Mám pocit zlyhania pri pôrode. Ako ďalej?
Ahojte som po porode a mam pocit ze som pri nom zlyhala , bola som v 41tyzdni musela som nastuoit na vyvolanie porodu , bola som 40hodin v 5min kontrakciach , po oxytocine do zili som uz nezvladala tu bolest uz ani epi nezaberala, zacala som uz aj panikarit ze ako to dieta vytlacim taky strach som v zivote nezazila proste som spanikarila az som skoro odpadla …lekari ked videli ze to nezvladam a ani sa neotvaram tak ako mam tak sa pristupilo k sekcii zaco som bola v tej chvili strasne rada bolo to pre mna vykupenie ale z odstupom casu rozmyslam ze som zlyhala nechala som sa prepadnut strachu a preto som nezvladla prirozdeny porod
Nemaj výčitky. Ty a dieťa ste v poriadku to je prvoradé 🙏 vieš koľko takých žien už Dr zažili, nie si ani prvá a ani posledná, ktorá ten pôrod takto prežívala 🙂
Vobec si nezlyhala, 40h v 5 min kontrakciach? Akoze mas moj obdiv, to musela byt extrem zataz na telo aj psychiku, hlavne, ze je dieta zdrave 🙂 robila si vse, co mohla na max
?? veď si porodila! tak ake zlyhanie? dieta zdravé, ty zdravá. to je to jedine dôležité. ešte sa kľudne mohlo stat ze ste mohli aj umrieť. takze naco tie výčitky? si úžasná, porodila si babatko, bodka. ja mám dve sekcie a teda dvakrát som rodila.
To mas jedno, ako z teba vyslo tvoje dieta von. Bud rada, ze obaja zijete, to je to najdolezitejsie.
Ahoj, nerozumiem asi tym vycitkam - su celkom zbytocne.
Prvy moj porod bol nepostupujuci, trval 43 hodin v 4-5min kontrakciach plus dalsie veci, a nebyt poslednych hodin kedy sa to pohlo, o sekciu by som na kolenach prosila. A bolo mi jedno ci prirodzene ci sekciou, ved dolezite je, ze v konecnom dosledku ty si ziva a dieta je v poriadku tu.
Aj preto na svoj porod napriek celemu zdlhavemu procesu tore moje telo zariadilo, spominam v dobrom - vysledok bolo krasne zdrave dieta a vela radosti.
Tak neries hluposti (myslim to v dobrom, ale uplne realne) a sustred sa teraz na ine veci, ktore su dolezite.
Buď rada, že sa tak rozhodli a že máš živé a zdravé bábätko pri sebe. Absolútne si to nevyčítaj, si skvelá mama. Myslíš, že tvoj muž by zvládol 40 hodin s 5 minútovými kontrakciami?! Predstav si ho, v akom by bol stave on. Myslím, že ti to zdvihne náladu 😃😘
Absolútne si to nevyčítaj, ja som bola ,,len" 17 hodín v 5 minútových kontrakciách a už som ich na kolenách prosila, aby so mnou niečo urobili, lebo sa nedalo ani len vydýchnuť a otváranie žiadne. Navyše som potom aj zvracala a po pôrode odpadla. Ak by som to mala držať toľko hodín čo ty, tak by som asi aj zomrela. Pre mňa si hrdinka, pretože aspoň sčasti viem, čo si si prežila!
vobec si nic nevycitaj. nie si prva ani posledna, co toto prezila.
mas cely zivot na to, aby si svoje dieta milovala a dala mu vsetku lasku.
ja som tiez nevladala tlacit. proste je to tak. a tiez som mala tie iste pocity.
Co keby to bolo inak. Nevedela by si porodiť, dieta by sa pridusilo, skoncilo by postihnute alebo s epilepsiou. Co ked tvoj strach bol šiesty zmysel a ty si ho zachranila?! Hmmmm teraz si vyčítaj. Kamoska trpezlivo cakala a cakala, neotvárala sa, oxytocín, vela rodičiek mali na sálach ale tym, ze ona nepanikarila ju odsúvali. Hmmm dieta ma silne epilepsie a poskodenie mozgu. Vidis ona si vycita, ze nerobila cirkus aby ju brali na cisarsky, ty si vyčítaš, ze si robila cirkus a brali ta na cisarsky…. Hmmm
Inak sukromna klinika.
Takýto pocit sme mali viaceré, a teraz si vyčerpaná a hormóny robia svoje. S odstupom času zistíš, že všetko je v poriadku a všetko je tak, ako má byt. Klobúk dole pred tebou, držala si sa statočne. Si úžasná. Ja som sa ani neotvárala, ani nemala kontrakcie. Ak by sa to stalo a začala by som rodiť, syn by sa pravdepodobne pridusil, lebo bol príliš nízko a zaseknutý v pôrodných cestách v neprirodzenej polohe. Čiže aj to "zlyhanie" biológie malo svoj význam vtedy a chvalabohu, že to bolo tak. Drž sa a nič si nevyčítaj, nemáš čo.
@betulinka1 no stale mam v hlave ten siesty zmysel ,ze som vedela ze to nedam prirodzene ako keby som mala v halve scenar ze sa nieco zle stane
Určite si nezlyhala. Nič si nevyčítaj. Každá žena ktorá ide rodit ma obavy a stres. A každé telo je iné a inak reaguje. Pozri, podstatne je, že sa babatko narodilo živé a zdravé. Ci prirodzene alebo cisársky je úplne jedno. Robila si čo si mohla. Určite ťa to nerobí menejcennou, alebo neschopnou.
Ja som mala predčasný pôrod. 3 dní som bola v kontrakciach, davali mi infúzie na oddialenie aby som sa prehupla do 37tt. Nemohla som skoro nič jest, keby sa niečo skomplikovalo. Rodiť som išla hladná, 3 dní vyrevana, vysilena. Bola som v takom strese, ze mi vobec nevadilo, ze idem v nohavickach a koselu si drzim hore zo 4 poschodia na 5 lebo mi odtekala plodová voda, našťastie bola noc 😀 pôrodná asistentka sa veľmi hnevala, že prečo ma nechali tak dlho sa trápiť, že ako mam taka vysilena rodit. Ku koncu som už nevládala tlačiť. Malej začali klesať odozvy, ja som si zacala sadat, ze co sa deje, preco mi nic nechcu povedať. Ked primárka kázala doniesť kliešte, povedala som, že skúsim ešte raz zatlačiť a podarilo sa. Modrinu od asistentky na bruchu som mala ešte asi 2 týždne. Tiež som sa až hanbila, že som nebola schopná prísť na sálu a ľavou zadnou porodiť. A to mi o 20.00 odtiekla voda, 23.00 som išla na sálu a 00.50 sa mala narodila.
Takže určite nie si jediná, ktorá má také pocity. Pusti to z hlavy a venuj sa bábätku 🤗
Dakujem vam❤️
Ja len ze pre mna osobne je toto čo si ty zazila najhoršia mozna kombinácia vôbec na porod- nie len ze si si vytrpela otrasne kontrakcie, ešte k tomu 40hodin 😳ale ešte aj sekcia. Baby po prirodzenom si aspon povedia ze fajn mám po tom a už ma nič nebolí, ale teba chudatko ešte rezali a tetaz zase týždne bolesti. Klobuk dole pred tebou a babami čo si týmto prešli
Tak to neries dookola. Mas zdrave dieta a hotovo, to uz je jedno ako si ho dala von 😉
@betulinka1 Presne tak.A onedlho to bude len spomienka.
Ja som mala presne take iste pocity, aj podobny scenar. Nakoniec, ked som si vypyskovala cisarsky, tak som pravdepodobne zachranila syna, lebo len na moj popud znova spravili USG a zistili, ze uz nema plodovu vodu... Poznam zenu, co sa nestarala a dieta bolo pridusene, museli ozivovat a teraz ma nasledky do konca zivota vazne... takze hlavu hore!!
Ja som zazila nieco podobne. Akurat ze "iba" 28 hodin.
Tiez som sa trapila. Citil sa neschopna.
Uplne akoby to bol moj prispevok. Porod absolutne nepostupoval. Moje telo absolutne na porod nereagovalo-akurat ze odtiekla voda. Inac nic. Ziadne vyvolavacky. Ani epi nezabrala. Oxytocin mi vyvolal take kontrakcie ze mi takmer praskla maternica.
Uspali ma na sekciu ani to nezabralo. Proste oci otvorene-no nastastie vedomie bolo "odpojene".
Dr mi hovoril ze sekcia bola v poslednej minute.
