Nastrihávajú pri druhom pôrode na pôvodnom mieste nástrihu?
Druho- a viacrodičky, aké s tým máte skúsenosti a ako sa rana hojila druhýkrát?
Mna pri prvom nastrihli doboka,pri druhom rovno a mozem povedat za obe sa hojili rovnako dlho,ale neprijemnejsi je nastrih rovno 😑,sitie bolelo ovela viac...
... asi zalezi od priebehu porodu a od porodnika. Ja som sa pri druhom porode dost potrhala lebo babatko prudko zostupilo do por.ciest, takze neviem posudit a pri tretom som sa tak bala ze sa otvoria tieto rany ze som cvicila a epinom o 106 ;) a porod sa zaobisiel bez nastrihu len s dvoma kozmetickymi stehmi 🙂 - dopredu som upozornila lekarku ze cvicim s epinom. Treti bol najlahsi tak verim ze aj u Teba to tak bude 🙂
Pri druhom porode ma nenastrihli, trochu som sa natrhla, ale sili ma len 15 minut. Pisem "len", lebo pri prvom ma nastrihli a aj som sa natrhla a sili ma 50 minut. Takze druhy krat to bola prechadzka ruzovou zahradou. Na hojenie rany odporucam Dermachlorophyl sprej, mne velmi pomohol.
Mna nastrihli na tom istom mieste, dr. Sa smiala, ze predsa nebudem mat dve jazvy ... hojenie bez problemov oba razy
Ahoj, mna pri druhom nenastrihával, ale som na natrhla, aj krčok aj hrádzu aj všetko. Hodinu ma šil. Ale bolo to komplikovaným pôrodom, bábo muselo velmi rýchlo von, nie je to štandard. A hojilo sa to horšie ako nástrih pri prvom. Ale to je tiež veľmi individuálne.
Ak sa dá možno sa skús dohodnúť s lekárom nech nenastriháva pokiaľ nebude musieť, ale niekedy je lepšie trochu pomôcť a nastrihnúť.
Určite záleží aj od veľkosti hlavičky mimiho, u mňa druhý mal o dosť vačšiu hlavičku😂.
Tak rodeniu zdar 😀
mna nastrihli asi o pol centimetra vedla. Hojenie rovnako, ale po druhom porode ma rana bolela viac ako pri prvom.
Mna nastrihli na tom istom mieste,pekne to zasil a tym mi upravil jazvu,lebo po prvom bola otrasna,po druhom to mam pekne zasite a zhojene
Mna nenastrihaval pri druhom, len som sa minimum natrhla - asi 1cm po starej jazve (po prvom nastrihu). Hojenie aj bolesť boli celkovo lepšie zvládnuteľné. Pri prvom som ale mala nástrih až po konecnik 😒
Mna nenastrihavali pri druhom uz som.bola mudrejsia..treba sa tomu vyhnut ..ja som sa trocha natrhla v mieste prvehonsitia na dva stichy
Mňa nastrihol na tom istom mieste, ale druhý nástrih bol o dva cm dlhší ako prvý ....... hojilo sa to oveľa horšie, ale ja som to mala fušersky zašité aj spolu so sliznicou, ktorá mi krvácalia dva mesiace, až kým mu ju gynekológ nezoškrabal, čo bol tiež "pekný" zážitok :-/
je to individuálne, pri 2. pôrode som bola zašitá v inom smere ako pri 1. pôrode, malý sa ale ponáhľal na svet- s natiahnutými rukami, takže zašívaná som bola ja vo vnútri aj von, bolo to horšie ako pri prvom pôrode.
Mna strihol inde ako pri prvom porode,stehov som mala podstatne menej a hojilo sa to v oboch pripadoch v pohode
Nástrihy sa zvyknú dávať na to isté miesto...pri treťom pôrode sa nezvykne strihať. Doktori vidia koľko je tam šitia, asi preto vedia usúdiť, že ide už o viacrodičku a už nenastrihujú....mňa museli aj 3x nastrihovať....počas pôrodu som sa začala trhať, tak radšej doktorka nastrihla. Musela potom zašívať nástrih a aj vnútorné natrhnutie. Mala som rýchly pôrod a cesty sa nestihli vôbec pripraviť...nič sa tam neuvoľnilo, tak preto ma museli nastrihovať aj 3x. Ale treba a ozvať, že pokiaľ to bude možné nenastrihovať...určite je to lepšie bez nástrihu.

ahoj,mna nastrihol pri druhom porode asi o pol cm dalej,a rana sa hojila uplne v pohode,ako prva🙂