icon

Tlačenie na brucho pri pôrode a tragické následky

daniela1983
28. aug 2014

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-r...

eportaz o tragickych nasledkoch Kristellerovej expresie! postupu, ktory sa v porodniciach deje kazdy den pri x zenach hoci je zakazany uz 60 rokov! a este su zan mnohe matky vdacne, lebo ich lekari presvedcia, ze im to pomohlo a bez neho by dieta neporodili! skor by mali byt vdacne ze to prezili napriek tomu ze lekari zasiahli takym barbarskym sposobom! ja stale nechapem zeny co hovoria: Ved lekari predsa vedia lepsie ako porodit dieta, ved matka to nestudovala!

amanda0405
30. aug 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@daniela1983
ako vidím, nie som jediná kto si myslí že sa nudíš....naozaj sa nestačím diviť, ty ako výkladná skriňa biblie...vypisuješ tu krížom krážom každej jednej, pokritizuješ, zaironizuješ....kresťanka ako vyšitá 😀 ...čo takto ísť do kostolíka, ísť pomôcť blížnemu svojmu, hm?....ja som včera napríklad uvarila mojej mame dôchodkyni obed, bola som sa s deťmi bicyklovať, bola som na prechádzke s manželom, pomohla som susede pri vyorávaní krumpľov....nemala som čas ako ty, zodpovedná luteránka sedieť polku dňa na koňovi.... treba si ísť vonku, povenovať sa dieťaťu, manželovi, priateľom, trošku prevetrať hlavičku a hneď bude deň krajší... 🙂

vejula
30. aug 2014

@amanda0405 🙂 no to je fajn, že sa mi čuduješ, ja tebe ani moc nie. Verím, že čo si chcela, to si napisala, teraz je ti zrejme lahšie na duši a to je hlavne, to je zaklad. Ked hovorím o rodení na poli tak konštatujem, že to tak bolo. Nič viac nič menej. Či vidiš niekde napísané moje odporučanie všetkým rodičkam aby rodili na poli? 🙂 Ak si našla niečo medzi riadkami, tak si sa možno len velmi zažrala do kvantovej fyziky a reaguješ pomocou vlny pravdepodobnosti, čo všetko som možno chcela týmto napísať... Možno som to inak napísala v inej dimenzii, kto vie 😀 😀 uf

bettynka222
30. aug 2014

@daniela1983 to jasne ze nie. Ale teda mne nikto nehovoril kedy mam tlačiť. Ani nikoho takého nepoznám. A ta kamarátka sama povedala ze jej to nešlo a ani ju nikto nenabadal-ze teraz tlačte a pod.
Zase napríklad jedna sesternica tiez tlačila dlho, a ako sama povedala nešlo jej to. Podla jej vlastných slov správne zatlacila smerom dole az pri poslednom tlačení, ale na brucho jej nikto neskakal..podla mna vy sa tato "technika" mala používať v uplne výnimočných prípadoch, kedy žena nevládze, nespolupracuje a dieťa treba rychlo dostať von. Ajked na to su predsa tie extraktory, tak neviem prečo tie sestry chytajú takú paniku a rychlo ženy "zachraňujú" takýmto pozoruhodným spôsobom...

Inak nebolo by odveci, keby na predporodne kurzy povinne chodili všetky tehotné aj sestry. Pretože ked žena pri pôrode chytí paniku, dieťa začne zatlačať dovnútra miesto von, to tiez nie je dobre...

amanda0405
30. aug 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@vejula
nechápem prečo by mi malo byť ľahšie na duši, dúfam že je v pohode, keď vyjadrím svoj vlastný názor...pokiaľ dobre čítam, to ešte viem 😀 tak ti píšem že - áno, máš pravdu, naše staré mamy rodili na poli -....mne je len divnô že človek čo "píše v iných dimenziách" o kvantovej fyzike a štrbinovom experimente okopáva zemiaky....bez urážky... 🙂

vejula
30. aug 2014

@amanda0405 no a? Som sa teraz diskreditovala, zato, že okopavam zemiaky? 😀 😀 PRepač, ale to už maš aké predsudky. To ked okopavam zemiaky mam právo si čitať len o najnovších kulturach plodín? Prípadne na bazare kukať nejaké fertuchy? 🙂 Ale, no, človek môžem mať širší zaber koničkov, či?

anita
30. aug 2014

Mne tiež sestrička tlačila na brucho, ale nie tak, že by mi ublížila. Ak by mi ona nepomohla, tak asi ani neporodím.

