Raw strava, vitariánstvo, vegetariánstvo v pôrodnici
Dobrý deň, chcem sa spýtať výlučne mamičiek, ktoré sa stravujú naozaj čo najzdravšie, čiže nula maso, smoothie, ovocné zeleninové šťavy, ako ste to riešili v pôrodnici, kto vám nosil jedlo a smoothie alebo ste konzumovali to čo tam bolo? Ďakujem za rady. A ešte raz opakujem, výlučne sa pýtam takýchto raw mamičiek, čo vedia, že cviklová šťava je viac ako dáky ryžový nákyp 😀
@louvre tak zacni jest viac, ak chudnes. ovocie a zelenina ma omnoho menej kalorii ako varena strava, takze na udrzanie hmotnosti jej musis jest viac. napriklad nie jeden banan, ale tri alebo styri banany. nie chrumkat jednu mrkvu, ale aspon pol kila - kilo.
@louvre no priberie, fakt tá kamoška pribrala 20 kg a aj pekne vyživená dcéra, ak máš čas a záujem pridaj sa do týchto komunit raw, je tam pár žien, čo sa v tehotenstve stravovali raw, vegánsky atd a proste fakt pribere človek, aj ked si myslí že nie, telo si bere, čo potrebuje
@warholette presne, ja napr. denne 4 banány úplne bežne, proste kľudne kilo dve melónu, šťavy, alebo často avokádové pomazánky, proste neviem, treba skúsiť alebo čo
@warholette Veď jem na kilá 🙂 Teraz som to nejak po pol roku konečne vyladila. Keďže aj športujem bolo mi furt málo. Ale aj naďalej musím dávať pozor, lebo keď do seba nenatlačím potrebné množstvo, tak váha ide dole ☹ Len som napísala že neviem ako by som to počas tehu dokázala.
@sensen12 Inak do tej pôrodnice ti odporúčam radšej donesenú stravu, lebo tá nemocničná skutočne nestojí za nič.
@sensen12 Na orechy mám alergiu. Okrem kokosového orecha. Takže ten kupujem. Chlieb si pečiem už len doma a nátierky si robím čisto zeleninové. Už aj s avokádom som skúšala. Má to potom lepšiu konzistenciu, takú pomazánkovejšiu. Dúfam že tvojmu bábätku je dobre v brušku. Ja by som mala obavy pri mojej terajšej strave, či dostáva všetko čo mu treba. Ešte že časy tehotenstiev a rodenia detí už mám za sebou 😉
@louvre zenam kt boli tehotne za druhej svetoj vojny sa rodili vatsie deti kt potom boli aj v neskorom vaku,teda mali sklony k priberaniu,to som citala jeden prieskum, ono dieta si bere z amtky tak aby malo dostatok ak matka ma dostatok zo stravy tak entrpi ani matka ani dieta,ak matka ma nedostatok dieta netrpi ale odskace si to matka, ja osobne si myslim ze v tehotenstve ma amt zena pestru stravu,to znamena aj to amso,aj tei vajcia a vsetko,lebo kazda potravina ma nieco ,co ta ina nema.ja osobne by som sa bala riskovat v tehotenstve,naco?
@sensen12 destilovanu vodu? Dúfam, ze vieš co robíš a nepijes ju pravidelne.
Nenapadlo ta, ze je asi problem byt na čisto raw strave, ked si musíš dopĺňať železo? A co vitamín B12 a nízky HDL cholesterol, ktorý je typicky pre ľudí na raw strave.
Chuda dieta, aspoň počas tehotenstva si sa mala stravovať vegetariansky
@sensen12 ale s tym zelezom pozor,aj ked je z prirodnej firmy zatazuje casom pecen,odporuca sa to brat nie nadlho, to si ozaj raz do tyzdna daj dobry,zdravy hovadzi steak,nezaskodi, a daj si skontrolovat rezorpcnu krivku zeleza,sa to enrobi standardne ,preto su povatsine pri veganoch aj vysledky Fe v krvy ok,lebo vatsina lekarov rezorbcnu krivku zeleza nerobi,...
@lucinka511 ani hematolog nerobi poriadne zelezo?
Ahoj. Ak chcrs ostat na zdtavej szrave, mas moznost, nechaj si nosit. Sestrickam vysvetli, ze nebudes jest nemocnicnu stravu, ale mas svoju, na ktorej si. V niektorych nemockavh uz vedia dat aspon nejake ovocie ci surovu mrkvu... ale su sj take, kde je to problem...
