icon

Dá sa vybaviť cisársky rez na vyžiadanie?

llnz
10. aug 2023

Ahojte baby, chcela by som sa opýtať či sa dá vybavíť cisársky rez na vyžiadanie.
Už jedno dieťa mám rodila som v Anglicku a tam somnou veľmi zle zaobchádzali a mam strašný strach s pôrodu. Povedala by som ze to je trauma.
Keď na to myslím zvýši sa mi aj krvný tlak.
Ak by bola taka možnosti prosím napíšte mi.
Dakujem

lilope
10. aug 2023

@beata_k viem, nahlásiť ťa. A ty sa môžeš spamätať.

beata_k
10. aug 2023

@lilope Dobre, nahlasuj. Nijak specialne ma to nezaujima 🤷

yanni
10. aug 2023

@beata_k A si predstav, ze toto bolo v DE. z menej pocut taketo storky ale stale sa to stava. Ja mam tiez 2 cisare, prvy indikovany, to doeta by zo mna nevyslo ani keby carovali (mala bola priecne) a druhy cisar uz bol prakticky na zelanie. A nik ma neodhovaral. Poucia ta, ale kedze ja som uz bola poucena z praveho, nic nove pod slnkom. A musism povedat, tieto porody boli ako z rozpravky. Uplny raj. Po dvoch dnoch sme isli domov. Deti su zdrave, ani len skolkarske virusy nenosili. A ako som pisala vyssie, chalani narodeni prirodzene, horor prvej triedy, a dvaja maju asi vsetko. Uz je to lepsie, u najstarsieho ekzem zmizol, ale sme sa cele detstvo natrapili, namastickovali. Ale alergii ma milion. A to ani mz ani ja nie sme alergici. Cize genetika tiez nezauradovala. My mame v rodine z oboch stran prakticky takmer vsetky deti v druhej a tretej generacii (muzova neter uz ma tri deti) narodene cisarskym a vsetky su zdrave. Paradoxne par z tych, co su narodene prirodzene maju alebo mali ako deti nejake alergie. O "modernych" intoleranciach zatial nebola rec. Nema nik.

lilope
10. aug 2023

@beata_k ani nemusí, nič s tým už nespravíš.

beata_k
10. aug 2023

@yanni Ale aby tu jeden muz nutil a psychicky deptal zeny, ze ake su zle matky tak to uz je vrchol.

beata_k
10. aug 2023

@lilope Daj uz pokoj. Tvoje nahlasovanie ma nezaujima.

yanni
10. aug 2023

@beata_k jaja no aby som neklamala, pri poslednom porode som mala placenta praevia. Ale vraj mozno by sa dalo. No ja som bola rozhodnuta, nejdem pri poslednom dietati riskovat, ze nieco pokafru a sme v ....Toto dieta by trpelo, my s muzom by sme trpeli a 4 starsie deti tiez. Takto mame krasnu, zdravu, mudru slecnu, ktora nemava ani len poriadny soplik. V skolke je uz 2 roky ako trvaly inventar 🙈

yanni
10. aug 2023

@beata_k inaj ja ho fakt nechapem. Musis byt nejak naruseny. Ani len gynekologovia takto zeny nepresviedcaju. Bude si svoje aj cez mrtvoly.

beata_k
10. aug 2023

@yanni By som ho chcela vidiet jak rodit. Ked citujem panka: vrieskaju jak besne.

yanni
10. aug 2023

@beata_k No panko je asi zametac na gyn-porodnickom oddeleni, ked tak vsetko vie a aj ako zeny vrieskaju ako besne.

lilope
10. aug 2023

@beata_k však ty mi stále odpisuješ, na čo keď nechceš pokračovať? Celkovo nechápem zapájanie sa do akejkoľvek diskusie keď na to nemáš nervy. Keď niekoho téma štve tak ju má ignorovať a nie tieto výlevy a stupídne správanie sa🤦‍♀️

beata_k
10. aug 2023

@lilope A ty preco odpisujes? 😄

lilope
10. aug 2023

@beata_k som slušne vychovaná 😉

beata_k
10. aug 2023

@lilope Ked myslis 😉

lalala94
10. aug 2023

@yanni ono to hlavne nikoho nezaujíma a tie jeho fakty ženu, ktorá jednoducho nechce rodiť prirodzene, nepresvedčia. To je to isté ako keď mamila fanatičky tlačia ženy do dojčenia nech padajú aj traktory. Ja som napr. dojčiť nechcela aj napriek tomu, že som vedela o tých prínosoch a ani som nedojčila (teda hej, asi 3 týždne, aby sa nepovedalo, že som sa ani nepokúsila 😅 ). A teda, všetky tie prínosy mám doteraz úplne v paži. Toto je tá istá situácia, akurát sa jedná o pôrod. A chúďa autorka sa snažila zistiť ako si vybaviť cisársky a namiesto toho tu má zaspamovanú diskusiu štatistikami od chlapa, ktoré si ani nebude čítať. 😀

lilope
10. aug 2023

@beata_k nemyslím, viem. Páči sa mi ako musíš mať posledné slovo, také detinské 😄 čakám na poslednú správu v znení ako myslíš 😄

beata_k
10. aug 2023

@lilope Ako si zelas. Moja posledna sprava

rivini
10. aug 2023

@martinmmartin prosim ta, prestan pisat hluposti. Ak dieta neprejde porodnymi cestami, sice nedostane bakterie, ale dnes sa uz nastastie daju kupit BiGaia v lekarni. Mam jedno „sterilne, cisarakove dieta“ a teda nie je mu nic, chore tiez nebyva vobec.

dkethe
10. aug 2023

@simsalabim priroda to praveze vymyslela genialne. To porodnicke praktiky su zle 😔 a odtial prameni vacsina problemov.