ajana1
30. aug 2014

@ervenka ved to mi je divne ze na Slovensku im ani vodu ani jedlo nedaju. A co chuda zeny co maju bolesti dva tri dni. Tie musia byt vycerpane uz len z toho ze nedostavaju ziadne kalorie do tela. Ja Som pocas porodu vypila snad aj tri litre vody tak ma smadilo 🙂 Inak vobec nezavidim taky dlhy porod

katka1981
30. aug 2014

Mne porodna asistentka zatlacila na brucho, vobec ma to nebolelo a citila som to skor ako dotyk. Neskor po porode som sa na to pytala manzela, ze ci mi tlacila na brucho, lebo ja som mala pocas tlacenia oci stale zavrete, som sa bala, ze mi popraskaju v ociach zilky. Naozaj to bol pre mna jemny dotyk. Ale kamaratka z vedlajsieho boxu zakricala za cely porod jediny krat, ked sa jej zvalila PA (ina) na brucho. Asi zavisi ozaj od PA a aj od samotneho porodu, podla toho akou silou zatlacia. Viacere kocky si stazovali, ze ich to bolelo a podobne. Ja mam vsak osobnu skuenost ozaj taku, ze pre mna to bol jemny dotyk a to som strasna citlivka. Mala som stastie.

trevis12
30. aug 2014

mne tiez sestricka tlacila na brucho a aj napriek tomu ze mi zatlacila pri tom aj na rebra tak vobec stoho nemam pocit zeby nieco nespravne robila. babetko bolo treba dostat von co najskor a sma by som ho naozaj dlho tlacila...navyse som skor citila ze mi taha kozu ako ze tlaci na brucho....a to chuda uz na konci ani sama nevladala tlacit na brucho :D nastastie vsetko je ok a vsetci sme v poriadku bez nasledkov 😉

rainee
30. aug 2014

@ajana1 ja som tak bola. 24h.na cakacke bez jedla pitia v bolestiach. Vobec som sa neotvarala,dali mi vyvolavacku, uz som bola taka hotova ze som padala do bezvedomia a nemala som silu pri porode malu tlacit. A navyse mala 4kg. Tak mi tiez min.1 stokilova por.asistentka tlacila na brucho, uz videli ze je zle. V tej bolesti mi to bolo jedno, fakt som myslela ze tam dodycham aj s dietatom 😒 nastastie mi nepotlacili rebra ani nic podobne,ale rok som sa davala po porode do poriadku.

aristka
30. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... pôrodníctvo v starých kultúrach ...stojí za prečítanie ,odkedy sa datujú babice ,ako si uľhčovali prod bylinkami ,keďže nič né nebolo dostupné a hlavne ,že ku komplikovaným pôrodom sa volali lekári a preoč v roku 1530 vyšla kniha pôrodnictva ,načo veď rodenie prirodzene to nepotebovalo ,tak ak obylinky ,tak ako babice ,tak ako lekárov,,,asi pravda bude niekde inde a tých šťastných ,ktoré nemali komplikácie nebolo tak veľa .....

petah82
30. aug 2014

mne tiez zatlacili na brucho. riadne laktom. asi 2 mesiace som mala dost silnu bolest na tej strane na rebrach. hlbsie sa nadychnut, alebo spat na tej strane sa nedalo. zo zaciatku som mala slzy v ociach, ked som sa musela v noci otocit k synovi. len to zhorsovalo moju poporodnu depku ☹ cely porod sa tvarili, ze ja nic neviem, lebo prvorodicka, keby ich manzel neokrikol, nech ma kuknu, ze uz som mimo, tak by nekukli a vzapati zhanali dr, ze uz rodime... v ZA sa rodi v lahu. ziadna naklonena rovina, ziadny polosed, aj to by mozno prispelo k lahsiemu porodu... ale dr by sa zle manipulovalo... predsudky doktorske, nechce sa im trochu ohnut, nech si da nizsie stolicku a rodicku vyssie. tieto ich blbe vyhovorky. mala som medzi kamaratmi doktorov, viem velmi dobre, aki su povysenecki voci poziadavkam "sprostych"mam, ktore si myslia, ze nieco vedia lepsie ako oni... niet nad doktora... pohrdaju nami a robia si z nas srandu ☹

aristka
30. aug 2014

https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&... načo v roku 1760 vynašli pôrodné kliešte ,keď všetko bolo bio ......mám pocit,že ,aby novorodencov dostali z matky von ,inak zomrelo bábo aj matka ....

aristka
30. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... v 19 storočí zomrela každá 77 rodička ...v 20 storočí ,bolo to pred 80 -timi rokmi ,ma moja mam porodila a skoro umrela ,lebo silno krvácala ,len zásahom babice ju zachránili....

ajana1
30. aug 2014

@bettynka222 jedna vec je ze 45 minut vobec nie je vela. Maximalna doba tlacenia je okolo 2 hodin. A mohli pri nej bud pouzit vacuum alebo klieste.

aristka
30. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prečo sa zdá ,že pôrody doma sú tak bezproblémové ,možno aj preto ,že sa doma neodvádzajú patologické tehu tj rizikové tehu ..,ale aj tak percentuálne komplikácie oproti špitálom ,kde sa odvádzajú aj rizikové tehu to nie je bohvie ako nižšie ....

