Mali ste tri sekcie?

damijanka
5. jan 2016

Milé mamičky , máte skúsenosť s tromi sekciami ?
Je to možné, dovolené a komplikácie ....
Každý názor , rada , skúsenosť poteší , ďakujem 🙂

maria117
5. jan 2016

@damijanka osobnh skusenost nemam,ale vraj to je bezne.... dokonca u nas v nemocnici je jedna lekarka,ktora ma tusim 5 deti a vsetko sekcie a ok. To nam vzdy hovorili na upokojenie ako priklad,aby sme sa nebali,ak by to vyslo na sekciu.

pribinak
5. jan 2016

Moja kamoska ma 4 deti a vsetky mala sekciou. Mala mladého doktora, ktory nebol
az taky konzervatívne zmýšľajúci ako stari doktori
Dnes je modernejšie technika, k akútnejšie ultrazvuky, takze mudr moze lepsie sledovať stav jazvy a rast maternice

Samozrejme, najdôležitejšie je tvoj zdrav.stav pred tehotenstvom

siska53
5. jan 2016

@damijanka jebto mozne i dovolene,ale zavisi od stavu matky..
Mam kamosku,co ma za sebou 3sekcie-v pohode.. U mna by v tom.moj gyndos tiez nevidel problem..ale my tretie uz asi tazko..moj nechce..teraz na to nie je vhodna doba celkovo a mam uz 40.

cuninka
5. jan 2016

Zdravím,ja mám tri deti a všetky boli sekciou. Prvé dve "sedeli" takže museli ísť tak aj ked bol medzi nimi 11 ročný rozdiel a tretia už musela ísť tak lebo sa nedoporučuje po viacerých ísť rodiť normálne. Moja gyn vravela,,že má skúsenosti so 4 za sebou. Ja som " zdravoťák" a keď som chodila do školy tak sa nedoporučovali viac ako dve,ale veda i to naše zdravotníctvo idú dopredu a sú už iné, lepšie postupy. Ja som to videla sama na sebe. Prvého syna som rodila mala som 25 a od cca 4 mesiaca som vedela,že to bude sekcia. Znášala som to velmi zle cca 4 mes som mávala migrény skoro stále/ trpela som nimi i predtým/,dlho ma bolela i jazva. Vtedy sa praktizovalo,že 24hodí musíš ležať a až potom si sa mohla postaviť. Druhú dcéru som rodila ako 36r. a keď mi povedala sestrička,že po 12h ma budú chcieť postaviť tak som ju vysmiala. Vychádzalo to nadránom tak ma nechala dlhšie a bolo to cca o6ráno takto bolo 15hodín. Na moje velké prekvapenie som to zvládla do 20min. Pri tretej som mala 38r. a bola som unavená,lebo službukonajúci lekár ma nechal s kontrakciami asi 2 apol hod.čakať, tak mi to trvalo cca 35min lež sa mi to podarilo. 🙂 Ešte musím upozorniť,že som malá a keďže v nemocniciach sú väčšinou vysoké postele pomohol mi šamlík= stolček pri každom vstávaní. Moja lekárka vravela ,že stačí keď je aspoň 12mes od pôrodu po ďalšie tehotenstvo, ale mala jednu našu celebritu,ktorá prišla po 9mes a tiež bola 3rodička,ale ako rodila prvé to neviem. Určite je dôležité,aby si mala dobrého lekára, na ktorého sa môžeš spolahnúť,že ti nebude tlačiť kaleráby. Tá moja vravela,že u nás sa väčšinou robia max 3 sekcie,ale v zahraničí sú bežné 4.
Držím palce a dúfam,že som to neprehnala stou dĺžkou 😎 🙂 🙂

