Používate menštruačný kalíšok?

chovancova27
21. jan 2013

Používate menštruačný kalíšok? ako ste sním spokojné?

lubikan
21. jan 2013

nie a ani by som to do seba nedala,bleee

lenkaks
21. jan 2013

Objednala som si ho a som nan velmi zvedava....

salma22
21. jan 2013

nie nepouzivam

danka483
21. jan 2013

mám doma a čakám na vyskúšanie 😉

dazdovka
21. jan 2013

Pouzivala som (teraz kojim a nemam menstruaciu) a je to fantasticka vecicka, ziadny zapach, ziadny pocit vytekania, necitis to ze to mas... Vecer som ho vydrhla antibakterialnym mydlom, pocas dna len poumyvala pod vodou, zalozila... Uz by som sa nevratila k vlozkam, alebo tamponom nikdy, ledva som prezila sestonedelie s vlozkami, kedy sa kalisok nema pouzivat a to bolo ako nocna mora...

alexis13
21. jan 2013

nemám ho, ale idem objednat, prečitala som aj forum tu na koniku, každa ktora ho skusila neolutovala a vrelo odporuča 😉 možno menšie komplikacie so zavádzaním ale všetko je len o zvyku a triku takže chcem tiež vyskušat...

http://boomer.zoznam.sk/zlava_9101_menstruacny-... ju je aj akcioška na neho aj ine značky treba pokukat

sissy27
21. jan 2013

neviem si to predstaviť niekde na spoločných toaletách, napr. v práci, prídem na toaletu a nejaká dáma si tam bude pri umývadle vyplachovať kalíšok 😝 už asi ani na obed nebudem musieť chodiť 😅 celkovo mi to príde nechutné aj vo vlastnej kúpeľni, sú veci, ktoré podľa mňa patria do záchoda alebo smetného koša, nie do umývadla alebo do vane....

wena
21. jan 2013

Nepoužívam, vyhovujú mi tampóny, ale chcela by som ho raz vyskúšať.
Ako viete, že ho už máte vybrať? A nevyleje sa z neho krv pri vyberaní?

alena16
21. jan 2013

Vobec si ho netreba umyvat na verejneych zachodoch v praci pred vsetkymi. Uplne v pohode ti vydrzi, kym prides z prace 🙄 Hlavne ze sem pise niekto, kto ho v zivote nevyskusal, iba ma blbu predstavu... Ano, ja som ho pouzivala, cez den som aj zabudla ze ho mam, ziadna otrava s vlozkami alebo s tamponmi. Uplne super vec!!

laura0
21. jan 2013

mam ho objednany a ledva cakam kedy pride...dufam ze s nim budem spokojna ,mam plne zuby neustaleho pretekania a pocitu ze zase nieco zašpinim..... 🙂

jerryjanka
21. jan 2013

objednala som si vyšiel ma asi 12 eur aj s poštovnym
super vecička - netreba bud v praci vymienať ale ak si dlho v praci da sa to vyliať a utrieť do vlhčenej utierky - strašne skreslene predstavy ludia maju je to fakt dobra vec - tento mesiac som ho použila len 2 dni lebo som mala mykozu a vtedy mi vadil ale inak ho použivam celu menštru až ked iba malinko špinim vtedy ho už nedavam a dam si slipovu vložku

dadka13
21. jan 2013

Tiež nad tým uvažujem - len si neviem nejako v praxi predstaviť tú výmenu - resp. vyprázdnenie. Teda vyberiem - vylejem -pobežim do kupelne ( v lepšom prípade ak som doma ) umyjem - vrátim sa na toaletu - zavediem ?

zvedavamt
21. jan 2013

Vrelo odporucam .
Bolo mi divne ako ho chvali kamoska uz po prvom pouziti,ale teras uz chapem,ked mam vlastnu skusenost.
Sice som ho pouzila len pocas jednej menstruacie,ale za te roky som sa prvykrat tesila,kedy budem mat dalsiu. Uz ziadne mokre zapachajuce vlozky bielene chlorom a tampony ani nevravim.
Ma to podla mna len jednu chybu. Je to natolko pohodlne, ze som sa bala,aby som ho nezabudla "vymenit. Ani som nevedela, ze mam menstruaciu. Kto skusil tampony, bude vediet porovnat, toto vobec nie je citit. No proste uzasny pocit.
Vyberala som na internete,lebo u nas nemali moju velkost. Nakoniec som bola rada,lebo predajkyna ekomarketu mi poradila s vyberom.
Mam me luna s gulickou,co je vyhoda lepsieho vyberania. S tycinku ma kamoska a tu strihala,lebo jej stale vadila a uz pomaly nemala za co vybrat.
Inak k vymene,je to uplne vpoho. Obsah je uplne tekuty, tak sa len vyleje do WC, prip kraj obtrie papierom/obruskom a da sa naspat.
Obavala som sa dakej uslej kvapocky,mala som pre istotu intimku prve dni,ale nic sa nestalo. Uplne sucha a cista.

bzuco
21. jan 2013

dajte prosím link,kde sa dá kúpiť za dobrú cenu, resp. prečítať nejaké info

oblecenieavecicky
21. jan 2013

Ja som veru nič také ešte neskúšala, ale rada by som. Len to má jeden háčik. Mne nerobia dobre ani tampóny, je mi z nich zle, čo je bohužiaľ dosť obmedzujúce, takže sa obávam, že by som si nemohla zavádzať ani tento kalíšok. Ale ako produkt, palec hore, určite je to veľmi praktické a ako hovorím, rada by som skúsila 🙂

zajaciq
21. jan 2013

ako ste vedeli aku velkost objednat ? da sa s nim plavat ?

ikke
21. jan 2013

ano, nadmieru spokojna 🙂
inak je tu o tom rozsiahla diskusia, kde sa urcite najde odpoved na kazdu otazku (treba sa tam znovu spytat, nikto neocakava, ze precitate vsetkych 155 stran 😉 )
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskuze/m...

v skratke:
plavat sa s nim da
po porode sa odporuca vacsia velkost
vybera/vylieva sa tak 1-5x denne podla mojich skusenosti, vacsinou ale staci 2-3x
ano, vyberiem, vylejem, umyjem (alebo utriem papierom ci lactacyd obruskom), zavediem
...

sssimi
21. jan 2013

Ja som používala po prvom pôrode. Objednala som si ten väčší. Je to naozaj super vec. Len pri vyberaní to má riadny podtlak, tak som ho musela z jednej strany stlačiť, aby sa tam povolil tlak a nebolelo to pri vyberaní. Inak fajn. Teraz po druhom pôrode som ho ešte neskúšala. Ešte ho musím nájsť 😀 Plávať som s ním neskúšala, ale myslím si, že je aj pri plávaní lepší ako tampón.

latvia
21. jan 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskuze/m...
pokracujte v tejto diskusii, vzhladom k tomu, ze sa uz viacere pytate na rozne veci okolo temy 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre