icon

Tretia sekcia verzus interupcia

karina9455
28. okt 2018

Ahojte chcela by som vas poprosit ci nemate skusenosti s 3 cisarskim rezom prve dieta som mala v roku 2013 po 5 rokov sme si naplanovali druhe ktore bolo ties cisarskim a toto sa stalo neplanovane mali ma len 5 mesiacov a ja som vtom opet este som nebola u doktora lebo len dnes som to zistila mala by som ist na interrupciu? Poradte prosim

vanilkavan
28. okt 2018

Určite to nie je dôvod na interrupciu a na 100% nie ste prvá, komu sa to stalo 🙂 Zvládnete to, nestresujte. Váš gynekológ Vám to určite vysvetlí podrobnejšie, takže myslieť pozitívne a všetko bude vpohode 🙂

zeytin
28. okt 2018

@karina9455 Mám kamarátku, ktora ma 5 detí, jedno rodila prirodzene a potom 4 sekcie 😉 a jej manzel je lekar. Neboj, to zvladnes, je to uzasne, ze si otehotnela... Z deticiek budu dobri kamarati, uvidis, ako si budu rozumiet. Ja viem, ze teraz je to sok, ale po case to spracujes a zacnes sa tesit 😉 Posielam ti vela sily.

nada789
28. okt 2018

no ja by som sa isto co najskor poradila s gynekologom, lebo jazva na maternici sa hoji.... ide o to, ake vysoke rizoko je, ze by mohla maternica prasknut pocas tehotenstva, mas spravne obavy, a je na fundovanom odbornikovi, aby ti situaciu vysvetlit, a isto by som sa riadila podla neho, a nie podla zien tu na MK..... mne po sekcii doporucil doktor minimalne rok neotehotniet.....

pininka
28. okt 2018

Určite to nieje dôvod na interupciu len sa treba viac šetriť a byť pod dohľadom lekárov. Aj ja mám tri cisárske a zvladla som to a nakoniec som si dala urobiť sterilizáciu,keďže ďalšie dieťa by bolo veľké riziko kvôli zlým výsledkom z hematologie

m29
28. okt 2018

Ja mám za sebou tri sekcie druhá po 5 rokoch a tretia po 1,5 všetko bolo ok

karina9455
autor
28. okt 2018

@pininka a po akom case ste mali sekcie? A rana vas pri tehotenstve nebolela lebo som citala ze niektore zeny nevladaly ani chodit od bolesti

pribinak
28. okt 2018

Preco na interupciu? Moja kamoska ma 4 sekcie, kazde dva roky za sebou

karina9455
autor
28. okt 2018

@pribinak
@pribinak vsak ano ale ja mam rozdiel len 5 mesiacov a preto mam strach

danulienka78
28. okt 2018

Ja poznám ženu, ktorá po sekcii otehotnela po 2 mesiacoch a aj druhé porodila sekciou, určite to nie je dôvod na interupciu

gir
28. okt 2018

Ja som otehotnela pol roka po SC a Dr žiadnu tragédiu nerobil len automaticky bola aj druhá. A keď mám porovnať druhá bola ešte lepšia, rýchlo som sa dala do poriadku. Všetko dobré a nad interupciou ani nerozmýšľajte.

siska53
28. okt 2018

@karina9455 ak je to ok, nic sa nedeje.. mne lekar po šestonedelí povedal,ze ak tu nechcem byt do roka opat,mame si davat pozor. Ja ze jezis a to by som.nemala.co? On,ze a preco nie,uplne v pohode.. sice trerie nemame, muz nechcel v ziadnom pripade,ale nemali sme.ho ani zakazane.. kamoska ma tri sekcie s rodiel 4 (medzi 1.a2.) a 3 roky medzi 2.a3.dietatom.

karina9455
autor
28. okt 2018

@gir ja mam zle spomienky na 2 sc a stasne zle som to zvladala bola som 3tyzdne v nemocnici dostala som zapal rezu lezala som tam v horuckach a neskutocnych bolestiach cele 3 tyzdne som nevstala ani raz ani otocit som sa nedokazala po 1 sc som bola na nohach a prechadzala som sa uz po 6 hodinach a to bol rozdiel 5 rokov co som si myslela ze to ubehne vsetko ok

malinajahoda
28. okt 2018

@nada789 mne dokonca 2 roky.

pininka
28. okt 2018

@karina9455 ja mám síce veľké rozdiely, ale napriek tomu paradoxne pri druhom ktorý bol najmenší mi hrozila ruptura. Ale to sa zistilo až pri pôrode. Jazva má bolela tak normálne, žiaden extrém, všetko bolo zahojene. pri treťom tehotenstve bolo všetko v úplnom poriadku a to mala 4kg.

siska53
5. nov 2018

@karina9455 ak to lekar odporuci kvoli zdravotnemu stavu,ale ak nie je dovod,dietatko by som si nechala.

alohim
6. nov 2018

@karina9455 sama som po troch sekciách a som v pohode, nie je sa čoho báť, hlavne chodiť na vyšetrenia a sledovať to, najmä jazvu na konci tehotenstva 🙂 mám rozdiel medzi sekciami 16mesiacov a potom tri roky. Všetko bolo v poriadku a to som sa nejak nešetrila a dvíhala deti. Čo sa týka sekcií, tak každá môže byť iná, aj som sa najhoršie zotavovala po prvej a tiež mala komplikácie. Tie ďalšie boli lepšie. Skús mrknúť do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/2408/ je tam viac skúseností

lilik96
6. nov 2018

@karina9455 ahoj ja mam tiez 3 sekcie v priebdhu 4.5 roka. Druha bola po 2.5 roku a 3.po 2och rokoch a 1 mesiaci a po tretej som sa najlepsie zotavila.pri tretom tehu ma bolela jazva ale nie az tak ze som nevedela chodit, bola som aktivna az do konca, ale setrila som sa ako sa dalo. Drzim palce. Teraz mame najmensie slniecko a uz bude mat 4 roky 😊ver mi tiez mi bolo tazko, ale urvite sa oplati bojovat, je to predsa ludska bytost a vase dietatko ☺

bonnie1
6. nov 2018

No v prvom rade sa poradit s gynekologom. Ja poznam zenu kt musela podstupit interupciu lebo bol ohrozeny jej zivot. Kazde tehu je ine