adka31
5. jan 2016

mala som 3 sekcie, druhu po 10 rokoch a tretiu po 9 rokoch. treba to skonzultovat s lekarom, mne dovolil tretiu sekciu. prve dve boli akutne a tretia planovana. pri tomto tretom tehotenstve ma bolievali jazvy po sekciach, niekedy som nemohla ani chodit. inak som to znadala dobre. horsie to bolo pri porode, nasledkom predoslych sekcii som mala velke zrasty a maternicu zrastenu s mocovym mechurom, museli mi ho zasivat. odvtedy mam s nim problemy, takze beham po doktoroch. tolko moje skusenisti, je dolezite, aby lekar pozrel hrubku jaziev, ci nie su prilis tenke, lebo na toto takmer prisla o zivot a aj jej dietatko moja sestra pred 2 rokmi. pri druhej sekcii ( najprv rodila sponntanne, ale neslo, usudili, ze je potrebna sekcia a vtom esteze uz bola na operacnom stole jej praskla maternica, zaliala komplet brusnu dutinu, ale nastatsie zachranili aj ju, aj dietatko. preto musi gynekolog sledovat akomsa spravaju jazvy na maternici a aj podla toho ti odporuci-neodporuci dalsie tehotenstvo.

qetinka
5. jan 2016

Ja mam tri deti SC.Medzi 2 a 3 len 15 mes.rozdiel....zvladla som,vsetko v pohode,ale 4 tu by som uz nezvladla...podla sona tkanivo v reze..maternice je velmi tenke...takze 4 te tehotenstvo by to pravdepodobne maternica nevydrzala....Tretej sa neboj🙂 😉

dendrobia
5. jan 2016

Ahoj. Ja mám tri deti a všetky tri sekcie. Prvý syn bol sc,lebo bol zadočkom,druhý syn bol sc lebo sa narodil 11mes.po prvom a tretia bola dcéra,tá už bola sc automaticky. Teraz čakám štvrté bábo,,takisto bude sc,dr.ma síce upokojila,ale mam trošku obavy..

dendrobia
5. jan 2016

Ešte som zabudla napísať,že od poslednej sc to bude sedem rokov..

damijanka
autor
5. jan 2016

@maria117 teda odvaha

damijanka
autor
5. jan 2016

@qetinka bojím, hoci nebol žiaden problém a som ok

damijanka
autor
5. jan 2016

@dendrobia teda a nie je tam riziko ?

zuuzzu
5. jan 2016

Ahojte, ja mám za sebou 3 sekcie, prvá bol pred 5.5 rokom, druhá pred tromi a teraz čakáme tretie v máji, bude to takisto sekcia. Cítim sa výborne, nič nebolí, nemám žiadne problémy, ani po sekciách neboli komplikácie, kojila som obe deti bez problémov, chystám sa aj toto tretie. Môj gynekológ povedal, že má pacienky aj po 4 sekciách, je to tiež mladý doktor a nevidí problém, ak je všetko v poriadku 🙂 Takže si myslím, že sa netreba obávať 🙂 Pa

dendrobia
5. jan 2016

@damijanka dr mi povedala,že sa nemám znepokojovať,ale bude pozorovať jazvu. Som síce len v 11tt,ale už občas cítim mierne štipnutie..

cmulinko
5. jan 2016

@damijanka osobne poznam jednu mamicku,ktora ma 5 deti a vsetky sekciou. Tych co maju 4 sekcie poznam kopec...tu v Irsku je to uplne bezne a nikto sa nad tym nepozastavuje a uz ani na SK to nebude taka rarita ako pred x rokmi ked lekar po 2 detoch sekciou okamzite zdvihal varovny prst.Moja svagrina ma 4 deti vsetky sa narodili na SK a vsetky su sekciou. Ja mam tiez 4 deti a z toho cislo 1,3,4 boli sekciou. Cislo 2 bolo vaginalnym porodom pomocou vakuum extraktora. Medzi 1 a 2 dietatom mam 2 rocny rozdiel a medzi 2 a 3 dietatom 1 rok a 10 mesiacov a vacsi 4 rocny rozdiel mam len medzi 3 a 4 dietatom z dovodu,ze medzi nimi som mala potraty,ktore casovo posunuli to stvrte dieta.Pri mojom stvrtom dietati mi bolo povedane,ze nevidia najmensi dovod na to,aby som nemohla mat este dalsie dieta napriek tomu,ze som prekonala 4 spontanne potraty a mam za sebou 3 sekcie.

siska53
5. jan 2016

@siska53 je to mozne.. Kedze nefunguje oprava..

damijanka
autor
10. jan 2016

@cmulinko teda klobúk dole

zazalienka
10. jan 2016

moja kamarátka má 3 sekcie za sebou, dve po štyridsiatke.. najmladšia dcéra má teraz 6 ako môj ... v pohode to zvládla, nemala žiaden problém..

