Nikto jej neveril že ide rodiť. A predsa
Sestra ako prvorodička prišla do nemocnice s tým že má pravidelné kontrakcie a ide rodiť v piatok o 23:00.Prístroj jej ale nenameral žiadne kontrakcie a po vyšetrení jej povedali že nieje ani na prst otvorená,že to bude možno až o dva dni alebo aj neskôr a dali ju ležať na izbu.O 02:00 bola znovu za sestrou že má hrozné bolesti a tá naňu nakričala že nech sa nerobí a nefučí na izbe aby nerušila mamičky.Znovu ju vyšetrili a povedali jej to isté.O 4:45 jej odtiekla plodová voda tak sa odplazila za sestrou a tá ju znova zvozila že to nieje plodová voda,keď ale zistila že je tak ju rýchlo presunuli na sálu a malý už bol o 05:00 na svete.Za dve hodiny sa úplne otvorila na pôrod a bolesti prežila na izbe.Doteraz tomu nerozumiem ale som rada že všetko dobre dopadlo.
@ivkka Mne sa stalo niečo podobne. Tiež mi nič prístroj nenameral...napriek tomu, že som mala časte, pravidelné a velmi bolestivé kontrakcie.
Poslali ma domov !
Len čo som prekročila prah bytu sa to zintenzívnilo a myslela som, že už rodím ☹
Vrátila som sa. Dr. nadšení neboli. Jeden tipoval porod na nedelu (bola sobota) Druhý vravel,že to nebude ani pondelok a ked sa vymenili s tretím, ten mi už musel prepichovať vodu a urýchlene volať ku pôrodu manžela, ktorého poslali domov samého,lebo jeho "hysterka" odmietla. Počas grcania (od bolesti ☹ ) a kričania (ktore sa nedalo nijako tlmiť,čo som sa hambila,ako pes) na mna zrukli,že prečo som si sadla, ved rodím a sedím malej na hlave !!! A že či ju chcem zabiť ?! ☹ ......Takže pôrod sa rozbehol.........................(Trval skoro 20 hodín)
Medzi nohami sa mi dvaja dr.pohádali, vzduchom letel akísy pean a ja som si neželala nič iné, len nech to už pre boha skončí 😢 Alebo nech je aspon iný den a nie sobota, kedy som musela "obťažovať" pracovať doktora,ktorý mal službu.
Ale to je už do inej temy 😉
@cikyta - ja mam pri oboch porodoch aj podpisane sestricky, aj lekara, co bol pri porode, aj pediatricku, co kontrolovala dietatko ci vidi, pocuje, reflexy a podobne. Kde si rodila?
panebože teda hororové zažitky!!!!! ☹ ☹ ☹ ☹
k téme-tretí porod mi vyvolavali,vyvolavacku mi dali 8,30 a kedze som uz mala nastudovane že to moze trvet hodiny a hodiny,isla som na izbu že si teda počkam až to pride.Zapla telku a o chvilu kontrakcia jak hovado,myslím si že parada už to zacne no o chvilu dalsia a dalsia tak som isla za sestrickou ze uz asi pojdem rodit a ona ved len teraz my dali vyvolavacku,ze to nieje este ono/dobre som si myslela ze po vyvolavacke je to inak ako pri dvoch porodoch predtým/no kontrakcie chodili uz kazdu minutu a rodit samej sa mi v izbe nechcelo tak mi sestricka zavolala doktora a hned som bola na sale 😀 sice som tie kontrakcie este mala dlho a samotný porod bol až o 12 ale rozbehlo sa to raz naraz 😉 no a ktým spravam tiež mam vsade meno porodnika aj lekara co ma prepustal
No pri mne tiez sestricka mudrovala, ze este to predycham, poslala ma na izbu a nestihla som ani prist po dvere a uz som citila hlavicku. Kricala som na sestru, ta dobehla, ledva som sa vyteterila na stol a uz som rodila. Bola som dohodnuta s doktorkou, ale kedze sestra bola mudra, tak ju ani nestihla zavolat a odrodili ma sestricky. Pocula som ako hovorila tej druhej, ze dieta rotuje a nemohla ho dobre chytit, tak mu nieco urobila s klucnou kostou. 😠
ja ked som cakala na porod prveho syna, cely den zo mna cosi vytekalo... tak sme vecer behli k mojej dr a ona mi hovori, ze radsej nech idem do nemocnice.. ze lepsie tam pol dna cakat ako prist o 5 minut neskoro... 😉 A tak som tam prisla ako kralovna zo Saby.. voda neodtecena, brucho vysoko, kontrakcie nijake 😉 , otvorena na 2 prsty tusim.. dr na prijme ma kukol a pytal sa, ci nechcem ist domov, ze tu porod nehrozi este dobry tyzden.... ale potom hovori, ze byvame dalej, tak ze ma do rana necha, nech ma pozru aj rano.. ale ze uz ma nemozu dat na izbu, nech nerusim ine mamicky, ze pockam na vzdycharni a rano ma prevezu.. s tym muz odisiel.. o pol dvanastej mi odisla plodova voda.. sestricka sa ma spytala, ze ci som si ista, ze to voda bola... sice som je tvrdila, ze hej.. no ale odkial som mala mat istotu, ke som plodovu vodu v zivote nevidela, ze?? Urobili mi klistir, z ktoreho som dostala zlcnikovy zachvat.. brutalna kombinacia porodne bolesti a zlcnik.... 