Pôrod do vody
Rodila niektora z vas takymto sposobom? odporucate?
@jana290585 tiez si myslim, ze aj ked ujde do vody trochu stolice co sa moze stat aj napriek klystiru a babos to vdychne, nie je to moc super. Nie sme ryby...zeny tu pisu o porode nasucho. Porod nasucho neexistuje, aj po odteceni plodovej vody sa v tele zeny stale tvori a odteka nova. Ten ,,suchy,, pocit moze byt, ak ma zena znicenu sliznicu vaginy mykozou, alebo inou infekciou. Nema to nic spolocne s odtokom plodovej vody
@katuliena82 no touto info som bola vyzbrojena i ja a realita ma prevalcovala jak kona... cele tehu hran.mnozstvo plod.vody,odtok jak z americkeho filmu,zuch a mokro podo mnou... dva porody som mala s plodovou,deti sa mokro vypleskli 🙂 a treti jak ked si odries kozu na koberci...palivy pocit,citila som hlavku,ramienka... to minimum plod.vody,kt.sa mala priebezne tvorit to vobec nezachranilo,takze za mna mozno technicky nespravne,ze porod nasucho,ale naprosto pocitovo vyjadrujuce...
@sojorez mne tiez odtiekla voda a ten pocit som nemala, uz som pocula zeny s takounistou skusenostou ako mas ty...minule som citala vysvetlenie od gynekologa, ze je to sposobene poskodrnou sliznicou vo vagine
@katuliena82 tazko povedat,kedze k stavu sliznice sa ziadny dr nevyjadril...sestra tiez rodila s odtecenou,ale neter bola malinka...syn mal 3530,porod vyvolavany,lebo som sa neotvarala,cize viac blbych faktorov..
@sojorez vsak jasne, asi ziadna z nas nevie damej sebe posudit stav sliznice...mne sa uz sniva o porode, radsej sa nad tym nezamyslam prilis 🙂
Kocky dakujem za nazory, ja to vyskusam a potom vam napisem ten svoj :D
@jana290585 drzim palce a urcite daj vediet 🙂
@katuliena82 My mame velmi podobny termin ako pozeram 🙂 Vela stastia aj tebe prajem :*
@jana290585 25.4 🙂 ale chystam sa skor...ked vyhodim tie kopy magnezia co uzivam, tak to pojde. Kedy mas termin?
@katuliena82 24.4. tiez by mi nevadilo skor :D
Dievčatá, ako vam dopadol planovany porod do vody? Stihli vám napustit vanu? Ďakujem za info.
@amyamyamy ano. Ja som rodila v topolcanoch a vsetkym vrelo odporucam. Mudr. Caradsky je skvely lekar, odbornik, porodnik. Vsetko prebehlo v klude, pohode. Voda bola super, xiadne sitie po porode.
@amyamyamy mne nie :/ odtiekla mi voda v piatok vecer, a rodila osm az v nedelu poobede a uz som do vody nemohla kvoli hroziacej infekcii :/
Ďakujem za odpoveď. Prvé dve som mala "prirodzene" a tretie by som chcela "prirodzenejšie" 🙂 Takže Topoľčany. Už sa tesim!
@amyamyamy Drzim palceky, musi to byt uzasne 🙂 v akom si tyzdni ? 🙂
@jana290585 Ešte len 11 🙂
juuuj :* gratulujem, urcite nam potom daj vediet ako ti to vyslo a ake to bolo 🙂 j a uz 4. krat asi skusat nebudem 😀
Ja tiež zvažujem pôrod do vody,pretože vodu milujem a viem sa v nej absolútne uvoľniť,tak si myslím,že by mi to veľmi pri pôrode pomohlo... chcela by som ísť tiež do TO,aj moja teta tam rodila. Čo sa týka tej infekcie vo vode z krvi ,výlučkov a pod.,podľa mňa je to aj pri klasickom pôrode... samozrejme všetko prekonzultujem 🙂 a určite je tá vaňa v pôrodnici sterilizováná a dezinfikovaná... minimálne 1. dobu pôrodnú by som chcela byť vo vode 🙂
ahojte,som prvorodicka,termin mame 6.maja a odzaciatku uvazujem nad porodom do vody,ale nevedeli by ste mi poradit ci aj niekde inde ako v Topolcanoch robia porody do vody? napriklad Trencin,Piestany, Myjava ci Trnava? neviem to nikde najst...dakujem za info 😉
Ženy, preboha, do vody rodia len delfíny, poprípade možno aj niektorí ľudia s IQ delfína. Neblbnite! Veď pri kontrakciách sa môžete sprchovať! Vezmite si to po praktickej stránke - v tej vani musíš byť nahá -no ďakujem pekne. Potom na pôrod placenty vyjsť von na kozu a ešte aj prípadné šitie. Je to len módny trend.
@maduke v Martine sa da rodiť do vody,ale keď som pred 5 mesiacmi rodila,pýtala som sa či v tých vaňách aj niekto rodil,sestrička povedala že zopár rokov nikto.. 😉
@maduke prečo chceš rodiť vo vode ???
Ja som rodila do vody,bol to krasny zazitok pre mna aj pre babatko...ked ju vynorili a vzala som si ju tak ona krasne spinkala, neplakala ako ine deti narodene prirodzene...ona totizto prvych 5 minut vyzerala ze ani nezistila ze sa uz narodila....za mna urcite ano 🙂
Ja som iba 1.dobu pôrodnú bola vo vode a veľmi pomáhala pri kontrakciách. Keď som mala kontrakcie tak so sprchou som si púšťala horúcu vodu na brucho 🙂 Nakoniec som ale vyšla von na "kontrolu". Rodila som nakoniec mimo vody, ale určite by to bolo super aj vo vani 😉
a mimochodom tá "špinavá voda"... veď bábätko prechádza pôrodným kanálom a v pošve sa "infikuje" našimi baktériami. Tak isto sa mnoho žien pošpiní a aj bábätko je od stolice či vo vode alebo na pôr.kresle...

@candii Inak krv je na babatkach aj ked sa rodi "nasucho"...