icon

Aké máte skúsenosti s MUDr. Katarínou Rašlovou?

dany03
22. okt 2010

Ahojte maminky v BA 🙂
Po osmych rokoch cakame druhe dietatko a momentalne koncim 31tt
Nie som spokojna so svojim sucasnym gynekologom, konci mi u neho 6-mesacna zmluva a tak zvazujem jeho zmenu... v blizkosti bydliska som nasla kontakt na gyn. Mudr. Raslovu, ak s nou mate niektora skusenosti, velmi sa potesim ked sa o ne so mnou podelite 😉 vopred dakujeeem 😎

kvett
14. máj 2014

@leishmania
@maca242
@moschi77 dakujem vam babule, ukludnili ste ma 😎 😎 😎

zzuzanah
14. máj 2014

Lekarka je velmi dobra, treba sa na vsetko pytat, posobi ako kamoska. Sana od seba povie len dolezite veci, ale ked sa opytas, tak sa rozkeca. A sestrcka je ku mne idkedy som tehotna straaasne zlatucka, uplne sa zmenila, ukludnuje ma, je empaticka, proste taka dobra vila. Predtym bola taka nemastna neslana, skor odmerana.ale proficky su obe, krv berie ze o tom ani nevuem. Urcite odporucam.

petrina82
3. jún 2014

Neviete, ci ked zavolam sestre, ze potrebujem recept, ci mi ho napise a poda pri dverach alebo musim ist normalne pockat k doktorke na ambulanciu? Ma niekto skusenost?

mili7
27. jún 2014

@petrina82 Ahoj, práve teraz riešim, že by som potrebovala nový recept. Ako si nakoniec dopadla s tým svojim? Volala si sestričke, alebo si musela čakať medzi ostatnými pacientkami? Vopred ďakujem

petrina82
27. jún 2014

@mili7 Ahoj, zavolala som, ze potrebujem predpisat liek a sestricka sa ma opytala, kedy si chcem prenho prist ze mi ho nachysta, ale musela som za to zaplatit poplatok 7€. Potom som len zaklopala a zaplatila poplatok a dostala som recept

jessica83
27. jún 2014

baby, neviete ci sa tam platia aj vysetrenia? ako napr. poplatok za cytologiu, sono atd?

petrina82
27. jún 2014

@jessica83 v ramci prevencie som neplatila, inak neviem...

karkuliak
30. jún 2014

cito ani sono vramci beznych vysetreni som neplatila. sono sa plati extra len ked on vyslovene pacientka poziada. plati sa len jednorazovy vstupny poplatok a to je vsetko. potom uz len ked chces objednat na tebe konkretny cas. inac sestricka objednava kazdeho bezplatne, myslim ze bez objednavania ani ine ako akutne pripady neberu. v cakarni som dnes stretla jedinu pani.

mili7
10. júl 2014

Včera som bola pre recept na antikoncepciu a neplatila som. Predtým som ani nevolala. To len na upresnenie, keďže už poplatok za recept sa tu už riešil.

niagara11
11. júl 2014

Caute, baby, ja bohuzial nemam dobre skusenosti pani Dr. Raslovou. Neprijemna, extremne sebavedoma, odmerana. Ak sa jej nieco spytate, napr. som sa spyatala, co obsahuje, ten liek co mi predpisuje, a ona odpovedala, ale komentovala, ci sa v tom vyznam, a kde pracujem a ci som to studovata, cize cista arogancia, etc. etc. cely rozhovot tymto systemom. 3x som tam bola u nej s tym istym problemom ani raz ma nevysetrila, ATB predpisuje iba od stola, bez akehokolvek vysetrenia, s tym som sa v zivote nestretla, a ked jej tvrdim, ze som tehotna, tak to ignoruje, ze to ona ma berie ze este nie som, lebo to je este skoro. Ziadnym sposobom si to vsak neoveri. Ako neprijemny zazitok pre mna sa s nou stretavat. Ako sorry, takto si nepredstavujem dobru lekarku.
Mozno v tehotenskych poradniach je ok, ale inak ako velmi lutujem, ze som k nej prestupila, odchadzam od nej. Skoda tych 50 E, co si vypytala, za vstup. Cize z mojich skusenosti, neodporucam k nej ist.

dulajka
7. aug 2014

k pani doktorke Rašlovej chodim treti rok...je velmi prijemna a ochotna odpovedat na vsetky otazky....na preventivku ma vzdy upozornia, bud sms, alebo telefonatom....som s jej pracou a s pracou sestricky spokojna... 🙂

margaretka
6. nov 2014

@niagara11 kamoska ma z nej podobny dojem ako ty. tiez riesila novu gynekolog. nasla skvele referencie ze je mila ustretova, no je z nej sklamana ze je velmi sebavedoma, vela veci podcenuje, prsniky jej ani pri preventivke neprehmatala co u ineho dr. na ktoreho boli staznosti vzdy pri preventivke vysetrila pohmatom aj prsia a pazuchy ... tak tiez uvazuje ci neurobila zly krok v pred ...

