icon

Pôrod do vody

lutziy
19. dec 2012

Rodila niektora z vas takymto sposobom? odporucate?

bluka2
14. mar 2016

@candii Inak krv je na babatkach aj ked sa rodi "nasucho"...

candii
15. mar 2016

@bluka2 ja si to proste myslim.. a niekde som pocula ze to nejaky gyn. aj vravel.. mne je jedno ako budo ostatne zeny rodit.. ja by som tak urcite nerodila..

katuliena82
15. mar 2016

@jana290585 tiez si myslim, ze aj ked ujde do vody trochu stolice co sa moze stat aj napriek klystiru a babos to vdychne, nie je to moc super. Nie sme ryby...zeny tu pisu o porode nasucho. Porod nasucho neexistuje, aj po odteceni plodovej vody sa v tele zeny stale tvori a odteka nova. Ten ,,suchy,, pocit moze byt, ak ma zena znicenu sliznicu vaginy mykozou, alebo inou infekciou. Nema to nic spolocne s odtokom plodovej vody

sojorez
15. mar 2016

@katuliena82 no touto info som bola vyzbrojena i ja a realita ma prevalcovala jak kona... cele tehu hran.mnozstvo plod.vody,odtok jak z americkeho filmu,zuch a mokro podo mnou... dva porody som mala s plodovou,deti sa mokro vypleskli 🙂 a treti jak ked si odries kozu na koberci...palivy pocit,citila som hlavku,ramienka... to minimum plod.vody,kt.sa mala priebezne tvorit to vobec nezachranilo,takze za mna mozno technicky nespravne,ze porod nasucho,ale naprosto pocitovo vyjadrujuce...

katuliena82
15. mar 2016

@sojorez mne tiez odtiekla voda a ten pocit som nemala, uz som pocula zeny s takounistou skusenostou ako mas ty...minule som citala vysvetlenie od gynekologa, ze je to sposobene poskodrnou sliznicou vo vagine

sojorez
15. mar 2016

@katuliena82 tazko povedat,kedze k stavu sliznice sa ziadny dr nevyjadril...sestra tiez rodila s odtecenou,ale neter bola malinka...syn mal 3530,porod vyvolavany,lebo som sa neotvarala,cize viac blbych faktorov..

katuliena82
15. mar 2016

@sojorez vsak jasne, asi ziadna z nas nevie damej sebe posudit stav sliznice...mne sa uz sniva o porode, radsej sa nad tym nezamyslam prilis 🙂

jana290585
15. mar 2016

Kocky dakujem za nazory, ja to vyskusam a potom vam napisem ten svoj :D

katuliena82
15. mar 2016

@jana290585 drzim palce a urcite daj vediet 🙂

jana290585
15. mar 2016

@katuliena82 My mame velmi podobny termin ako pozeram 🙂 Vela stastia aj tebe prajem :*

katuliena82
15. mar 2016

@jana290585 25.4 🙂 ale chystam sa skor...ked vyhodim tie kopy magnezia co uzivam, tak to pojde. Kedy mas termin?

jana290585
15. mar 2016

@katuliena82 24.4. tiez by mi nevadilo skor :D

amyamyamy
28. jún 2016

Dievčatá, ako vam dopadol planovany porod do vody? Stihli vám napustit vanu? Ďakujem za info.

stanislavao
28. jún 2016

@amyamyamy ano. Ja som rodila v topolcanoch a vsetkym vrelo odporucam. Mudr. Caradsky je skvely lekar, odbornik, porodnik. Vsetko prebehlo v klude, pohode. Voda bola super, xiadne sitie po porode.

jana290585
28. jún 2016

@amyamyamy mne nie :/ odtiekla mi voda v piatok vecer, a rodila osm az v nedelu poobede a uz som do vody nemohla kvoli hroziacej infekcii :/

amyamyamy
28. jún 2016

Ďakujem za odpoveď. Prvé dve som mala "prirodzene" a tretie by som chcela "prirodzenejšie" 🙂 Takže Topoľčany. Už sa tesim!

jana290585
29. jún 2016

@amyamyamy Drzim palceky, musi to byt uzasne 🙂 v akom si tyzdni ? 🙂

amyamyamy
29. jún 2016

@jana290585 Ešte len 11 🙂

jana290585
29. jún 2016

juuuj :* gratulujem, urcite nam potom daj vediet ako ti to vyslo a ake to bolo 🙂 j a uz 4. krat asi skusat nebudem 😀

kamedi123
8. okt 2016

Ja tiež zvažujem pôrod do vody,pretože vodu milujem a viem sa v nej absolútne uvoľniť,tak si myslím,že by mi to veľmi pri pôrode pomohlo... chcela by som ísť tiež do TO,aj moja teta tam rodila. Čo sa týka tej infekcie vo vode z krvi ,výlučkov a pod.,podľa mňa je to aj pri klasickom pôrode... samozrejme všetko prekonzultujem 🙂 a určite je tá vaňa v pôrodnici sterilizováná a dezinfikovaná... minimálne 1. dobu pôrodnú by som chcela byť vo vode 🙂

maduke
17. jan 2017

ahojte,som prvorodicka,termin mame 6.maja a odzaciatku uvazujem nad porodom do vody,ale nevedeli by ste mi poradit ci aj niekde inde ako v Topolcanoch robia porody do vody? napriklad Trencin,Piestany, Myjava ci Trnava? neviem to nikde najst...dakujem za info 😉

extempore
17. jan 2017

Ženy, preboha, do vody rodia len delfíny, poprípade možno aj niektorí ľudia s IQ delfína. Neblbnite! Veď pri kontrakciách sa môžete sprchovať! Vezmite si to po praktickej stránke - v tej vani musíš byť nahá -no ďakujem pekne. Potom na pôrod placenty vyjsť von na kozu a ešte aj prípadné šitie. Je to len módny trend.

marosinecko
17. jan 2017

@maduke v Martine sa da rodiť do vody,ale keď som pred 5 mesiacmi rodila,pýtala som sa či v tých vaňách aj niekto rodil,sestrička povedala že zopár rokov nikto.. 😉

marosinecko
17. jan 2017

@maduke prečo chceš rodiť vo vode ???

lubiduch
17. jan 2017

Ja som rodila do vody,bol to krasny zazitok pre mna aj pre babatko...ked ju vynorili a vzala som si ju tak ona krasne spinkala, neplakala ako ine deti narodene prirodzene...ona totizto prvych 5 minut vyzerala ze ani nezistila ze sa uz narodila....za mna urcite ano 🙂

mrsulka
17. jan 2017

@lubiduch prosim Ta kde si rodila?

lubiduch
17. jan 2017

@mrsulka v nemecku

jaruskatt
17. jan 2017

Ja som iba 1.dobu pôrodnú bola vo vode a veľmi pomáhala pri kontrakciách. Keď som mala kontrakcie tak so sprchou som si púšťala horúcu vodu na brucho 🙂 Nakoniec som ale vyšla von na "kontrolu". Rodila som nakoniec mimo vody, ale určite by to bolo super aj vo vani 😉

jaruskatt
17. jan 2017

a mimochodom tá "špinavá voda"... veď bábätko prechádza pôrodným kanálom a v pošve sa "infikuje" našimi baktériami. Tak isto sa mnoho žien pošpiní a aj bábätko je od stolice či vo vode alebo na pôr.kresle...

mrsulka
17. jan 2017

@lubiduch ☹ som si myslela ze uz je nadej aj na SK...strasne tuzim rodit do vody...😳🙄😜