icon

Otázky pred pôrodom

zuzulina265
1. júl 2012

ahojte mamičky kedže mam par dni pred pôrodom napadajú ma divné otázky ohľadom pôrodu pocitov a tak.prosím vás ak ste rodili prispejte prosím vašími skúsenosťami a radami.
každú mamičku posielajú pred pôrodom sa osprchovať?
ako prebieha klystir je dosť nepríjemný?
a ak ste už na sále to tam ležíte s roztiahnutými nohami a čakáte?
DOSŤ BLBE OTÁZKY ALE V HLAVE MAM NESKUTOČNE PREDSTAVY,OBAVY A VŠETKO MOŽNÉ ČO SA TÝKA PORODU

Strana
z2
anjelicek26
1. júl 2012

@graceful9 - ako ja nevravim, ze to bolo bezbolestne 😀 Ale proste slo to rychlo, postupovalo, clovek trpel za pochodu 😀 Hlavne mala na 4 zatlacenia vonku, maly na dve 😀 Kukali ako puk v porodnici, ze to je jeden z tych najrychlejsich porodov, co tam mali... vyzliakla som sa, praskla mi voda, pozrela - 5cm - dosla prva hrozna kontrakcia, citila som ako hlavicka vybehla z hrdla maternice, raz zatlacit - hlavicka vonku - druhy raz - Max vonku.. drahy tam len stal s otvorenou pusou a nechapal, ze uz ma syna 😀

lucka1987
1. júl 2012

@graceful9 😒 juuuj.. nemam an predstavu ze ako by som to zvladla.. ale treba vydrzat.. .. ja som nedopozerala ani panelak / v nemocke s babami sme kukali a rozoberali Angie/ 😀 a v tom dosla prva kontrakcia.. a o hodinu a pol presne uz som mala Mareka pri sebe 😀

graceful9
1. júl 2012

@katren joooj aj ja som chcela, ale najskôr som bola slabo otvorená, ešte mi nemohli dať a to som mala už aspoň 7 hodín kontrakcie a potom som v tých bolestiach zabudla a keď som si spomenula bola som už na 8 a to sa mi neoplatilo, lebo o pol hodinu už bola malá na svete 🙂

anjelicek26
1. júl 2012

@zuzulina265 - 15 minut... ja som rodila tri tyzdne pred terminom, som sa zobudila, bolo mi cudne, nejaka mini kontrakcia tam bola, ale mne tvrdlo brucho kazdu chvilu, nic to nebude, das si dlhu sprchu a lahnes si... no ale uz v sprche mi doslo, ze to asi nebude len tak 😀 Zobudila som manzela, dcerku, obliekli ju, obliekli seba, odviedli ju k susede a sli do porodnice. Fakt sme sa neflakali 😀

lucka1987
1. júl 2012

@anjelicek26 kraasne si to mala.. no ja som asi divna, lebo fakt som sa pripravovala na horsie veci ked som pocuvala reci inych rodiciek a kukala videa z netu.. a sama som bola v akejsi euforii, ze ake rychle to vsetko bolo a ze ozaj som cakala, ze tie kontrakcie budu viac boliet 😅 medzi nimi som sa dokonca dokazala smiat s doktorom 😅

zuzulina265
autor
1. júl 2012

a čo hovoríte na Dianatal gel ??????

graceful9
1. júl 2012

@anjelicek26 mne vodu spúšťali, malá bola vonku na 4 kontrakcie, asi 12 zatlačení som mala, to bolo v pohode ale tie bolesti,,,jasné, že aj teba bolelo, ale radšej 3 ako 17 hodín :D svokra ani nevedela, že rodí, tá ani bolesti nemala :D a ženská čo bola so mnou na izbe bývala pri nemocke, 4. dieťa na ceste a ona že vždy len prišla do nemocky, zazvonila, kukli ju a šla tlačiť :D

kvetinka211
1. júl 2012

@zuzulina265 rano 04.20 pred tym nez som mala uz ist na vyvolavacku som za zobudila na to, ze sa uz asi nieco deje, zacala som si zapisovat kontrakcie, naprv 20-15-10 minut ... a cakala kedy konecne zacne telerano ... to bola este uplna pohodicka, potom sme isli normalne na dohodnuty termin, cakali sme na lekarku, okolo 9 uz boli kazdych 5 min ale stale nic hrozneho, skor som stale dufala ze je to naozaj porod, doktorka ma pozrela a zistila ze je to na dobrej ceste, potom som bola asi hodinu na monitore, vsetka ta "priprava"=klystir a sprcha, cakala som na lekarku lebo mala nejake povinnosti, takze uz bolo aj pol 11 ale stale znesitelne, kedze to trvalo vzdy len tak pol minutky a potom par minut klud, od 5 prstov na sale aj s muzom, najprv oki ale potom to uz zacalo byt horsie, take 2-3 hodky boli take ze som na to radsej zabudla. Dala som si aj epiduralku, ale asi moc nezabrala. Syncek sa narodil cca. 13.30. Nebolo to lahke, ale rada si to zopakujem 😉

