icon

Tlačenie na brucho pri pôrode a tragické následky

daniela1983
28. aug 2014

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-r...

eportaz o tragickych nasledkoch Kristellerovej expresie! postupu, ktory sa v porodniciach deje kazdy den pri x zenach hoci je zakazany uz 60 rokov! a este su zan mnohe matky vdacne, lebo ich lekari presvedcia, ze im to pomohlo a bez neho by dieta neporodili! skor by mali byt vdacne ze to prezili napriek tomu ze lekari zasiahli takym barbarskym sposobom! ja stale nechapem zeny co hovoria: Ved lekari predsa vedia lepsie ako porodit dieta, ved matka to nestudovala!

aristka
30. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prečítajte si čo urobí inštrumentálny pôrod z rodidlami ženy ,preto je to ako posledná varianta ak už nie je možná SC.....

ajana1
30. aug 2014

@aristka samozrejme ze najlepsi je prirodzeny porod ale tato diskusia je o tom (pokial viem) ze mamickam proste skacu po brusinach bez priciny a to by sa robit proste nemalo.

eliaska23
30. aug 2014

@ajana1 ano merali mi panvu ale u mojho gynekologa a porodnik to nevzal do uvahy... mne sa vnutri panva nerozostupila a nakoniec mi nielen sestricka tlacila na brucho ale maleho vytahovali kliestami. Navyse to bol velky hazard kvoli tomu ze som sa vobec neotvarala a dali ma tlacit otvorenu len na 8 cm a bez tlakov na konecnik. Tlacila som spravne to sim sa po porode pytala... maly sa nakoniec narodil na tretie zatlacenie hlavicka na stvrte telicko .. cize uz pri druhom zatlaceni dr. videl ze ti cez tu panvu sama nevytlacim.

aristka
30. aug 2014

@ajana1 to čo tu vy vidíte bez príčiny asi príčinu malo ,keďže sú tu aj matky ,ktorým tlakom nepomáhali a matky ,ktorým tlakom pomáhali .....myslím ,že sú na to študovaný ľudia ,ktorý vedia čo a ako ,aby sa vyhli SC alebo inštrumetálnemu pôrodu ,ktorý je fakt posledná alternatíva ..plus ak sa nič nedeje ,ak mamička spolupracuje a vládze tlačiť nie sú potrebné takéto dramatické zásahy ...takže by som to nechala na gyn.....plus nick ,ktorý to sem dal,tj. zadal tému bojuje za prirodzené ,ale ak sa nemýlim propagovala pichanie balónikov do pošvy,čo prirodzené nie je ....ak to nie je ona sa ospravedlňujem....

daniela1983
autor
30. aug 2014

@eliaska23 ufff a preco si mala tlacit otvorena na 8cm?

@aristka noooo krasny arguumentik s tym epinom....len vies epino mi akosi telo a dieta neohrozi ato medicinsky vedeny porod potencialne moze 😉 radsej balonk, ako nastrih. radsej balonik ako Kristeller, lebo teda balonik dietatu nesposobi ani poskodenie mozgu, ani brachialneho plexu, ani matke nerztrhne maternicu, neutrhne slezinu, nezlomi rebro ani lonovu kost.

daniela1983
autor
30. aug 2014

@amanda0405 dakujem ze si taka starostliva, ale stihla som kopec veci aj pre dieta aj pre manzela. krumple som okopavat nemohla, kedze zahradu nemame. takze miesto okopavania krumpli som bola na konovi...obed matke dochodkyni neuvarim, alebo je 300km daleko a ten obed by sa dost predrazil keby som frcala jej ho zaniest. predstav si ze aj v kostoliku som akurat vcera bola, vypumpovat vodu z krstitelnice konkretne ak ta to zaujima, aby sa mohla dat cista a skontrolvoat ci ho netreba upratat a este som sa aj 2 hodiny povenovala 4 ludom co idu krstit deti, neboj sa stiham. len mas pravdu musim kona obmedzit lebo som nestihla uplne vsetko pradlo pozehlit. idem si teda vstupit do svedomia a postavit sa k zehliacej doske 😅 velmi sa tesim ze ti natolko lezi na srdci moje dobro

daniela1983
autor
30. aug 2014

@amanda0405 neboj sa mam vystudovany obor ktory mi dava vhlad do krestanstva. aj v tom obore pracujem takze mam pocit ze sa k nemu mozem vyjadrit. ak si ty spokojna s metodov ktora ti potencialne mohla zabit dieta a vysele krajiny ju nepouzivaju a zavrhuju tvoja vec ale nieco to o tebe vypoveda...dopln si co chces...mas skratka obdivuhodny styl argumentacie. naozaj s tym som sa uz davno nestretla. v zahranici som nastastie rodila. pisala si ze sestricka bezdovodne nebude skakat po bruchu, taj 1. sestricka to vobec nema co robit, ma to robit iba skuseny lekar v pripade ked je zena alebo dieta ohrozna. 2. asi si tu prehliadla komentarie zien ktore pisali, ze im na brucho skocili bez priciny ani im nedali sancu tlacit.

kristinaanna
30. aug 2014

ahojte, ak máte pocit, že u nás je všetko zlé, pozrite si toto, možno ste to videli na STV2

https://www.youtube.com/watch?v=Mksn96EOjb4
daniela1983
autor
30. aug 2014

@petka1075 to som nevedela ze kazdeh zene sa ma merat panva, mne ju teda doktor nemeral. je to nieco co sa ma skutocne povinne robit?

daniela1983
autor
30. aug 2014

@ssslnieckooo ak ta tema irituje, tak ju predsa citat nemusis, nie? mna napr nebavi citat temy o detskej vybavice je ich tu teda ovela viac ako o kristellerovej expresii no tak ich necitam... to je cele nie? 🙂

eliaska23
30. aug 2014

@daniela1983 sama neviem preco. napichli mi oxytocin a stale sa ma pytali ci mam tlaky na konecnik.... nemala som a uz som z tych silnych kontrakcii nevladala stat na nohach... sestricka ma s muzom drzali okolo pasa nech nespadnem.nn tak potom sa rozhodli ze ma daju tlacit aj bez tlakov a bez 10 cm... niekedy sa to vraj robi...a aby som nezabudla. kedze som sa neotvarala sama a plodova mi odtiekla tak sa po 10 hodinach dr. rozhodol ze mi pomoze a otvaral ma rukou... prva najhorsia bolest z celeho porodu a druha hodinove sitie.... btw. suhlasim s nazorom na balonik a aj s nim cvicim kedze ma caka druhy porod 😉

daniela1983
autor
30. aug 2014

@eliaska23 tak to je teda riadny masaker. ja sa atk nestacim divit, takze lekar rozhodne ze sa ide tlacit ked zena nema tlaky. to ze vytlacit nemoze to je velmi logicke, ved to je skoro technicky nemozne a potom jej dieta vyrvu z tela takymto sposobom .... aha a potom vacsina zien pise ze clovek ma verit lekarom, dakujem neprosim. uff. kazdopadne zelam krajsi druhy porod. balonik je super. a kde si rodila?

petah82
30. aug 2014

@eliaska23 akoby som o sebe citala ☹ len mne voda sama odisla a po 5h isiel syn sam. Ale tiez 8cm krcok/hodinu a pol sitie/modriny vsade dole,vnutri/narazene rebra/myslela som ze zomriem... Epino som mala ale kedze som bola pred koncom v nemocke nedocvicila som bo v nemocke by sa nedalo ☹ drzim palce,velmi,nech je to ovela rychlejsie a lahsie.

sandracs
30. aug 2014

@petka1075 Dakujem 🙂

daniela1983
autor
30. aug 2014

mna by celkom zaujimalo ako by nam to teraz nejaky gynekolog vysvetlil, ze preco nutil zenu tlacit na 8cm bez vypudzovacich kontrakcii. 2cm na su dost rozdiel. ked si vezmeme teoreticky kruh tak ak ma priemer 10cm, tak obvod ma 31.4cm. no a pri 8cm je obvod 25,1cm. detska hlavicka máva od 32 do 36cm zhruba. takze priemerne 34cm hlavicku tlacit cez 25cm otvor miesto 31,4cm otvor a este k tomu bez vypudczovacich kontrakcii....skratka vedel by mi niektory zdravotnik vysvetlit preco sa to tak robi?

svetllana
30. aug 2014

Zatiaľ som prečítala len prvú stranu diskusie, ale už som sa tam v niektorých komentároch našla..Pridávam sa k tým, ktorým tlačili sestry na brucho bez toho, že by to bolo potrebné!!! Bola som prvorodička vtedy a akonáhle mi doktorka povedala, že mám tlačiť, (čo fakt ani nemusela, keďže som to aj sama cítila 😅), sa na mňa vrhla jedna z tých sestier a začala mi tlačiť brucho. Nechápem na čo!!!! Našťastie to spravila len raz, puča, lebo potom sa po niečo zohla či otočila či robila a ja som našupu malého vytlačila! 😔

daniela1983
autor
30. aug 2014

@svetllana si hrozne nevdacna 😎 ona sa ti snazila pomoct, aby si sa dlho netrapila! to je predsa jasne 😀 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sandracs
30. aug 2014