damijanka
autor
10. jan 2016

@zazalienka och a ja 28 rozmýšľam

zazalienka
10. jan 2016

@damijanka rodila v Trnave, úplne v poho. Ja som mala teda jednu sekciu, mám syna, v 35-ke.. pre mňa to bolo úplne v pohodke, samozrejme že bolesti boli ale do dvoch týždňov som bola úplne ok.. a Maja? mám pocit že ani nerodila, nie že 3 x sekciou🙂

trpezliva
12. jan 2016

Ja mam za sebou 4 sekcie. Najstarsia dcera ma 7 ☺. Vsetko v poriadku aj po stvrtej. Dokonca som sa najrychlejsie zotavila!
Ale uz stacilo. 😃☺😀😁😄

alicka850
12. jan 2016

Osobne skusenost nemam,ale moja sesternica mala tri po sebe v priebehu troch rokov. Podla mna na hranici zdraveho rozumu,aj prezitia,ale zvladli to aj decka aj ona.

damijanka
autor
14. jan 2016

@trpezliva tak to Vám verím 🙂

alexska
14. jan 2016

3 sekcie pokial je dostatocny odstup,zdravotny stav a stav jazvy ok beriem,ale pisat tu ako som mala sekciu 4tu v priebehu 7r je total nezodpovedne a este sa tvarit ako bolo vsetko ok...kompikacie horzia uz po 1vej sekcii nieto po 3tej,ruptura maternice nie je az tak raritny stav ci uz ciastocna alebo totalna...a ze su tu vyrehotane maminky po 3tej -sekcii a viac a pritom si neuvedomuju co riskovali,budiz,nezelam im vidiet co moze sposobit taka ruptura maternice...

erinkamaminka
14. jan 2016

jeeeeeeeeeeeej velmi dakujem za temu, ja mam dve sekcie a teda keby bolo tretie bola by to tiez uz len sekcia. inak moj doktor hoci nie je mlady mi odporucil po kontrole aj tretie dieta, aj ked hovoril ze o 5 rokov

alexska
14. jan 2016

@alicka850 absolutne suhlsim a sesternica nech je rada ze prezila a deti nehovorim...ale keby sa nieco stalo a matka dieta umrelo tak jejj tak zdravotnici budu vinni napriek varovaniu ze nie je doporucene otehu aj tak budu na vine zdravotnici nie mrtva matka dieta

erinkamaminka
14. jan 2016

@alexska vy ste lekarka? lebo moja svagrina lekarka mi hovorila ze v zahranici je bezne viacero sekcii, dokonca ze jedna arabka ich ma sedem

zuzka276
14. jan 2016

@damijanka mne môj lekár vravel, že má pacientku, ktorá bude mať už 4 sekciu, takže asi to ide

ukulela
14. jan 2016

Pariskova mavsetky tri deti sekciou a ma medzi nimi maly vekovy rozdiel.ale sama kdesi odpovedala v rozhovore, ze to bolo uz podla lekarov na hranici,resp. nebezpecne (jazva, riroko,atd) ... ale teda ano, da sa to, zakazane to nie je ani nic podobne. lenje lepsie vzdy sa radits lekarom,kedy otehotniet, ak je napriklad sekcia indikovana kvoli nejakemu zdravotnemu problemu a nemozosti rodit vainalne. aby jazva bola OK, a podobne.

damijanka
autor
14. jan 2016

@ukulela ja som nemala žiaden problém, len úzka panva a neotvárala som sa 🙂

alexska
14. jan 2016

@zuzka276 niekto moze mat 4 sekcie a pomerne ok,niekto uz po 1vej pri 2hom tehu ma rupturu maternice..alebo dana mamicka ani nevie ake riziko podstupuje,ale spolieha sa nato ze vsak odoperovali dobre co tam potom vobec mozno nevedia ze uz mali ciastocnu alebo celkovu rupturu uteru.. 😝 ja osobne by som viac ao 2-max 3 sekcie neriskovala aj to podla stavu rozostupu od sekcii atd...ozaj si maminky neuvedomuju co podstupuju,a ake je riziko a ze mozu byt vobec rady ze ziju a dieta tiez pri opakovanej sekcii

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre