icon

Prečo sa ženy odsudzujú kvôli sekcii?

14. júl 2023

Prečo sa ženy odsudzuju kvoli tomu ?? Mna čoskoro čaká dalsia sekcia a len pocuvam ze oni by tak nešli a neviem čo,potom mam pocit ze robim nieco zle 😏

Strana
z2
barborachors
14. júl 2023

@stanulienkat Ruzinovska nemocnica je slnieckarska nemocnica, ktora sa hrdí najvacsim poctom vaginálnych porodov a urobi pre to aj nemozne, ale už sa mlci o tom kolko vaxov a klieští pouzije, kolko ruptur maju v evidenci atd. A teraz vymývaju mozgy zenam o tom, že len vaginálne je dobré porodit, inak skoncis v pekle. Príde mi to uz ako hon na čarodejnice len aby prednosta mal najlepšie čísla. Keby boli sekcie take strasne a život ohrozujúce tak asi tazko vsade na západe vo vyspelych krajinach by sekciu tiez nedovolovali len tak a pritom je tam bežnou vecou, ze zena ma možnosť výberu. Len v tomto bananistane nemas na výber. A aj preto mam kopu znamych co nemaju deti. A aj preto sa rodí malo deti. A toto by si mali kompetentni uvedomit. A obavam sa ze tento trend bude so zvysujucou sa životnou urovnou len narastať.

stanulienkat
14. júl 2023

@barborachors 🤦‍♀️
Studia samozrejme nebola z Sk. Kto a zaco by ju robil? To nebola prednaska pre laikov.
Aka je to slnieckarska nemocnica? Nabozenski fanatici?
Deti sa zacalo rodit viac, hlavne rocnikom, co odkladali zalozenie rodiny. A nikdy som nevidela tolko zien ako teeaz, co maju viac ako 2 deti. Zem je preludnena.

betulinka1
14. júl 2023

Jasne, ze mas pocit ako robis zle. Mozes sa na to….sekcia ma ale aj vyhody… Štatisticky je viac deti postihnutych, mrtvych alebo poskodenych pri normálnom porode ako pri sekcii. Sekcia sa nemusi robit na plánovaný termin, kludne sa moze pockat na rozbehnutie porodu, dokonca je teraz novinka, ze sa dieta aj potrie baktériami z posvy, o ktorych hovoria, ze su pre dieta prospešné. Cize ani sekcia nie je vsade rovnaká. Rodila som sekciou, nikdy by som nemenila. Inak ak by som rodila normalne, tak by som zomrela ja alebo maly alebo obaja. Vyskytla sa nejaka anomália a mali co robit aby mi zastavili krvácanie. Na sone to nikdy nevideli, nieco som tam mala zrastené, maly sa kvoli tomu ani neotočil. Neviem to pomenovat lekársky. Na sale som bola 2,5 hod., museli mi davat krv. Cize ja beriem cisarsky za bezpečný porod aj ked tu samozrejme nebudu niektore suhlasit. Ale my sme vdaka tomu prezili obaja.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kornelies
14. júl 2023

Ber to pozitivne. Vo vyssom veku budes mat menej urogynekologickych problemov.

akiana
14. júl 2023

Ja som zas pocula povysenecke poznamky na zeny, ktore si daju epiduralku, ze nic nevydrzia, ze nase stare mamy, atd. atd. Lebo zijeme v kulture, ktora vseobecne hejtuje zeny za vsetko, nechces dieta - si sebecka potvora, chces dieta - zle rodis, zle sa staras, zanedbavas ho pre karieru, prilis dobre sa staras, rozmaznavas ho. Smutne je, ze tieto hejty casto idu od inych zien.

Strana
z2