icon

Popôrodný sťahovací pás - skúsenosti

deniska0403
20. mar 2018

Ahojte baby kúpili ste si popôrodný sťahovací pas? Boli ste spokojne ? A podľa čoho ste volili veľkosť? Či kupovali ste si ho ozaj až po pôrode? 🤷‍♀️☺️

Strana
z2
keyneska
20. mar 2018

@tarrra noo tento práve mám 🙂

tarrra
20. mar 2018

@keyneska a si spokojná?ja veľmi...super materiál a je fakt nenápadný pod obleckom

keyneska
20. mar 2018

Ja ho chcem posunúť 🙂 viem že je dobrý podľa referencií som ho kupovala, ale ja som v Tom strese a všetkom okolo dieťaťa aj zabudla že ho mám 🙂

nela6
21. mar 2018

@kimi203 uprimne som sa o tom nezaujimala, kedze mi ho netrebalo... 🙂 ale dostala som tento https://www.maderna.sk/stahovacie-nohavicky/ani... a bol super pocitovo, nosila som o tych spominanych 5 dni, citila somsa tak "kompaktne"

mata682
21. mar 2018

Ahoj. Ja som niekde citala, ze to nie je moc dobre. Lebo moze sposobit unik mocu a tiez mozu "zleniviet" svaly na bruchu. Ja som 3 mesiace od porodu a brucho mam pekne stiahnute aj bez neho. Samozrejme koza este nie je pevna, ale myslim si, ze to chce este cas. Predsa len 9 mesiacov sa ta koza roztahovala. 🙂

tana85
22. mar 2018

@tarrra tento je na suchy zips? v popise to chyba ze ako sa vlastne oblieka

tanyac
22. mar 2018

Mňa nákup popôrodného pásu tiež ešte len čaká, preto som sa pýtala švagriny či ona má s ním nejakú skúsenosť. Pás nepoužívala, bruško jej pekne a rýchlo spľaslo, ale neskôr bola na vyšetrení a lekárka jej povedala, že má po prirodzenom pôrode na brušných svaloch nejakú dysfunkciu. Sama si nepamätala, čo presne. Teraz sa pripravuje na pôrod druhého dieťaťa a popôrodný pás si kupuje. ;)

zeytin
22. mar 2018

Pri prvej som mala kúpený popôrodný pás, nenosila som ho. Bol mi nepohodlný, nejako som sa v ňom necítila dobre. 3 týždne po pôrode som začala cvičiť brušáky, bruško sa krásne stiahlo. Pri druhej som neriešila nič, okrem cvičenia, tiež super. Teraz pri treťom som si povedala, že si kúpim sťahovacie nohavičky, predsa len už je to tretí pôrod a telo sa vraj horšie dostáva do pôvodného stavu. Nakoniec som ani tie nenosila. Lekárka aj tak odporučila nosiť až tak 2 týždne po pôrode... Zbytočne vyhodené peniaze. Podľa mňa je skôr dôležitejšie to cvičenie... pokiaľ je prirodzený pôrod a nie sú veľké popôrodné poranenia... Pri treťom som 2 týždne po pôrode už brušákovala 🙂 A posledná vec, telo mamy sa menilo a rástlo 9 mesiacov, nemôžeme chcieť, aby bolo v pôvodnom stave do pár týždňov... Váhu som mala pôvodnú po 3 mesiacoch, bruško sa mi dostalo do pôvodného stavu až teraz, cca 8 mesiacov po pôrode, ale koža je ešte stále natiahnutá 🙂

tarrra
22. mar 2018

@tana85 tento majú buď natahovaci,ale majú aj rozopinaci😉ten tam je zasa inak pomenovaný...mne vyhovuje ten natahovaci lebo ho nevidno pod obleckom 😉

mata682
22. mar 2018

@tanyac Nemala tvoja svagrina diastazu?

tanyac
22. mar 2018

@mata682 švagriná mi nepovedala názov "jej dysfunkcie" - nepamätala si názov, takže Ti neviem povedať :/

deedol
13. apr 2018

Ahojte, mam este jednu asi hlupu otazku. Neviem si vybrat spravnu velkost. Nasla som na nete tabulky s centimetrami, ale nikde sa nepise, ci su to centimetre tesne pred porodom alebo tesne po porode alebo z casu, ked som este nebola tehotna.
Napr. Veľkosti: - obvod bruška:
XS= pod 80cm, S=80-90cm, M=91-100cm, L=101-110cm, XL=111-120cm, XXL=121-140cm, XXXL=nad 140cm

Keby som brala do uvahy obvod pasa pred tehotenstvom, tak si kupim S, ale v 9. mesiaci mam obvod pasa nieco cez 100 cm. Po porode netusim, ako budem vyzerat...
Poradte, prosim 🙂

szuszu1984
3. máj 2018

Dobrá otázka @deedol, aj mna to zaujíma. Moja skúsenost: pred prvým porodom som si ho chcela kúpit, predavacka v obchode ma normálne zdrbala, ze som mladá, prvorodicka, telo sa má zregenerovat samé a nech si to nekupujem.. este pol roka po porode som mala brucho ako asi v 7.mesiaci tehotenstva, vobec sa mi nestiahlo. Intenzívne kojenie mi tiez nepomohlo, stahy som pri kojení necítila ani raz.. teraz ma caká v septembri druhý porod a urcite si stahovcí pás aj ja kúpim.

deedol
3. máj 2018

Nakoniec som kupila S, hoci inak nosim M. Znacka CHICCO. Bol mi dobry a pouzivam ho (ked nezabudam🙂

lejla13
3. okt 2018

Ahojte. Baby chcem sa spytat ci ste si ten pas davali aj po cisarskom. Pripadne kedy ste zacali, ako dlho a ake boli vysledky. Dakujem 😊

Strana
z2