadherny zazitok 😵
Ked som cakala prve dieta strasne som nechcela aby tam so mnou siel, lebo mi to prislo take hnusne za vsade bude krv a nevedela som co tam ja budem dorabat, ako budem zjapat - jednoducho asi som bola prilis ovplyvnena filmovymi porodmi. Manzel si ale ucast pri porode vybojoval a bola som velmi rada ze tam bol ...hlavne ako psychicka podpora. Bol aj pri druhom a to som uz sama chcela aby siel. Hlavne mi pomohlo ze tam bol so mnou pred porodom cez kontrakcie a potom po porode ked som lezala este 2 hodiny na sale. To bolo super
Jednoznacne ak manzel chce ist, zober ho a ak nie tak vezmi kamosku alebo mamu, niekoho s kym mas velmi blizky vztah a kto ta tam nebude " vyrusovat"

Ja som bola rada, ze som tam manzela mala, hlavne z praktickych dovodov - chodil volat PA, ked bolo treba (mala na starosti viac rodiciek, nebola stale s nami), daval mi napit, drzal mi kyslik, po porode mal hned maleho v naruci, pomohol mi v sprche po porode. A tak dalej.