icon

Dnes mám termín

renka40
3. máj 2014

Už som zo seba blázon! 🙂 od 17tej hod. Mám bolesti ako na menzes každých 40 min. A tvrdne mi brucho. Potom to bolo trochu nepravielné a o 19tej som si ľahla a bolesti prestali v podbrušku začali ma skôr bolieť kríže. Som skôr zmetená čo mám robiť ? Kedy sa vybrať do pôrodnice?! Teraz som viac sústredená na seba , len aby všetko dobre dopadlo. Pred 20rokmi to bolo iné. Mala som riadne bolesti, alebo mi odtiekla plodová voda a už to išlo...
Teraz do mňa moji chlapci hučia, že nech už idem do tej pôrodnice 🙂 Nemôžu sa dočkať... a ja tiež už mám asi toho dosť 🙂

renka40
autor
5. máj 2014

@martinka_martinka
@emma_932
@25daniela
Aj mňa to napadlo, že na slovensku je to tak! Svojho druheho syna som prenášala a bol akoby rozmočený a lúpal sa ... pred chvíľou som sa dozvedela, že treba dať 200 eur do obálky a bude o mňa postarané. Dobrý zarobok! Nie?! Keďže ja nedostanem a nedostávam ani teraz nič! Môj muž robí sám aj na moje deti z prvého manželstva ( teda najstarší syn robí za minim.mzdu) nie som ochotná platiť za niečo smozrejmé! Čo by malo byť znakom ľudskosti, pochopenia ... A robiť im tam nejaký ,, bordel" neviem či sa to vypláca. Či prave to by mi nepriťažilo 🙂 Oni vedia dokedy môžu naťahovať ... tak si prajem pevné nervy 🙂

martinka_martinka
5. máj 2014

@renka40 nemusíš robiť bordel a krik, ani davať do obalky nehorazne peniaze, len povedz, že už maš po termine prenášaš a bojiš sa aby sa babatku nič nestalo, jednoducho povedz, že ti stale tvrdne bruško, že maš pocit, že to ochvilku pride a radšej chceš byť kontrolovana. bez kriku takto im to povedz.

25daniela
5. máj 2014

@renka40 no jasne, ze nie vykrikovat, ale normalne povedat svoje dovody, ale aj ja ked vidim neakeho doleziteho doktora, co vsetko lepsie vie ako ja citim, tak niekedy niesom schopna pipnut 😢

25daniela
5. máj 2014

@renka40 ja ked sa mi ukazalo dnes upozornenie z tejto temy, to som cakala ze napises miery a cas 😀 😀 😀

bronia13
5. máj 2014

sranda tolko rokov po pade komunizmu a stale uplatky co? hm.... ja som nedala bo som nevedela ako to tam chodi kedze som zila 19 rokov v usa a dapadla som hrozne, potom boli vsetci mudry ale az potom ze to sme mali dat do obalky, ani mna ani mm to nenapadlo - potom sa ma dievcata na izbe pytali ze kolko som dala za cisarsky? ja reku vsak to hradila poistovna nie? tak sa zacali smiat ci neviem ze za cisarsky sa dava vtedy 10tisic sk - tak ma dorezali, mala mala 1.1kg a ja mam jazvu 20cm a mala som hrozne vela zrastvo lebo to vsetko odflakli.... hm hrozne
ty len pekne chod do nemocnice, ja napriklas som sla s drobcom v 38tt lebo sa mi zdalo ze mi voda odtekla, prisla som tam ci mam kontrakcie? reku nie ziadne bolesti a ja som mala kontrakcie kazde 2 min a ani som o tom nevedela....
tak sup ho do nemocnice a ziadne uplatky 😎

renka40
autor
5. máj 2014

@25daniela aj ja by som rada písala miery 🙂 🙂 🙂

jul11
6. máj 2014

@renka40 Ahoj, ked je babo v poriadku a neotvaras sa,mozno by som to este nechala na prirodu. Ja som prenasala tyzden a bola som rada,ze ma dr. nehnal do vyvolavacky.krcok bol uplne,uplne zatvoreny,neviem si predstavit,ako by to bolo s vyvolavackou. nakoniec sa drobec rozhodol sam a bolo vsetko ok. ale kedze mas predispoziciu sa neotvarat, tak skus aj dnes nabehnut do nemocnice a povedat,ze uz mas strach ostat doma. a mozem sa spytat v ktorej porodnici sa chystas rodit?

