icon

Problémy s epinom a aniball balónikom

nanka3
6. júl 2014

Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???

nienna
6. júl 2014

@nicolle21 je to fakt smutné, ale najhoršie je, že na vine nie sú doktori ale samotné ženy, ktoré všetko prijímajú ako nevyhnutnosť. však ked sa ja dakde v okolí zmienim, že chcem ísť rodiť do zahraničia kvôli takým a takým podmienkam tak vždy dostanem tú istú odpoved a tú istú reakciu: ,,aaale toľké to prežili, prežiješ aj ty a ked na to príde tak ti už bude všetko jedno,, No nie, nebudem mi to jedno. sa nečudujem, že sa nič nemení u nás s takýmto prístupom

lucyliu
6. júl 2014

@horana tu tie "guličky" stále majú v dm-ke. a ako píšeš, rozhodne mi bolo príjemnejšie nabehnúť do dm-ky aj s kočíkom a kúpiť si to tam ako nabiehať takto do sex shopu 😀 (odhliadnuc od toho, že viem asi o 4 dm-kách poblíž, o sex shopoch mi prehľad chýba 😅 😀)

niki101988
6. júl 2014

@lucyliu Ja na epi nereagujem negatívne je to na každej žene a na lekárovi. Ja reagujem negatívne na používanie po sebe ale tu každá vidíte svoje

lucyliu
6. júl 2014

@niki101988 prečítaj si ešte raz svoj prvý príspevok na strane 1 a potom mi povedz, že nereaguješ na epi no negatívne 😉

borkavan
6. júl 2014

@nicolle21 dobre si to napísala. ja zas nechápem ženy, ktoré tu píšu, že sú hrdé na svoju jazvu. no srať celú jazvu. ja chcem po pôrode byť matkou ale aj manželkou a mať normálny sexuálny život. U nás sú doktori leniví sa prispôsobiť pacientke. Preto si ju dajú do ležiacej polohy, lebo je to pre nich najpohodlnejšie a ona chudera nech sa trápi a nech ju aj roztrhne. Naše zdravotníctvo je 100 rokov za opicami a keď niečo naznačíš doktorovi... tak sa pozrie na teba, že kto tu vlastne študoval... deibli sú to a nechápem tých, ktorí ich podplácajú.

borkavan
6. júl 2014

@all je tu nejaká, čo má aniball a nie epino? Aniball je lacnejší, tak dúfam, že to nie je nejaký šuviks. lebo ja si kupim aniball, ked je lacnejší.

nicolle21
7. júl 2014

@nienna presne toto je najvacsi problem, ze zeny nechaju doktorov, aby s nimi dorobili co sa im zachce, oni si porod neuziju, pretrpia ho a potom hrdinsky rozpravaju ako prezili to a hento, najviac sa mi obracia zaludok z porodov kliestami a vakuom.. mna tiez tahali kliestami, odhliadnuc od toho, ze mama traumatizovana na cely zivot (ked som jej povedala, ze som tehotna, tak sa rozplakala, ze ako budem rodit 😒 ) tak svoje dieta dostala do ruk skoro po tyzdni, co som bola v inkubatore na sledovani, ci mi daco tymi kliestami neposkodili.. tiez nic moc..
bohuzial je ale taka slovenska mentalita, robila som popri skole pocas letnej sezony delegatku, tak ludia prisli, ja som im ukazovala, vysvetlovala co vsetko maju k dispozicii a oni mi na to - toto nepotrebujeme, to nam je naco, to tyzden vydrzime.. akoze ist na dovolenku VYDRZAT je krasne, tie spomienky potom musia byt nadherne 😖
@borkavan mna inak fascinuje na akom piedestali su doktori na slovensku postaveni, ale co tu citam na konikovi, tak mamicky sa veselo navazaju do kazdeho dalsieho studovaneho cloveka.. ja som tiez anglictinu a nemcinu vystudovat musela, vyucujem ju, ale neraz sa mi stane, ze pocujem - co ty uz len vies, ucitelka akasi, moje dietatko nie je ani hyperaktivne, ani nepozorne, 4 si nezasluzi atd atd.. ako vies, ze si nezasluzi? ze vies prehodit par viet nemecky? rovnako sa navazaju do uciteliek v skolkach, ake su neschopne, blbe, nic nevedia, ale rada by som videla kazdu z takych mamiciek s 20 deckami na krku ako by to zvladli ony..
odbocujem od temy, takze radsej koncim, ale toto ma proste vie vytocit do nepricetnosti.. mam vela bezdetnych kamaratok, jedna z nich planuje a skusenosti s lekarmi ma take, ze uz teraz vyhlasuje, ze bez cisarskeho nerodi 😒 a teda ja sa nedivim, ist hlavou proti muru je zbytocne, ozvat sa lekarovi, ze poznas svoje telo lepsie je neslusne, zbytocne, on predsa studoval (skoda, ze nie aj psychologiu trochu hlbsie) a hlavne ma uz sebavedomie vdaka ovcam v stade, ktore sa daju dorezat a nevadi im to