😖 O stvrtej ma konecne pozreli aj zospodu a zavelila, ze som otvorena, ideme rodit... 😖 kazali mi vyliezt na stol.. co s mojim chabym 1.6 metrom a kontrakciami je uuuplna malina.. a tlacte mamicka... po cca 10 minutach ma prisla pozriet a krici na druhu.... bez pre doktora, ide hlavicka.. a mne ze netlacte... cha, zabudla povedat, ze ako, ked maly uz sam isiel bez toho, aby som cosi robila.. ale dr to stihol a maly bol o 4, 20 na svete... ked prsiel rano muz spytat sa, ci pojdem domov alebo si ma tam nechaju, tak najskor mu povedali, ze ma zavolaju.. a za 2 minuty, ze ma syna... sestricka mi po tom vsetkom povedala, ze neverili, ze tak rychlo porodim, lebo som malinka... lenze mam siroku panvu a chalana tam nemalo co zdrzat.. na stastie.... dvojicky boli zle pootacane, tak som musela cisarskym rodit... zial...
@anjelicek26 MT
@titkovamiriam Meno dr., čo ma prepušťal mám, no pôrodníka nie
@cikyta - to je velmi zvlastne, ja mam ako porodnika pisaneho Cunderlika 😅 Viem, ze tam bol, ale to uz moje dieta kricalo anesteziologicke v naruci 😅 No a maleho odrodili tu v anglicku iba sestricky, lekarka ma bola pozriet prvy raz az po porode, ako sa stahuje maternica.
ahojte....ja ked som bola v porodnici, bola sobota rano, pol siedmej..ja uz som bola asi treti alebo stvrty den " po TOM"...len tak sme kecali, ked tu zrazu na chodbe strašný krik, ,dokonca rev ako z hororu...a o 2 sekundy znova zrevala....a už sme počuli len rýchle kroky a šum na chodbe...potom ešte raz hrozný výkrik a potom plač dieťaťa....no brutal....žena sa po klistíre išla osprchovať a porodila V SPRCHE!!! stihol prísť doktor a porodila na bielej plastovej stoličke , našťastie si stihla sadnúť, lebo dieťa by spadlo na dlažbu tak neviem čo by sa stalo...no brutalny zažitok až nam so spolubývajúcou zle prišlo...a zvykla som sa ráno chodiť sprchovať..no neviem keby som tam bola, či by ma len nevyniesli...neskutočné....nikdy na to nezabudnem...takže aj také veci sa stávajú....odkedy mala bolesti alebo ako to prebiehalo, to bohužiaľ neviem...a nebola to cigánka...ale normálna biela žena.
@anavila fuu tak to je fakt,,zažitok.. 😖
@lyongirl najprv som ti dala paci sa mi za tvoj prvy prispevok, lebo to ako keby si o mne pisala a potom kukam v druhom prispevku ze si rodila presne tam kde ja... 😒 tak mi neda nenapisat, ze si asi natrafila na rovnaku chasku ako ja 😝 ja som tiez mala pocit ze si zo mna robia blazna, do nemocnice sme prisli o 6.30 a muza posielali domov a mna sa pytali ze ci som si iba zmyslela ze idem rodit... sa tam na mne sestricky smiali ze blazniva prvorodicka 😢 dieta sa mi narodilo o 10.15, zacala som rodit v momente ked mi akurat anesteziologicka pichala epidural, kedze mi tesne pred 10.00 povedali ze to tak skoro nebude tak som si ho dala pichnut a potom som utekala z miestnosti kde mi ho pichala do druhej, vyliezla som na kozu a mala padla doktorovi do ruk (bez tlacenia 😕), neviem ci je to mozne, ale citila som ze jej uz trci hlavicka ako som sedela pri tom epidurale, ked som to anesteziologicke vravela najprv hovorila ze nie a potom bola vyplasenejsia ako ja... pred pichnutim epiduralu ma vobec nevysetrili takze som ani nemala paru na kolko som otvorena a oni tiez... vlastne ma za celu dobu nevysetrili, len na prijme a potom mi pustil okolo 8.00 plodovu vodu a to bolo vsetko... dakujem bohu za taky relativne rychly porod a aj za to ze mala je ok, moju doveru tam nadobro stratili... neviem ci som natrafila na zly personal ale tie sestricky tam naozaj nic moc 😔 samozrejme nemozem ich hodit do jedneho vreca, boli medzi nimi aj mile 😅 a rodil ma jeden z najvychytenejsich lekarov tam, za ktoreho si casto mamicky platia...
