Mali ste nástrih?
Baby mali ste nastrih pri porode?
@kristinka128 pri pôrode maš oxitoxin, potom niečo pichol , šitie nebolelo ale potom som teda sediet mohla na kolese zo dva tyždne že to bolelo, ledva som šuchtala popri stene, proti bolesti som odmietla si niečo dat pichnut nechcela som aby to šlo do mlieka
po 14 dnoch to začalo byt znesitelne, do mesiaca sa upravilo
ale myslím že chyba bola u lekára , chcel to mat za sebou a absolutne nerobil nič, sedel na stoličke a snažil sa nespät, prvy pôrod bol strašny,
ostatné som si lekara zaplatila a bol to iny pristup
Ano mala ani som nevnimala kedy to urobila a mamzel potom ze a ty ai nic necitila ? Ja ze nie len som zacitila take uvolnenie zrazu a mala vonku
@kristinka128 ano mala som. Ja som to citila ale pri tom vsetkom mi to bolo uz jedno 😁😁 bolelo to asi sekundu. Mna sitie bolelo,hoc mi aj pichli na umrtvenie ale nejak mi asi nezaucinkovalo. A hned na dalsi den som bola v pohode,vedela som si sadnut,ist na wc,nic ma nebolelo,hojilo sa krasne,takze zamna bez problemov a pomohlo pri porode
@martinka13 ono zrejme zalezi aj kolko sa potrha....ja som nastrih nemala ale trochu som bola natrhnuta aj kvoli vakuovemu porodu zrejme bolo to na jeden vonkajsi a jeden vnutorny strih a "fit" som bola prakticky hned ako.odoznela epi....
@krisbar ono všetko závisí od ženy z žene.Tisickrat radšej nástrih ako keď sa žena roztrha , u nás sa to robí iba ak si to situácia vyžaduje.Skor ma štve celý ten spôsob od vyvolavaciek,potom násilne tlačenie na bruško a hlavne poloha skoro v ležmo🧐 v tejto dobe a spôsoby z minulého storocia
Pri prvom nastrih a pri druhom som sa sama roztrhla... A necitila som ani jedno z toho... Pri tom druhom dokonca ked mala uz bola vonku doktorka ze: no ideme vas pozasivat a ja ze co? O nicom neviem 😂😁 ale lepsie je ked oni nastrihnu... 🙂 A co sa tyka sitia, to mi uz bolo teda maximalne jedno 😂 trochu to zastipkalo ale nic bolestive, vsetko fajn 🙂
@sense tak super. Obzvlášť keď šlo o vakuovy pôrod.... isto je to individuálne. Moje obe deti mali 4 kg. Bez nástrihu by to šlo asi ťažšie. Bola som rada, ze sa lekár tak rozhodol
2x Áno tretí nie a bez poranenia
@martinka13 ja ked som pocula lekara ze nastrih lebo dieta musi pri dalsej kontrakcii von som tak zahucala "nie" azatlacila zee mala vysla aj bez nastrihu len.s natrhnutim...🙈 ale tak nemals 4kg...
Ked som sa raz v poradni.na nastrih a ci sa rodi na chrbte s vyviazanymu.nohami pytala ci je to nevyhnutne,tak sa lekar na mna pozrel ci som nezaspala dobu ze jde sa tak rodi este a k nastrihu povedal lwn ked je to.naozaj nevyhnutne, lebo ze zena ak sa aj nayrhne tak tam kde je najslabsie miestokdezto.nastrih sa robi na urcitom.mieste.
ano a veru mna to strašne zabolelo
Dva krát nástrih,to som vôbec necítila,ale šitie som si užila. Viem že strach z pôrodu je strašný,ale keď to príde,tak to príde a budeš riešiť hlavne aby to bolo z teba von,aby si už bola rýchlo a izbe s krpatym a keď tam budeš tak už pôrod nebudeš riešiť. A za chvíľu aj na bolesť zabudneš. Len nech mi ešte raz niekto povie že tehotenstvo a pôrod je ten najkrajšia chvíľa. Pre mňa to nak bolo až na izbe s krpatym.
