icon

Skúsenosti - pôrod koncom panvovým

bororka
21. sep 2021

Ahojte,

som 36 tt, a malá si sedí v brušku. Je to môj 1.pôrod a mám aj vyšší vek. PA mi povedala, že sa budem mať rozhodnúť či chcem sekciu, abo prirodzený pokiaľ sa neotočí.
Chcela by som vás poprosiť o vašu skúsenosť s pôrodom KP. Bolo mi len povedané, že aj toto bolí a trvá to o dosť dlhšie.
Ďakujem za každú skúsenosť, ktorá ma aspoň trochu zasvätí.

Strana
z2
bluka2
23. sep 2021

Ja mám zas pár ľudí v okolí, čo mali fajn KP pôrody. Moja pôrodná asistentka hovorila, že je to normálna pôrodná pozícia a rodí sa tak ca 5% deti, z jej 1000+ teda bolo dosť aj KP. Moje deti sa otočili niekedy v tom 36tt

lulabee
23. sep 2021

@bororka Ja som rodila v Brne a tam sa kp neberie ako dôvod na sekciu. Ale bola som s tým v pohode, chcela som to aspoň skúsiť. Nikto ma nestrasil katastrofickymi scenármi, tak som si verila ze to pojde. Už som bola otvorená aj som skúšala tlačiť ale malý pchal do pôrodných ciest nohu a vôbec nezostupoval dolu. Takže nakoniec sekcia. Ale neľutujem, verím že druhý pôrod bude vďaka tomu ľahší a rýchlejší 😁 Rozhodnúť sa ale musíš ty. Ak budes mať strach a pochybnosti, určite choď radšej do sekcie. Držím palce 😇

bororka
autor
24. sep 2021

Ďakujem vám žienky, že ste sa podelili 🤗
Skúsim spraviť všetko pre jej otočenie, a keď nebude chcieť, pôjde sekciou.
Veľmi ste mi pomohli. Krásny víkend prajem

cukroska
24. sep 2021

@lulabee podobne to bolo aj u nás, teda pôrod KP nebrali ako dôvod v sekcii a odrodila som druhého syna klasicky.

sasesoe
24. sep 2021

@bororka ahoj, mne sa deti otocili hlavickou az po 37tt, takze teoreticky mas este cas, zavisi, ake je velke, kolko tam na miesta. Ja som mala zalozny plan ist na otocenie do Trencina, ale robia to i inde. Co sa porodu tyka, tazko radit, ma to svoje rizika, ale moze to byt i v pohode. Osobne som si na to velmi netrufala

Strana
z2