Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
a hlavne prosím tu neriešte to či sa má rodiť alebo nemá pri váhe nad 100 kilo. rodí sa aj v 130 kilách a bez problémov, niekto má problémy aj pri 80kg. na to sú lekári a nie fóra. to my príde rovnaké ako keby ste sa pýtali aký liek treba použiť na to aby som schudla, ale taký ktorý zaručene funguje 🙂 je to rovnaká blbosť. asi toľko...
@aylinn suhlasím a duplom obézni ľudia sú často taký kvôli problémom ktoré zajedajú. je to úplne bežná prax. Každý z nás je iný. Väčšina týchto ľudí je taká pre dva dôvody. Buď sa prežierajú, alebo potom typické u žien večné prívrženkyne diét. Ale za mnohými z nich sa skrývajú psychické veci. Nadávať týmto ľuďom a všeobecne sa navážať do ľudí je úbohé. A netreba si to všímať. Najviac ich potešíte tým, že sa s nimi doťahujete a hádate a reagujete. Všade sú výnimky samozrejme. Aj obézni ľudia sú niektorí len preto, že kašlú na životosprávu a pohyb ako taký. Ale málokto z nich si uvedomuje, že sa nedožije ani 60-ky a niektorí ani 50-ky. Hádzať to na štítnu žľazu, alebo lieky, alebo dokonca čo som tu na fóre čítal, pribrala som 12 kíl lebo som sa naliala vodou je úplna blbosť. V prvom rade si človek musí stúpnuť pred zrkadlo a povedať si, je čas. A musí to chcieť, Ostatné sa potom dá ak človek chce naozaj.
Ja ked som otehu mala som 94kil, športujem cely zivot, zdravo jej, pribrala som z liekov pred otejotnenim,mávali som 86kil aj to keď som sa doslova šťavila!!!
Tehu prvé bez problemov,kamoska štíhla ,vysoký tlak,otvarala sa...
Teraz druhé zatim klip klip tiež pohode ,už so konečne podaktorí uvedomte ,že váha nič neznamena,ke dôležita výška, stavba tela,svalstvo .
Mne keď merali tuk mala som viac svalov ako kíl!!!!
No niektoré toto tazko pochopia, aj fitnesky sú ťažšie lebo sval je tazsi ako tuk!
Neznamená že žena s nadvahou ,obezna a neviem aká sa rovná cisársky!!! Ja som rodila prirodzene ,za 4 hodiny na svete!
@terry658 takto nejako to vnímam aj ja. A vieš čo? Rok po pôrode dvojičiek som sa zaregistrovala na dmzensky beh, trochu som trénovala a s váhou 93 kíl som odbehka 4km beh v pre mna rekordnom čase 25 minút. Na behu bolo 2000 žien a som hrdá, že po mne ich dobiehalo do cieľa ešte viac ako polovica. A mnohé z nich boli dokonalo krásne, štíhle, mladé..... preto nikdy nesúdim a neskatulkujem ❤️ Abdakej túžim s robím čo viem aby som bola pre naše deti zdravá 🥰
@bublinka1426 Už nereagujem dobrých pár hodín, tak neviem komu si chcela adresovať tvoj komentár o mobile :(
@margotka247 Dve deti a mám normálnych 55kíl na výšku 162cm....neprežieram sa a jem všetko, tak aký máš problém? Všetko mi vymazali, tak načo na mňa ešte reagujete všetky?
Odhliadnuc od vsetkych komentarov... mne sa podarilo otehotniet na prvy sup ako 115 kg. Pribrala som 5. Porodila som prirodzene . Mala som na konci posledny tyzden vyssi tlak,ale to mali aj baby,ktore mali 60 kg. Cize myslim,ze nemusi ist rodit cisarakom. Ak to odporuca jej gynekolog,to este nix neznamena. Dolezite je co zvoli porodnik. V stanovach nemocnice kde som rodila ja bolo napisane,ze je vyhradne na porodnikovi v nemocnici,aby zhodnotil stav a dovody pre porod cisarskym s prihliadnutim na to co napisal gynekolog,ale konecne rozhodnutie je na nom.
No ja som mala mensiu nadvahu ked som zacala tehotenstvo a za cele tehote atvo som pribrala 30kg a skoncila som ako 112kg v konecnom dosledku a to ako som priberela uz mal doktor pripomienky jedna vec ze som sa zaplnala vodou a a dalsia ze som rychli priberala a pritom ani som sa neprezierala ani noc davala som si na to pozor
@nefertiti5843 tak je smutne ze matka 2 deti nazyva silnejsiu zenu vorvanom a vyjadrovat sa o tom ze ako moze spolu s muzom splodit dieta...na to niekedy nevadioa tukove bunky na zene, staci ze tam je uprimna laska a ludia sa naozaj lubia bez ohladu na to ci ma kila navyse ci nie. samozrejme, kazdy sme strojcom svojho osudu, resp vieme aspon zdravym zivotnym stylom nieco ovplyvnit, aj ked kazdy mame uz tu svoju knihu davno napisanu. a urcite nie som zastanca toho aby clovek dlabal na svoje zdravie, bez ohladu na to, ci sa niekomu tlste telo paci ci nie, ide o zdravotny aspekt. mojho ocka nemohli tak skoro operovat a ani uz nestihli :( takze obezita je velmi nebezpecna. a o to viac ma mrzia potom komentare ked sa niekto vyhjadruje o obeznom cloveku ze je vorvan. tiez neuzvama ked ma zena moc velke telo ale ked si pozriem dokument z USA este stale sme na tom ''lepsie''...a nejdem chudnut preto aby sa ten moj neobzeral po druhej, ale preto ze realne tucvnosta skracuje zivot. namieesto lasky a pochopenia ludia rozdavaju len zlobu zavist a skarede slova ktore naozaj bolia. ale ano je demokracia a kazdy si pise co chce.
drzim palce aby si v zivote nezazila problem z obezitou, ktora moze byt zapricinena roznymi faktormi.
a ano , aj tehotna zena ktora je obezna, pohrozuje seba aj dieta. to je holy fakt ktory chape kazdy zdravy rozum. a ked sa obeznej zene podari necakane otehotniet, jedine na com zvazi, je to ze bude fakt jest zdravo a hybat sa. ale to je uz na kazdej zene a jej uvazeni. ma vela kil a na to ma lekarov aby jej radili co ma robit. k o otazke autorky asi to, ze vacsia zien vacsieho vzrastu mava aj porblemy s tlakom s tym suvisi riziko preklampsie, ale ja rodila ked mala 107 normalne takze tak.
jedine co radim autorke nech sa jej dcera poradi s viacerymi odbornikmi pretoze na slovensku je zial zdravotnivtvo realne v troskach. moj otec mal chore cievy a uz dlhsie sa stazoval na bolest v hrudniku a vsetci ze je to od chbrtice. takze asi tak je nazor jedneho lekara a nan sa neda vobec spoliehat.
je to smutne lebo lekarom verime, ale naozaj im mozeme verit???????
ked sa pytam ci mam narok na dake vysetrenie ze nie...takze idem cestou sukromneho vysetrenia a nebudem davit nazor len na 1 akzoe mudrca.
drzim palce vsetkym
Obezita nie je problem len v tehotenstve ale celkovo.ja som pribrala 25 kg a teda ma aj uvedomili ze pri dalsom nech tolko nejem