Koniec panvový
Dajte vaše skúsenosti ! Ako ste rodili deti,keď boli otočené zadočkom? Mali ste sekciu, alebo prirodzený pôrod. Chlapec alebo dievča a tiežváha!
@cuculik1 ahoj maly nemal ziadne problemy z nozickami ani z hlavickou bol KP POROD.ALE Z DCEROU TIEZ KP PRIRODZENY POROD a mala od 4mesiacov do 8mesiacov nosila taky zelezny korzet na nozicky to bola taka perinka a medzi nozickami bola vystuzena zelezami nam to chvalabohu pomohlo a klbiky ma od 8mesiacov v poriadku. 😀
Ahojte,ja som obe dievčatá rodila KP spontánne (3460 a 3780g) a nelutujem 😉 všetko pred i po bez problémov, čo nemožem napísať o prvom porode hlavičkou. Tolko moja skusenosť.Takže, dievčatá, hlavu hore 😉
Aj ja som rodila KP v UN Martin. Porod bol prirodzeny len dlhy nakolko pomaly padala do porodnych ciest ...a o cisarskom reze Dr ani neuvazovali takze riadna makacka, ale nakoniec sme to obe dobře zvladli. Mala sa narodila s mierami 3340g a 52 cm....takze riadna valibucka....🙂
pozeram ze uz troska starsia diskusia, ale velmi dobre sa to cita!!!!!! tiez mame maleho KP a sme v 37tt. tiez som zmierena rodit prirodzene, zatial cisarsky neplanujem. plaanujem rodit v Trencine kde s tym maju skusenosti a ked sme tam boli na tej prehliadke co sa robi s porodnou asistentkou, tak ona prave hovorila ze primar bude mat zo mna radost ked som sa rozhodla rodit KP prirodzene. ale za vsetko sa rozhodne na vstupnej prehliadke ked to uz na mna pride, ci bude vhodna poloha na prirodzeny porod a ake velke bude babo a tak.
tak ak sem este niekto chodi, tak sa este spytam, tie co ste rodili chlapcov, tak ako vyzera ich gulky? boli moc modrinove?
inac, faakt sa ste ma vasimi prispevkami tie co ste rodili prirodzene velmi potesili. v inych diskusiach su skor presviecania na rodenie sekciou a som rada ze som sa docitala aj o takych co v pohode odrodili chlapcov prirodzene.
@lagunasa Ale aká nostalgia ma chytila, túto diskusiu som zakladala 4 dni pred narodením môjho syna,dnes má 13 mesiacov,ja som išla nakoniec sekciou,malý mal 3600 g . Aj keď mi primár vravel,že budem rodiť normálne......že mi pomôže,nech sa nebojím, nakoniec sa rozhodlo takto 🙂 a som rada,síce som sa po sekcii zotavovala dlhšie....prvý pôrod som mala prirodzený, som šťastná,že je to už za mnou. Z tohoto druhúho pôrodu som mala močné mory......strašne som sa bááááála ☹ .Netreba silou mocou tlačiť na pílu a chcieť prirodzený pôrod,treba zvážiť komplikácie aké môžu nastať.Držím palce,nech to všetko dopadne čo najlepšie pre teba aj pre bábätko 🙂
tak mi sme nakoniec rodili sekciou, tak ako aj bolo planovane kvoli KP. ja som doma robila vsetky mozne cviky, len aby sa maly otocil a nemusela som rodit sekciou. Ale nakoniec sa neotocil a aj tak siel na svet cisarskym a veru ja mam dobru skusenost. Osobne by som sa rodit prirodzene bala a obdivuje kazdu, ktora sa na to da. Bola som pri porode pri vedomi, maleho som hned videla a velmi rychlo som sa zahojila a o par dni som uz ani nevedela, ze som nejaku sekciu mala 🙂
ahojte 🙂 pridám aj ja svoju skúsenosť s pôrodom ... mala sa vypýtala na svet v 38. tt, bola otočená KP, ale lekári sa rozhodli, aby som rodila prirodzene, keďže malá mala mať podľa ultrazvuku 3000g. Pôrod začal, ale maličká sa zasekla kvôli krátkej pupočnej šnúre, tak ma v bolestiach prevážali na sál, kde mi rodili cisársky rez v plnej narkóze. Dcérka sa narodila s váhou 3380g a 49cm. Svoje dieťa som prvý krát videla po 7hodinách od pôrodu :( ..... dnes má 6 mesiacov a je zdravá a krásna 🙂 ...