Nie vobec a mala som len par vnutornych stehov. Bolo to super lebo po porode som hned mohla chodit, sediet aj ist na wc.. rodila som v uk x hodin dieta zle otocene uz boli pripravene klieste, a pa robila masaz hradze aby ma nemusela strihat. Dalsie dieta budem rodit tu doma a uz teraz mam stres ci z nastrihu a celkovo z toho povyseneckeho pristupu v nemocniciach😨
@selest nastrihu sa neboj to pri tých pôrodných bolestiach nejaký nástrih vôbec necítiš ani nebudeš vedieť že strihali. Ja som rodila 2x prirodzene bez epiduralky s nastrihom a najhoršie boli tie kontrakcie .
@krisbar určite lepšie nástrih ako samovoľné roztrhnutie...viem to porovnať...nechápem, prečo by to malo byť zakázané, je to obrovská pomoc
Nemala, ale trosku som sa trhla na par stichov. Iba vonkajsie stichy. Proste isiel rukou napred
Mala som nástrih pri oboch, absolútne som necítila, že by ma strihali, ale šitie bolo trochu nepríjemné a štípalo. Po prvom šití som si nevedela poriadne dobré tri týždne sadnúť, ešte sa mi to aj pouvoľňovalo. Po druhom úplná pohoda, ani som nevedela, že mám dolu stehy.
Pri prvej áno,pri druhej nie.Ale ani neviem,kedy to spravili.Mne bolo veľmi nepríjemné šitie
@zuzanockamt ahoj. Podla udajov by percento nastrihov na SVK malo byt cca 10%. Problem je, ze sa tato porodnicka operacia naduziva, t.j. nastrihuje sa casto rutinne, napr. vsetky prvorodicky. Nastrih sa napr. robi prilis skoro, takze je prilis hlboky. Prevencia nastrihu je tlacenie podla pocitov zeny, teple obklady na hradzu pocas tlacenia, tlacenie v polohe, ktoru si zena sama zvoli, nie napriklad automaticky na chrbte. Taktiez tlak na fundus od porodnej asistentky napomaha trhaniu tkaniv.
Tie bojovnicky za prirodzrne porody vedia, co hovoria.
Porod je niekedy zbytocne premedikovany, zeny maju potom prilis silne kontrakcie a nedavaju to.
Akoze nastrih neboli, ale to hojenie je sracka...
@elizuella ďakujem za rozsiahle info 🙂 vedomosť mám, no stále tvrdím, že nástrih je lepší ako samovoľné roztrhnutie a hojenue nástrihu je pohoda
@zuzanockamt
No neviem. Mňa nastrihli a aj tak som sa potrhala a teda to šitie bolo hrozné a hojenie ... dva týždne som ledva si sadla. Ďalšie dva pôrody na nenastrihli a potrhala som sa a teda po druhom pôrode som na druhý deň po šití sedela v tureckom sede ako nič. Ja myslím, že sa nedá povedať, že po nastrihnutí je to ok po potrhaní horšie ... je to indivindi, záleží od konktétnej ženy, pôrodu, nedá sa to paušalizovať.
@zuzanockamt OK. Pre mna hojenie nastrihu peklo. Porod pohoda.
@zuzanockamt "hojenie nájstrihu je pohoda" možno pre teba, pre iné utrpenie... a nie len hojenie, ale napríklad aj celoživotné následky (napr. pri sexe)
Áno mala, samotný nastrih je iba krátka sekundova bolesť. Ale síl ma 45 min som myslela ze zomriem!! Úplne som neznášala tých 45 min toho Dr. Ale úplne parádne to spravil ani mini jazva proste nic
Maminky, prosím poraďte mi... Povedali mi v nemocnici že stehy vypadnú po 10-14 dňoch, no zatiaľ ani jedna nevypadla po 19 dňoch... Ale na dnes niektoré stehy začali blednúť. To znamená, že konečne z toho niečo bude?
Pôrod bol dokončený vákumom, teda mám len vonku 7 stehov, a že koľko mám vo vnútri to boh vie. Ale doktorka bola veľmi šikovná, skákala som hore dole od bolesti, všetko som cítila, a krásne ma zašila...

Zaujimave kolko z vas nastrih malo a pritom je to jedna z veci, ktora je zakazana, pripadne sa moze spravit len na ziadost mamicky.
Ked som zila v zahranici, tak som v cakarni videla plagaty, ktore informovali prave proti nastrihu, pretoze je to proti standardom WHO pri porode. Okrem toho vobec pri prirodzenom porode nepomaha, dieta skor prepadne dole a ak porod postupuje ako ma, tak ziadne pretrhnutie nehrozi.