Epino a Aniball - skúsenosti
Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)
@priora preco nie? Zaujímal by ma nazor dalsieho lekára. Moj gynekolog nenastrihava, len vraj ked ani na tretie zatlačenie nevyjde hlavička, epino mi schválil a o masáži hrádze povedal, ze nepomáha.
@veronickas mne to vysvetlila tak ze nieco nasilu rotahovat nema zmysel nakolko pri porode sa to zmakci a roztiahne sa podla potreby ze to velmi zalezi od lekara aby ta spravne navigoval pri dychani a tlaceni.,, to ako proste napriklad gumicku natahujes a vzdy sa da do povodneho stavu a dajme tomu ze ju neroztiahnes, lepsi priklad ma nenapada fakt som dnes vypluta 🙂)
@dom_ka192. pokial nemas zakazany pohl. styk, tak je to ok.
Ahojte, ak mate zaujem aniball uz malu skladom na Slovnesku tu www.aniball-sk.sk
Mám epino za 30 aj s poštovným a tiez knihu hypnoporod za 6
@katka1981 aj mne pichli akysi opijat. Nepovedali ze morfium - infuzka do zily. A vsetko som citila a ked som sla na wc tak sa mi tocilo v hlave ako po 4 vodkach. Sranda ale ze pocas kontrakcie absolutne cista hlava a ziadne opojne stavy. Hainburg.
@lenulienka86, hm, neviem, netusim co to mohlo byt. Ja som mala Ringier, co je podobne ako fyzak a epiduralku.
ahojte, mam par otazok, co sa cvicenia tyka..som v 34.tyýždni tehotenstva, a skúsila som s balónikom cvicit uz dva krat. Ešte som len v začiatkoch, po cviceni som namerala na baloniku 19-20 cm. problem je ale v tom, ze ho neviem vytlacit, resp. len ho rychlo vytiahnem.. aj ked som to skusila pri vacsom zatlaceni, nepodarilo sa mi ho dostat von tlakom.. priznam sa, ze sa trocha bojim zatlacit viac, .. myslela som, ze viacej tlacit skusim az po skonceni nejakeho 35 tyzdna, ale ci to uz nebude neskoro..? moja druha otazka je, ci to robim spravne, vsuniem len tu prvu vacsiu cast. postupne, ako cvicim vtahovanie a uvolnovanie svalstva, dostane sa mi dovnutra aj ta mensia (druha) cast. mam si balonik pridrziavat tak, aby bola vo vnutri len ta jedna, vacsia cast? a este jedna otazka, ci pocas jedneho cvicenia skusam nafukovat a tlacit balonik viackrat, alebo sa snazim skor udrzat ho vnutri, nafukovat a na konci len raz vytiahnut? vdaka za radu 🙂
@janka108 ja by som takto skoro s balónikom ešte necvičila. Počkaj aspoň 2 týždne, to sa telo už bude na porod pripravovať intenzívne a budeš mocť aj vytlačiť. Základom pre dobré cvičenie je meditačné uvoľňovanie pôrodných ciest pred zavedením balónika. Správne dýchanie smerom do bruška a to sú všetko veci vedúce k porodu tak radšej počkaj
Skoro 4kg chlapec... 36 cm hlavička Ja útle žieňa... Trošku som sa natrhla tak mam dva stichy. Aniball určite pomohol 🙂 Nacvicene som mala na 30 🙂
Ja mám dva dni pred termínom a cvičím od 37. týždňa s Aniballom - tak ako to odporúčajú. Žiaľ v tejto diskusii som sa nedočítala o skúsenostiach s krvácaním. Po prvom týždni cvičenia som pri cvičení krvácala tak, že hrôza, nie špinenie, ale krvácanie také, že som musela mať pod sebou prebaľovaciu podložku a ruky od krvi...tak som na druhý deň bežala k lekárke,ktorá ma poslala do nemocnice. Tam ma lekár vyšetril a povedal, že sa netreba vzdávať, aj keď to krváca, aj keď tie cm sa zvyšujú pomaly, že je to veľká pomoc potom pri