Je pôrod naozaj taký strašný?
:(:(:( je to až také strašné ako všetci hovoria?
ahoj vooooooooobec,radsej 100 porodov,ako dlheeeeeee tehotenstvo 😉
tak isto som sa bala ako ty...myslela som ze pri tom umriem 😀 a je to take ako všetci hovoria ale prezili vsetci a prezijes aj ty ..vacsinou prvy porod je taky, je to neznamy pocit pre teba....pri druhom to bude lepsie 😉
ahoj nie nieje to az take strasne, tie bolesti su dost velke to je pravda, ale ked sa moc bojis zaplat si EPI budes mat poistku, s nou to neboli vobec 🙂 aspon u mna to zabralo skvelo, staci postupovat podla nariadeni anesteziologicky...neboj zvladnes to a urcite nechod k porodu sama vyber si ci uz priatela, mamu, kamaratku...velmi ti pomoze, ked niekto z tebou bude moct ist do sprchy ci sa prechadzat...
rodila som 2x a každý pôrod bol iný záleží aj od váhy bábätka ... prvý som mala fakt des, no malú by som išla rodiť kľudne ešte raz 2hodinky a bolo "po" 🙂 tak rýchlo išla, že som ju skoro porodila na chodbe 😀 2x som potlačila a bola vonku 😎 každý pôrod je iný, každému bábätku to trvá inak dlho a aj okolnosti sú iné ... strach? áno mala som strach, kto by nemal, no nemusíš mať zase nočné mory ... bolesti sú asi ako veeeľmi silná MS príde a odíde a potom zase príde a odíde... stále častejšie, no na konci máš mrňouska pri sebe, tak vieš prečo to musíš vydržať 🙂 držím palce!!!
Kazda baba ma iny priebeh porodu, inac vnima bolesti, no a aj dlzka porodu sa lisi, niekto do 2 hodin porodi, niekto sa trapi aj dva dni, ale nie je to take strasne aby to zenu odradilo od toho, aby mala dalsie dieta, keby bolo, ani jedna by uz nechcela dalsie babatko. Za toho drobceka to stoji a hned ako ho budes mat v naruci zabudnes na vsetko to zle. Inac v dnesnej dobe mame stastie moznosti vyberu epiduralky, ak zle znasas bolest a potom sa uz naozaj nemas coho bat. Ja ti radim, necitaj o tom, ani nepocuvaj a nepozeraj, zbytocne sa vystrasis, nie je to take zle ako to vypada 😉
bolest zubov je ovela horsie ako porod, podla mna... nic sa neboj zvladnes to na jednicku ako vsetky 🙂
Myslim že každa žena ma pred porodom rešpekt a zamyšla čo bude ako to bude .Ale ked ten den alebo ta minuta pride vobec sa nebudeš zamyšlat či sa bojiš alebo nie .Jednoducho budeš chciet to mat za sebou a držat v náruči toho drobca .Takže nerieš či sa bojiš ale ake to bude krásne .Ja som bola tiež take bojko a mam už 2 detičky a dokonca prve cisarsky a druhe normalne : Vela sil a držim palce
ja ti dam len jednu radu: cim viac strachu a stresu z porodu mas, tym je porod tazsi a dlhsi. vlastna skusenost. rob si dychove cvicenia, skus aromaterapiu, pripadne si pusti hudbu, ktora ta ukludnuje a stale si rozpravaj, ze sa nebojis a pojde to rychlo a bude to tak. len tomu musis verit!!!!!!!!
Ked je to prvy porod,tak nevies do coho ides,z toho tie obavy. Pri bolestiach mi nebolo vsetko jedno,no bol so mno manzel a to velmi pomohlo. Mala som epidural a odporucam. Ja mam velmi nizky prah bolesti,co mi potvrdil aj dr,a zvladla som to 🙂 Urcite to zvladnes! Drzim palce. A urcite nechod na cisarsky ked netreba.
a kto ti to hovori?
nie, nie je to vobec nic strasnee..
aspon pre mna moj zazitok, radsej kazdy rok porod ako sediet u zubara...
drzim palce 😉
ja sa na dalsi porod tesim, oba boli pre mna krasnym zazitkom 😵 😵
Poviem ti za seba . mala som panický strach z pôrodu, koľkokrát som večer plakala, že ja to nezvládnem a nevydržím, že si to ani neviem predstaviť ako "tade" môže výjsť to malé/veľké vytúžené bábo krásne...... No potom v nejakom 8-9 mesiaci som čítala na nete jeden super článok,ktorý ma povzbudil, hovorilo sa tam o tom, že jednoducho ženy sa boja áno, áno je to nejaká bolesť,ale nie taká ktorá sa nedá vydržať, však to nie je bolesť ktorá trvá dni či týždne... keby to bolo také príííííšerné, tak by už ani jedna žena nemala druhé dieťa predsa, organizmus a telo je jednoducho taká zázračná vec,ktorá je na to prispôsobené, keby ženy toľko vraveli o svojej radosti z pôrodu a dieťaťa, keby bolo toooľko pozitívnych slov o pôrode ako je tých strašných, tak by sa ženy nebáli toľko ako sa boja. samozrejme,že hovorím o nekomplikovanom pôrode, inak to už je iná kapitola. Svoj pôrod som zvládla, vydržala, mám na to len krásne, ba až vtipné spomienky, ale hlavný je záver - počuť plakať a vidieť to nádherné dlho očakávané bábo. No prosté nádhera.... Ale z mojej skúsenosti, mne MAXIMÁLNE pomohol, podporil - hlavne psychicky môj manžel, že bol celý čas pri mne, bolo super že tam bol!!! mne to veeľmi pomohlo 🙂 neboj, všetko dobre dopadne, zvládneš to, ver si, mysli na ten šťastný koniec ....
Fakt sa neboj 🙂 zadefinuj si, coho sa bojis. Je to bolest? Tak si dam epidural. Ze to bude trvat dlho? Porad sa s porodnikom ci robi hemiltonov hmat na pomoc pri otvarani krcka, to skrati dobu otvarania mozno aj o polovicu( myslim hemiltona ked uz sa otvaras a cakas na porod, moj ma kazdu hodinku prisiel otvorit, rodila som do 4 hodin) Su to komplikacie? Tak si zavolam dobreho porodnika a chodim na pripravny kurz. Vyber si dobru porodnicu kde sa o teba milo postaraju pripadne sa porozpravaj s nejakou dulou. Mam za sebou 2 porody, kazdy iny ale hlavne kazdy bol krasny.
ahoj....chod do mesta alebo do kina, alebo do kostola, skratka tam kde je vela ludí, kde je dav....a pomysli si, že každý z nich sa narodil...každý nejak prišiel na tento svet...keď to zvládli ich matky, zvládneš to aj ty... Porod nieje taky hrozny, ja som cakala horšie...je to bolest v podbrusku ako ked mas cyklus...ta bolest trva par sekund a potom povoli...normalka...predýchas... pohoda...posledna polhodina je vsak trosku tažšia, bolesti sa stupnuju, ale da sa to vydrzať...potom citis take tlaky na konecnik ako ked ti treba na velku...a nestihas 😵 je to dost neprijemne ale nieje to na umretie. V pohode to zvládnes a ta radost z drobca, ked pride na tento svet ti hned vsetky zle spomienky zmaže...to šitie potom je tiež neprijemne ale da sa to...ked sa velmi bojis, daj si pichnut epiduralku...ja som ju nemala ale vraj to pomaha, necitis bolest...pohodička, pohoda...držím palce
Na môj prvý pôrod spomínam s láskou 😵 Mám len tie najkrajšie spomienky....
Teraz sme sa presťahovali a predstava pôrodu ma desí, pretože široko ďaleko nie je poriadna pôrodnica.... ale ktovie.... za prvým pôrodníkom by som išla aj na kraj sveta... tak asi budem musieť.
