icon

Odtiekla mi plodová voda a nemám bolesti. Kedy porodím?

kikaham
15. júl 2021

Ahojte pred 2 hodinami mi začala odteka plodová voda a ležím už v nemocnici ale zatiaľ nejaké bolesti nemám.. Mali ste to niektorá takto? Kedy vám prišiel pôrod? Ja viem ze je to možno zbytočne vedieť ale tak zatiaľ kým čakám na kontrakcie tak si aspoň prečítam 🙂

Strana
z2
nevenka
15. júl 2021

Mne zacali vyvolavat porod vypustenim vody. Doslova ju doktor vytlacil zo mna a do 3/4 hodiny bol maly vonku. Zavisi ale od makkosti a otvorenosti krcka, ja uz som bola na rozpadnutie aj tak, otvorena na 3 cm. Ked mi vytlacil vodu, tak hned to slo na 6 cm.

panelacikova
15. júl 2021

@alana1 mne dali dcéru na ATB, mala už vysoké CRP. a to som prišla do nemocnice okolo 8:00, že asi krvácam, mala som také špinenie na vložke, ale to už bola asi tá špinavá voda. okolo 10:00 ma "napicho" a na svet prišla o 16:45. ešte aj pridusená bola, museli ju ísť vyčistiť, začala plakať až asi pominúte 😨 potom jej vzali odbery teda a zistili infekciu, tak jej dávali ATB, zrejme do žily, predpokladám alebo neviem, ako to dávajú. bolo mi povedané, že musí mať ATB, aj ju občas brali preč, tak asi na infúzie alebo injekcie.. v každom prípade pôrod celý bol u mňa hororový zážitok... 😀

nikpa
15. júl 2021

@kikaham ja som takto ležala v nemocnici 15hodin, pôrod nijako nepostupoval, neotvárala som sa. Vzhľadom na predošlú sekciu a problémové tehotenstvo sa Dr. rozhodol potom spraviť sekciu.

evkamotka
15. júl 2021

@ajka0207 voda sa doraba priebezne, vela vytieklo, nieco trocha zostalo/dorabalo sa. Ale stale som odvtedy velmi tiekla. Vyvolali az na 6ty den

juju7
15. júl 2021

@kikaham mne praska voda o 8.00 rano,isla som hned do nemocnice. Kontrakcie neboli,nasadili mi antibiotika a na druhy den rano dali infuziu,do dvoch hodin od podania infuzie som porodila. Bolo mi povedane ze do 24hod treba porodit a nasadit antibiotika kvoli moznej infekcii. Drzim palce 😉

justify
15. júl 2021

Mne odtiekla o polnoci, 2:55 bol maly na svete. Kontrakcie prisli o hodinu po prichode do nemocnice a do pol hodiny bol vonku

jaga18
15. júl 2021

Mne odtiekla pri druhej voda okolo 4 ráno a 5,15 bola na svete

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
15. júl 2021

@evkamotka na Slovensku? Rozhodne to u nás nie je bežná prax, tým nevravím že to nie je zdravotne ok, len som sa s tým zatiaľ nestretla.

evkamotka
15. júl 2021

@ajka0207 v ba v ruzinove. Kedze islo o skory tyzden, asi chceli dat babatku este par dni na dozretie

kikaham
autor
15. júl 2021

@julie19 a po tej vyvolavacke to boli extrémne bolesti? Ci to sú bludy že to boli viac po vyvolavacke?

minis
15. júl 2021

@julie19 u mna presne tak isto, skoro aj casy sedia 😁

evkamotka
15. júl 2021

@kikaham ja som mala po vyvolavacke a ono to spravilo kontrakcie hned maximalne silne a maximálne casto. Pri postupnom nabehu sa to stupnuje. Takze nic moc. Ale za bolesti sa neboj. Prijemne to nie je ale odmena je uzasna 🙂

julie19
15. júl 2021

@kikaham rodila som prvý krát tak to neviem porovnať 🤷‍♀️ Ale nebolo to nejaké extremne... boli silne ale mne napr vyhovovalo že konecne boli vyslovene časovo ohraničené ... že napr ok pol minuty som musela predychavat, a zas som vedela že ďalšie 3 minuty nebude bolieť nič a bude čas sa pripraviť na ďalšiu bolesť ... lebo cely týždeň pred pôrodom som mala poslickov a ti boli úplne na prd lebo to boli neustále bolesti

beronsche
15. júl 2021

@kikaham voda mi praskla skoro rano, prve bolesti nastupili vecer, dieta sa narodilo pred 5. nasledujuce rano.. 🙂
zalezi od viacerych okolnosti, ci je potrebne porod urychlovat.. najma aka je voda, ci je zakalena, zelena, ci zapacha.. ta moja bola doslova vonala, rovnako vonalo po narodeni moje dieta.. 🙂

kiki68
15. júl 2021

Mne 4:30 rupla voda a 12:44 bol na svete. Ale porod vyvolavali prostaglandinom. Len to islo velmi rychlo zrazu, bolesti zacali tak o 7:00. Myslim , ze do 48 hod max musis porodit. Aspon tak mne povedali

damiana1992
15. júl 2021

@kikaham mne odtiekla voda v noci z piatka na sobotu, to som šla do nemocnice, celá sobota nič, ani v nedeľu zrána.. o 10 prvá vyvolávacka nič, o 12 ďalšia slabšie bolesti, o 14 dve naraz, bolesti na jezismariu, od 14 v bolestiach bežnému človeku neznesitelnymi.. A do večera do 8..

ankare
15. júl 2021

@kikaham myslíme na Teba! ♥️

selaklincova
19. nov 2021

@klip0 ja som bez plodovej vody v nemocnici už 6 deň a nehodlajú somnou robiť nič čakajú na kontrakcie 😔

klip0
19. nov 2021

@selaklincova ani nevyvolávaju zatiaľ ? Len tak čakajú ? Kolky tt to je ? A aká nemocnica ?

selaklincova
19. nov 2021

@klip0 35+5 BB

klip0
19. nov 2021

@selaklincova a voda praskla spontánne doma ? Možno zato nič že je to pomerne nízky týždeň. No držím palce teda a veľa síl

kikaham
autor
19. nov 2021

@klip0 ďakujem no už mám dávno po mala ma už 4 mesiace 😂 a inak bolo to hrozne nechali ma na Kramároch 35 hodín trápiť bez plodovej vody a non stop v kontrakciach a keby za nimi neprídem už 5 krát že či nemôžem ísť cisárskym tak možno by už mala ani nebola keďže nemala chúďatko odozvy a museli ju oživovať

Strana
z2