niagara11
7. nov 2014

@margaretka ja som hned od nej odsila, s mojou lekarkou terajsou sa to neda ani porovnat ... neviem si predstavit, ze by som k nej chodila do poradne tehotenskej, ked ma ani nebrala vazne a bez vysetrenia predpisovala lieky, s tym jej super sebavedomym pristupom nic prijemne. Som bola naozaj v soku. by som ju neodporucila dalej.

modrajeok
8. nov 2014

baby, ja Dr.Rašlovú navštevujem ca 3 roky-zatiaľ ok,je priama,zbytočne nevykecáva,niekedy mi chýba viacej informácii,ale ak sa opýtate odpovie,je svojská,ale vždy milá.akurát teraz má novú sestričku a kedže som tehulka,robili mi vyšetrenie na Streptokoka B-žiaľ sestrička mi napísala omylom výsledok! tzn.že streptokoka mám! a ak by som neriešila vtedy ešte niečo s Dr.že by to po nej Dr.Rašlova úúúplne náhodou neskontrolovala,je to vážna chyba! ☹ Streptokok u novorodencou spôsobuje zápaľ plúc,slepotu,meningitídu ba až smrť.tehtotná musí tesne pred pôrodom dosávať ATB,aby sa novorodenec od matky nenakazil pôrodnými cestami!!! a ospravedlnenie žiadne! ☹ dosť veľká chyba a ohrozenie....pred tým tam mala sestričku Danielu-neviem kam sa podela,ale viacej som s ňou bola spokojná.....

jana121212
11. nov 2014

@modrajeok mna zase ta nova sestricka omylom objednala na 7:00 pricom v ten den zacinali odbery az o 8:30, tak som tam hodinu a pol cakala. ako ona je mila, len proste je vidiet, ze je nova a pravdepodobne nepracovala ako gynekologicka sestricka. raz som sa 3 tyzdne pred terminom poradne potrebovala preobjednat a ona mi dala termin az o 2 mesiace (ratam to od toho telefonatu) , tak som jej hovorila, ze som tehotna, ze potrebujem asi skorsi termin, tak mi dala termin o 1,5 mesiaca a nakoniec to dopadlo tak, ze som zmeskala nejake vysetrenie a nemam ho spravene. dalej som nedostala recept na glukozu (netusim ci sa ten recept dava) a platila som za nu v lekarni 3e, zatial co ine baby okolo 50 centov. takze bud mam drahu lekaren alebo som mala dostat recept. ako nie su to zivot ohrozujuce veci, ale zatial som tam bola len 2x co tam je nova sestricka. ale mam pocit, ze doktorka si to uvedomuje a zacina ju kontrolovat, ked som tam ja bola, tak sa prisla pozriet ako si zapisuje objednavanie do diara. na tej druhej sestricke boli vidiet, ze ma prax a vie kedy sa robia ktore vysetrenia a ked clovek potreboval preobjednat, tak sa ho spytala v ktorom je tyzdni a vedela datum prisposobit tak aby sa vsetky vysetrenia stihli. a este ma ta minula objednavala na krv aj poradnu v jeden den, tato nova mi dala jeden den odber a druhy den poradnu, co ma velmi netesi.

petrina82
12. nov 2014

Mna objednala tato nova sestra (este som ju nevidela) na sviatok! Stat sa omyl moze ale ked raz ma pred sebou diar tak asi tam je vyznaceny aj sviatok. A teraz mam termin o dalsi mesiac, v decembri tak dufam, ze zas budu mat dovolenku alebo co!

modrajeok
12. nov 2014

jana121212- ja som za recept na glukozu neplatila a v lekárni som vyberala a nestálo to viacej ako 1,- neviem,je milá,ale má menší chaos a asi aj stres..tak jej držím palce a uvidím,či po šestonedelí,bude tam,ale bude vymenená.🙂

liz_lemon
12. nov 2014

@jana121212
@modrajeok
za glukozu sa plati len ten poplatok za recept 0,17 E

jana121212
12. nov 2014

@petrina82 podla mna je ta sestricka v strese z toho ze sa myli a cim viac je v strese, tym viac sa myli... ale uz tam je od septembra, tak aspon to objednavanie by jej mohlo ist, to nie je nic zlozite ani odborne. snad sa to casom zlepsi. az teraz som si uvedomila aka dobra bola ta minula sestricka, aj ked ja k raslovej zatial chodim len asi 7 mesiacov, tak som tu staru sestricku nemala sancu uplne dobre spoznat, ale nic zle na nu povedat nemozem