Neblázni! Neboj sa! Každý pôrod je iný a veľmi veľa robí to, ako je žena nastavená, s akou psychikou ide rodiť. Dôveruj sebe, dieťaťu, lekárovi a počúvaj! Nestresuj, nepanikár, rob, čo ti povedia a bude to raz dva tri... s krásnymi spomienkami, bez nástrihu a bez 24h trápenia 😉 Toto je totiž predstava každej prvorodičky.... 😉 Ja som bola prvorodička, otvorila som sa v priebehu 3,5h, rodila som bez nástrihu na tri zatlačenia... Takto bude vyzerať tvoj pôrod! 🙂 S touto myšlienkou sa vyber do pôrodnice a bude to fajn 😉
Ahoj ja s pred tromi mesiacmi mala taky isti strach ako ty az
Panicky plakal som ponociach lebo som sa bala porodu ale
Ked dosli bolesti tak som ich predychala a ako bolo spomenute
Bolesti pridu a odidu lenze ja som mala tu vyhodu ze pocas tych
Pät minutovich som lezal vo vani a voda ty utlmi bolest nie
Uplne ale pomoze a potom som porodila sice tazsie lebo den
Predtim som nespala tak som bola unavena anevladala som tlacit
Ale zvladli sme to mala.som pri sebe manzela urcite pomaha.ak.mas
Niekoho pri sebe a este ty poradim vela sa prechadzaj pohyb
Ti ulahci otvaranie mne to pomohlo ked som mala.bolesti
Tak sme sa prechadzali po celej nemocnici...drzim palce
keby to bolo take strasne nikto by nemal viac ako jedno dieta 🙂sice teraz sa mi lahko vravi,ked uz mam po,tiez som sa strasne bala...ale ukludnovala som sa ze keby daco dam si epidural..ani som nevahala,hned ako to prislo som si on poziadala,a super..niekolko hodin ziadna bolest...az posledna hodka ked epidural vyprchal a uz mi nemohli dopichnut tak bolelo,ale hodka sa da vydrzat..treba pekne zhlboka predychavat...a ani neviem jak a uz som bola na porodnej sale..ono sa to v tom vezies ani nevies jak a uz je babo na svete 🙂 a je to ten najlepsi pocit aky moze zena mat..taze sa neboj,ale tes na ten porod lebo zaver je tak uzasny ze na vsetku bolest v tom momente zabudnes 🙂 (su vynimky,ako vo vsetkom,kazda zena ma iny porod..) drzim palce,ziaden strach,aj ked poviem pravdu,ja som pred porodom robila presne naopak ako radia zeny..ja som sa neukludnovala ze to zvladnem,ze je to krasna vec,ale predstavovala som si to najhorsie co moze zena zasit,uplne tu najstrasnejsiu bolest,a potom som bola len milo prekvapena ze to vobec take katastrofalne nebolo 🙂
aj ja som sa bala a rozmyslala nad cisarskym ale ked mi odtiekla voda tak som sa zacala tesit ze za chvilu tu budem mat babatko a ta chvila trvala asi 36 hodin a vobec mi to nevadi. dala som si epiduralku a uzivala si porod sa tesim na dalsie mimi. neboj sa ak ta to bude strasne bolet ze uz to nebudes zvladat tak si das epidural
Neboj a uzivaj si tehu...ja som sa ako kazda tiez neskutocne bala a som tu...uvidis ked to pride stale budes cakat horsie ze to co je sa da zvladnut a na konci ked ti ukazu drobceka zabudnes na vsetko...vela zdaru 🙂
no tak to sme dve čo sa boja,bude to moje prve ako aj tvoje,nevieme čo nas čaka a len počuvam zo všetkých stran ake su sestričky a lekari neochotný ani sa tak nebojím porodu ako toho pristupu ☹ bohužial moj mm asi nebude moct pri mne pretože odpadava už vtedy ked mu beru krv,porod by asi nerozdýchal...hovorim si stale prežilo to kopec žien musim aj ja a na druhej strane si myslim uplne ine...neboj budeme silne a dobre maminy a po porode si povieme,že to nič nebolo 😀
No tak čo si budeme hovoriť, väčšiu bolesť som zatiaľ ešte nezažila, ale ani väčšiu radosť som zatiaľ ešte nezažila, ked mi synčeka položili na brucho...🙂 ano, je to bolestivé, je to dosť bolestivé, ale ku koncu keď už ide do tuhého tú bolesť absolutne nevnímaš, je ti to jedno, lebo sa už sústredíš na to, aby bábo vyšlo čo najrýchlejšie a v poriadku von... absolutne na to nemysli, psychika robí veľmi veľa pri pôrode...
