icon

Problémy s epinom a aniball balónikom

nanka3
6. júl 2014

Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???

borkavan
Autor odpoveď zmazal
nicolle21
6. júl 2014

@borkavan ja som nemala vobec nic, keby daco bolo, tak s tym asi nepokracujem, resp poradila by som sa s dr na nejakej inej variante.. ale on ma celkovo chvalil, ze cvicim, aj o to epino sa zaujimal, bolo smutne, ze doktor gynekolog a porodnik o tom nevie, ale co uz ☹
epino je fajn vec, ja som mala z nastrihu paniku a epino to vyriesilo, prestala som cvicit tyzden pred planovanym cisarom (ked mi urcili datum), to bolo asi 12 dni pred terminom porodu a mala som 29cm, myslim, ze za ten cas by som tie 4 este dala.. mne sa s epinom cvicilo dobre, aj pomerne rychlo mi to slo, ani som si neublizila, co som citala, ze niektore baby sa natrhli pri tom ☹ a mala som ho po sesternici, vzdy s novym kondomom a tak..ja to pri druhom skusim urcite, aj ked sanca je mala, ze pojde prirodzene, ale za skusku to stoji 🙂

lyllyann
6. júl 2014

@niki101988 ja som rodila prirodzene, o nijakom epine som v živote nepočula a ani nečítala, taraz to čítam tu v tejto diskusii. Áno bola som nastrihnutá, ale na tú jazvu som hrdá, pripomína mi to, ako som dala život svojmu dieťaťu. Takže tie ktoré sa boja nástrihu a vedia o tomto výdobytku novej doby, tak nech sa páči skúšajte(podľa mňa aj toto vás môže natrhnúť) a ptom tam bude jedna jazva naviac 😝

lyllyann
6. júl 2014
https://www.youtube.com/watch?v=yjr4Uk_dFeM

pozrite si video ako to prebieha

niki101988
6. júl 2014

@lyllyann tak u nás sa strihá do strany v prípade, ak by bol nástrih malý(stáva sa málokedy) a následne trhanie do strany nepoškodí zvierače.
Gratulujem Ti, že si to zvládla s nástrihom kvitujem aj týmto dámam čo si takto pomáhajú.
Nechápem však, že si takúto pomôcku niekto kúpi z bazáru, príde mi to nechutné akoby si požičali vibrátor od niekoho, bleee

andulam
6. júl 2014

@lyllyann to video nas akoze malo povzbudit????s epinom si sama urcujes,kolko cm vytlacis,takze ak s tym zena vie robit,nema sa preco natrhnut,to by uz musela byt nejaka masochistka,aby sa natrhla.

niki101988
6. júl 2014

@nicolle21 Doktor pôrodník o epino nevie a to je smutné? ČO je na tom smutné? Prečo by mal poznať všetko čo sa mihne trhom?
On vie oveľa oveľa viac vecí o ktorých si Ty asi nikdy ani nepočula

nicolle21
6. júl 2014

@niki101988 ano, je to smutne, ja som ucitelka a asi by sa ti tiez nepacilo, keby som nesla s dobou a tvoje dieta ucila ako sa vyucovalo kedysi v obecnych skolach.. minimalne by mohol byt v kurze aspon povrchovo, ze vie, ze take nieco existuje, aj ked som rada, ze sa aspon zaujimal a pytal mna, lebo asi nie vsetci lekari by tak zareagovali..
a ked ti moja mila robia vnutorne sono, tak nepouzivaju ten isty pristroj s novym kondomom na kazdej pacientke? aj na tebe? akoze fuuuuuj, bleee, nemala by si si asi dat robit sono uz nikdy, ved je to nechutne..

niki101988
6. júl 2014

@nicolle21 Mojmu gynekológovi platím dosť na to aby som vedela ako sa o svoje prístroje stará alebo nestará.
Epino som videla a neverila by som ako sa oň starali iné ženy a v tom mi to príde nechutné.
Lekári idú s dobou vo svojom vzdelávaní a tieto trhové novinky riešia ako ktorí, nezatracovala by som však takých ktorý o tom nepočuli.
Vzdelanie mojej dcéry mám vyriešené veľmi dobre takže viem ako sa tam vyučuje

nicolle21
6. júl 2014

@niki101988 to ako hrach na stenu.. co s tym ma vzdelanie tvojej dcery?

nanka3
autor
6. júl 2014

@figiflower dakujem za radu, kedze mi to nedalo, skusala som neskor, ale naprv masah hradze a az tak balonik, a uz to bolo ovela lepsie, takze hadam zajtra sa to podari.... 😉

niki101988
6. júl 2014

@nicolle21 Vzdelávajú sa všetci a epi balónik nevidím ako smerodajné pre lekára pôrodníka asi toľko.
Ak o tom niektorý vie je to pre niektorú ženu plus a sú také ktorým je to úplne jedno
Kupovať si epino po niekom mi príde nechutné a je to môj názor a hotovo.