@liz_lemon myslela som si, ze to tak nejak bude. ale kedze mne sestricka dala len odporucanie na test a recept mi zabudla dat a ja som sa na to nespytala, tak som platila plnu sumu, okolo tych 3 eur. ale sak to je jedno, nejde o nic, nie je to ani ohrozenie, len tych chyb zo strany sestricky uz zacina byt viac a clovek sa boji aby sa nieco horsie nestalo

@modrajeok spravne to chapem, ze ty mas streptokoka a ona ti napisala do tehotenskej knizky, ze ho nemas? a inac dostala si aj nejaky taky box so vzorkami? viem ze niektori lekari ich davaju tehotnym

liz_lemon
12. nov 2014

@jana121212 ja tu lekarku nepoznam, chodi k nej kolegyna, ale ta bola spokojna, ale ked toto citam o tej sestricke, tak mam dost...

modrajeok
13. nov 2014

@liz_lemon ahoj,áno,streptokoka mám, vraj to je bežná baktéria,ale pre bábo celkom nebezpečná...a áno,napísala mi do knižky že ho nemám-omylom! 😉 ☹ a balíček som dostala,veľmi ma potešil,obzerala som ho celý deň doma😉 to bolo milé...🙂

petrina82
13. nov 2014

@jana121212 najlepsie na tom je, ze ona mi ani nezavolala, ze v pondelok je sviatok a mam tam termin...ja som si to vsimla, ked som pozerala do diara pred 2 dnami, ze mam termin a je sviatok, tak tam volam, ze co to je a ona len, ze bud mi volala za to (nevolala, ved by som mala zmeskany hovor) alebo potom teda sa ku mne nedostala (s telefonatom)...tak na toto nemam co povedat, ved je to jej povinnost tu chybu napravit a ona aj ked vedela, ze tam ma objednane pacientky tak sa na to vykaslala, keby som ja nezavolala a nevsimla si ten sviatok, tak tam v pondelok idem.

dejna20
26. nov 2014

Babynej nove skusenosti stouto dr?

margaretka
26. nov 2014

podla referencii som ocakavala trosku viac od nej, no ako citam .....

janci27
27. nov 2014

To aky balicek ste od nej dostali? ja som nedostala nic ☹ chodim k nej asi necely mesiac iba, som v 12tt. Baby, a ten poplatok, co sa plati teraz 50eur, je rocny, ci ako jednorazovy a viac sa neplati?

lubinkas
27. nov 2014

@janci27 Ja som balicek dostala ked som dostala tehoutensku knizku. Boli tam akurat nejake letaky a vzorky. 50 eur je jednorazovy vstupny poplatok. Potom uz neplatis nic.

lubinkas
27. nov 2014

@dejna20 Ja som k pani doktorke prestupila v maji ako cerstvo tehotna a nemozem na nu povedat zleho slova. Ja osobne som maximalne spokojna a som stastna, ze som odisla od povodneho gynekologa.

janci27
27. nov 2014

@lubinkas no ja som tehotentsku knizku dostala az dnes a v nej bola akurat taka velka magnetka, asi im doslo to ostatne 🙂 Aha, s tym poplatkom som si nebola ista, nenapadlo ma sa to spytat pri plateni, brala som to, ze je to jednorazovy, ale potom som neskor nad tym rozmyslala, lebo u niektorych lekarov sa to plati kazdy rok.

jana121212
28. nov 2014

@lubinkas a nevies co vsetko vysetruje na ultrazvuku? lebo viem ze lekari pozeraju aj placentu, prietoky, hmotnost dietata, polohu dietata a podobne veci, pripadne podla vysledkov ultrazvukoveho vysetrenia posunu termin porodu a ja neviem, ci to ona nepozera alebo len o tom nehovori ak je to vporiadku. ani bodovanie krcka v knizke nemam, ani meranie panvy, ale tak to zevraj nerobi kazdy lekar a ani v zahranici sa to nerobieva

lubinkas
29. nov 2014

@jana121212 Mne na ultrazvuku v 32. tyzdni odmerala maleho, popocuvala srdiecko, placentu, ci funguje, polohu dietatka, pohlavie. Mne podla ultrazvuku posuvala termin porodu v 12.tt o skoro dva tyzdne. Potom uz nezvyknu lekari posuvat, este niekedy na zaklade morfologie, ale tu som mala na den presne. Krcok mi pozerala ultrazvukom v 28.tt a zapisala aj do knizky. Meranie panvy mi nerobi. Ked sa nieco potrebujem spytat, tak mi vzdy ochotne odpovie a aj poradi. S mojim povodnym lekarom ku ktoremu som chodila pocas prveho tehotenstva sa to neda ani porovnat. Ja som celkom rada, ze ma nepozera odspodku kazdu poradnu🙂.