nie je aspoň môj nebol 🙂 ale keď je bábo vonku aj tak na všetku tú bolesť a trápenie zabudneš 😀
vobec to nieje take strasne. nenechajte sa okolim vyplasit. je to zbytocne a nestresujte sa. aj ja si myslim, ze bolest zubov, alebo popaleniny su omnoho horsie, ako porod. ja som prisla o 12 do porodnice, nic mi nebolo a o 3 som mala po porode, cize bolesti boli mozno 1-2 hodiny. a hodinu po porode mi nic nebolo a mohla by som ist domov. skutocne. samozrejme, ze niekedy je porod dlhsi a bolestivy, niekedy menej bolestivy, ale viete a to si vzdy hovorte, ze tak, ako je to neprijemne pre vas, tak je to neprijemne aj pre babatko a myslite na to, ze ta bolest prejde. mozno za par minut, alebo hodinku, ale urcite prejde. a prezili to vsetky zeny, prezijete to aj vy. nebojte sa, neni to vobec hrozne.
bojis -nebojis von musi tak ci onak cize prekonat to musis chces -nechces ja som si to tak hovorila)))
..prežiješ.. 🙂..
ak sa bojis samotnej bolesti, nasetri si na epiduralku a mas vyhrate. a hlavne mysli na babatko, nie na to ze sa bojis alebo ze ta to boli. hlavne je aby sa v poriadku dostalo von. pre babo porod tiez asi nie je nic prijemne 😉 a spolu to zvladnete
ja som rodila cisarskym, aj ked som chcela prirodzene...posledne tyzdne boli pre mna velmi tazke, a tak som sa na porod uz tesila, nech je uz za tym...po cisarskom uplna pohoda...som silna migrenicka a kazda migrena ma boli viac ako cisarsky...takto by som rodila aj kazdy rok🙂
Porod??? Nebol prezijes to , ked som to ja prezila tak to prezije kazdy . Nespominam nam vobec rada , len som stastna , ze sa starsej nic nestalo , druhy som mala neplanovanou sekciou, cakanie na sekciu super , nikdy som tolko casopisov neprecitala ako v porodnici kym som cakala na sekciu, potom som si povedala ze tej porod bol najkrajsi aj ked aj tam boli bolesti . Ale najkrajsi porod by ol taky , keby sme vobec nemuseli rodit , len byt tehulky a ist si potom pre babatko.
Ako moja gynekologicka hovori, ked islo dnu musi ist aj von 😀
po pôrodných bolestiach aspoň príde niečo, resp. niekto, vďaka komu sa na ne okamžite zabúda a povieš si "stálo to za to"... ale na tú bolesť pri ľadvinovom záchvate a vysekávaní osmičiek ja nezabudnem do konca života 😝

@nikuska0119 ale nie je kamosku mam strasne citlivu na bolest a tiez mala z porodu panicky strach vsetko zvladla na 1 a dokonca uz ma dalsie babo a dokonca 2jicky takze nieje to take strasne hlavne sa nestresuj uz teraz nerobi to dobre ani tebe ani babatku 🙂