borkavan
6. júl 2014

@nicolle21 a ešte taká otázka, ten kondom sa z toho nezošmykával? nebála si sa, že ostane vnútri a ty vytlačíš iba epino? inak mam aj obavy, že si nejako uškodím. zatial som čítala iba jeden príbeh, že si tá baba uškodila a do 5 hodín porodila. predsa len, tlačíš ako pri pôrode. ved uvidím. ešte mám čas.

nicolle21
6. júl 2014

@niki101988 ty sa hadas ako moja mama 😀 je to tak a hotovo!!! a dalej diskusia skoncila.. ok, tak maj nazor, keby mal aspon trochu logiku, tak by to bolo fajn, ale tak tebe asi postacuje aj takyto.. pekny vecer

nanka3
autor
6. júl 2014

@serpentino k nastrihom a ich nutnosti len tolko, v Dansku rodi s nastrihom asi 10% zien, kym na Slovensku asi 70%, tak sa len pytam, ci su Slovenky "tam dole" ine ako Danky...... podla mna nie.... niekedy staci, aby mal lekar dost trpezlivosti, masiroval a pridrziaval hradzu, ale zial, nie kazdy lekar toto robi, viem ze niekedy je nastrih nutny, ale casto je to rutina, ktoru lekar spravi len preto, ze tak porod urychly alebo mu jednoducho konci zmena a chce to mat uz z krku..

niki101988
6. júl 2014

@nicolle21 S učiteľkami sa nehádam nikdy to nemalo logiku.
Mne príde nechutné používať takúto vec po niekom, neverila by som že sa o to niekto stará a to že na to dá kondón nie ďakujem neprosím.
Ženy sa v tehotenstve chránia pred kadečím, ale ochotne si kúpia od cudzej osoby niečo čo si dávajú do pošvy a ani netušia čo s tým robila predchádzajúca osoba??
To mi príde nelogické

nicolle21
6. júl 2014

@borkavan nie, ten kondom je o dost dlhsi ako balonik a teda precnieva, urcite je tam mensia sanca, ze sa zosmykne (mozes si ho kludne aj drzat) ako pri sexe s chlapom s kondomom..
ako podla mna sa riad tym, co citis, ak ti to prijemne nebude, tak to nechaj tak, radsej to akoby si mala byt cela vytrasena a ztuhnuta, ze jezis, ja si ublizim.. nemas si ako, len hlavne netreba tlacit na pilu a snazit sa vycitit kedy prestat nafukovat..
a ono je to sice take zvlastne to porovnavat, ale na velkej potrebe tlacis tiez dost podobne ako pri porode a neublizis si.. treba si aj s tym balonikom najst nejaku vhodnu a pohodlnu polohu

borkavan
Autor odpoveď zmazal
borkavan
Autor odpoveď zmazal
nicolle21
6. júl 2014

@niki101988 no tak ty si asi spala len s jedinym chlapom za cely zivot a aj ten musel byt panic, ked s tebou siel do postele.. aj chlapi to maju bohviekde a potom to ide do teba.. nerozumiem, nebudem sa uz k tvojim komentarom ani vyjadrovat, povazujes za normalne, ze ta vaginalne vysetri lekar - s cistou rukavicou samozrejme, ze ta prezrie vaginalnym sonom - s novym kondomom samozrejme, ze spis s muzom, ktory mal aj ine partnerky - mozno aj bez kondomu, ale ze si kupis balonik - ktory ani nemusis kupit z bazaru, ale mozes si novy - a ze si nan TY das cisty kondom a udrziavas ho a dezinfikujes, tak to nestaci..
ucitelka-neucitelka, rozum by mi zastal aj keby som bola upratovacka..

nanka3
autor
6. júl 2014

@nicolle21 nie, nedavala som ho tam sfuknuty.... ale tak aby bol aspon trochu pevny, ale bez prifukovania, ked to neslo, skusila som 1.5x nafuknut a takmer sa to podarilo, dufam, ze zajtra to dam 😉 , dakujem za radu 🙂

figiflower
6. júl 2014

@nanka3 jasne ze sa podari.Skus pri cviceni byt v uplnej pohode a klude. Nech ta nic nerusi a vedome uvolnuj tie svaly tam dole, predychavaj a potom to zaved a pomalicky zacni. Ono sa to urcite podda a bude sa to zlepsovat. To cvicenie je dost neprijemne, ale fakt stoji za ten vysledok.
A z negativnych reakcii si nic nerob. Ono niekedy davno zeny naozaj rodili bez takych vymyslov, casto niekde za pecou a nikto nikdy nechyroval o epine. Ale vacsinou zeny rodili prve dieta ked mali 16,17rokov a tam je celkovo elasticita uplne o inom. My dvakrat tak starsie uz je lepsie ked prirode pomozeme takto, akoby jej mali pomoct lekari noznicami 🙂

