Nikto jej neveril že ide rodiť. A predsa
Sestra ako prvorodička prišla do nemocnice s tým že má pravidelné kontrakcie a ide rodiť v piatok o 23:00.Prístroj jej ale nenameral žiadne kontrakcie a po vyšetrení jej povedali že nieje ani na prst otvorená,že to bude možno až o dva dni alebo aj neskôr a dali ju ležať na izbu.O 02:00 bola znovu za sestrou že má hrozné bolesti a tá naňu nakričala že nech sa nerobí a nefučí na izbe aby nerušila mamičky.Znovu ju vyšetrili a povedali jej to isté.O 4:45 jej odtiekla plodová voda tak sa odplazila za sestrou a tá ju znova zvozila že to nieje plodová voda,keď ale zistila že je tak ju rýchlo presunuli na sálu a malý už bol o 05:00 na svete.Za dve hodiny sa úplne otvorila na pôrod a bolesti prežila na izbe.Doteraz tomu nerozumiem ale som rada že všetko dobre dopadlo.
ja som sa este o 22 s doktorom smiala, ze este mam aspon tyzden cas. sla som sa kludne osprchovat - ani bolesti, ani voda neodtiekla. maly sa narodil 22:55 🙂
u mna to bolo opacne do poslednej chvile som si myslela ze este nerodim sestricka ma presviedcala ze ideme na salu ja ze nejdem co tam budem robit a nakoniec som to len tak tak stihla 😀 😀 😀
tak sestru v utorok operovali,znovu šili,teraz sa starajú aby to bolo v poriadku.Zajtra im obom dajú poslednú infúziu a budúci týždeň už pôjdu domov,konečne.Tak nakoniec hádam všetko dobre dopadlo a chvalabohu bez následkov.Ďakujem Vám za podporu 🙂
@ivkka ja som si pri prvom porode zazila nieco podobne, tiez mi dr. ani sestricka neverili ze mam kontrakcie /pritom som uz tyzden prenasala/ a ten ich pristroj tiez akosi vela nemeral... a vdaka dr. ktora mi dala len polovicku vyvolavacky - ze aj tak mam zle vyratany termin a rodit nebudem a nebudem, ze som neni otvorena, som trpela 24 hod. v bolestiach, pri porode som sa natrhla, vela som bola pozasivana, dlho sa to hojilo.... katastrofa a tak pevne verim, ze tentokrat mi budu verit 😉 a pojde vsetko lahsie.. drzim palce sestre aj malemu !!!
@ivkka strašny pribeh 😖 toto je vizitka SK zdravotnictva 😢
Ja ked som rodila v Rakusku tak mi PA povedala že na monitor sa nemožeme spoliehať a ked mi išla kontra tak to porovnavala s monitorom a zapisovala.
Prajem sestre aj malinkemu nech su zdraví a nech sa skoro zotavia z toho hrozneho zažitku 😔
Všetko dobre...
@ivkka toto som si zažila aj ja.....tie strašné bolesti, ktoré neboli zaznamenané na grafe ako kontrakcie boli iného povodu.......nikto mi neráčil oznámiť, že moje panvové kosti sa jednoducho neroztiahli za celé tehotenstvo tak ako sa mali.....a ked už bol čas na rodenie, tak sa začali rozťahovať naraz a človek má pocit, že mu ide nohy odtrhnúť...až od chrbtice......a to ma ešte "milá pani sestrička" poslala na fit loptu, škoda že nemožem napísať kam som ju poslala.... 😀 ale tolko nadávok v tej porodnici nemali asi za celý rok......pýtala som si epidurál, lebo som ho mala dohodnutý, ale ona zavolala anesteziologa až po troch hodinách trápenia, ked striedal další doktor a jemu hned došlo, čo sa stalo...odmeral a jeho komentár: sa ani nečudujem, že robíte taký bordel....si pamätám do smrti....zavolali anesteziologa, na X.tý pokus som dostala konskú dávku epidurálky a do hodiny bol malý na svete....keby nebolo toho,oblbováku, čo uvolnil kosti, tak malý musí ísť na svet cisárskym rezom......... 😝 ani to mi nikto nepovedal, aj ked vyšetrenia som mala hotové, len som nevedela prečo.....niet nad informovanosť..... 😠 a to že na to zabudneš, ked uvidíš drobca....no, neviem, doslova rok som mávala bolesti v bedrovej oblasti, kým sa to všetko dalo spiatky.....trvalo mi 5 rokov, kým som sa odhodlala mať druhé dieťa....ale s tým, že už viem, čo sa mi zas može stať, kedže mám úzku panvu...... 😖
@ivkka
jeeeejda hrozne, ako sa ma sestra/???? preboha... pristup jak ku zvieratam hrozne,
tvoja sestra este lepsie pochodila
moja kamoska bola tak isto posielali ju domov ze ne ne ne a on aze hej hej, prenasala 9 dni....
a dietatko uz nevydrzalo a zomrelo v brusku :((((((
ked uz revala ze ma bolesti a manzel sa pohadal so sestrami ze trebalo volat security tak prisiel lekar ze co vrieskaju doneslo sono ale uz srdiecko nebolo.... :(((((
akutna sekcia......... ale zial..... :((((((((((
to je sila... a potom že buď tehotná, nestresuj sa, uzivaj si tehotenstvo a choď rodit... uff..... zatial tehotna nie som, ale v strese som uz teraz 🙂 samozrejme ale viem, ze nie kazdy porod taky je, je to velmi roznorodé a individualne...len keby to tak clovek vedel dopredu
@denisenko
no nikto lebo hned napisali ze Stillborn, akoze dietatko sa napilo plodovej vody.....
ale sa este stale sudia s lekarkou uz presne 2 roky, aj s nemocnicou, a ich pravnik zistil
ze to bolo 3 dieta takto zomrelo rovnakej lekarke........
tak dufam,ze lekarka strati licenciu.............
@ivkka segre aj malemu prajem len to najlepsie-kamaratka rodila pred rokom na silvestra neviem ci sem ci inam som to pisala,mala rodit cisarskym/aj koly tomu ze v maji nam pri porode umrela kamaratka/a ona mala strasny strach vobec rodit.lenze nebol anesteziolog tak rodila 18 h,netusila ci vobec porodnik bol triezvy -bol tam strasny chaos a bordel!!!!sili ju par hodin cela sa potrhala-pol roka si nesadla a bola tak odvazna ze sa jej pre par dnami narodilo druhe dietatko 😉 ale na ten prví porod nezabudne do konca zivota
pri prvom pôrode som mala niečo podobné, 2 hodiny som pendlovala medzi izbou a izbou sestier a stále ma posielala si ľahnúť s tým že "prídite keď vás budú bolieť aj kríže", keď boleli tak "prídite keď to bude každých 5 minút", keď bolo tak "sledujte si či je to pravidelné" a tak podobne 😝

Tak náš príbeh má pokračovanie a nie moc príjemné.Sestru po pôrode dlho šili lebo sa potrhala a potom jej dali infúziu proti infekcii.Pustili ich domov ale nedali jej ani anibiotiká ani jej neurobili ster a ona tú infekciu mala.Jeden deň sa tešila so synčeka a na druhý s ním utekala do nemocnice s 39 teplotou.Teraz leží na Jiske s infekciou od matky-neskoršia sepsa a a máme o oboch stach.Myslela som že pri pôrode si prežila najhoršie a teraz to je ešte horšie.Keby jej ten ster urobili alebo jej dali viac ako len jednu infúziu tak by to takto možno nedopadlo ☹