icon

Hľadám lekára, ktorý rešpektuje odmietnutie vyšetrení

eir
23. máj 2012

Milé mamičky a "takmer" mamičky ... prosím, môžete mi poradiť odborníka/čku v BA, ktorá nemá problém s tým, že pacientka si neželá absolvovať všetky vyšetrenia a testy??? Moja to síce akceptuje, ale vždy sa mi do očí vysmieva a má pripomienky s výrazom tváre " si hlúpa" ... U mňa obézna Dr. s coca colou na stole rozhodne nevzbudzuje rešpekt a potrebu nechať si poradiť!!! Je súkromná a keďže si za všetko platím, takýto prístup rozhodne trpieť nemienim. Ďakujem pekne =)

cecil36
23. máj 2012

@soldi ja sa rozhodne ako ovca necitim. A uz vobec nejdem s davom, ale rozmyslam sa, zistujem si info, studujem domace aj zahranicne stranky, konzultujem ak treba s kamoskou farmacautkou atd. Co sa tyka ockovania, zvazujem, ktore ano a ktore nie. Ale ockovanie a vysetrenia v tehu su dve rozlicne veci. Ockovania mozu aj nemusia mat nasledky. Ale ake nasledky ma to, ze mi zoberu krv na tehu cukrovku alebo mi zoberie stery na strretpokoka ci spravi uzv?

sisaha
23. máj 2012

@soldi nie, nepochopila si to. Napisala som, ze nepoznam lajdaka, ktory jej potrebne vysetrenia nebude navrhovat. A takisto som napisala, ze kazdy jeden lekar jej da podpisat papier, ze vysetrenia odmietla.

rienok
23. máj 2012

@soldi vidim že si konfrontačná a každého považuješ za hlupáka kto Ti niečo iné napíše. Nevadí, vymeň doktora a o pár mesiacov opäť vypisuj ako Ťa do niečoho núti (pričom táto doktorka Ťa nenúti) a že ho nebudeš rešpektovať lebo ma na stole niečo čo nemáš rada 😀 .....

sisaha
23. máj 2012

@soldi a ty si jej hovorca, ked ju tak obhajujes? Ak ma vlastny rozum, tak sa vie obhajiť aj sama, nie? Ale asi jej argumenty došli.. 😅

michele11
23. máj 2012

@eir K tvojmu problemu len tolko, ze ak si tehotna a nemas ku svojej doktorke doveru, zmen ju okamzite. Spytaj sa kamosky, mamy, kolegyne, hocikoho, kto je poruke a najdi si niekoho, kto ti bude vyhovovat. A k tomu zvysku... Moja gynekologicka je obezna, ma sposoby vrchnej bacharky, absolutne si nekladie servitku pred usta a ked som prisla pocas tehotenstva s nejakym "blbym" napadom, uzemnila ma okamzite. Ked som sa po prvej PN pytala naspat do roboty, nahukala na mna tak, ze to bolo pocut asi aj v susednom meste. Tiez som si na nu posomrala, poplakala, ze ma peruje ako male dieta... Ale s odstupom casu si uvedomujem, ze ciastocne boli na vine aj tehotenske hormony a precitlivenost. A hlavne, jej nekompromisny, dokladny a obcas mozno tyransky pristup k mojmu tehotenstvu mi zachranili dcerku. Keby nebolo toho, ze ma hnala do nemocnice, neskor na kontroly kazde dva tyzdne, prezerala ma zhora - zdola, bola by som s najvacsou pravdepodobnostou prisla o babo uz v 5.mesiaci a dnes by som mohla somrat na jej adresu, ale bez mojho najvacsieho pokladu. Ale ak mas naozaj pocit, ze iny pristup bude pre teba prospesnejsi, nevahaj ani chvilu, dolezita je aj tvoja pohoda.

