Odmietli ste cisársky rez?
Ahojte, dievcata. Som v 36tt a mam od minuleho tyzdna neurologom indikovanu sekciu (tlaci mi na stavce T6 T7, ktore mam poskodene a brni mi skoro nonstop brucho pod rebrovymi oblukmi). Neurolog je velmi opatrny, vraj ten tlak moze sposobit, ze nebudem vladat/moct dietatko vytlacit. Ja sa vsak neviem so sekciou stotoznit. Je tu niektora z vas, ktora odmietla indikovanu sekciu (mimo tych, co rodili predtym sekciou, ide mi o ine zdravotne priciny)?? Poprosim vas o nazory a rozsirenie pohladu. Dakujem.
@sam2 Máš úplne pravdu ako keby boli trafené žial ináč to slušnejšie napísať neviem,presne potom budu doktori na vine keď si samé zmrzačia dieťa,seba alebo im ich pokusy dieťa neprežije.
@tanika1608 mna skor mrzia tie reci, ze ked neporodi normalne tak zlyhala.... ako co? Mne nikdy nic take nenapadlo... ale mozno preto, ze som necitala co to po internete. Ano, prirodzeny porod je to naj, ale ked to nejde, tak to nejde... nie je to tragedia a ani koniec sveta... hlavne je ze je na konci zdrave dieta a matka...aspon teda pre mna a nie bitie sa do prs, ze ja som rodila prirodzene za kazdu cenu...
@sam2 Veď som napísala že su riadne udreté za také reči,nepochopím to.Ja som nepočula ani raz od dcery také kraviny ako tu čítam.Vždy bola na prvom mieste malej a jej bezpečnosť,zdravie.
@tanika1608 neviem, co sa rozculujete, hovorim o pocite, ktory som citila, to neznamena, ze idem ohrozit svoje dieta abo seba. A ze som sa tak citila? No a? Nie preto som horsia ako vasa dcera ktora to vedela niekolko rokov, kedze mne to oznamili pred tyzdnom a tehotnej, nie netehotnej. Takze, nadych a vydych, a nedomyslat si.
zbytocne neriskuj ani svoj zivot ani zivot dietata. je to najcennejsie co mas a co ti nik nevrati.
ja som prvu rodila prirodzene v zahranici a komplikacie boli riadne. keby som rodila tu,tak sa lepsie postaraju a urobia sekciu. dostala som malu na prisatie hned a kojenie som nezvladala, odislo mi mlieko este v sestonedeli. druhu som mala uz na sk s planovanou sekciu. sice mi ju neprilozili, zabudla som poprosit pri tej nervozite a kojenie tiez neslo. no nemam ziadne problemy teraz. a nemam pocit,ze by som druhykrat zlyhala kvoli sekcii, skor sa citim lepsie a nehanbim sa za to 🙂
kamoska pri co najprirodzenejsom porode uhnala infekciu u malej, co mi pride velmi sebecke
@kachita Takže sa vôbec nerozčulujem nemám na to dôvod!Ano moja dcera to vedela roky ale aj keby to nevedela tak nikdy by nerozmýšlala že neposluchne doporučenie doktora.Ja som nikde nenapísala že si horšia tak si nedomýšlaj a ten nádych a výdych potrebuje ty nie ja.A aj keď to vedela roky ked ležala v Trnave bol tam ešte ten primár čo bol akože za prirodzené pôrody čo mu zomreli mamičky,detičky.Ležala tam celý február,bola som za ňou tak sme sa ho pýtali na kedy naplánuje SC.Jeho arogantná odpoveď bola že bude rodiť prirodzene,samozrejme otázka prečo.Jeho odpoveď bola že volakedy rodili aj na poli a že jeho nezaujímajú doporučenia čo má založené v knižke ani všetky výsledky čo chodí na pravidelné kontroly na hematologiu.To bolo vo štvrtok a v piatok odtial odchádzala a ešte v piatok som ju viezla do inej nemocnice.V sobotu 1.3. sme tam išli znova pan primár si zobral všetky jej papiere,knižku vrátil sa cca za 30minút a hned jej oznamil že keď odmieta SC v plnej narkoze tak to si mosí nájsť iného lekára a iné pôr.oddelenie že na jeho oddelení nebude nikto riskovať jej život a život malej.Až potom sme mu povedali čo bolo v Trnave,nepovedal vôbec nič nekomentoval.