renka40
autor
6. máj 2014

@jul11 v. KE v novej nemocnici na terase

25daniela
6. máj 2014

@renka40 ides dnes? Stale maju gyngoordinaciu na prijem dole pri chirurgii?

jul11
6. máj 2014

@renka40 to je dobra nemocnica. nemyslim si,ze by si niekto zobral na zodpovednost ta pustit domov,keby babo nebolo vporiadku. oni na sone vydia,ako je na tom plodova voda a keby sa im nezdala,uz ta domov nepustia. nasad vsetky babske recepty na spustenie, napr. vypi cerstvy zazvorovy caj, poskackaj na fit lopte,ak mate, umy podlahu na kolenach zo strany na stranu aby sa boky kyvali, prejdi sa po schodoch,tiez bokom, a na chodidla krem so skoricou vmasirovat.ked uz sa to spusti prirodzene,tak ked sa potom budes pomaly otvarat tak ti daju cipok,alebo injekciu na lepsie otvaranie.inak aj pri planovanom cisarskom,ked nie su nejake ine indikacie,radsej cakaju,ked sa porod zacne a tak urobia cisarky,lebo to je znak od babatka,ze je prirpavene sa narodit. drzim palce 🙂 a hlavne pozitivne myslenie.ked som sa prestala sustredit,kedy uz konecne porodim a zaoberala som sa inymi vecami,tak to prislo

bianca
6. máj 2014

@renka40 no uz?Neozyvas sa tak zrejme uz nestihas 🙂

renka40
autor
6. máj 2014

@25daniela stále tam... na 2. Vysetria, na 16te pošlú na USG a s vysledkom naspäť na 2. Včera poslali manžela nazad na 16, lebo tam ostala moja karta 🙂 ako majú to super vyriešené! A tie výťahy ?! Len sa modliť,aby nenastúpil do výťahu cigán, lebo sa zadusite, odpadnete, porodite 🙂 🙂 🙂

jul11
6. máj 2014

@renka40 to mozno naschval,aby sa mamicka este trosku prebehla po schodoch pred porodom 🙂 ja som bola v starej,tam je to len na 4poschodi a ides priamo k porodnym salam

yanni
6. máj 2014

@renka40 este nist? Hm...Ja uz cakam a cakam....riadny napinak ;-DDDDD Drzim palce, nech princeznicka konecne vykukne 😉

25daniela
6. máj 2014

@renka40 poznam to doverne, lezala som tam pred necelymi deviatimi rokmi skoro 4 mesiace pred porodom, bo sa im nieco nezdalo, a aj nakoniec vratila rodit koli neonatologii, potom som si to zopakovala o tri roky, zase koli oddeleniu pre deticky, to si myslim je tam spickove, ale to ostatne katastrofa. Ked som chcela nadstandart, nehrozi, obsadene a dat dokopy izbu bez spoluobcanov, takmer nemozne. Ako prvorodicku, vyklepanu, vystresovanu na presumuli na cely den po porode na oddelenie kde som predtym lezala a to mi mikto nic nepovedal, ze je vsetko vporiadku, len nemaju miesto. Ja som pol dna stresovala, ze co je s deckom, lebo ho zobrali a nikde nikto. Mala sa naodila rano o siedmej a az okolo stvrtej poobede mi ju doniesli ukazat.
Tak ked som vedela, ze deti sa z porodu spametali aj bez pomoci, tak som treti krat bola v starej na Rastislavke a nemohla som si vynachvalit, to sukromie a ziadne obkukovanie studentmi...

renka40
autor
6. máj 2014

Zajtra mám ísť znovu. Som zvedavá čo mi povedia 🙂 možno ja budem nosiť 10 mesiacov 🙂 Aj manželovi som hovorila nech sa na mňa vykašle ! - lebo nevedel či má ísť do roboty... zasrana s nami točí ešte sa ani nenarodila! 🙂 A najstarší syn povedal, že akonáhle bud vedieť kľačať, tak ju dá kľačať do kúta za to ako nás naťahuje 🙂 Tak malá je asi tak vystrašená, že nechce ísť von 😀

yanni
6. máj 2014

@renka40 zlateho syna mas ;-DDDD

yanni
6. máj 2014

@renka40 vydrz este do nedele. Bude mat narodky s mojim brasulom ;-DDDDD

25daniela
9. máj 2014

@renka40 no, co nove? Uz su miery?