@tweetinka.co jj, jasné, budem dačo chrumkať a snáď sa nájde z rodiny dakto, kto sa s tým trošku pohrá, kebyže viem, že nebudem odkázaná na nikoho, tak si sama všetko robím, ako doteraz, nepotrebujem k tomu asistenciu, ale predsa len po pôrode nevstanem a nepôjdem odšťavovať, či na nákupy, čo už, tak v najhoršom budem na vode, taká očistná kúra neuškodí tiež, možno jablko banán, a voda, čo už. Ale ryžový nákyp do seba nedám a ani tarhoňu s masom, alebo krupičnú kašu s maslom, proste nie, nedám
@sensen12 po porode odporucam zelene smoothie, aj s nejakymi semienkami, napr konopne..
Kedy mas termin?
jedna pani sa mi ponukla ze mi donesie stavy a smoothie atd,tak snaf to bude ok
@lucinka511 pokiaľ konzumuješ domácu zeleninu, B12-tky je tam až-až. A cez zimu nie je problém ju doplniť napr. aj v kombinácii s B6.
A k sóji. Zasa ďalší ťah na sprostých ľudí. Keď uzrie svetlo sveta článok, ktorý znehodnotí mäso, povieš si: "Ďalšia somarina, mäso je úžasné!". A keď niekto napíše dehonestujúci článok k sóji, to už musí byť pravda. V knihách je "trošku" viac pravdivých informácií ako na nete...
A teda, ak máš svoju záhradu a dokážeš si dopestovať ovocie a zeleninu cez leto, nie je od veci nasadiť trochu viac a mraziť na zimu. A ak nie, stále je lepšie kúpiť v Tescu zeleninu ako to "najúžasnejšie" mäsko, paštéky, párky, salámy, vajcia a iné nádhery...
Bola si testovana na tehotensku cukrovku? Lebo to,že je dieta väčšie môže súvisieť aj s tým, kedže v ovoci je veeeeela cukru. V Ružinove,ak malo babo po narodení viac ako 4000/4100g, tak automaticky mamičku testovali na cukrovku.
A ak sa môžem vyjadriť k železu. Keď som ešte jedla mäso a išla som darovať krv, moja hladina hemoglobínu bola okolo 105 g/l. Teraz, keď mäso nejem, som bola krv darovať znovu. Normu som síce nesplnila (pre ženy je to 125 g/l), ale hemoglobín bol 121 g/l. Takže už aj to o niečom svedčí....
@danieladorota zo srandy som pozrela svoje zelezo, brali mi krv asi pred dvoma tyzdnami, takze mam celkom cerstve vysledky a mam 137g, vegetarianka som uz dlhe roky, ako som spominala. Zaujimave...
@warholette áno, to je veľmi zaujímavé 🙂 ale tomu tieto rýpavé mäsožravkyne ani neuveria 😀 😀 ja verím, že aj to moje bude stúpať a už konečne, po 4 rokoch snaženia o darovanie krvi, mi tú moju vzácnu tekutinu zoberú a využijú 🙂
Ja si osobne neviem predstaviť, že by som si v pôrodnici mala mixovať a vyrábať vlastnú stravu- určite by som to nerobila v izbe, aby som tam obťažovala druhú maminu, ktorá tam je so mnou (ak teda nebude na izbe sama alebo na nadštandarte niekde) a do kuchynky by som teda asi tiež nebehala - neviem si predstaviť nechať novorodenca samého v izbe v pôrodnici a ísť si mixovať šťavu. Plus ktovie, v akom stave bude maminka po pôrode, ako bude na tom bábätko, netreba sa určite spoliehať na to, že bude na také niečo čas - možno nebude ani sila. Je to veľmi individuálne, samozrejme, ale zase by som si moc plány nerobila, resp. si urobila záložný plán pre prípad, že by to z akéhokoľvek dôvodu nešlo.
Ked som bola v porodnici,nedali nam ani jedinu paradajku, ziadnu zeleninu ani ovocie.Ked som sa pytala preco,tak ze koli tomu,aby ked kojis neboleli deticky bruska aby ich nenafukovalo.Vraj mame postupne pridavat ovocie a zeleninu.Mate skusenosti s tym,ze ste kojili a uz od 1 dnoveho babatka jedli iba ovo/zel?

@sensen12 To že niekto z RAW stravy priberie je na neuverenie. Ja sa stravujem zdravo. Vegetariánsky a občas aj RAW. A teda mám čo robiť aby som si váhu aspoň udržala a nechudla. Musela som vylúčiť veľa potravín zo zdrav. dôvodov. Teraz je mi fajn ale s váhou mám problém. Takže ťažko mi je uveriť že tvoja známa pribrala pri RAW strave v tehotenstve 20 kg. Už tých tvojich dvanásť sa ťažko verí. Ja som za mlada jedla normálne. Racionálna strava. Žiadne fastfoody ale normálna zdravá vyvážená strava. Počas tehu som pribrala 11kg. Neviem si predstaviť že pri spôsobe stravovania aký mám teraz by som toľko pribrala. Skôr by som schudla, keďže tehotné telo má vyššie energetické nároky. A ja som žila a aj žijem dosť aktívne.