Hned ten najjednoduchsi priklad - kolko zvierat potrebuje strihat vaginy?

Zdoraznujem vacsina- tak ako aj u zvierat, tak aj u ludi mozu byt tazke pripady. Vdaka porodnictvu sa rodi minimum mrtvych deti, no zaroven vdaka porodnictvu sa mnoho porodov pokasle.

fantaghiro21
10. aug 2023

@martinmmartin hladat v diskusii zameranej na cisarske porody,vybavenie,skusenosti vacsinu rodiciek,ktora rodila prirodzene ,je trosku nerealne vyzadovanie
Myslim ,ze by bolo korektnejsie , ak ti ide silou mocou o percenta ,polozit univerzalnu otazku a nie mierenu na cisarske porody ....
(Ja riesim akurat cisarsky takze ma tema zaujala)

simsalabim
10. aug 2023

@dkethe on mi hovoril, ze podla neho vobec nie - napokon, v minulosti zeny bezne umierali pri porode, aj mama mojho starkeho. Aj deti… ale suhlasim s tym, ze porodnicke praktiky zohladnuju pohodlie lekara, nie rodicky.

rivini
10. aug 2023

@lalala94 presne tak! Zena by mala mat v 21. storoci konecne pravo vybrat si, ako privedie svoje dieta na svet a nemusiet to zdovodnovat. Rizika totiz nesie ona a jej dieta. A traumatizivana zena sa zotavi horsie, ako spokojna zena a je pri tom uplne, uplne jedno cez aky otvor to dieta privedie na svet.

mravenek
10. aug 2023

@martinmmartin v gramatike minimálne 😅😅😅

betulinka1
10. aug 2023

@martinmmartin kludne to moze byt 2x viac úmrtí, nakolko cisárske su vacsinou z nejakej zdravotnej indikácie. To by sa musela robit štatistika nie všeobecná ale opat s prihliadnutím na rovnake faktory ako napr. predpokladá sa cisárskym porod zdravého dietata od zdravej matky. A z tohto by sa mala pocitat štatistika, lebo štatistika je všeobecná a zahŕňa napr. aj chore, ci uz v brusku ohrozené deticky, ktore musia ist cisárskym alebo napr. aj matky, ktore su na drogách ci inych návykových látkach alebo liekoch. Len štatistiky sa na to velmi tazko pozera, kedze nase zdravotnictvo nevedie štatistiky s rovnakými faktormi. Plus su tu cisárske, ktore začínali ako normalny porod ale kedze doslo k zníženiu tepu dietata, museli ist na cisarsky. Aj tie by sa museli oddeliť. To ale nemeni fakt na tom, ze ano prirodzený porod je pre dieta “zdravší” ale ak sa vyskytne co i len jeden maly faktor preco nie, tak sa neda globalizovať, ze ak pojdes na cisarsky tvoje dieta ma vacsiu pravdepodobnosť nejakych chorob.

belllinka
10. aug 2023

@lalala94 takze vlastne ani gynekologov a porodnikov muzov neuznavas? Su ti smiesny?

maciatkolulu
11. aug 2023
lalala94
11. aug 2023

@belllinka vyštudovaní odborníci (rozumej lekári s atestáciou z gynekológie) mi rozhodne smiešni nie sú. Náhodný chlapík bez medicínskeho vzdelania, ktorý sa oháňa štatistikami a diskutuje o spôsobe pôrodu na ženskom fóre pre mamičky mi smiešny je aj keď ono to nie je vlastne smiešne, ale skôr trápne. Hlavne keď to píše v téme, kde je autorka rozhodnutá ako chce rodiť. 🙂

belllinka
11. aug 2023

@lalala94 Nevyštudované matky, ktoré tu diskutujú a radia a všetkých možných, nemožných, aj odoborných témach, od medicíny cez právnické problémy, až po stavbu domu ti nevadia? S týmto prístupom si skôr smiešna ty 😀

lalala94
11. aug 2023

@belllinka tak ženy, ktoré jej tu píšu ohľadom pôrodu vychádzajú aspoň z osobnej skúsenosti, narozdiel od muža, ktorý sa oháňa nič nehovoriacimi číslami. A opakujem, autorka je zjavne rozhodnutá pre sekciu, ak hľadá možnosti ako sa k nej dostať, ale pokojne si ži vo svojej sladkej naivite, že ste ju aj s Martinkom presvedčili na prirodzený pôrod. 😂 Čo sa týka tvojej otázky, absolútne neriešim ostatné témy, nie som strčená v každej ako poniektoré. 😝

majamat
11. aug 2023

@martinmmartin 😀 pouzivas vobec rozum? vsak to je to co tvrdim - priklady z reality.