renka40
autor
13. máj 2014

@25daniela
@yanni
@yanni
@jul11
@bianca
Už sme doma 🙂
Malá sa narodila 8.5. o 6:35 , 3 970g a 52cm. Musím končiť, lebo mi plače 😢 ale ešte tu napíšem, mám veľa poznatkov 😀

bianca
13. máj 2014

@renka40 oooooooooooooobrovska gratulka 🙂

25daniela
13. máj 2014

@renka40 blahozelam, to je radostiiiiiiiii..... super

majdus
13. máj 2014

Aj ja gratulujem! 🙂 Nas mal o 20g menej 🙂 Aj ja som zvedava ake poznatky 🙂

satanka1
13. máj 2014

@renka40 gratulujem... 🙂 už som hľadala pred pár dňami či už je na svete 🙂

martinka_martinka
13. máj 2014

@renka40 gratulujem 🙂

yanni
13. máj 2014

@renka40 super. Gratulujem. Mala modelkaaaaa 😉 Aj ja chceeeeeem copatu pipinocku 😕

jul11
13. máj 2014

@renka40 gratulujem! prajem hlavne vela zdravicka

lulu369
13. máj 2014

@renka40 aj ja sa pripájam ku gratuláciám a prajem hlavne veľa veľa zdravíčka celej rodinke 🙂

renka40
autor
14. máj 2014

@majdus
@25daniela
@bianca
@lulu369
@jul11
@yanni
@martinka_martinka
@satanka1
A všetkým, koho to zaujíma :
7.5. Som išla na monitor. Prenášala som len 5 deň, vraj v norme.Ale pan doktor ma poslal na príjem, lebo mám skupinu 0 negat. Keďže im ráno buchlo potrubie, nešla voda,tak som bola jediný príjem. Sestričky sa rozčuľovali a možno aj báli, že ma to chytí 🙂 . Ja som nemala nikoho vybaveného a teda mi nič iné neostávalo, len sa oddať do ich rúk. Prekvapenie bolo, keď sa tam zjavila staršia pani a ja som v nej spoznala susedu ( za slobodna) tá mi odrazu vytelefonovala s primárom sekciu na ďalší deň doobeda. Tak som sa ukľudnila.Večer z ničoho- nič ma chytili bolesti! Sestrička zistila, že to nie sú bolesti, stroj jej to neukázal 🙂. Ani krvavý papier nebol dôkaz, že to asi začalo... Nechala som to tak, lebo som vedela, že si to aj tak musim odtrpieť sama! Od 22:23 do 4tej rána som mala neznesiteľné bolesti každých 5 min. Tak som už išla zasa za sestrickou či mi nemôže daťniečo od bolesti, lebo už to nemozem vydržať! Skutočne, už som sa škriabala po múre 😠 tak ma dala na monitor a zistila, že už tam niečo je! Že už sú tu kontrakcie. A ja som už nevedela ani ako sa volám!
Hneď som išla na sál. Prišiel taký mladý dr. pozrel,že som na 6cm otvorená. Ja som malal bolelsti stále rovnako každých 5 min. ale kratke a bábo nešlo dole. Jediný lekár mal so mnou pochopenie. Stále sa mi venoval. Podľa sestier nemám také bolesti, len keď som dostala triašku, a odpadavala som im, tiak už bola ticho. Tiekla m celý čas infuzia a na príkaz dr. Niečo dlo nej ešte pichali. Nakoniec som to nejako zvládla s kyslíkom na ústach. On ma odrodil bez nastrihu !!!!! Som mu veľmi vďačná !!! Od 4tej do 6:35 to bolo na smrť!
Práve sa striedali zmenky, tak odrazu tam bolo prevela ľudí, všetci pozerali ako na predstavenie... hlavne,že to mám za sebou a malinka je zdravá a veľká.

lulu369
14. máj 2014

@renka40 ah jaj to naše zdravotníctvo, nemám slov 😒 ale malinká je prekrásne a už to máte za sebou...Prajem Vám obom veľa veľa zdravíčka 🙂