icon

Vo štvrtok rodím. Kedy môžem naposledy jesť?

miska2603
12. jan 2014

Nic mi nepovedali, iba mi napisali do knizky nastup. A mna nenapadlo sa opytat. Az teraz doma nad tym rozmyslam. To uz asi nemam ranajkovat.

Strana
z2
sana15
12. jan 2014

ja som mala dva krat vyvolavany, takze posledne jedlo som mala vecer a rano som sa trochu napila-ale zavisi aj od porodnice: v jednej mi nedovolili ani hlt vody pocas dalsich 21 hodin a v druhej som mohla pit bez problemov.

bianca
12. jan 2014

normalne sa naranajkuj,Vyvolavany neznamena ze ti pichnu nieco i.v. a v tu ranu z teba vypadne babo.Moze to trvat aj par dni a tiez ta budu v nemocke pravidelne krmit.Porod neni operacia.Ine by bolo keby sa to zmenilo a isla by si na cisarsky.To ti povedia aby si RANO nic nejedla.Takze kludne ranajocky posledne vo dvojici a potom sup do porodky

willy_wonka
12. jan 2014

Moj porodnik mi povedal,ze si mam dat rano nieco kasovite, tak som si spravila detsku kasu straciatelovu 🙂

dahra
12. jan 2014

Tak ja som rano okolo 6.00 vypila takmer liter dzusu a caju (teda dokopy), 6.30 vyvolavacka, kde mi povedali, ze nemam pit odteraz. Som poznamenala, ze som sa vydatne pred chvilou napila a doktor vyvalil oci. Tak co uz, ked mi nic predtym nevraveli. Vyvolavacka zabrala za dve hodky, medzitym som chodila na wecko. Ranajkovat som nestihla, ale v pripade, ze by som mala nastup neskor, tak by som si urcite nieco lahsie dala.

janulka111
12. jan 2014

normalne sa napapaj 🙂 nevies, kedy Ti to zaberie - ak na prvy krat, aj tak Ti budu robit klystir a budes mat normalne silu na porod. Nezabudni si zabalit hroznovy cukor - ine Ti v nemocnici do vecera nedovolia (veceru Ti zrejme daju len ak bude jasne, ze z toho do rana nic nebude). Drzim palce, nech Ti vsetko prebehne v poriadku a lahko 🙂

grelu
12. jan 2014

Ak ti budú robiť zatazovy test, tak nejedz. Inak to celé odložia na druhy deň. Teda na antolskej to tak funguje

mabliss
12. jan 2014

Ja som mala ísť na vyvolavacku v pondelok a kazali mi od nedele polnoci nič nejest ani nepit. Nakoniec som šla cisárskym, takže dobre, že som to dodržala. Rodila som min.rok v lete na Kramároch.

suge
12. jan 2014

Čo tak skúsiť cinknúť priamo na pôrodnú sálu, prípadne aspoň na ambulanciu a spýtať sa, aké majú v danej nemocnici zvyklosti? Do štvrtku času dosť na pátranie. No ak by to nevyšlo, napíšem z vlastnej skúsenosti 😀. Radím od stredy od polnoci nič nejesť. Piť pred vyvolávačkou sa zvyčajne nezakazuje, najlepšia je nesýtená minerálka a aj tú radšej popíjať priebežne po hltoch, nie každú hodinu pol litra naraz 😉. Inak k tomu bytiu nalačno, ako tu už bolo spomenuté, pri každej vyvolávačke je istá možnosť ukončenia tehotenstva cisárskym rezom. No a kombinácia najedená pacientka+celková anestéza je niečo, čoho sa desí každý anesteziológ, najmä kvôli riziku vdýchnutia obsahu žalúdka (zvratkov) v celkovej anestéze. Ale dosť bolo strašenia 🙂, odporúčam zabezpečiť si zásobu tekutín a nejaký ten hroznový cukor, v niektorých pôrodniciach povolia aspoň ten. Určite však nemaškrtiť potajomky v tmavých kútoch pôrodnice a keby aj, tak pri lámaní chleba to priznať. 😀 Držím palce, nech sa všetko zadarí.

jlp
12. jan 2014

ja som sa rano normalne najedla a isla som na 7mu na prijem ... rodila som po vyvolavacke az na dalsi den, kedze s malym to ani nehlo

shania31
12. jan 2014

Zalezi, kedy Ti budu vyvolavat porod, ci v den nastupu, ale az na druhy den. Lepsie, ked si zavolas do porodnice.