no cim viac sa blizi termin porodu, tym viac tu na mk mi vyskakuju temy s tym, ze kto je ako nespokojny s personalom ci s jeho postupom pocas porodu a podobne..... 😕
len dufam, ze ma to nepostretne... ved je vela aj tych co maju super skusenosti a len si chvalia....
kiezby to tak bolo u kazdej.
hlavne nech sa drobec narodi v poriadku a o 3-4 dni odkracame v zdravy domov
ja som prišla o 4:15 do nemocky s kontrakciami,tam mi povedali,že mi nič neni a kontrakcie nemám,otvorená som nebola.o 12tej ma chceli prepustiť domov,o 11tej mi začali silnejšie kontrakcie a oni stále,že nie som otvorená a nemám kontrakcie (ešte mi tak milo sestrička povedala,že ešte len uvidíš čo sú kontrakcie) o pol 12 začali už hrozné kontrakcie,tak že ma dajú na kozu a pichnú epinu a kukli a mne už hlava sa tlačila.malá sa narodila 11:40 celá zelená od plodovej vody.
no fajne pribehy tu citam 😖 priroda je naozaj nevyspytatelna, ale to by skuseny porodnik/sestricka hadam mali vediet 😅
aj ja pridam svoju skusenost: 1.porod - o 13:00 mi povedali v porodnici, ze v ten den uuurcite neporodim - na zaklade CTG, o 16:45 bol syn na svete.
A 2. porod: o 03:05 mi odtiekla doma voda, o 03:20 ma dali v porodnici na CTG a sestricka sa ma pytala, ci mam ozaj bolesti, ze to tak nevyzera, podla toho, co zosnimali a o 04:00 som uz mala dve deti 🙂
@libka1 vidíš, čo sa deje, mňa rodila tiež celkom fajn dr., nemôžem na ňu ako nič zlé napísať, až na to, že ma nadopovala liekmi a tiež tvrdila, že to skôr ako ráno nebude, ale to je sila, že poriadne ženu ani nevyšetria...
veď podľa toho čo tu čítam, je nás tu už kopa takých, čo nám neverili, tak musia byť predsa zvyknutí na to, že deti prichádzajú na svet aj veľmi rýchlo napriek tomu, že mamina je otvorená minimálne, nech mi nehovoria, že tam nemajú takýchto prípadov kopu a kopu a stále aj tak budú mudrovať a veriť prístrojom, čo ma dosť vytáča...takže sa budem modliť, aby som do tretice natrafila na fajn personál...
@lyongirl ja uz do TT pojdem len ked bude hrozit ze porodim v aute 😀 mam to rovnako blizko do dalsich 3 porodnic nastastie...
k tym hysterkam prvorodickam, ja sa k hysterickym urcite neradim, myslim ze som bola az prilis kludna a mozno to bol problem 😀 ale to ze poriadne nevysetria urcite v poriadku nie je 😠
@libka1 tak to máš fajn, keď môžeš ísť rodiť inde a vybrať si, aj keď určite sa v každej pôrodnici niečo nájde, ja som priamo z TT, takže sa mi nechce vymýšlať, chalani boli predčasne, vždy ma to chytí z minúty na minútu a nečakane a TT je dobrá, že má Jisku, takže kam by som išla...
Hysterička nie som tak isto vôbec, tiež som kľudná, ale bohužiaľ naše zdravotníctvo je hrozné, veď aj v správach beží stále dokola čo kde a ako zanedbali, nehovoriac o tej mamičke, čo teraz v TT zomrela ☹
@ivkka moja sestra bola rano na pravidelnej kontrole u lekara, vysetril ju s tym, ze do terminu (cca 3 tyzdne) to je vsetko o.k., vecer o 18.30 dostala krvacanie, tak sli radsej do nemocnice, cestou tam dostala kontrakcie, dali ju na pristroj, ale nic nenamerali, a ked im tvrdila, ze je to jej druhe dieta a vie, ze su to kontrakcie, tak jej tiez povedali, nech si nevymysla, nahodou prisla lekarka na kontrolu, moja sestra bola este stale na vysetrovni a doktorka hovori, ze sa pozrie na pristroj a v tej chvili sestra povedala, ze dostala taku strasnu kontrakciu, ze ju celu ohlo na posteli a mala z nej vyletela, tak doktorka len malu zachytila a uz kricala na sestricky, nech rychlo donesu vsetko potrebne............ potom jej povedali, ze to boli krizove kontrakcie a tie sa nameraju velmi tazko, ale dakovat vsetko dopadlo dobre, mala ma uz 5rokov a je z nej riadne cislo, ale ja som tiez bola prekvapena z pristupu personalu, ze nechcu verit, ja chapem, ze maju takych falosnych poplachov velmi vela,ale kazda zena je ina a individualna a kazda ma predsa ine bolesti a kazda to citi inac, ved to predsa nemozu vsetko "hadzat do jedneho vreca?" alebo ci..................?