soldi
23. máj 2012

@anjelicek26 no, Ty konkretne nie, ale zaznelo tu par komentarov, ze zakladatelka je arogantna 🙂
tak napr. viem, ze dost casto sa neodporuca palpacne vysetrenie na kazdej poradni, myslim, ze v uk to ani nerobia, ale u nas sa vacsina doktorov hrabe v krcku pravidelne minimalne raz do mesiaca 🙂

kvetinqa
23. máj 2012

@soldi vo mne sa nikto nehrabe 😀

soldi
23. máj 2012

@cecil36 pointa mojich prispevkov je, ze nechapem naco riesite zakladatelkine rozhodnutia 🙂
ma svoje dovody, preco niektore vysetrenia absolvovat nechce a nemame absolutne ziadne pravo riesit otazku, ze preco a ktore 🙂

@sisaha aha, jasne 🙂
neobhajujem zakladatelkine rozhodnutia, je mi to jedno. len mi to nedalo sa jej zastat, ked som si precitala prve prispevky tejto temy. asi zalozim hnutie za toleranciu 😀

@rienok hej, hej, niekedy som trosku utocna 🙂 ale nastastie sem moc nechodim, takze to nebyva casto 🙂
beriem ine nazory ako svoj, pointa je, ze tato diskusia je o hladani lekara. a zeny ako Ty a ostatne to zmenili na diskusiu aka je zakladatelka nezodpovedna, ze si dovoluje odmietnut nejake vysetrenia 🙂
ja som v tehotenstve absolvovala vsetky vysetrenia, sono na kazdej poradni a bola som spokojna. ale chapem, ked to tak niekto nechce. snazim sa len poukazat na druhu stranku veci. 🙂
lebo odsudit niekoho je ta najlahsia vec na svete 🙂 skusit sa do neho vzit, to uz chce trochu casu a zamyslenia sa 🙂
si ma ale asi s niekym mylis, lebo mna moj doktor do nicoho nenuti (by skusil! 😀 ) a o veciach na stole som tiez nic nepisala. nie su pre mna podstatne 🙂

soldi
23. máj 2012

@kvetinqa a chcela by si? 😀

kvetinqa
23. máj 2012

@soldi 😀 skusim to navrhnut mojmu gynekologovi 🙂 postazujem sa, ze sa vo mne malo hrabe 😀

omnia23
23. máj 2012

@soldi to HRABANIE SA V KRCKU si si mohla odpustit...ver mi,nerobia to z cistej rozkose a lasky k zenskym vaginam 😉

zuzana76
23. máj 2012

tak ja som podstupila zakazdym aj palpacne vysetrenia, aj odbery krvi a teda vobec mi to nevadilo pocas tehu

jerryjanka
23. máj 2012

tiež si myslim že zakladatelka myslela palpačne vyšetrenie, mne ho doktor ešte nerobil som končím 25tt, začne ho robiť od dalšej poradne teda od 7 mesiaca - ale upozornil ma na to. Keby som proste mala pocit že je arogantný tak ho vymením, a tiež by som skumala kto je taky v pohode. no chuďa sa tu na nu spustila sprška - a aj na soldi, a pritom si to nezaslužia ani jedna. len maju iny nazor ako vy.
myslim že by sa tema mala zamknuť .

wieruss
23. máj 2012

Pred porodom som bola 4 dni hospitalizovana v nemocnici, lebo ma dr. nesetrne vysetrila a zacala som dost krvacat, tam sa vo mne stale sparali, lebo nevedeli prist na pricinu co je problem, kazdy den sono , prietoky, stale monitor a pritom jediny problem bolo prave to, ze sa vo mne stale sparali 😖 az PA mi povedala ze to je uplne normalne, ze proste kym ma budu vysetrovat tak stale budem krvacat, ze nech im poviem nie a ono to do par dni prestane, lebo podla vsetkych vysetreni je vsetko ok... odisla som domov na druhy den a stale som este spinila, potom to konecne preslo, ked som prisla potom za 2 dni kvoli podozreniu ze mi tece plodovka tak som chcela len temesvaryho roztok na vlozku ci je to plodovka alebo nie, a sluzbukonajuci doktor potom co som odmietla vnutorne vysetrenie mi vynadal, ze svoje dieta nechcem, nemilujem a je mi jedno co s nim bude 😔 (pritom v ten isty den som bola na utz kontrole u mojho gyndosa a vedela som, ze je vsetko ok ) takze ja si myslim, ze odmietnut ku koncu tehu tie vnutorne vysetrenia krcka je spravne , na druhy krat si to uz kontrolovat nedam .