Myslím že neni vôbec rozdiel či to vie 10rokov,5rokov alebo deň doktori vedia prečo to navrhujú.Ja som bola s nou v pôrodnici tak som videla od rána všetky prípravy,anesteziologička mala s ňou rozhovor velmi dlho všetko vysvetlovala aj to prečo mosí byť plná narkoza.Keď ju zobrali tak to boli strašne dlhé minuty dokial malá nezaplakala,potom prišla sestrička že ja všetko ok bez komplikácii a za chvílu môžem ísť za malou fotiť si ju,popestovať.Keď som ešte bola pri malej tak prišiel aj pan primar a povedal že všeko dobre dopadlo.Potom som ešte aj dceru doprovádzala na izbu,zaplatila som nadštandart aby som tam mohla byť pri nich.
@sam2 ja som nič nečítala a aj tak sa kôli sekcií cítim menejcenné. Nejak ma to ani po troch mesiacoch neprechádza. Je to iracionálne ale cítim to tak. Normálne som ani fotky s pôrodnice nemohla kukať. Známym som len jednou vetou napísala, že dieťa je tu lebo som sa za to hambila. A najviac ma štvalo že to bolo plánované. Celé zle to bolo. A každý deň rozmýšľam, že prečo práve ja som si to zaslúžila? Prečo som nemohla byť normálna.
@kachita v tvojom pripade by som ani neuvazovala o odmietnuti, sama pises ze mas stavce poskodene...je to velke riziko neist sekciou a pocit ze ai zlyhala? Preco? Ja by som mala pocit zlyhania keby odmietnem a nastanu komplikacie kt by mohli ohrozit moj alebo zivot babatka ci natrvalo ovplyvnit...ja idem mat tretiu sekciu, prvu dcerku som bola na vyvolavacke 4dni robila som co sa dalo aj tak porod nepostupoval bola som velmi smutna ze som to nemohla dat normalne lebo tak velmi som chcela ale zial ked povedali ze babu klesa pulz a ja som uz tiez bola uplne mimo po vycerpani tak som so sekciou suhlasila a po tychto skusenostiach som druhu mala planovanu aj ked mi ponukali niekolko krat moznost ist normalne a to nemam zdravotne problemy. Rozhodni sa rozumom nie srdcom tu ide o vela.drzim palce😉
@dellfi no neviem preco by si nemala byt normalna preboha? Bolo by lepsie keby si rodila prirodzene a ty alebo dieta by zomrelo? Alebo malo poskodenia? Potom by si si citila "normalne" a nehanbila sa?! Lebo si rodila prirodzene? No a co, ze to tak dopadlo?
Pozri, mozno je na mieste navstivit psychologa, lebo sa moze jednat o poporodnu depresiu 😊
Kazdopadne, si uplne normalna zena, ktora priviedla na svet zdrave dieta a rozhodne nie je na mieste hanba
Autorka...ze zlyhala ako zena.no skoro ma tu vystrelo....koniec
@kachita nerozumiem co riesism. Lekar vie ako ma pstupovat.Nikto si cisarsky mevymysli iba tak.. Tak odmietni, ked sa s tym nevies stotoznit.. Som zvedava co budes robit, ked ozaj nebudes vladat dieta vytlacit a nieco sa stane.. Ja som sekciu podstupila.. Nebola planovana.. Lekarmi oznamil, ze treba urobit sekciu, lebo porod nepostupuje.. Nebol cas sa vyrovnavat a stotoznovat.. Jedine na co som myslela, nech je uz dietako na svete a hlavne zdrave..
@kachita Prekonzultovat to mozes..
Mna sa nik nepytal, moj gyndos mi rovno povedal,ze to bude sekcia a porodnik,ktoreho som si vybrala,to len potvrdil.
Prva sekcia sice otras pre mna,ale druha uz bola uplne super.
Chapem ale tvoju tuzbu rodit prirodzene.. Tiez by som radsej tak,ale nie kvoli pocitu zlyhania ako zeny,ale kvoli tomu,ze sekcia je operacia,cize rozpaprane.brucho,aj ked navonok (ne) vidno len maly bikini rez..