sense
12. jan 2014

mne porod vyvolavali a ked to hend neslo dostala som aj ranajky aj obed aj veceru...uplne v pohoho...

katy2
12. jan 2014

Pri dcere som jedla na obed segedinsky gulas, a o 15.00 na kontrole mi dr. povedal, ze mam utekat domov po tasku a vratit sa nazad, ze bude sekcia 😀 A u syna som normalne vecerala a o 18.45 mi praskla plodovka a utekali sme do nemocnice a zasa sekcia.... Takze u mna sa ziadna dieta pred porodom nekonala a problemy ziadne 😉

milagrosss20
12. jan 2014

No ja som mala 2 krat vyvolacku a to infuziu..do pol noci som mohla jest a pit a potom uz nic...len trocha vody..samozrejme doobeda ak mi nic nebolo poslali ma na izbu a tam som uz dostala obed normalne ze niektore zeny porodia z toho aj v noci..mne to nezabralo..potom bol posledny pokus s tabletkou...ten isty dej nic nejest po polnoci len trocha vody...no tak tabletka nezabrala doobeda tak som hned mala zasa obed...este veceru o 19 som mala...no od 18 uz ma strasne krize boleli...sla som spat a o 23 som sla ku sestricke ze mam asi kontrakcie...predsa prvy porod a nevedela som ci to je ono...boli to kontrakcie len som sa vobec neotvarala..o 2.50 som sla na salu lebo uz som krvacala a strasne bolesti som mala..nestihli mi dat ani epi lebo za paru minut som sa tak otvorila ze som hned rodila a o 3.10 mala bola vonku...juuj pisem uz mimo chiiii moj porod chiii...no k otazke pokial vydrzis nejest tak nejedz...a ak tak zavolaj si tam... 😉

awalancha3
12. jan 2014

pred 20 rokmi, ked som rodila v Kochu na Partizanskej, tak som nesmela nic pit... maximalne mi sem tam pretreli usta mokrou plienkou.. písem pretreli, lebo v oboch rukach som mala infuzie na vyvolanie a porod trval prvy den 6 hodin (bolesti priserne ale bez otvarania,), druhy den 5 hodin skoro 1-2 minutovych kontrakciía tretí den uz dve infuzky a pustena plodova voda -9 hodin)...skratka som pozerala smrti do očí... No, ale iné som chcela...a teraz v 40 tke v Ruzinove pri druhom dietati, som mohla pit kolko som chcela, vyvolavacka cez dve zavedene tabletky, porod 8 hodinovy, ale bezbolestný (na moju ulavu a prekvapenie)..... takze zvyky su v roznych porodniciach rozne.....A pre istotu by som nejedla, maximalne nieco lahke, rychlo stravitelne......

culia1
12. jan 2014

Jemine domine, toto su uz co za otazky!!! vsak sa normalne najedz, vyvolavat ti mozu porod aj dva dni. To chces dva dni nejest a potom odrodit? Ja som jedla pred dverami do porodnice, manzelovi som zakazala zazvonit kym nedozujem, lebo som nevedela kolko to bude trvat.

cottoncandy
12. jan 2014

Mne prvý pôrod vyvolávali ráno tqbletou prostinu a tiež som sa pôrodníka pýtala, či môžem jesť a piť...a povedal, že samozrejme...dostala som raňajky, obed, o 13,45 mi začali kontrakcie a o 16,15 bola malá na svete, takže som stihla normálne aj večeru, len mi ju priniesli na izbu 🙂

isabel11163
12. jan 2014

normálne sa môžeš najesť to že ťa idú prijať ešte neznamená že hneď porodíš..môže to trvať ešte niekoľko dní. 🙂

nikolka2
12. jan 2014

Ja ked som isla rodit ,,,rano som isla na kontrolu ,,a mi povedala doktorka , ze vecer mam prist na príjem a svokra robila segedín ,,,tak som si nalozila fajne este 4 knedle a segín gulas ,,,a vecer pohodka dali mi klistir ako mi odtiekla voda a rodila som rano o pol 9 a vsetko dobre dopadlo 😀

adelakk
13. jan 2014

ja mam nastup do nemocnice zajtra rano, len dufam, ze sa dovtedy babo rozhodne prist na svet samo od seba. Tiez mi nic nehovorili, ani ohladom jedenia, ani kedy mi budu robit vyvolavacku.....iba mi povedali, ze mam zajtra rano nastupist. Normalne sa naranajkujem a potom uvidime co sa bude diat.