pôrode a že žena vie, ako to bude približne prebiehať. Tak som cvičila ďalej aj s plačom, krvácaním a smútkom po cvičení a cvičím stále, aj keď to ide pomaly, ale každý deň mám viac a viac odvahy a sebavedomia, že to zvládnem a už nemám taký strach ako predtým. Krvácanie prestalo a už sa na svoje každodenné cvičenie aj teším. Neviem, ako to dopadne všetko, ale každopádne sa potom ozvem a budem podporovať každú ženu, ktorá sa rozhodne cvičiť s Aniballom. A chcem ešte povedať, že ženy, ktoré s tým nemajú skúsenosti, nech si svoje "rady" nechajú radšej pre seba a nezapĺňajú tu priestor v diskusii svojimi stredovekými názormi. Moja mama ma porodila KP, bola nastrihnutá a z druhej strany som ju nožičkou dotrhala, sadla si po dvoch týždňoch. Takže, keď mám možnosť si takto pomôcť, tak prečo by som to pre svoje telo neurobila. A ešte - je to pomôcka, ktorú si zavádzate do tela - to vážne si to kupujete použité? Toto jediné asi nepochopím nikdy...to ako keby si človek kúpil vibrátor v bazári...myslite na svoje zdravie, prosím, a to, že niekto napíše, že to používal len s kondómom môže a nemusí byť pravda. Je lepšie dať 48 Eur ako si zaviesť infekciu pred pôrodom. Aj keď sa to vyvarí, príde mi to nechutné a nehygienické používať niečo takéto po niekom cudzom. Ale možno to niekomu neprekáža no....hmmm....neviem
inak pre vsetky kočky, ktore zacinaju cvicit, alebo maju nejake otazky, je zalozena skupina, kde najdete odpovede na vsetko mozne ohladom balonika https://www.modrykonik.cz/group/6279/ ja som tu nasla vsetko potrebne info, a teraz som veselo na 30 cm 🙂
Predam aniball, povodna cena 48 €, ponukam ho za 30 € + 2 € postavne. Cvicila som s nim 4 krat, vzdy som pouzivala kondom, takze z hygienickych dovodov je uplne bezchybny, 100 % stav, navyse kto ma pochybnosti, da sa objednat nahradny balonik. Nakoniec som rodila sekciou, takze ucinok bohuzial neviem posudit. Ak ma nikto zaujem napiste mi do IP.
Tak a som po pôrode. Malý sa narodil 29.4., deň pred pôrodom som nacvičila 31 cm. Prvú dobu žiaľ Aniball neovplyvní, tak tá bola dlhšia a vyčerpávajúca, keďže mi predtým odtiekla plodová voda,ale druhá doba bola úplne super. Bábo som vytlačila počas dvoch kontrakcií na dva nádychy a tri zatlačenia za nejakých 5 minút. Mám dva stehy, kvôli prirastenej placente, ktorú mi museli doslova zo mňa "vyberať"... vôbec ich však necítim. Malý mal 3150 g a 51 cm. Takže z toho vyplýva, že Aniball naozaj pomáha, kto tvrdí, že nie, je zaostalec. Budem odporúčať každej tehotnej kamarátke, pretože po pôrode som fungovala úplne skvele, hneď som chodila, sedela, čo niektoré ženy kvôli nástrihu nemohli. Neviem si predstaviť obskakovať bábätko s takými bolesťami, musí to byť veľmi vyčerpávajúce.
ludia, ja som cvicila len dvakrat a to bolo asi len okolo 17cm a po tom druhom raze ma tak zacalo boliet brucho, ze som ledva chodila..asi 2 tyzdne. Tak som sa zlakla a prestala cvicit...teraz som uz 38+4... myslite, ze to este ma vyznam? ...ale ako tak citam, ze niektore ste aj krvacali... Ja mam ale pocit, ze mne sa tam nic nezmesti, aj ten balonik je sotva nafuknuty aby drzal tvar a musim ho tam silou drzat, lebo sa tlaci von sam. Nemozem si nejak podrazdit krcek maternice?