Dievčatko,KP, prirodzenou cestou, v 38tt,2920 a 46cm. O 10hodine som sa prišla ukázať s kontrakciami ktoré mi cestou do pôrodnice prešli ale keď už sme doraziili,tak že sa pre pre istotu ukážem 🙂 Vraj keď nie je moc veľká a dobre sa otváram, nebude problém, ale pre istotu bol pripravený anesteziolog.(Môj gynekolog ma upozornil že to bude viac menej na rozhodnutí službukonajúceho pôrodníka) Pôrod bol úplná rýchlovka, dovolím si povedať aj pohoda , o 14 hodine úž bola malá na svete. Nijaké problémi s klbikmi, s ničím... Po pôrode sa masírujú, keď prebaluješ kúpeš, asi minutu dve,tuším mesiac klbiky na vnutornej strane " nadchodidla", lebo keď sú detičky dlhšie uložené s nožkami za hlavou, majú tendenciu mať chodidlá nasmerované trošku k sebe 🙂 S chodením.. potom tiež nebol problém, teda naozaj s ničím.
Chlapec, KP, sekcia v 40tt /termín podľa menzesu 1.10, sekcia bola deň pred/. Rozmery - váha 3670g a dlžka 50cm.
Ahojte, práve som 37+2, čakame chlapca a stale je KP, dnes som sa pýtala dr. na poradni že ak sa neotočí či nebude lepšia sekcia aj kvôli tomu že mam pozitívneho streptokoka, aj že to je chlapec, že viac nepriaznivých okolnosti a ona ma uplne dorazila vetou, že nie, to sa dá krasne odrodit aj prirodzene, nic sa planovať nebude ☹ ved ked to na vas príde, povedzte na sale že je KP a mate pozitivneho streptokoka, daju vam infuziu a hotovo, no ako nie je mi vsetko jedno...som prvorodička, chcem rodit na antolskej v BA, približná vaha v 37 tt bola 2900g a je to chlapec a už teraz mám stres z toho ako to dopadne, som totiž dosť uzka a ked si predstavim že mam tlačiť babatko zadkom von tak ma oblieva studený pot...tu čitam že chlapcov automaticky davaju na sekciu a pri mne o tom nechcu ani počuť... 😒
@kondaska1 ja som rodila chlapca KP v 38 t.sekciou,váha 3100g.Mne primár povedal že chlapci s KP jedine sekciou,kvôli prepadu pupočníka. Ja by som na tvojom mieste naliehala na SC. Mne odhadovali v deň pôrodu váhu 2800g a mal nakoniec 3100g.Nakoniec aj dobre že bola sekcia lebo mal omatanú šnúru a aj uzol na pupočníku. držím palce.
@kondaska1 ja som takto rodila, tiež som mala strach, bez toho to asi ani nejde, jedine co som zle znášala bolo, že oproti predchádzajúcim dvom pôrodom to trvalo strašne dlho....Samotný porod bol rychly a pokiaľ sa nič ne skomplikuje, tak sa to dá pekne odrodiť aj prirodzene ako hovorí doktor....mam známu porodnu sestru, ktorá tam aj bola so mnou a hovorila, že najväčší problém im robí "informovanost" a zbytočne stráženie rodičiek z internetu 🙂 takže nič sa neboj, aj moj mal omotánu šnuru okolo krku a je z neho zdravý takmer už dvojročný chlapec....Keď sa to skomplikuje, určite ti pomôžu a potom príde na rad cisársky. ...inak ja sama som s cisárskym moc nesúhlasila 🙂
a ešte by som dodala, že malý mal 3800g, keď sa narodil 🙂
@monikav426
tvoj nazor beriem, ale ja sama som lekarovi povedala, ze nevidim dovod, preco by som mala rodit prirodzene a potom pri komplikacii spravia sekciu...., preco si nesuhlasila s cisarskym? nechcem byt zvedava, len ma to tak zaujima, skusenosti inych....