petka1075
30. aug 2014

@sandracs ahojte, necitala som vobec diskusiu lebo akosi nemam cas ale za moj nazor ma asi ukamenujete 🙂 Kristeller sa pouziva ked zena netlaci ako ma, alebo uz nevladze, nie kazda spolupracuje, daktore kricia a vsetku energiu minú v kriku a nie v tlacení a ked dietatu uz dlhsie alteruju ozvy srdca tak to chce kazdy vytlacit co najskorej von aby sa predislo poskodeniu mozgu sposobenemu nedostatkom kyslika a naslednym neur. komplikaciam DMO a pod. kazda matka by radsej obetovala svoje zlomene rebro za zdravie dietata, teda ja urcite...

aristka
30. aug 2014

@ajana1 poznáš komplikácie použitia vákua a kliešťov a čo to spraví z dieťaťom a z rodidlami ženy ....radšej ani nechci vedieť ,ale nešír tu také hlúposti ,že je to lepšie ako tlak na brucho...

ajana1
30. aug 2014

@rainee ved to ze odkial si mala vziat energiu ked ti nedovolili jest? Mne ked zacali kontrakcie tak som sa este dobre najedla a aj pocas porodu som aspon oriesky chrumala 🙂 Tak snad dalsi porod bude prijemnejsi a bez skakajucich sestriciek 🙂

eliaska23
30. aug 2014

@petka1075 tak mne tlacili na brucho a dovo nebol ani jeden ktory si uviefla... hazard lekara... uzka panva a maly sa mi zasekol... to ako som dopadla potrhana to nekomentujem... dieta sa narodilo fialove a cca do 4 mesiacov mal spicatu zdeformovanu hlavicku... mala som mat ciesarsky ale dr. trosku podcenil situaciu a potom stresoval... nie je vzdy chyba len v zene.

heni79
30. aug 2014

@aristka
Pridala si veľmi zaujímavé čítanie. Ďakujem. Dúfam,že si to prečítajú viaceré, aby videli, že ženy ani v minulosti nerodili samy. Skôr to bola výnimka, nie pravidlo. A to nielen pred 100, či 200 rokmi. 😉

slniecko77
30. aug 2014

@aristka pani googlova a ty vies ake su komplikacie pri Kristellerovej expresii??

ajana1
30. aug 2014

@aristka tak mam nejake kamaratky ktorym deticky vyberali vakuom. Dva tri dni ich bolela hlavka. A rodidla nemali vobec dotrhane iba par stichov. Pricom skoro vsetky moje kamaratky na Slovensku boli bud nastrihnute alebo boli uplne dotrhane. Lenze vsetkym dali vyvolavacky a poponahlali sa s ich porodom.

petka1075
30. aug 2014

@eliaska23 to mate pravdu, uzka panva je indikacia k s.c. toto ma ani nenapadlo ze vas nechali rodit s nezmeranou panvou kazdy gynekolog ma zmerat panvu toto berem ako samozrejmost, ja som nevymenovala vsetky indikacie, len tie co ma chytro napadli

aristka
30. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... kliešťový pôrod alebo pôrod vákuom a následky na matke alebo dietati ...
@ajana1 je pekné ,že máš kamošky aj keď inštrumetnálny pôrod sa používa ako posledná varianta ak nie je možná SC ....tj asi kamošky nemali prirodzený pôrod ,ale už komplikáciu ,ako napr zle zrotované dieťa ,bradykardia plodu a pod.....plus určite to len tak nerozchodili ako prezentuje ty ...

ajana1
30. aug 2014

@petka1075 @eliaska23 to vam fakt merali panvu?

petka1075
30. aug 2014

@ajana1 panva sa meria pelvimetrom je to robota na 1 minutu 🙂 ,

ajana1
30. aug 2014

@aristka asi zalezi aj od lekara lebo si pobudli v nemocnici iba jeden den a ich pustili domov. Kebyze mali nejake velke nasledky urcite by si ich nechali dlhsie. A po 3 mesiacoch uz boli v praci.

aristka
30. aug 2014

@heni79 mám v rodine ,kde bol plánovaný domáci pôrod ,dokonca rodička bola zdr.sestra ,mne veľmi blízka osoba pred 45 rokmi ,kedy odmietla špitál a doma sa všetko skomplikovalo ,nemohla porodiť ,dokonca odpadla a museli volať sanitku ,chvalabohu bývala blízko špitála ,takže to dobre dopadlo ,druhé dieťa porodila v špitály ......plus škoda ,že sa mi nedá nájsť tj skopírovať aké pomôcky používali pri domácich pôrodoch ,ktoré podľa tu diskutujúcich boli ok a prirodzené ,vyzerali hrôzostrašne ...plus by bolo pre dámy poučné počuť gyn.ktorý zachraňoval mamičky rodička a ich deti v afrike alebo ako im doloval z brucha mŕtve niekoľkodňové plody ,ktoré mamičky nedokázali porodiť a nedostalo sa im včas pomoci......

ssslnieckooo
30. aug 2014

Ach jaj...Prečo mám pocit, že táto téma je tu raz a zase vytvorená len na to, aby sa tu otvorila typická koníkovská ostrá "diskusia". Zbytočné spamovanie a vyvolávanie konfliktov, keď tu podobných tém je už xy... ☹