Obe deti som.ale dojcila na poziadanie,nosila podla potreby, ale hlavne som rada,ze to tak bolo, hlavne,ze su v poriadku.,uz akokolvek prisli na svet.
@maria584 milujem svojho chlapčeka. To s tým vôbec nesúvisí. To som prekonala raz dva. Kým som bola tehotná som to chvíľku riešila, ale toto s tou sekciou súvisí trošku s tým, že staršiu dcéru som normálne prirodzene porodila a ani ma len nenapadlo, že na druhý pokus to nedokážem. Je to úplne iracionálny pocit, ale fakt som mala ešte v pôrodnici také pocity až závisti na ženy čo porodili normalne. Po dcérke som bola šťastná aj keď unavená. Ta bolesť po CS mi prišla až ponižujúca. Zlyhala som ako žena. Zakázali mi to skúsiť. Veľa som si kôli tomu poplakala. Inak ja viem, že sú tieto pocity iracionálne, ale stále ma to s času načas chytí a cítim sa frustrovane. O to je to paradoxnejšie je to pretože ja sama som lekárka, ale nie gynekologička. Nuž som zvyknutá, že ľudia si klepu po čele keď toto niekomu hovorím. Ja sama si v dobrých chvíľach hovorím, že som švacnutá. Nuž čo už. S psychológičkou som už našťastie hovorila lebo som sa ešte aj sama na seba hnevala, že som takáto nerozumná a mám takéto pocity.
@bona_dea prečo má musíte všetci furt odcudzovať. Ja som nijak patologický nevnímala, že budem mať chlapčeka. Len som sa opýtala, či bol niekto tiež sklamaný, že to nebude dievčatko. To je predsa normalne, že si žena radšej praje svoju pokračovateľku. Aspoň mne mať dievčatko príde pre ženu normalnejšie. A s tým CS je to síce trochu divnejšie, ale súvisí to tiež s tym, že normálna žena dokáže aj porodiť. To je biologicky dané. A rozhodne nie som jediná, čo to takto cíti. Len som sa jediná asi priznala verejne.
Ahoj!Neviem čo máš presne, sle ja mám degeneratívnu deformáciu stavcov, niekde v strede, nikdy som to neriešila, bola som pred tehu na MRI a tam mi to zistili, nariadili Milgammu a rehab. ale som nechodila, bo to nepomáha, chodila som na masáže aj počas tehu, lebo ma bolela chrbtica. Mojej ginde som sa o tom ani nezmienila, netušila som, že by som mohla mať komplikacie počas pôrodu, tak som rodila prirodzene a všetko v poriadku, ale teraz ako čítam tvoj príspevok, možno druhé tehu budem konzultovať s neurologičkou, nakoľko som už o niečo staršia a chrbticu stále cítim a nemusí yo dopadnúť tak isto ako pred 2 rokmi.
Dievcata, ja uz mam 4 m dceru, rodila som sekciou. Rozpravala som sa s porodnikoma povedal mi, ze moje pocity su uplne prirodzene. Proste islo o pocity nie o snahu si zabit dieta a tu na MK som chcela vediet ci to i ina takto prezivala a ako.

@kachita Moja dcera mala plánovanú sekciu lebo po operácii kolena mala trombozu,doporučenie dali nemala ani 18rokov.Rodila keď mala 25rokov.Celé tehu bola na rizikovom,pichala si injekcie na riedenie krvi,ležala v nemocnici.Sekcia v plnej narkoze a neviem si predstaviť ja ani ona že by išla vedome uškodiť sebe alebo malej.Všetko jej vysvetlili čo by sa mohlo stať keby rodila prirodzene,našťastie neni hazardér aby riskovala že sa niečo stane obom a tiež som od nej nepočula reči."Že keď bude mať SC tak ako žena,mama zlyhala,to je taká kravina ako také niečo môžete niektoré vysloviť.Zdá sa mi že je lepšie potom vyplakávať keď sa niečo stane že si zmrzačíte dieťa alebo seba alebo ešte horšie keď to dieťatko neprežije!"Len niektoré su viac ako doktor to už nikto nezmení.
Naša slečna mala teraz v sobotu 18.3.štyri rôčky a jej mama je vďačná doktorom že žiju obe má krásnu zdravú dcerku a neboli žiadne komplikácie.