icon

Zobrali ste si po pôrode placentu domov?

paradoxy
29. okt 2013

Prosim vas, existuje tu niekto, komu v nemocnici dovolili zobrat si placentu so sebou po porode domov? Alebo ste niekto aspon o niekom poculi, ze by sa to dalo na slovensku? Ako sa to da vybavit?

billam
29. okt 2013

Ja som si zobrala len dieťa 🙂

kacena4
29. okt 2013

@paradoxy celu placentu ti asi nedaju je to biologicky odpad. tak isto ako potratene dieta. ale skus si vybavit od lekarky ktora ta bude rodit aby si aspon do skumavky odobrala kusok aspon symbolicky

klincek
30. okt 2013

@maca_p, @katkas1, @hallie, dakujem, nieco som nastudovala a dosla som k zaveru: porodit, nechat dotepat pupocnik, ohladne placenty nech si kazdy vyberie sam..ale ten strom by sme mohli zasadit kazdemu narodenemu dietatku bez ohladu na to, ci bude rast na placente alebo nie 🙂.

paradoxy
autor
30. okt 2013

@klincek aj to je pekny napad, ale bez tej placenty to nejak pre mna nie je ono... bez placenty mozem zasadit aj cely sad, ale s placentou len jeden jediny, vynimocny. V podvedomi to mam previazane aj s tou info, ze to ten strom vyzivuje, aby dobre rastol, a to je hned ina symbolika...

klincek
30. okt 2013

@paradoxy chapem🙂. snad sa ti to podari.
az mi je teraz luto, ze ja ten strom (vlastne dva) este nemam kam zasadit..ale ked raz budem mat zahradu, urcite na to nezabudnem🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
zuzin78
30. okt 2013

@paradoxy mozem sa ta spytat na co Ti bude doma??? Budes ju studovat?? Z porodnice si zena vzdy odnesie vzdy len a len babatko ...
Hrozna otazka 😕

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
hradnapani
30. okt 2013

Zeny, niektore vase komentare su tak ubohe a primitivne. Prosim, kym idete zadret nejaku hovadinu, nastudujte si najprv o co ide, alebo sa opytajte zakladatelky slusnym sposobom.
Prepacte, nedalo mi to.

didianac
30. okt 2013

@hradnapani pekne si to napisala 🙂
@anetkaadamko inak ako vies, ze zakladatelka tejto temy nema dost starosti ? 🙂)) narozdiel od teba ma 2 deti, + jedno od priatela a jedno caka 🙂 cize v porovnani s nou mas co dohanat 🙂
@zuzin78 preco hned vsetko odsudzujete? ste nikdy nepoculi o lotosovom porode a ze z placenty sa robia lieky a homeopatika? mozno si ju chce dat do zeme a zasadit strom 🙂 otazka neznela co s nou ma robit, to dobre vie, jej otazka znela ci sa to da a kto ma s tym skusenost 🙂
Inak ked tak uvazujem aj pre mna to ma urcitu symboliku a teraz je skoda, ze som nemohla lei zasadit tiez taky strom 🙂)

inak ked uz sme pri tom preco v Hainburgu ju davaju ? aj tam su asi za opicami zaostali :D ze

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
didianac
30. okt 2013

@anetkaadamko aha, takze si myslis, ze ked ti zacnu deti chodit do skoly budes mat menej starosti ? :D dobry vtip, opytam sa ta o par rokov :D ako si na tom. p.s. aj jej deti boli male a pokial mas ty cas sediet na MK a zaoberat sa temou, ktora ti nic nehovori a zda sa ti to ako hovadina, tak zrejme toho casu mas aj ty dost a nemas tolko starosti ako tu prezentujes 🙂

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
didianac
30. okt 2013

@anetkaadamko no tak to si uzi, 6 rocne a 8 rocne uz nespia cez den 🙂 pa

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kacena4
30. okt 2013

@fidka79 myslim ze to nie je nechutne ale ja to nemusim mam doma deti ktore som nevynosila su z detskeho domova tak sa na to pozeram inak, nie je tam to "placentove" puto ale velmi ma dostalo, ked kamaratke zomrelo babo v 35tt a musela ho porodit nechali ju s mrtvym babom "rozlucit sa" 2 hodky na sale a potom jej ho nedovolili pochovat ze to sa u nas neda, proste toto je des vacsi ako byt bez placenty 😖 😖 😢 😔 😔

hradnapani
30. okt 2013

@kacena4 tak toto je naozaj velmi, velmi smutne 😔

briketa
30. okt 2013

Oci pucite, ale v Statoch sa bezne objednava sluzba ktora placentu dehydruje a pretransformuje do formy liekov, ktore sa potom beru ako to najlepsie liecenie na poporodnu depresiu a u rodiciek vyssieho veku na menopauzu. Ved su to vase vlastne hormony a je to 1000x lepsie ako napchavat sa laboratornymi chemickymi produktami ktore tie nase hormony maju nahradit.