@marionmarion Ďakujem 🙂

daniela1983
autor
30. aug 2014

@fidka79 nepretrzite CTG? ale vela porodnic am asi iba taky pri ktorom treba lezat a neda sa pohybovat nie? alebo sa mylim?

svetllana
30. aug 2014

Inak jak sa tu stále skloňujú tí lekári a ich študovanosť..V UK ich k pôrodu nepotrebujeme, to je čo? 😉 Jedna pôrodná asistentka zastane robotu ako 5-členný team na SK. A rodíme pekne v kľude, pohode, v podmienkach, ktoré si určí žena a nie lekár. Čo je pre mňa úplne super a neviem si tento štýl rodenia vynachváliť. Lekár je nápomocný akurát v prípade komplikácií...Na Slovensku je, žiaľ, ešte stále zaužívaných veľmi veľa metód, ktoré sa používajú len z rutiny, nie ozajstnej potreby. 😒

svetllana
30. aug 2014

@daniela1983 Vidíš to...malo mi to napadnúť už vtedy, keď po mne hučala na "vzdychárni", že ako prvorodička predsa nemôžem byť pripravená rodiť po 3 hodinách od príchodu, kedy som bola na 2cm otvorená...a že určite tú bolesť preháňam..Pani sa asi vedela prevtelovať alebo čo, keď tak jasne vedela, ako sa cítim. A to ja a bolesť sme kamošky. Jasné, že potom zostala čumeť jak puklica, keď som si konečne vydobila vyšetrenie a ona začala alarmovať tú tlupu, ktorá bola pri mojom pôrode. Áno, áno, už vtedy som mala pochopiť, ako dobre mi tá láskavá žena chce. 🙂 Joj a keď si spomeniem, jaké boli drzé jak ploštice tie sestry na mojej zmene, až mám tlak tristo! 😠 😠 😠 😠 😠 Ale to je už iná téma.. 🙂

sandracs
30. aug 2014

@fidka79 ty si tiež PA, ak si dobre pamätám 🙂, aký je Tvoj názor?

bazarocka
30. aug 2014

@svetllana ja som to mala podobne, o 12 na obed som si s úsmevom nakráčala do pôrodnice a malá sa mi narodila o 15:45, a s úsmevom pridržiavajúc vložku medzi nohami som nakráčala naspäť na izbu, baby na mna pozerali ako puk 😀

ssslnieckooo
30. aug 2014

@daniela1983 mňa už na MK neirituje nič, len som sa pozastavila nad tým, na čo je dobré vyrábať duplicitné témy 😕 To už aj na moje suché konštatovanie treba reagovať tak vyrývačne? Potom sa nedivím, že všetky diskusie vďaka niektorým užívateľkám majú takú úroveň, akú majú... 🙄

zankaj
30. aug 2014

Tak mne skakalo na brucho rovno duo sestriciek. Bola som len na 7 cm otvorena praskli mi vodu a ani sa ma nikto nepital ci mam tlak. Po porode som bola sita hadam aj za usami a to som dostavala este infuzku a krv nakolko som po ich " pomoci " skoro vykrvacala. Horsie je ze bol aj moj manzel pri tom a chuda ma dost. Druhe babo uz nechce boji sa. A ja tiez

sunshineka
30. aug 2014

@daniela1983 vsade bola,vsetko vie...asi tak mi pripadas.darmo s tebou diskutovat,ked si vysadena na lekarov.tak ako ty si v praci omylna,tak aj lekar.len bohuzial u teba ide o napravitelnu materialnu stratu,u lekara ide o stratu ludskeho zivota.aj on je clovek.neobhajujem lekarov,ja sa im vyhybam.klop,klop zatial som sa vedela liecit prirodnymi sposobmi.ale nikdy by som si nedovolila bez prislusneho vzdelania mudrovat

slniecko77
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
sandracs
30. aug 2014

@fidka79 Ďakujem 🙂 a aký je Tvoj názor na úvodný článok, resp. aké máš skúsenosti s touto metódou v zahraničí ? /Krisellerova expresia/.