ja som na ctg ani nebola,mne prv zacala po troche odtekat voda len som nemala kontrakcie.isla som domov a po troch hodinach som isla spat a bola som otvorena na 9cm.mne sestricky verili,ze mam kontrakcie ked som im tam zacala od bolesti kricat, 😀 ale zase ja som nerodila na svk 🙂 ale teda mna by asi porazilo keby sa mi to stane.
tiez pridavam moju skusenost. Vecer okolo 20:00 mi odtiekla plodova voda, okolo 22:00 som prisla do nemocnice, okolo 23:00 som sa dostala hore do porodnickeho oddelenia cez prijem. Povedali, ze "chodte spat, otvorena na 1,5 cm, do rana to nebude". Bola som posledna, uplne sama, lekar po cisarksom odisiel spat a ostala tam niekde len sestricka. Tiez mi nieco pichli, aby som zaspala. Pristroj neukazoval velke kontrakcie, no uz som citila, ze to prichadza. Okolo 1pm som uz robila vsetky mozne polohy okolo postele, len aby mi neexplodovali krize. 2x som bola za sestrickou, zakazdym ma milo ukludnila, nech idem spat 🙂 Potom som skusala ist do teplej sprchy, vsak na predporodnej priprave nam tvrdili, ze to uvolnuje a tlmi bolest. Tepla voda v nasej porodnici vsak v noci nesla, vypinali ju cca po 6. vecer. Ked som sa uz prechadzala po tichej chodbe, tak sestricka vysla a som jej povedala, ze uz sa to neda vydrzat. Navela zavolala lekara, ten po vysetreni len vykrikol: "ved vy idete rodit, toto som este nezazil". Mala sa narodila ako z rychlika, na jednu kontrakciu, nestacila mi stiect ani infuzia. A s tymto zazitkom som nebola zdaleka jedina. Ale celkovo nemozem povedat nic zle, porod rychly, bezproblemovy a aspon som to nemusela prezit na tom porodnickom lozku.
ja som mala dobré pôrody, avšak vzhľadom k tomu, že pri druhom mala službu veľmi, ale naozaj veľmi nepríjemná sestra, musela som jej rázne, sebavedomo (vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti - nedať sa a hotovo) vysvetliť, ako sa má správať. Zabralo to. Bola nepríjemná a ja tiež. Potom sa už so mnou veľmi nebavila, ale bolo to lepšie, než keď stále hundrala.

tak ja sa teda musím ozvať, ale sestričky a personál by mali byť ľudskejšie...a nie - ja tu robím XY rokov, ja mám skúsenosti a ja som najmúdrejšia a čo ty, šak si prvorodička, hovno vieš...
úplne súhlasím s príspevkom od
@reanda , je výstižný! 🙂
No a čo sa týka pôrodov u mňa, tak prvý bol úplne super, ak sa ma niekto pýtal aké to bolo, tak som povedala, že takýchto kľudne aj 10 🙂. Zato druhý pôrod bol totálny horor, vôbec nie je pravda, že pôrodné cesty sú pripravené a dieťa vypadne...pôrod ako taký je ok, pár zatlačení a fajn, bábo je vonku, ale čo tie hodiny neskutočných kontrakcií dovtedy? Nehovorím, že každý pôrod je pár zatlačení, ale u mňa bolo najhoršie čakať naň, nepomáhala ani sprcha, ani lopta, ani prechádzanie, jednoducho nič, potichu som revala na vzdychárni, boli to hodiny zúfalstva, kedy ma dr. nadopovala liekmi, sestrička zhasla svetlo a nakázali spať, pretože chceli mať pokoj a chceli si pospať a to ja som hysterická ani nič podobné nebola, iba som povedala, že mám neskutočné bolesti, že nevládzem, že mi je zle a ráno som bola taká vyčerpaná, že som myslela, že odpadnem v sprche do ktorej ma donútili ísť...veta - ideme rodiť bola v mojom prípade vykúpením.