icon

Tipy a rady pre zvládnutie pôrodu

2. aug 2025

Ahojte Maminy, čochvíľa má to čaká .. asi blba otázka .. ale možno nejaké rady, tipy,…. Niečo … hocičo ..

Strana
z2
anonym_86ebce
2. aug 2025

1. definuj slovko moc
2. pomôže ti správne dýchanie. nechodila si na pôrodnú predprípravu?

dzulli1980
2. aug 2025

Nuž prechádzka ružovou záhradou to nie je ... no ten pocit, držať v rukách živú bytosť, ktorú si v sebe 9 mesiacov nosila, stojí za to 👍

anonym_395ea7
2. aug 2025

Drzim palce, zvladnes to

autor
2. aug 2025
@anonym_86ebce

1. definuj slovko moc
2. pomôže ti správne dýchanie. nechodila si na pôrodnú predprípravu?

@anonym_86ebce chystám sa .. už mám naplánovaný

autor
2. aug 2025
@dzulli1980

Nuž prechádzka ružovou záhradou to nie je ... no ten pocit, držať v rukách živú bytosť, ktorú si v sebe 9 mesiacov nosila, stojí za to 👍

@dzulli1980 ďakujem 🫣🥹

autor
2. aug 2025
@anonym_395ea7

Drzim palce, zvladnes to

@anonym_395ea7 ďakujem ❤️

anonym_c6dad9
2. aug 2025

@anonym_autor klamať? Napíšem pravdu, hej boli jak sviňa...ale už keď to príde, nič iné nezostáva, len tlačiť, kričať a potom plakať od dojatia a šťastia. Stojí to za to.

kvadrinkaaa
2. aug 2025

Prvý pôrod je aj bude už navždy najkrajší deň v mojom živote, druhý pôrod bol hrozný a doteraz mám traumu. Ešteže ma čakala taká krásna odmena, moja dcérka. 😽♥️Takze je to individuálne. Ver, že to bude jeden z tých ľahších pôrodov. Zvládneš to😊

anonym_3e40ab
2. aug 2025

@anonym_autor tu nemame co napisat a vies preco? kazda sme ina a mame ine telo. ale myslim ze kolonoskopia bola u mna horsia

ann092
2. aug 2025

@anonym_autor prvý som mala plánovaný cisársky skrz polohu bábätka a druhý som mala prirodzený a teda nechcem ťa strašiť, ale bolí to veľmi, ale podľa mňa závisí od toho, či je pôrod spontánny bez zásahov, alebo vyvolávaný… ja som mala vyvolávaný oxytocín a teda, tie bolesti boli strašné a veľa hodín trvali… drzim palce nech to má hladký priebeh

adeladulova
2. aug 2025

Keď už budeš totálne v koncoch, už si v cieľovej rovinke a o chvíľu je koniec. Dychaj z hlboka, nehekaj a prosím ta preboha, nekric ako hore píše anonym... to je to posledné čo ti pomôže..
A ver ze všetko pôjde dobre. Môj druhý pôrod pred 3mi mesiacmi bol krásny zážitok. Bez epi, bez poranení, bez stresu a kriku. Bolesť prijmi, nech ta prevalcuje, nevzdoruj jej, lebo proces pribrzdis a to nechceš. 5 poriadnych posledných kontrakcii a už budeš na 10 a babo vytlačíš, lebo to je tvoja chvíľa na ktorú sa bolesťou dostaneš. Ty to dáš ✨️🍀

pe_mi
2. aug 2025

@anonym_autor popravde mňa sakra boleli oba
Nezabudla som po narodení deti
Viac by som do toho ani za svätého neišla 😁

angela85
2. aug 2025

Boli hlavne to keď sa telo pripravuje na pôrod. To samotný pôrod,keď ide dieťa už von to neboli. Sú niekoľkonásobne bolesti ako pri kramoch. Aspoň u mňa. Mala som na izbe babu,ktorú to nebolelo vôbec,žiadne kontrakcie. Tlačil iba na povel doktorov. Takze je to dosť individuálne. A potom ma bolelo šitie. Hádam viac ako pôrod. Ale proste to vydržis. Hlavne poriadne dýchaj. Nezadrziavaj dych pri bolestiach. Ja som to robila a niekoľkokrát som sa povracala,ale to asi aj z čipky. A proste to skončí a ty budeš mať pri sebe nádherné dieťa. Proste myslí na to že to raz skončí...

lucia13022023
2. aug 2025

Mňa až tak nebolel. Nebolo to ľahké, nebolo to bezbolestne ale určite to nieje také, akoby ti lámali kosti.

lienka.7
2. aug 2025

@anonym_autor uprimne? Boli. Ako? To je otázka, lebo každú boli niečo iné. V každom prípade, si silná žena a budeš úžasná mamina. A ver tomu, akonáhle budeš držať to maličké v náručí, na nejakú bolesť ani len nepomyslis 🤰 drzim ti palce ✊🍀

anonym_67d5ee
2. aug 2025

Ja to mám cerstvo za sebou,tak sa radšej nebudem vyjadrovať 🤣

anonym_dd7460
2. aug 2025

@anonym_autor Odporúčam epidurál – s ním máš pokoj a môžeš si pôrod viac užiť. U mňa bol pôrod úplne v pohode. Začiatok s kontrakciami sa dal zvládnuť a keď už boli silnejšie, dostala som epidurál a všetko išlo hladko.

kleopatra114
2. aug 2025

To je veľmi subjektívne . Dva pôrody bez epi a bolesti primerane tomu, čo sa “tam dole” dialo. Ale nepamätám si nejakuvyraznu bolesť , pamätám si len, že po prvom som povedala, že zajtra si to kľudne môžeme zopakovať , takže to bolo asi ok🙂

anonym_e8655d
2. aug 2025

@anonym_autor no, podľa mňa niet nad cisársky rez

petronellla87
2. aug 2025

@anonym_autor odporucam epidural 😅 mna prvý pôrod bolel mega, všetky bolesti som mala v krížoch, druhý uz bol oproti prvému relatívne fajn😁

angela85
2. aug 2025
@kleopatra114

To je veľmi subjektívne . Dva pôrody bez epi a bolesti primerane tomu, čo sa “tam dole” dialo. Ale nepamätám si nejakuvyraznu bolesť , pamätám si len, že po prvom som povedala, že zajtra si to kľudne môžeme zopakovať , takže to bolo asi ok🙂

@kleopatra114 ja som po prvom zas povedala,že nikdy viac a predsa len máme princeznú.

anonym_9808b4
2. aug 2025
@angela85

Boli hlavne to keď sa telo pripravuje na pôrod. To samotný pôrod,keď ide dieťa už von to neboli. Sú niekoľkonásobne bolesti ako pri kramoch. Aspoň u mňa. Mala som na izbe babu,ktorú to nebolelo vôbec,žiadne kontrakcie. Tlačil iba na povel doktorov. Takze je to dosť individuálne. A potom ma bolelo šitie. Hádam viac ako pôrod. Ale proste to vydržis. Hlavne poriadne dýchaj. Nezadrziavaj dych pri bolestiach. Ja som to robila a niekoľkokrát som sa povracala,ale to asi aj z čipky. A proste to skončí a ty budeš mať pri sebe nádherné dieťa. Proste myslí na to že to raz skončí...

@angela85 že vraj samotný pôrod, keď už ide dieťa von nebolí. To je vtip, nie?

melany444
2. aug 2025

@anonym_autor áno moc velmi
Ale časom potom zabudneš na to a budeš pozerať len na svoje dieťa že ho máš 😘

procrastique
2. aug 2025

Pôrod je tuším 5-7 na stupnici od 1 do 10.

melany444
2. aug 2025
@anonym_9808b4

@anonym_9808b4 mňa to bolelo vtedy najviac ale mali sme komplikácie tak to bolo aj tym

oliviakatka
2. aug 2025

Rodila som pred 2 týždňami, nebolo to nič strašné. Dala som to aj bez epiduralky. Nehovorím že to bolo príjemné ale sústredila som sa na to že minútu vydržím všetko 🫶🏼 hlavne sa sustreď na dýchanie, keď som dýchala tak ako mi ukázala PA bolo to o dosť lepšie 🙂 mne napríklad pomáhalo ležať na boku a zapierať sa o madlá na posteli

anonym_0f6278
2. aug 2025

Mne až po všetkých pôrodoch došlo, že jediné čo (mi) pomôže, je tešiť sa v tom okamihu, keď už ide do tuhého, že už je to len chvíľku a mám ho v náručí. Proste pozitívne, nie strach. Že pri každom tlačení si predstavovať, ako sa posúva dieťa nižšie a nižšie. A samozrejme dýchanie. Keď som pri treťom naštvaná, že to tak bolí a chcem to mať čím skôr za sebou tlačila ako o dušu, mimo toho "taktu" dýchania, tak som sa dotrhala. To som s tým fakt nerátala pri 3. pôrode. A čo má teda pri prvom vyvolávanom pôrode prekvapilo, že keď sa to rozbehne, treba každú kontrakciu tlačiť. Ja som už bola vyčerpaná, myslela som, že zomriem a keď mi povedali, že mám tlačiť, tak som proste nevládala, vravela som si, že si jednu kontrakciu oddýchnem. A netuším v akej fáze to bolo, či bolo dieťa sčasti už vonku alebo čo, ale teda sestrička ma dosť rázne nútila tlačiť a manžel mi po porode povedal, že im v tom momente nebolo všetko jedno (asi musel syn už ist čím skôr von) .Takže nebáť sa, že zomrieš od bolesti, telo je nastavené tak, že to zvládne. Správna technika dýchania a k tomu tlačiť v správnom okamihu - to ťa navedú, kedy čo a ako.

janickacrazy
2. aug 2025
@oliviakatka

Rodila som pred 2 týždňami, nebolo to nič strašné. Dala som to aj bez epiduralky. Nehovorím že to bolo príjemné ale sústredila som sa na to že minútu vydržím všetko 🫶🏼 hlavne sa sustreď na dýchanie, keď som dýchala tak ako mi ukázala PA bolo to o dosť lepšie 🙂 mne napríklad pomáhalo ležať na boku a zapierať sa o madlá na posteli

@oliviakatka to je síce super, ale každý človek má úplne iné vnímanie bolesti, takže u niekoho je to pohoda, u niekoho obrovská bolesť. Ja som rodila pred 25 rokmi prvé dieťa a bolo to hrozné. Nikdy som horšiu bolesť nezažila.

lenka.25
2. aug 2025

Prvý som mala katastrofálny … pred druhým som si hovorila , že pohoda , to dám , horší ako prvý byt nemôže …omyyyl 🤣 . Ale som tu , deti zdrave , stalo to za to . Držím palce , aby ten tvoj bol rýchly a čo najmenej bolestivý

pe_mi
2. aug 2025
@anonym_9808b4

@anonym_9808b4 súhlasím,mňa to nenormálne bolelo,keď už išli von, ja som mala pocit,že mi to tam rozťahuje 10ruk a napnuté som to mala, že fest..pri oboch pôrodoch to isté
Rozdiel medzi pôrodmi skoro 5 rokov
No nič,ešte že už nikdy viac

Strana
z2