@kondaska1 uz si bola na poradni na antolskej? ja som tam rodila pred 2.5 rokmi chlapca KP, planovanym cisarskym ale doktorku som mala dohodnutu dopredu.. ides si niekoho zamluvnit?
nemam nikoho zazmluvneného, lebo ja som tam k nikomu nechodila, dnes som bola tretí krat v poradni a myslela som, že teda su nejaké postupy, ale fakt pokial nikoho nemas, tak nikto sa s tym nebude zaoberať dopredu, ved uvidia ako to bude postupovat 😒 a presne tohot sa desim,že najskôr ma nechaju x hodin sa trapit a potom to ktovie ako dopadne...
ale idem mysliet pozitivne, že krpec sa hadam ešte otoci, dnes sa vecer budeme hrat so svetielkom a nech sa za nim ťaha 🙂
@monika2712 je to dost individualne,aj tie co nerodia kp to nemaju lahke,niektore porodia velmi rychlo,niektore sa trapia dlho,bez ohladu na to ako rodia,to s tym nic nema....no a co sa tyka cisarskeho,je to daleko bolestivejsie potom ako pri normalnom porode....a nech si nikto nemysli,ze cisarsky nie je komplikacia,mozno viac ako porod kp....mam za sebou treti porod,videla som tie baby po cisarskom a nechcela by som byt teda na ich mieste,niektore ani po tyzdni poriadne nechodili, az na vynimky,mne uz prakticky na druhy den nic nebolo a ked som odrodila rano, uz poobede som sa mohla o dieta starat.....v mojom okoli mam 4 kamaratky,co v poslednej dobe rodili kp prirodzene a v poriadku...inak ja som sa tiez tak narodila,vtedy to nikto ani neriesil...takze hlavu hore a treba sa snazit co najmenej stresovat 🙂
@monikav426 to bola odpoved pre monciky...
@monikav426
dakujem, ja uz to mam za sebou, som 5 mesiacov po sekcii, a ja somm chodiaca reklama na cisarsky rez, kazdy den by mi ho mohli robit🙂
@monciky no ved to je o tom,ze nikto dopredu nevie ako to dopadne a kazda to znasa inak,su baby ktore sisekciu zaplatia 😉
@kondaska1
tak jasom od zaciatku tehotenstva chodila sukromne a doktora som si zazmluvnila, chodila som len k nemu a kedze robi v nemocnici, kedykolvek ak bol problem som mohla prist aj tam...., ja ako prvorodicka, po 30, chlapec, KP- jedine sekcia, o inom som ani neuvazovala, no a este sa u mna obavali velkej straty krvi...
Takze je to za nami, nakoniec mi naplanovali sekciu na utorok, mali mal 3610g, nemerali mi ho, ze kp deti nenatahuju, nozicky ma v poriadku len treba chvilku nasirovat chodidielka a mame typicku prilbickovu hlavinku. Ale to ideme napolohovat 🙂 mate s tym niekto nejake skusenosti? Dr aj sestricky mi hovorili ze to sa upravi same, no ale neviem, radsej by som tomu pomohla.

Ahoj žienky máte niektorá osobné skúsenosti s pôrodom KP v trenčianskej pôrodnici? Môj drobček je otočený KP, no stále dúfam,že sa otočí správnym smerom... veľmi by som chcela rodiť spontánne a viem,že v TN rodia KP bez problémov. Premýšľala som aj nad cisárskym,ale mám z toho všetkého trochu strach. Za infošky vám ďakujem 🙂