nanka3
autor
7. júl 2014

inak, este mi napadlo, je to uz mimo aniball temy, ale mali ste niektora napisany porodny plan? lekara dohodnuteho nemam a neviem, ci ma nieco take zmysel, ci nebudu krivym okom pozerat, ze co im to davam.... ci si to vobec niekto precita.... hoci viem, ze precitat si aj tak moze a urobi nieco celkom ine....

nicolle21
7. júl 2014

@nanka3 neviem odkial si, ja som rodila v banskej stiavnici, aj ked teda nakoniec to bol cisar, ale mala som taky plan, ze si napisem porodny plan a dam podpisat primarovi, potom by sa mal aj lekar, ktory ta rodi tym riadit.. ono je to ale vzdy v tej rovine ze MAL BY.. zalezi velmi od lekara 😒 aj na tu stiavnicu su kadejake nazory, ja som tam bola velmi spokojna s celkovym pristupom.. pokial si to vies slusne vydiskutovat, tak si vela veci dosiahnes 🙂

nanka3
autor
7. júl 2014

@nicolle21 budem rodit v Kosiciach..... kamoska mala doktora zaplateneho, porodny plan prediskutovany a aj tak sa ho nedrzal... ☹ preto neviem, ci ho vobec pisat alebo staci v priebehu porodu sa s dr. rozpravat a kedze tam bude aj manzel, tak verim, ze na niektore veci dohliadne aj on (ak by som ja uz bola "mimo" 😉 )

nicolle21
7. júl 2014

@nanka3 nikdy to nie je zaruka, ze to cele prebehne ako si predstavujes 😒 ale tak manzel pri porode je velka vyhoda, prinajmensom budu s tebou inak jednat, ked tam bude chlap a pripadne moze narobit poriadky, ak by trebalo 🙂 podla mna ak je doktor normalny a slusne sa porozpravas pri prichode co si ako predstavujes, prinajmensom nech dopredu prekonzultuju s tebou co ti chcu robit, tak by nemal byt problem.. ved zase ked ti vysvetlia co preco chcu urobit a ty budes suhlasit, tak je to ine ako vsetko bez oznamenia..
mne napriklad v nedelu na prijme doktorka urobila hamiltonov hmat, aj ked som na pondelok rano mala naplanovany cisarsky, z neznamych dovodov, len som krvacala ako svina a mala na monitore slabe kontrakcie, v noci som ani nespala od strachu, co mi to porobila, ked tak krvacam 😒 ze to bol hamilton som zistila o dost neskor.. uz som ani nemala sil tam ist a narobit s nou poriadky.. hrozny pristup, otrasny

nanka3
autor
7. júl 2014

@nicolle21 ach jaaj, veru, ako pises, zalezi od lekara, tak snad budem mat stastie na niekoho, kto bude mat ludsky pristup.....

borkavan
7. júl 2014

@nicolle21 hehe aj ja som učiteľka na strednej a proste na to si treba zvyknúť, že učiteľ je vždy ten najhorší. presne si to dobre opísala všetko. ale niekomu proste nevysvetlíš.

kiki68
7. júl 2014

myslim,ze ked to nejde zaviest dovnutra bude to skor o uvolneni nervov s tou novou hrackou, proste cim vacsi stres s tym,tym viac sa stiahnu svaly a potom tam nedas dole nic dovnutra,ani keby co bolo. Urcite sa uvolnit uplne a potom s gelom skusat. A pojde to. Je to len balonik a bude sa len o trosku viac a viac nafukovat a treba ho aj pridrzat. Bezna suloz je nanic v tomto pripade,pokial zrovna nemate chlapa ako toho Rosenberga 😀 Ten by mozno aj tu hlavicku nasimuloval 😀

tehulka2011
7. júl 2014

ja len napisem svoju skusenost, pouzivala som EPI-NO pred porodom, samozrejme ze som to porodnicke povedala, ze som cvicila a aby ma nenastrihovala ak to nebude fakt ze nevyhnutne. A porodila som bez nastrihu a bez akehokolvek poskodenia - ziadne sitie atd. Prvorodicka, maly mal rovne 3kg. Takze urcite baby chodte do toho a sirte osvetu!!!

nicolle21
7. júl 2014

@borkavan akoze mne je celkom fuk, ci niekto na ucitelov kyda, alebo nie, ale tuto dotycna, co sme si vymienali nazory vcera, so slovnikom horsim ako cigan, co kope kanaly urazat predsa nebude, ze fuj toto a fuj tamto.. co uz je len na tom fuj?

olivia85
10. júl 2014

ako baby sorry, sem tam si citam fora, ale toto uz nieje forum o problemoch s balonikom alebo o blbosstiach. Najskor tu riesi nieco nejaka marvna, ci jak sa vola na dve strany...a pointa fora, z ktoreho by som sa dozvedela uzitocne info o problemoch s cvicenim, ked uz konecne zacnem aj ja, nikde(lebo balonik uznavam a preto tu pisem, a ked nieco neuznavam tak tam zbytocne nepisem kraviny) a vela som sa toho predsa nedozvedela.

nanka3
autor
11. júl 2014

@olivia85 ja som zalozila tuto diskusiu preto, lebo som mala problem..... prvy den som balon ani nedala dnu, ale na druhy uz vosiel a kazdy den citim, ze je to lahsie..... hoci som doteraz vytlacila asi 4 nafuknutia... co je priemer (ked som dobre merala asi 19,5cm), takze neviem, ci sa vobec dostanem aspon na tych 28cm, ale aspon to skusim, ked nic, tak aspom budem vediet, ze som urobila, co sa dalo.... do porodu mam 4 tyzdne, tak dufam, ze este nieco stihnem nacvicit 😉

olivia85
11. júl 2014

@nanka3 za mesiac este urcite, ved uz mas skoro 20, a to je uz dost tiez .....budem na Teba mysliet , nech sa dri a porod je co najlahsi......ja este necvicim, este mam cas,a le epino uz caka v skrini, mala by som v aug zacat

nanka3
autor
11. júl 2014

@olivia85 dakujem 😉, aj ty sa drz a vela zdaru pri cviceni 🙂

yukaya
16. júl 2014

@figiflower prosim ta, ked si zacala cvicit s balonikom, na kolko cm si zacina ? ja na 19 cm a vypudzovanie vzdy zaboli, neviem ci mam prifuknut aj viac, aby som sa nenatrhla popredu... Bojim sa ci sa vobec na nejakych 30 cm dostanem...

yukaya
16. júl 2014

@nanka3 k tomu porodnemu planu... citujem porodnu asistentku, ktora nam robila predporodny kurz: nasi lekari nemaju radi take mudrosti z internetu... ako spomenut im mozte co by ste chceli ale ci vam vyhoveju to vam nikto nezaruci (v pripade ze by neboli komplikacie)

yukaya
16. júl 2014

@nanka3 kolko cm uz vytlacis s balonikom? ja som ho pouzila 2x a na poradni mi dr povedala aby som este tyzden pockala, ale ze urcite to odporuca, ze ma s tym velmi dobre skusenosti a aj pacientky. Ja som dala 19,5 cm ale bolelo ma to vytlacenie.