nicolle21
6. júl 2014

@nanka3 hmm.. tak to je ozaj zvlastne, ja som tam tiez epino zavadzala tak na 1-1,5x nafuknute a to som si teda myslela, ze mam svalstvo dost pevne, ale podla mna ta masaz robi vela 🙂 poskusajte a uvidite, za skusku to naozaj stoji 🙂

nanka3
autor
6. júl 2014

@figiflower dakujem za slova, tiez si myslim, ze stoji za to, trosku sa s balonikom potrapit, ved ako sa hovori, tazko na cvicisku, lahko na bojisku 🙂, z neprajnych reci si nic nerobim.... ved kazdy nech si mysli, co chce.... mne je to je to jedno, ja som len chcela radu od niekoho, kto to vyskusal, vobec neviem naco je dobre, ze sem pisu zeny, ktore epino ani nevideli ani nevedia co to je a ako funguje......

niki101988
6. júl 2014

@nicolle21 O tom s kým som spala alebo nespala do toho Ťa jedno veľké hovno
Mne príde choré ako riešia tehotné každé kýchnutie ale potom si bez rozmyslu strkajú do seba balónik kúpený niekde na bazári to je celé
Ak si kúpia nový a ošetria ho následne používajú fajn ale používaný niekde z bazáru to som označila blee
Tak skús poriadne čítať v práci učiteľky to je asi dôležité

nienna
6. júl 2014

nedá mi neprispieť....boli sme na prehliadke pôrodnice v Hainburgu a nejaká žena sa tam spýtala, či robia nástrih hrádze. keby ste videli ako sa doktor a pôrodná asistentka zatvárili, úplne nechápala čo za blbosť sa ich to pýtame a že z akej planéty sme to prišli.....u nich sa nástrihy nerobia a ak by to aj žena žiadala tak to odmietajú robiť. tak nám to teda povedali......takže otázka je, fakt majú Slovenky hrádze, ktoré to bez nastrihnutia nezvládnu a kúsok za hranicami s tým už ženy nemajú problém?

nienna
6. júl 2014

@nanka3 ahoj 🙂 ja len toľko, že ako keby si o mne písala, včera som prvýkrát skúšala zaviesť aniball a tiež sa mi ho tam nepodarilo vopchať. proste akoby som bola príliš úzka a balónik príliš veľký. dala som aj veľa lubrigantu a nič. skúsim ešte pár krát, dúfam že sa podarí nakoniec

nicolle21
6. júl 2014

@nienna nie, slovenky ziju v krajine, kde su doktori postaveni na piedestal, oni nie su ludia, oni su vyssia rasa.. nedajboh sa ich nieco opytat, poradit sa s nimi, pripomenut nieco, co by si mohli dovolit zabudnut.. neexistuje! cus, tlac a nakoniec bud rada, ze ste to prezili aj s dietatom.. bohuzial a vdaka takym ovciam, ktore fukaju doktorom praskovy cukor do zadku a nevedia otvorit hubu, aj ked ide o ich vlastne telo, sa to tu neda do poriadku nikdy!
a ja budem vzdy nazoru, ze tym, ze som matkou a ze som porodila, neprestavam byt aj zenou a chcem zit normalne, bez jaziev, nastrihov, sitia, inkontinencie, bolestiveho sexu aj po porode

lucyliu
6. júl 2014

@niki101988 no mne to tiež príde smutné, že pôrodníci o tom nevedia. a ešte smutnejšie mi prídu reakcie na epi no od teba, ako od človeka od fachu, už v druhej téme. už som to raz písala, nám epi no a aj masáže hrádze odporúčala hebamme na predpôrodnom kurze a čuduj sa svete, v hessen je 30 % nástrihov.
a napr. len z okolia fakultná pôrodnica vo frankfurte má 2,75 % nástrihov, http://www.kgu.de/fachkliniken/klinik-fuer-frau... (posledná veta, druhý odstavec). okrem iného sa tam píše, že podľa najnovších výskumov sa prirodzené natrhnutie hojí lepšie ako nástrih, a preto robia nástrihy len v nevyhnutných prípadoch. dokonca aj pri kliešťových pôrodoch sa im snažia vyhnúť.
ale ono to súvisí aj s tým, čo sa píše tu http://www.kgu.de/fachkliniken/klinik-fuer-frau..., "po stojke je poloha v ľahu druhá najhlúpejšia na privedenie dieťaťa na svet" a pekne tam vysvetľujú, prečo. a že pri polohe na štyroch je hrádza najmenej zaťažená.

lucyliu
6. júl 2014

@lyllyann akože po tom videu si pre istotu kúpim epi no aj aniball 😝