luciferkax
1. júl 2012

Ahoj. Zažila som už aj príjemnejšie veci ako klystír :D niektoré maminy klystír odmietli, no ja som posledných desať minút, ked som tlačila drobca von, bola veľmi rada, že mi klystír robili. Prídeš ku wc, prehneš sa, sestrička ti do zadku vopchá nejakú hadičku a cez nu tekutinu. Chvílu pochodíš a utekaaaaaš na wc :D :D :D mne sa vtedy začali poriadne kontrakcie, bála som sa, že tam porodím na záchode :D to som nevedela, že mám pred sebou ešte tri hodiny 🙂 🙂 🙂 mohla som aj chodiť, no potom mi dali na brucho pásy a pichli plodovú vodu, už som musela iba ležať, nohy som mohla mať, ako som chcela, no muslea som ležať a to bolo pre mna dosť blbé, lebo ma z toho bolel chrbát... Ja som zas napr. necítila žiadne tťlaky, že mám tlačiť, len prišla doktorka, vyšetrila ma a povedala: "veduž môžte tlačiť, rodíííme". Ked povedala, že čím viac budem tlačiť, tým skôr to mám za sebou, tak som tlačila ako divá :D tri zatlačenia a drobec bol na svete 🙂 🙂 🙂

graceful9
1. júl 2012

@lucka1987 no ja som si to tiež nevedela predstaviť a ani do dnes neviem 😀 😀

katren
1. júl 2012

@zuzulina265 pozri si v teme o nom a potom sa rozhodni 😉

anjelicek26
1. júl 2012

@lucka1987 - no bolesti boli hruza, ja som pri malej krvacala kade som chodila, lebo si trhala cestu von 😖 Ja som strasny krpec 153cm..ziadne boky, mne chceli robit cisarsky, uz mali pripravenu operacku, ale mala sa narodila anesteziologicke do ruk 😝 Maly uz mal cesticku zabehnutu, tak sa mu slo lahsie 😀

lucka1987
1. júl 2012

@anjelicek26 tak ja mam 166 😀 a drobec mal 2900 ked sa narodil, tak asi aj to mi to ulahcilo.. rodila som presne na termin, ktory mi doki povedal v 5 tt 😀 😀 😀

jenie123
1. júl 2012

Ja som prisla do porodnice o polnoci, mala som slabsie kontrakcie, ale nic strasne, dokonca mi sestricka hovorila, ze to tak skoro nebude, ze sa este usmievam.. dali ma na vzdycharen estek jednej mamicke, ze si mam este pospat.. tak sme kecali a kecali.. o 4 uz som mala dost silne bolesti a isla za sestrickami, pozreli ma, ze uz som otvorena na 7,5.. prepichli mi vodu a sup na salu..ziadny klistir nebol a to som sa nan tesila.. potom to uz bolo rychle.. kontrakcie sa stupnoval, prisiel doktor, ten ma nastrihol a mala bola vonku.. 🙂

besanel
1. júl 2012

ja som zažila klystír pri obidvoch a bolo to v pohode..pri prvom pôrode som bola sama (bez manžela) a keď mi odtiekla voda musela som si ľahnúť na pôrodný stôl a tam som ležala až do pôrodu asi dve hodiny..ale pri druhom mi vodu prepichli a mohla som sa ísť potom ešte sprchovať a hlavne som veľa chodila,lebo to pomáha aby sa žena rýchlejšie otvorila..tak som chodila z posledných síl opierala som sa o manžela dokonca som na ňom vysela..išlo to rýchlo..ráno o 9tej sme mali ísť na vyvolávačku ale mne sa spustil od strachu pôrod sám keď sme vošli do nemocnice a o 12.00 už bol drobček na svete..hlavne sa neboj a ber ten pôrod tak že je to začiatok niečoho nového..ja som pri tlačení myslela na to že chcem pomôcť tomu malému bábätku dostať sa čím skôr von aby nebolo dlho v strese 😉 pre mňa sú obidva pôrody tými najsilnejšími zážitkami v mojom živote v tom dobrom slova zmysle.. držím palce 🙂

kubuliatko
2. júl 2012

ahojte. ja som mala dianatal gel. porodila som rychlo za 2 hod , dr vravel ze aj vdaka tomu gelu , ze urychluje dobu otvarania ale nepomohol mi v tom ze ma aj tak nastrihli a vobec to neslo tak lahko vo faze tlacenia ako som si myslela. este mi museli sestricky lahnut na brucho aby som mohla vytlacit jakuba takze neviem ci je ten gel az taky super.

