icon

Druhorodičky - skúsenosti

sandramahutova
4. máj 2022

Dobrý deň maminky, zaujímalo by ma,
Ako u Vás prebiehal druhy pôrod. Ci bol rýchlejší,alebo prave naopak. Som v 36 tt, krcok sa skracuje,aj otvorena na prst. No malinku mám velmi nizko uz v pôrodných cestach.😊
Podla dr. Ak vydrzim este cca týždeň, dva, bude zázrak.
Viem, že je to individuálne, a zalezi to vsetko od babatka,kedy sa mu zachce von.
No rada by som si prečítala,aj ine zážitky"skúsenosti" 😊

monuska1234
4. máj 2022

@sandramahutova ahoj,prva dcera bola vonku za 5 hod,druha za 6,len tam bola zmena,pri prvej mi nepraskla plodova voda,prepichovali na sale,pri druhej praskla doma,co sa tyka bolesti,pri prvej boli narocne posledne 2 hodiny,pri druhej poslednych 20min,dovtedy pohodicka 😊 drviva vacsina mojich kamosiek mala druhy porod lepsi,rychlejsi,ale tak kazda sme ina,prajem rychly a nekomplikovany porod,hlavne vela zdravia 😊🍀

diamond007
4. máj 2022

@sandramahutova áno druhý bol kratší odost. Iný samozrejme. Menej intenzívne som vnímala bolesť do tej poslednej hodiny či dvoch pred narodením. Oba mi začali kontrakciami, ale druhý som cítila už dva dni že telo sa pripravuje (odišla pomaly zátka, poslickovia) čo pri prvom začali rovno pôrodné kontrakcie
Aký si mala prvy pôrod? Prirodzený?
Ale druhý som dala bez epiduralky, odmietla som ju

lydiasabolova
4. máj 2022

dlhší s bolestivejšími kontrakciami 😀 rýchleho som sa dočkala až pri treťom dieťatku 😀

monika185243
4. máj 2022

@sandramahutova Zdravím, u mňa bol druhý pôrod rýchlejší. Tiež som sa otvárala skôr, ale pri prvom som mala o cca 3 týždne skôr a pri druhom cca 2 týždne skôr...

sandramahutova
autor
4. máj 2022

@diamond007 prvy porod 10h. Prirodzeny, malinka sa vypytala 40+3 , odtiekla pekne voda o 2 ráno . A na svet prisla 11:58
Bolest prevazne v krizoch

sandramahutova
autor
4. máj 2022

@monuska1234 ďakujem velmi krasne ♥️😊

diamond007
4. máj 2022

@sandramahutova ja tak isto pri prvej, bolesti v krížoch.
Pri druhej mi manžel masíroval kríze a neskutočne to pomáhalo takze tu bolesť som menej intenzívne cítila plus fitlopta bola záchrana úplne najlepšia.
Len teda pri druhom som niekoľko dní mala poslickov, takže som cítila že sa niečo deje už aj pred pôrodom ale teda rýchly, odkedy som si začala merať kontrakcie s neistotou či sú to kontrakcie alebo nie tak boli 4h, prvý pôrod 22h

kiki68
4. máj 2022

@sandramahutova ja uz tymto predpovediam lekarov neverim, kamoska tento nalez ako druhorodicka a rodila v 40+5 vyvolavackou. Ja ako prvorodicka som mala dieta total nizko, vsetko podla lekara na porod v 38tt a rodila 40+6 vyvolavackou kvoli tlaku.

monicka976
4. máj 2022

@sandramahutova prvy porod 2,5 hodky, urobili mi rano Hamiltona a vecer som rodila v 39tt chceli mi pomoct lebo bol maly dost velky. Druhy porod sa spustil sam doma v 39tt praskla mi voda, ale trval 4 hodky ten uz bol aj s epiduralom, druhy urcite lepsi aj ked zranenia boli horsie. Ale behala som ako ma doviezli na izbu 😁 aj zotavenie bolo rychlejsie.