sisaha
23. máj 2012

@soldi cele si to poňala zle, nikto tu na zakladatelku neutocil, este raz si precitaj jej uvodny prispevok. My sme sa snazili zistit, ktore vysetrenia povazuje za zbytocne, na tom nic nie je.. Nie kazdy totiz ma nastudovane rizika jednotlivych poruch, komplikacii, preto sme chceli poznat jej nazor, pripadne jej ho vyvratit, preco uvazuje nespravne. Keby odpisala, mozno by sme sa dokazali do jej pocitov vcitit, pripadne ju podporit. Nemusis mat pocit sa niekoho zastavat. Ak niekto napiše A, tak by mal napisat aj B.

kvetinqa
23. máj 2012

@soldi inak mne je celkom dost ukradnute, ci sa autorka rozhodla odmietnut nejake vysetrenia. Tak isto ako neriesim kto ockuje a kto nie, tak isto mi je toto ukradnute, myslim si, ze vela ludi nastartoval uvodny prispevok, ktory vyznieval v tom zmysle, ze jej vadi, ze je lekarka obezna a este pije kolu. Mne to pride diskriminujuce a autorka nema absolutne ani potuchy, preco a ci vobec tu kolu pila atd... Tolerantnost by sa zisla z oboch stran.. Pretoze aj autorka sudi a riesi bez toho, aby vedela detaily a suvislosti... Sama autorka napisala, ze lekarka akceptuje jej poziadavky, ale ze sa pri tom divne tvari. Tak mne by bolo uplne suma fuk ako sa pri tom lekarka tvari, ale ja mam ocividne nastavene priority niekde inde.... ale tak uz sa opat tocim okolo toho isteho, cize uz som ticho 😀

omnia23
23. máj 2012

@eir nerozumiem,naco chodis k lekarke,ku ktorej nemas doveru.Ak ti vsetko vyvsetli,a ty absolvovat vysetrenia nechces,tak ich neabsolvuj.

PS:Nezabudaj,takmer vsetci lekari su jesitaci,a pokial ti ponuknu a odporucia vysetrenia a riesenia,ktore ty spochybnis alebo odmietnes,vzdy to budu brat ako miernu urazku 😉

jerryjanka
23. máj 2012

@sisaha prepač ale soldi to zle nevzala skôr vy by som povedala, lebo otazka znela že či poznate lekarku alebo lekara atd a nie to čo a prečo chce odmietnuť. 😉

zuzana76
23. máj 2012

@jerryjanka no ja si myslim,ze aj oni dve odsudzuju ludi, ktori zase vysetrenia podstupuju, ze su asi neuvedomeli, ked ich podstupuju, mne ziadne "hrabanie sa v krcku" neublizilo, akurat teda, ze mi to nebolo X krat prijemne, ale aspon som vedela,ze dr. sa zda byt vsetko v poriadku

kvetinqa
23. máj 2012

@omnia23 boze, zase neprehanajme to. Co ti na tom tak vadi? to ako to @soldi nazvala alebo to, ze to riesi? Mne to lekar na kazdej poradni nerobi a nechyba mi to.