moon1979
30. okt 2013

@kacena4 OMG to ako je možné? veď to sa už považuje za úmrtie, nie za potrat ... tuším len do 20tt je to potrat, inak už potom narodenie mrtveho dieťaťa ... hrôza ☹ to potom čo urobia s telom, ked ho nemôžu dôstojne pochovať? akože mám dosť ☹

anjelicek26
30. okt 2013

@briketa niektore maju o vsetkych tych chemickych liekoch predstavu zazraku a svojmu telu neveria... farmaceuticky priemysel ma radost ze az z takejto informovanosti ze ano.

anjelicek26
30. okt 2013

@kacena4 - na slovensku neda? Ktora to bola nemocnica? Ved kazde dieta narodene po 22.tyzdni dostava normalne rodny list a aj zaroven umrtny list a samozrejme ho rodicia maju moznost pochovat. To kde sme brrr, zimomriavky mam vsade 🤐

kacena4
30. okt 2013

@anjelicek26 pokial viem (od nej) tak to dieta sa musi najprv nadychnut aby ho povazovali za zive a vtedy ti ho daju na pochovanie, ale jej za udusilo v brusku. hroza.

gretocka
30. okt 2013

priznam sa, ze pred precitanim celej diskusie, som pri samotnej otazke tiez vykrutila obe obocia.... no po precitani diskusie musim povedat, ze osobne by som si sice placentu ako taku domov nezobrala, avsak vidim logiku v tych liekoch pripravenych namieru z mojho tela pre moje telo..... a teda si myslim, ze moznost pouzit placentu by mala byt pre maminy otvorena, ale na Slovensku to bude este obavam sa dlhy proces.... vypoveda o tom aj pristup nemocnic v pripade umrtia nenarodeneho babatka - hroza pomysliet.
Drzim palce zakladatelke temy, aby nasla lekarov, ktori jej vyjdu v ustrety.
A tiez len odkaz pre maminy, ktore reaguju prve co ich napadne.... niekedy je lepsie trochu predychat a premysliet - precitat a potom sa vyjadrovat 🙂

moniciak
31. okt 2013

Podľa mňa je to nechutné, ako nestarám sa to toho, čo robia iní, ale mňa by to ani nenapadlo 😀Pre mňa je to orgán ako žalúdok, či pečeň 😀

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
moon1979
31. okt 2013

@mirka_st nechcem ani pomyslieť, ale ja tiež tak viem, že od toho 22 tt je to už narodenie mrtveho dieťaťa ...

hradnapani
31. okt 2013

@mirka_st ja by som to zo zdravym rozumom asi nerozchodila, keby mi toto chcel niekto zakazat. Neviem, co by som v tom zufalstve robila. Je mi z toho naozaj vlemi smutno, ak niekomu nedovolia pochovat vlastne dieta, lebo ono nim bolo, hoci sa nenadychlo...

kaktusik007
31. okt 2013

@mirka_st
@hradnapani
@moon1979
@anjelicek26
@kacena4

su tam dve podmienky -- vaha a ono narodenie ziveho... ak sa narodi dietatko do kila ktore sa nadychne, zaplace, resp .javi znamky zivota a potom zomrie, je to umrtie... ak umrie v brusku a narodi sa mrtve, je to brane za potrat.... v pripade ze sa narodi mrtve babatko, ktore vazi viac ako tych 1000 gramov, potrat to nie je a je mozne pochovanie.... aspon myslim ze je tam ta hranica jedneho kila, ale ruku do ohna za to nedam.... kilo a pol mi uz pride vela...

ale toto je fakt smutna tema

moon1979
31. okt 2013

@kaktusik007 mrazí ma ☹

deshek
9. dec 2013

Ja som rodila v Hainburgu v Rakusku a placentu som si bez problemov zobrala domov. Sestra rodila doma,ale po porode musela ist do nemocnice,placentu zobrala so sebou- bez problemov jej ju dali - to bolo vo Zvolenskej nemocnici.Kamaratka pred mesiacom rodila v Hainburgu - mala lotosovy porod a babatko si domov odniesli s neprerusenym pupocnikom,spojene s placentou - takze mili odporcovia lotosoveho porodu - keby to bolo take skodlive pre dieta, isto by lekari nedovolili rodit lotosovo v porodnici...