figiflower
16. júl 2014

@yukaya ja som dala na zaciatok nejakych 18cm a dlho som sa neposuvala dopredu. Kazda sme ina, takze tazko porovnavat. Mna bolelo kazde cvicenie a hlavne to bolo neprijemne, ale to som si ten balonik nezavadzala uplne cely dovnutra. Len tak do polovice, aby sa mi prifukoanim natahovala hradza, takze ja som ho nemusela nejak tazko vytlacat. Ale to vysuvanie von fakt bolelo. A este dolezita vec, skusaj si najst vhodne polohy na chrbte - viac ci menej podsadit panvu, polosed, sed, lah atd. Ono sa nezda, ale niekedy je rozdiel obrovsky 🙂 Drzim palce 😅

ellie81
10. sep 2014

Ahojte, predam balonik epino, novy, nerozbaleny. Povodna cena 85 eur, predam za 75 eur plus pribalim novy nepouzity lubrikant na vodnej baze. V ramci Bratislavy aj prinesiem, nie je potrebne nikam chodit (pripadne aj Zahorska Bystrica, Stupava).

dadach84
13. okt 2014

mam na predaj Aniball, co je to iste co Epino
viac info tu http://www.aniball.cz
predavam za 25e, da k tomu moze kupit cisty novy balonik za 15e, takze ziaden hygienicky problem ako pri epi no

daniki
15. okt 2014

Ahojte baby prosim poradte mi , cvicim s aniball-om tyzden a pol a dala som z 18,5 cm na 24cm...no stale si niesom ista ci to robim uplne spravne kvoli nasledujucim veciam: pri zavadzani dnu to takmer vzdy boli,aj ked si dnu zavadzam menej nafuknuty...na zaciatku sa musim akoby rozcvicit ze nedam 24 hned ale povedzme po 5-10min postupneho nafukovania a vytlacania von a spatneho zavadzania. A moja najvacsia dilema je: mam si ho tam zavadzat nafuknuty na 24 a postupne zvacsovat dnu alebo mam zaviest dnu len trochu nafuknuty a dnu zvacsit na potrebnu velkost? A dalsia vec je ze si niesom ista ci si ho tam davam dobre,vkladam dnu len tu najvacsiu cast no ked si ju tam dam celu mam pocit ze je prilis hlboko nic ma neboli,a potom pri vytlacani to boli az,preto si ju zavadzam trochu nizsie na miesto kde to boli aby som to tam roztahovala,tam si to vsal musim pridrziavat rukou lebo inak ide von sama od seba...
Poradte mi prosim , budem vam moc vdacna.dakujem

ammellia
17. okt 2014

@daniki vkladaj si ho nenafuknuty, resp. tak 1-2 fuky, aby nebol moc makky.
Je normalne, ze na prvykrat nevytlacis tolko co naposledy, aj ja to tak mam.
Zavadza sa iba ta prva-velka cast.
Mozes nafukovat vnutri vo vagine, tam trochu trenovat stahovanim svalstva. ale mozes aj nafukovat priamo na hradzi, rob ako ti vyhovuje.

daniki
27. okt 2014

i Baby prosim as poradne mi...som v 38tt,cvicila som s epinom (mam nacvicenych 27cm). Bola som este iba na zaciatku na 23 cm a obrovska bolest a zazu som zacala krvacat....najprv silno po minutke sa to utisilo a slabsie,po 10 mi to prestalo...myslite ze som sa natrhla? Co mam robit? Prosim poradte...

surprice
29. okt 2014

anibal sada kupit uz aj na slovensku a dokonca mate postovne zadarmo, ja som odtialto objednaval zene prislo to v pohode www.aniball-sk.sk