vejula
23. máj 2012

Baby, tak podla mna je vela vyšetreni, ktore su pre ženu, ktora si chce dieťa nachať za každu cenu zbytočne. Takže ja kebyže bolo po mojom odmietnem aj krvne testy všetky, pretože su po prve nespolahlive, po druhe pre mna zbytočne kedže na potrat nepôjdem ani keby bolo moje dieťa poškodene, po tretie robia mi len zbytočene obavy a uzkosti. LEnže ja som taka, že sa mi nechce s lekarom dohadovať, kedže inak je podla mna jeden z najlepších v mojom meste.

omnia23
23. máj 2012

@kvetinqa bingo,to,ako to nazvala 😉

kvetinqa
23. máj 2012

@omnia23 tak nahodou ja som sa na tom schuti zasmiala.. nic zle na tom nevidim. ale tak kazda sme ina. 😀

vejula
23. máj 2012

inak môj lekar ma tiež zo spodu vôbec nekontroluje. PRi prvom ma tušim kontroloval na každej poradni, ale asi zmenil na to svoj nazor. Mam rada lekarov, ktorí sa učia počas svojej praxe a niesu zadubení a presvedčení, že mudrejších ako oni pod slnkom niet

omnia23
23. máj 2012

@kvetinqa kazda sme ina,mas pravdu,mne to smiesne neprislo 😉

sisaha
23. máj 2012

@jerryjanka praveze nie.., kazdy si je zodpovedny za svoje zdravie a ked niekto odmieta z principu, jeho vec. To, ako uz reagujeme je len dôsledok toho, prečo sa točíme dookola ako pes za svojim chvostom

sisaha
23. máj 2012

@jerryjanka ale zase iba vyjadrujes v otazkach a domnienkach ake vysetrenia mala na mysli zakladatelka, preto sa tu tocime stale o tom istom

soldi
23. máj 2012

@omnia23 aale, vsak ja som to tak nemyslela, nebud taka uzkoprsa kvoli tomu nazvu. nechcelo sa mi vypisovat palpacne vysetrenie, lebo pri tom spojeni vzdy urobim aspon dva preklepy 🙂 robia to, lebo su presvedceni, ze to je spravne a dobre 🙂 aj moj to robil. nevadilo mi to. ale ako pise @wieruss tak niektorym zenam to sposobuje problemy.
ked to pacientka nechce, mali by to respektovat profesionalne a nie jej davat najavo, ze robi hlupost a ze s nou nesuhlasia 🙂

@zuzana76 no ale to sa velmi mylis 🙂 uz v niekolkych prispevkoch som napisala, ze ja som podstupovala vsetky vystrenia a este aj nejake navyse. ukludnovalo ma to. napriek tomu chapem, ze niekto to citi inak 🙂

evening_star
23. máj 2012

@eir Ahoj, nečítala som celú diskusiu, neviem, čo ti radili, ale ja by som lekárku zmenila okamžite, kebyže mi nevyhovuje. Ja som odmietla všetky palpačné vyšetrenia (tie sú potrebné až tak od 30tt), a odmietla som aj celú prenatálnu diagnostiku a skríning, aj triple test. Môj lekár mi to sám navrhol - povedal mi hneď pri prvom vyšetrení o aké testy a vyšetrenia sa jedná. Je to na mojej slobodnej vôli. Na západe sa palpačné vyšetrenia tiež nerobia. Nie sú v nižšom štádiu treba, a sú mi nepríjemné. Ak nemám problémy v tehotenstve, tak sa tomu radšej vyhnem. A všetky prenatálne skríningy som odmietla preto, lebo to mi tiež príde zbytočné - ja prijmem dieťa, aj keby malo akúkoľvek chorobu alebo vadu. A tie testy nie sú stopercentné - zbytočne veľakrát len vystresujú matku. Ja mám úžasného gynekológa, ktorý si ma váži, vždy mi podá ruku, porozpráva sa so mnou, ako sa mám. Ak teda nie si spokojná so svojou lekárkou, máš právo si vybrať inú.

omnia23
23. máj 2012

@soldi haha ja som relativne OK s tym,len ten moj tu sedi a pozrel na to ako blazon ze To co jeeeeeeeeeeee 😉