jordana111
4. máj 2022

@sandramahutova prvý pôrod 13 hodín druhý 4 hodiny intenzívnejšie kontrakcie ale bola to rýchlovka

diamond007
4. máj 2022

Inak dobre píše @kiki68
Mne pri druhom pôrode dávali Max 5-6dni na poslednej kontrole a porodila som za 15dni

sandramahutova
autor
4. máj 2022

@diamond007 no mme minuly tyzden 3 dni po sebe pomalinky odchadzala zatka. ( Samozrejme,ze neodisla ešte celá).
Bolesti od druheho dna zacali. A su do dnes.
Dnes som mala kontrolu , a aj dr potvrdila,ze ano, su kontrakcie, ale nie este pravidelne. Nakolko nepocitujem sťahy,ide len o bolest ako pri menzese plus krize, a hlavne zospodu bolesti ( ale to je tym,ze babatko je nizko,zevraj).
Takze to ozaj moze prist kedykolvek.
Nastastie sprcha trosku pomoze. No nie na stalo

sandramahutova
autor
4. máj 2022

@monicka976 bolel Vás,ked Vám robili Hamiltona?

monicka976
4. máj 2022

@sandramahutova vobec ani som to netusila, primar ma vysetroval a ked som odchadzala mi medzi recou spomenul ze mi ho urobil a ze by som mala zacat rodit 😁

diamond007
4. máj 2022

@sandramahutova tak asi porodis aj skôr keď ti odchádzala skôr zátka...buď rada 🙂 bábätko už veľmi tlačí, tak to môže byť už ozaj čoskoro. Silno držím palce. Hlavu hore, povzbud myseľ a všetko dopadne rýchlo podľa predstáv

danielahamar
4. máj 2022

druhý 2,5h. od začatia

ivka21
4. máj 2022

@sandramahutova ja som necítila bolesti len kontrakcie. Také ozajstné ze sa daco deje som u cítila až 1 h pred porodom. Reálne keby som nevedela ze sa otvaram par dni pred tým by som asi porodila doma. Od príchodu do nemocky za 1h3m bol malý von. A pritom prvý pôrod bolesti 12 h.

kiki68
4. máj 2022

@diamond007 ako ja vtedy uplne nazhavena a teraz uz by som nesla do porodnice, nez naozaj nebudu total citelne kontrakcie. Alebo nejaky problem teda, kde vies ze nieco neni dobre

lienka.7
4. máj 2022

@sandramahutova do 2 hod.od odidenia zátky bola mala na svete. Porod síce rýchly, uz som došla do pôrodnice a hneď na box, ale keďže (vraj) zle rotovala hlavickou, skoncil porod vaxom.

simona92101
4. máj 2022

@sandramahutova prvy porod extra rychly,o 6:00 mi praskla voda doma a 7:35 bola dcerka na svete,kontrakcie prakticky ihned a velmi silne.tak dufam,ze druhy porod nebude rychlejsi lebo snad ani do nemocnice nestihneme prist🤷‍♀️😃

kate_cs
4. máj 2022

@sandramahutova prvý pôrod som mala o 3 týždne skôr, rýchly ale veľmi komplikovaný. Druhý syn si počkal pekne do termínu, ale zatvorená som bola na každej kontrole. A zrazu 16:30 úplne prvá kontrakcia ale hneď taká šupa, že ma položila. A 19:20 syn na svete. Išlo to veľmi rýchlo, myslela som, že porodim v aute. Pôrod som mala veľmi pekný.
Držím pace ❤️

dzepeta
4. máj 2022

@sandramahutova prvy porod vo vyskove. Zacalo to odtecenim plodovej vody. Porod trval 32 hodin. Narocne ale super zazitok🙂 Druhy porod bol domaci porod. Zacalo kontrakciami- trval 8 hodin. 🙂 opat nadherny zazitok🙂

sandramahutova
autor
6. máj 2022

Dakujem všetkým velmi pekne 😊