Hroziaci predčasný pôrod
Cavte dievcata...od 25.tt lezim v nemocnici koli hroziacemu predcasnemu porodu,momentalne mi bezi 33.tyzden ....hrdlo na 50percent 2 az 1.5cm,presiakle,vonkajsia brsnka pre spic prsta..lezim dolu hlavou uz treti mesiaf pomaly...kortikoidy uz mame davno pichnute...neviete mi iekto poradit kto ma skusenost s predcasnym porodom alebo niekoho poznate kto mal predcasnh porod ake to bolo??malo bh babetko sancu prezit? Dakujem
Dnes alebo zajtra by som mala ist na kontrolny ultrazvuk,tak som zvedava ze co bude 😉
Este som sa chcela spitat..je to normalne ze mi bezi 33tt a mne vyteka mlieko s prsnikov???strasne ich mam naliate a bolestive + mi z nich dost vyteka..lekarka vravela ze to je mlieko vraj....tak neviem...nemoze aj to nejako vplyvat na to ze mi hrozi predcasny porod a mam bolesti
@nikusa317 nemas za co🙂.Presne viem ak sa citis,to nepochopi ten kto to neprezije na vlastnej kozi.To mliecko je normalne mne vytekalo uz skor pred porodom je to tzv.kolostrum.Mliecko sa mi spustilo az tak na druhy treti den po porode.Ano je to tak si v 33.tt.Ja som teraz opat tehu a dufam,ze to tentokrat dotiahneme dalej😉.Doma mame krasnu 4.rocnu dcerku.
@jesi25 blahozelam k tehotenstvu....neboj sa tentokrat budes este prenasat...kazde tehotenstvo je ine....tak citim sa dost divne....kazdy den sa citim horsie a horsie.....uz ani tie infuzie mi nerobia velmi dobre ani lieky ;cim dalej ich beriem tym mi je horsie....asi to moje telo uz nechce prijimat....o chvilu by mala prist za mnou lekarka ktoru mam vybavenu k porodu,tak som zvedava ze co nato vsetko povie....a verim ze maly by bol ok keby aj musel ist teraz vonku..... 😉
Takze bola som teraz na ultrazvuku .... zajtra koncim 33tt a malinky vazi 2030g a ma vraj okolo 45cm.... podla ultrazvuku ma vsetko vyvinute ako ma byt..... zmerala mi krcok ultrazvukom a vravela nieco ze 25mm a ze hlavicka tlaci na vnutornu branku ale nastastie sa neotvaram....pozrela ma aj normalne a som otvorena na jeden palec a krcok ma 1 az 1.5cm....tak dufam ze este trosku vydrzime....ale dufam ze aj keby musel von ze by zil....ze by bol ok..... este je tam trosku strach
@jesi25takze bola som teraz na ultrazvuku .... zajtra koncim 33tt a malinky vazi 2030g a ma vraj okolo 45cm.... podla ultrazvuku ma vsetko vyvinute ako ma byt..... zmerala mi krcok ultrazvukom a vravela nieco ze 25mm a ze hlavicka tlaci na vnutornu branku ale nastastie sa neotvaram....pozrela ma aj normalne a som otvorena na jeden palec a krcok ma 1 az 1.5cm....tak dufam ze este trosku vydrzime....ale dufam ze aj keby musel von ze by zil....ze by bol ok..... este je tam trosku strach
Nooo tlaci tlaci.....tak ja budem stastna ked este tyzden alebo dve vydrzim....malinky je vraj velky z tlaci hlavou na vnutornu branku (na kanalik)..vsetko mi pekne ukazala a vysvetlila... ale co stvaral malinky....skakal ako o dusu a chytal sa za gulky 😉 huncut jeden sa predvadzal....tak dufzm se vsetko bude ok..aj lekarka mi teraz vravela ze ak by nieco tak ze by uz zil lebo ma skvelu vahu.... 😉..... a ddalsi den pomaly za mnou ...zajtra som 32/6 piatok zacinzm 34tt......