anjelik2509
13. jan 2014

mňa prvý pôrod chytil v noci okolo 2, do rána som ešte bola doma, najedla som sa a potom za hodinu sme šli do pôrodnice..Dopadlo to síce cisárskym, ale nik sa ma nepýtal, či som jedla, alebo nie...Teraz som mala nástup na plánovaný cisársky deň vopred a jesť a piť som nesmela od polnoci a ráno ma robili...Takže pokiaľ nejdeš na plánovaný cisársky, kľudne sa najedz 😉

zuzanka410
13. jan 2014

preboha žena len sa najec ked sa bude bábätko pýtať na svet tak budete potrebovať veľmi veľa sily a energie, a navyše nevieš kedy budeš presne rodiť a keď nestihneš termín kedy podávajú jedlo tak budeš hladná 😉 neboj v nemocnici ti dajú klystír alebo si ho urob sama doma keď pôjdeš do pôrodnice a máš ty vybavené. a to najhlavnejšie držím palečky tebe a bábätku nech ste zdraví a všetko dobre dopadne 🙂

zaza218
13. jan 2014

ked rodis sekciou tak od polnoci uz nemozes a ked prirodzene tak mozes kludne jest, dokonca uz ani klistir nedavaju vsade,ale kludne mozes jest

aliza
13. jan 2014

panecku, normalne jedz, ved ako chces rodit bez energie? a to ides aj tak len na prijem do nemocnice, nie priamo rodit! vacsinou sa dava vyvolavacka az na druhy den skoro rano, takze v den nastupu sa zrejme este nic diat nebude, iba ak by sa babo vypytalo samo....ale urcite nebude vadit, ze si jedla. Ja som druhe dieta rodila v zahranici a pocas porodu som jedla aj pila, ziaden klystir a uplna pohoda, nechapem, preco je u nas takato prax, ani jest, ani pit....ved to je na hlavu, rodit tolko hodin smadna a hladna 😕.

jul11
13. jan 2014

do stvrtka casu dost,skus este babske recepty,aby sa to rozbehlo same. ja som rodila tyzden po termine,skusala som vsetko mozne a neviem,nieco nakoniec zabralo a pekne bez vyvolavacky,sekcie. teda ak nemas planovanu sekciu 🙂

kika050
13. jan 2014

Kludne jedz! To že ta berú na príjem není hneď že ideš rodiť mňa pri obidvoch pôrodoch zobrali na termín a ešte týždeň som tam bola. Prenášala som. Pri prvom sa to aj samo začalo a pri druhom už vyvolavačka a pustenie plod. vody..

amadora
13. jan 2014

mne dávali raňajky ešte aj na vzdychárni takže kľudne sa najedz pred nástupom do nemocky 🙂

tinuska230
13. jan 2014

Kludne sa najedz, pokjal nejdes na cisarak...dobru chut

danulicek
13. jan 2014

najedz sa v klude, ja som nastupila do porodnice a porodila som az o 4 dni 🙂 A inak, rodila som od piatku vecera do soboty obeda a v sobotu rano mi na vzdycharen doniesli ranajky - suchy rozok a caj. A to mi hrozilo, ze budu musiet robit sekciu, kedze to cele postupovalo velmi pomaly. Tak drzim palce 🙂

veva123
13. jan 2014

ja som mala nastup do porodnice v nedelu, v pondelok mi vyvolavali porod a na "vzdycharen" mi este doniesli ranajky, sice som z nich uz nic nezjedla, ale jest som mohla 🙂 pit som mohla tiez, vypila som toho velmi vela pocas celeho porodu, kedze boli vonku skoro 40° horucavy... takze v klude sa najedz, budes potrebovat vela sil 🙂 a neboj, ani ten vyvolavany porod nie je taky hrozny, ako som si myslela. drzim palce 😉

sssimi
13. jan 2014

Ja som mala plánovanú vyvolávačku na pondelok a kázali mi nejesť od nedele od 18:00. Tak či tak mi spravili klistír. Porodila som až na druhý deň 17:10 a teda celkom nepríjemné pocity to boli-zmes kŕčov od hladu a kontrakcie.... Pri druhom pôrode som to už neriešila. Ráno som sa naraňajkovala a ešte som sa kŕmila hroznový cukrom na energiu počas celého dňa. Malinká sa narodila 17:20 a bolo to znesitelnejšie a aj som mala viac síl.

Strana
z2