Ze som si "uzila" 2 porody v 1.
Ano trapila som sa. Aj si vycitala... ale!!!!
Prosim ty sa nedaj. Mna nemal kto podporit. Nemal mi kto povedat ze nie vsetko vieme ovplyvnit. Ze aom bola statocna a drzala som kolko trebalo!
Prosim ziadne vycitky. Toto nie je miesto na take myslienky. Bud vdacna aj teraz za sekciu. Za tuto moznost. Bud na seba hrda ze si to zvladla. Lebo tato brana materst a nebola lahka....
blahozelam k babatku. Uzivaj si to... nenechaj si blbymi myslienkami pokazit tento vynimocny nadherny a nenahraditelny okamih zivota.
Si dobra mama. Lebo ked bolo zle, tak si bezpecny prichod dietatka bez rozmyslania uprednostnila pred svojou potrebou mat prirodzeny porod. A to dobre mamy robia. To nie je zlyhanie.
A tradicny porod nie je jedina prava cesta. Je to len jeden zo sposobov, ktore mame (nastastie) dnes k dispozicii.
Toto urcite nie je zlyhanie. 40 hodin?? Tak to ti tlieskam a sklanam sa.Ja som rodila 5 a bola som vdacna ze to mam za sebou. Urobila si maximum co sa dalo. No niekedy si aj babo" rozmysli" a "nespolupracuje". Bud vdacna za moznost cisarskeho rezu- pred "100 "rokmi by ste tu uz neboli. Prajem vela sil do uzdravovania- tela aj duse. A mozno ked preboli, tak skusis ten prirodzeny. Si hrdinka.
Ja myslim, ze dobre sa stalo, ono ta panika tam nebola len tak. Nebol to postupujuci porod, keby to nespravia takto, tak by ste neprezili. Kdeze, bud rada, ze sa to dobre zmaklo a v spravnej chvili si dokazala zachranit seba aj dieta za pomoci lekarov. Bud na seba hrda
Uzivaj si dieta, ste zdravi a to je najdolezitejsie. Mozno ta 6 zmysel zachranil … tak bud vdacna ze je vsetko ok. Tvojmu dietatu je uplne sum a fuk kade vyslo von. A tebe to moze byt tiez jedno, o ziadne zlyhanie sa nejedna .. pokial sa s tym nevies vyrovnat sama konzultuj to s odbornikom… a kadejake trhnute divozienky a ine exemplare, kt znevazuju CS mozes poslat tam odkial vysli. Tiez som mala CS … ale bolo mi uplne jedno ako ale hlavne sme usli hrobarovi z lopaty a bez nasledkov. V krajine kde zijem si zena dojde do nemocnice a povie si ci chce prirodzeny alebo CS… Ti trafenejsi si dokonca vyberaju datum 🙈 hlavne 2.2.22 a podobne somariny a naplanuju si CS … nikto sa nad tym nepozastavi ….. ale ani nemaju to vo zvyku rozoberat 🤷🏻♀️
Ja som velmi chcela rodit prirodzene, ale mam 3sc. Radsej takto akoby sa malo nieco stat tebe alebo dietatku. 40h v kontrakciach si ani neviem predstavit ako si musela byt vysilena. Dopadlo to dobre, obaja ste ok a to je to najhlavnejsie. Uz sa len mozes vytesovat z babatka, ktoremu si dala zivot ♥️
Mas dieta? Mas.
Staras sa onho? Staras.
Lubis ho? Lubis.
Tak sa venuj podstatnym veciam a tieto chore toxicke myslienky nechaj zabudnute v tejto diskusii
@vanilkovazmrzka presne moja rec.. Uplne chore
Ja by som bola vdacna za sekciu. Ake zlyhanie. Nkrmalne nervy som dostala.
Ja by som to nedala ani zdaleka autorka. A sekcia je vykupenim
Ty si nezlyhala. Nebola si ty, alebo dieta pripravena na porod. Chceli ta do neho umelo dotlacit, ale nefungovalo to. Som si ista ze ak by si rodila prirodzene spusteny porod, bolo by to ine.
Poznam pripad ako tvoj - prenasanie, dieta nechcelo von, tlacili v porodnici do prirodzeneho a dieta ma celozivotne nasledky. Bud naopak vdacna, ze ste ok.

Nie,vôbec si nezlyhala. Nič si nevyčítaj.