icon

Je lepší pôrod s klystírom alebo bez?

kat26
14. apr 2014

Mozte poradit co je lepsie? Pri prvych porodoch som nemala na vyber a klys.mi urobili, ale teraz idem do nemocky, kde je asi dobrovolny...a zrazu neviem ako sa rozhodnut. Vie to niekto porovnat? Dakujem ;)

Strana
z2
edvelyn
15. apr 2014

Tak klystir sa uz hadam ani nerobi....uz sa davaju len cipky...ci,?

lejlla
15. apr 2014

ja som tiez za...presne pre ten klud ako pisali baby. 🙂

miggi83
15. apr 2014

Rodila som 2x a ani raz mi to neponukli a ani som nepytala, ano islo aj to.... pri tlakoch ake v momente ked som neni otvorena a dieta sa tlaci. Lekar len vymenil plachty a tlacili sme dalej, po porode som sa pytala dr. a on ze je to v pohode, klystir je uz len na baze dobrovolnosti a oni su zvyknutí, ze si nemam z toho nic robit. A vraj dieta sa urcite do vykalov nenarodi........

miku1
15. apr 2014

Klystír nie je nič strašné, takže nevidím dôvod sa nad ním nejak zamýšľať 🙂 Určite by som si ho na tvojom mieste dala. Ja som ho mala pri oboch pôrodoch, a dala by som si ho znova....Aspoň som vedela, čo zo seba naozaj "tlačím" 🙂

rimon
15. apr 2014

rodila som v porodnici, kde klystir nie je rutina.. chodila som na pripravny kurz, ktory viedla priamo porodna sestra a ta nam to vysvetlovala tak - lepsie odpratat hutnu stolicu, ako stolicovu vodu a ono sa to zarucene pri tych velkych tlakoch objavi, aj ked si zena mysli, ze odplavilo vsetko po klystire.. a ze je to pre nich normalna sucast porodu a nie zlyhanie zeny 🙂 a drvivou vacsinou pri spontannom porode telo prejde samocistenim, takze pri porode su creva prazdne 🙂 a aj ked som bola poriadne pozasivana a po porode hladna ako medved po zimnom spanku, prvu stolicu som mala az v den odchodu domov - a bez nej by si ma tam este nechali, kedze je to pre nich znak, ze je vsetko v poriadku 🙂

hnedka
15. apr 2014

neboj sa.Kej to na teba prije nebes scihac nad hovnami rozmyslac

janapagacova
15. apr 2014

ja si tiez myslim, ze klystir nie je nic strasne, pred oboma porodmi mi dali klystir a nelutujem ... uz pre ten pocit, aspon som sa necitila blbo, aj ked viem, ze personal to berie normalne, ale ja som sa vyprazdnena citila lepsie ... asi je to vec nazoru, mne to vyhovovalo ... 😉

alexia11
15. apr 2014

Urcite klystir. Dobry klystir pomoze zene lepsie sa otvorit. Ja som bola,pred klystirom otvorena na 4cm a hned po nom na 7 cm. Takze je to lepsie z hladiska ako hygienickeho, tak psychickeho (nemusis mysliet na to ci sa na porodnom stole pocas porodu nepototo....) ako aj z toho, ze pomoze rychlejsiemu otvaraniu sa.

dobromila1111
15. apr 2014

Určite s. Neviem si predstaviť tu hanbu, keď by niečo ušlo..a hlavne sa potrebuješ uvoľniť🙂

michaelamilan
15. apr 2014

Ahoj, ja som mala klystír, nič strašné to nieje a mňa akosi samú "prečistilo" ešte než som išla do pôrodnice, takže potom mi už nič neišlo 🙂 Asi to moje telo cítilo že už je ten správny čas 🙂)))))

grossmann
15. apr 2014

moznost je aj urobt si klystir doma pred porodom...ak teda bude na to moznost, ze si este doma ale uz mas porodne bolesti...nebude to neprijemne ako v nemocnici, co pre mna bolo....osobne si myslim, ze s klystirom....poznam prihodu, kedy pri porode doktor vyhlasil "tak, hovno bych tady uz mnei, ted jeste dite"....stalo sa pred par rokmi 🙂...a potom tiez to, ze neviem i predstavit ist par hodin po porode na velku...

alietam
25. apr 2014

mne nedali ani pri jednom dietati klistir nestihly boli to rychlovky aj ked si mysleli ze budem rodit dlho ale NERODILA xixi

dievcatko9155
25. apr 2014

Ahoj,,ja som mala klistír,,aj ked bolo to dost pre mna nepríjemné ale ako píšu viaceré je to lepšie ako rodit dieta aj s hovienkom,,myslím že aj ked su zviknutý aj na takuto možnost si ymslím že tej žene by to moc nebolo príjemne,,takže určite radšej s klistírom aspon budeš mat istotu že nič z teba nevybehne 😀

katrinka8
26. apr 2014

Ahoj, pri prvom babatku som mala klystir, nebolo to sice extra prijemne, resp. ja som sa pri tom prijemne teda rozhodne necitila, ale zase nebolo to dake extremne neprijemne, su aj horsie veci 🙂 Pri druhom porode som bola na WC doma asi 6x v priebehu cca 1,5 hodiny, kym som sla do porodnice (resp. kym som pochopila, ze to cistenie sa nie je syncek ukladajuci sa na moje creva ale uz cistenie pred porodom 😀 ). Takze klystir mi nedali - prisla som otvorena na cca 7, neviem, ci akoze nesithli alebo nedali pre to cistenie uz doma. Spustilo sa to ale same "z nicoho nic", nic som neuzila, ani cipky ani yal ani nic... Rozdiel v porodoch bol, ale nesuvisel s klystirom 😉

celasapremenim
29. apr 2014

presne tak ako katrinka8 to mavam vzdy, pri druhom mi dali a uz nemal ani efekt, lebo telo si to vyriesilo predtym same, takze aj ten bol zbytocny
ale nemam problem s touto procedurou, ak mavate zapchy, kludne

Strana
z2