Ale strach tam este je trosku ci by zil...a ci by neboli nejake komplikacie a tak....ale tak treba verit ze bude setko ok a pozitivne mysliet...nic ine my neostava
Tak a dalsi den prednami.... dnes som 32/6 takze koncim 33tt a od polnoci mi zacina pomaly bezat 34tt.....tesim sa s kazdeho dna co je za mnou.... dufam ze aj ak by nieco tak maly by uz bol v poriadku...konecne som sa vyspala a stres trosku opadol ked viem ze vazime 2030g.... 😉
Ahoj ja som skoro v takej istej situacii ako ty... 😢 aj mne hrozi predčasný pôrod ja som 33/1 len s tým rozdielom že ja ležim doma od 6m... mám skrátený krčok, makky a maly mi tiež nalieha citim pohyby aj dole, ale aj hore hlavne čo sa týka ťukania do rebier... 😀 chcem ti len povedať aby si sa nebála všetko bude v poriadku a maly sa narodí vtedy kedy sa má ja som druhý raz tehotna a prve tehu som ležala od 24tt tiež to iste a maly sa narodil 37/0s váhou 3300g a to posledných 5t v nemocnici musíš len veriť že všetko dobre dopadne ja idem do poradni v utorok a myslim si, že ma pošle do nemocnice, ale veď neako to vydržim tých pár tyždňov 😉
@lucifuk27 noooo tukanie do rebier citim aj ja...semtam dost bolestivo kedze maly sa tlaci pod rebra tym ze lezim dolu hlavou....ale citim ho semtam aj velmi nizko...prevazne ho citim nizsie sa da povedat...ale tak vahovo je to celkom ok...tak dufam ze vsetko dobre dopadne a maly by zil aj keby musel ist von...tesim sa s kazdeho dna ktory prejde..... a aky mas krcok??moj ma vraj 1cm a som otvorena pre palec.....mimochodom dnes je presne 3.mesiace co lezim v nemocnici...
no ja ho citim skor hore a sem tam aj dole doki povedal že sa tlačí dosť dole, ale ja tiež ležím dole hlavou tak neviem asi to bude tým... no ja neviem mne nepovedal aky mám krcok len ze je skrátaný a náznak otvárania tak neviem tiez sa bojim hlavne ked ma niekde pichne... no som zvedava co mi povie v utorok, lebo mi povedal ze ked sa otvorim idem do nemocnice... a neboj maly by uz urcite zil aj kamaratke sa narodil v 7m neviem tt ale je uplne zdravy asa mi zda ze jej nestihli dat ani injekcie na plucka... ja som ich pri prvom dostala 4 a teraz nic lebo som stale este doma tak neviem ved uvidime v utorok... no ja som bola s prvym 5tyzdnov a ked ma chcel primar pustit domov tak ma siel pozret aky je nález a on ze pani kontrakcie mate ja som sa na neho pozerala ako puk 😲 😲 pytam sa preco a on ze ste na 8prstov otvorena a isla som rodit 😀
@lucifuk27 nooo pekne... noo ja sa ale otvaram...momentalne som otvorena na jeden palec a krcok 1cm....tak skm zvedavs ze co povie primar v pondelok na velkej vizite....uz teraz ss trosku bojim..tak ja som momentalne v 8.mesiaci ....a zajtra mi zacina bezat 34tt....maly ma 2030g.....aj mne vravela lekarka ze na ultrazvuku dost vidno akk sa tkaci hlavickou do kanalika ake zatial sa vnutorna branka neotvara...mne uz kortikoidy boli pichnute este v 25tt....vraj ma vsetko vyvinute tak predpokladam ze aj plucka....
@nikusa317 jasne ze ma neboj vsetko bude v poriadku... ja som v 34tt bola v prvom tehu otvorena na 4 prsty takze neboj este budes aj prenasat 😀 ja som tiez zvedava co mi povie v utorok doki dufam ze sa neotvaram lebo nechcem ist do nemocnice takto som s malym doma pozerame spolu telku a tak no neviem ved uvidime co povie... stále hovorim malemu ze musi sa vo v nutri drzat ako sa len da tak dufam ze ma pocuva 🙂
@lucifuk27 nooo ja mu stale vravim ze este musi vydrzat v brusku,ale on nie..stale by sa len niekde pchal a siel von...taky je jak jeho tato 😉...... tak snazim sa byt v klude,lezim ,oddychujem,lustim si krizovy alebo citam knihu..nic ine nam neostava len verit a mysliet pozitivne... takze drzim ti prsty 😉
@nikusa317neboj vydrzime musime... no aj ja mam sem tam take bolesti ako pri menzese ale slabsie asi poslickovia dufam...

@jesi25 dakujem za povzbudive slova....dufam ze ho po porode budem pocut plakat a bude fakt vsetko ok....dnes som 32/5 to sa berie ako 33tt nie???ci ako??? tak to je pravda deti rychlo rastu...tatik nam uz pripravil domou a nakupil vybavicku....takze vsetko mame nachystane ak by nieco..dakujem za povzbudenie a mile slova.....si fakt zlata