bazulka
2. júl 2012

Ja som tiez mala dianatal gel. Len prve davky sme zabudli dat 🙂 Mala bola velka a lepsie sa vyklzla 🙂 Porodnik mi povedal, ze to je super vec, ale za nehorazne peniaze. A ze ak neviem, co s peniazmi, tak to isto pomoze 😉

gumidekmomo
2. júl 2012

prosim vas zienky a musim byt pred porodom uplne vyholena alebo mi tak daco moze aj nieco ostat :D teda viem ze okolo rodidiel byt nemoze nic ale tak viete asi ako to myslim 😉

adelaine
2. júl 2012

@gumidekmomo nemusi byt vsetko dole... 😉

veronika66
2. júl 2012

no ja si myslím že klistír nieje nič zle skor také uvolnenie no ja som rodila cisárským kedže mal malý 4600g 🙂

gumidekmomo
2. júl 2012

@adelaine dakujem hned som pokojnejsia 😉

andys11
2. júl 2012

mne odtiekla plodova voda doma v posteli v noci pred jednou. o pol druhej sme dosli do porodnice, dali ma na monitor, bola som tam pol hodku, kontrakcie znesitelne, potom dosiel doktor, pozrel ma, bola som otvorena na 5 centi, sestricka mi dala klystir pocas toho, ako som lezala na koze, bola to pohoda, nic extra som necitila. par minut som sa poprechadzala, potom sla na vecko, do sprchy, tam prva poriadna kontrakcia, tak som hned bezala za doktorom, ze potrebujem epi, ktoru som mala dohodnutu, to som tam uz zahliadla aj mm, ktoreho medzitym zavolali, doktor ma pozrel, ze som na 8 centi, z epi nebude nic, dali ma este na pasy a to bola velmi blba, aj ked kratka faza, lebo uz som mala fakt riadne kontrakcie a musela som bez pohybu lezat na chrbte 😝 po par chvilach dosiel doktor, ze branka zajdena povedal porodnej asistentke a ja som uz zacala citit silne tlaky, skoro som ich neovladala, akoby moje telo chcelo tlacit aj same,bez mojej vole, na pokyn lekara som tlacila, na trikrat stacilo a mala bola na svete. narodila sa par minut pred stvrtou hodinou rannou 🙂

marya
2. júl 2012

U mna to bolo tak, ze mi rano o 6:15 odtiekla voda. Bolesti ziadne, ale kedze ani pri prvom som ziadne nemala, tak sme na nic necakali a utekali 😅 Okolo 7:oo prichod do porodnice, dali ma na pasy, kontrakcie ziadne 😅 , po vysetreni lekarkou otvorena na 5 cm....kazali mi prezliect sa, dali mi klystir ( su aj prijemnejsie veci, ale da sa to vydrzat 😀 ), chvilu vydrzat, WC, sprcha, bolesti stale ziadne, medzitym so mnou este spisali prijimaciu spravu...zhruba o 7:45 sestricka povedala, ze mozme prejst na porodnu salu....na chodbe uz cakal manzel, porodna asistenka este niekde odbehla, ze nech chvilocku pockame....zrazu z nicoho nic prisli bolesti, obrovsky tlak, v tej chvili som bez rozmyslania vbehla na salu, ze mam silny tlak a ze asi rodim.....rychlo mi pomohli na porodny stol, zavolali doktora, PA sa este snazila mi pripnut pasy ( ale nestihla 😀 😀 ), doktor dobehol, vysetril, a ze rodime, potlacte a Misko bol na svete 😀 😵 Bolo 7:50, takze hodinu a pol od prveho varovneho signalu ze rodim 😀 jedno zatlacenie, jedna kontrakcia, beh na porodnu salu, no vesele spomienky mam na porod 😅 doktor skonstatoval, ze ak tretie, tak uz rodit doma, kedze pri prvom to bolo velmi podobne, akurat to trvalo o 2 hodinky dlhsie na porodnej sale 😀 😀 pri oboch vsak druha doba porodna 2 minuty 😀 takze na svoj treti porod sa tesim a len dufam, ze bude rovnako vesely ako ten druhy 😅 😵

Aj Tebe prajem rychly a pohodovy porod a hlavne zdrave babatko 🙂 😵

jedinecna
2. júl 2012

@zuzulina265 tak to Ti verim, vsetky tie predstavy - ja som si to radsej nepredstavovala a dobre som spravila🙂 Vsetko zalezi od danej nemocnice, ze co a ako. Plodova voda mi odtekala od nedele poobedia do pondelka rana.Ja som mala klystir 3krat(tolko krat si mysleli ze sa mi porod rozbehne) - je to v pohode, neboli to, vyprazdnis sa a je OK. Rada sestricky bola, ked sa postavite z wc a 10min uz nebudete mat nutkanie ist opat na wc mozete sa ist osprchovat. Ked som mala castejsie kontrakcie, zobrali ma k porodnemu boxu, napojili na pasy, dali oxitocin a musela som stat pri posteli. Bola som aj tak malo otvorena, tak ako som stala, musela som len predychavat kontrakcie a zakazovali mi tlacit. Tlacit sa ma vraj az vtedy ako ked mas velmi silnu potrebu ist opat na velku. Ked ma chceli vysetrit, tak som vysla na porodny box. Vzhladom na to, ze malej velmi klesli ozvy a prestala klesat(pupocna snura okolo krku a cez hlavicku) moj porod skoncil SC.

Strana
z2