@xandra7 podla mna, kazdy jeden centimeter ma vyznam (pokial nepojdes na cisarsky). ved opatrne skus a uvidis. a balonik si nevkladas cely, len tu prvu (vacsiu) cast , takze ho nemas hlboko, a pridrzujes ho cely cas, inak ti vyklzne.. na prvy krat nemusis ani vytlacat, skus si ho len nafukovat a roztahovat hradzu. ja som na zaciatku tiez dala len nejakych 18cm, a teraz v pohode 32 🙂
Baby nebojíte sa ze pri tom tlačení po kskste.ved porod je hlavne o tom ze tlscite ako pri velkej.preto davaju kristyr a ked nestihnú prvé ide hovinko a potom maličké.a to si nerobim srandu ale vazne sa pýtam aj ked ja uz mám pre tento život odrodene ale aj tak by má to zaujímalo.
@emilia25 zaujímavá otázka :D....nič také sa nedialo...a nemyslím, že tlačenie na stolicu je ako tlačenie pri pôrode. Teda aspoň u mňa to bolo rozdielne tlačenie. Pri pôrode tlačí na konečník hlavne hlavička dieťaťa, ktorá schádza "dole", všetko sa rozťahuje a robí si cestu von 🙂 No a s Aniballom posilňuješ hlavne vnútorné svaly, robia sa voľnejšie, elastickejšie, aby hlavička vyšla von bez "ujmy na hrádzi"a nemá to nič spoločné s konečníkom... 🙂
@emilia25 mas pravdu, s babatkom moze vyjst von aj zvysok a preto davaju preventivne klistir. Partner mi vravel , ze jedna sestricka mi pri porode povedala, ze "zatlacte ako ked kakate " :D. Strasne som sa smiala ked mi to vravel, nepamatala som si to. Ale nemyslim si, ze to tlacenie je ako pri stolici. Mne to prislo ine. A vyhoda toho balonika je prave naucit sa rozlisovat tlak na konecnik a cikulu 🙂 a tiez pekne precvici vnutorne svaly vdaka comu je porod urcite lahsi. Ja som nacvicila 31 cm a hlavicka bola nakoniec 34 cm a v pohodicke. To som pri cviceni balonik ani nevytlacala... Len roztahovala a nechala vyklznut (musela som ho vzdy drzat,inak sa mi sam tlacil von).
Ďakujem za odpoveď baby.ja uz sice mám odrodene 4 detí preto som písala ze u nás uz stačí.ale baby pissli o tom a mste pravdu js som pred 2 mesiacmi tlačila tsk hekticky ze mňa vyse bolelo ked ms doktorks roztshocsls ako tlscenie.to som necitils kedy mali byt tlaky ale pri 3 tsm sno a ns 3 tlscenis bol vonku.vzdy mi stihli dať kristyr preto som ss pytsls ci to tlscite rovnako.presné ciksjte ksksjte hovoris vzdy lebo tlsky do hlsvy pri porode nepomôžu.
Baby rozmyslam ci cvicit s epinom alebo nie. Poviem vam preco otalam: bojim sa ze po porode ostanem uz tak roztiahnuta vdaka tomu nacvicovaniu. Naopak kebyze ma pri porode aj nastrihnu a zasiju myslim si ze to sa vrati skor do toho povodneho stavu. Takziez sa bojim aby som si pri cviceni neublizila. Neviem ako sa zacina ci sa postupne ten balonik dofukuje alebo ako to funguje. Budem rada za vase rady a tipy, ktore mi skor rozhodnut cvicit alebo necvivit 😁

@ejmy113, ja som pouzivala epino, len asi 6-7 x nakolko som ochorela, dostala som ATB, kvasinky, nasledky cipky.... a strasny kasel, tak som nemohla uz civicit. Dostala som sa asi len na 7,5. Porod bez nastrihu, bez sitia. A podla mna som v povodnom stave, manzel zmenu nevidel. Moj porodnik vedel ze s tym cvicim. Planujem si kupit epino aj teraz pokial nebudem mat cisar, mne to psychicky tak pomohlo ze az.