Hľadám lekára, ktorý rešpektuje odmietnutie vyšetrení
Milé mamičky a "takmer" mamičky ... prosím, môžete mi poradiť odborníka/čku v BA, ktorá nemá problém s tým, že pacientka si neželá absolvovať všetky vyšetrenia a testy??? Moja to síce akceptuje, ale vždy sa mi do očí vysmieva a má pripomienky s výrazom tváre " si hlúpa" ... U mňa obézna Dr. s coca colou na stole rozhodne nevzbudzuje rešpekt a potrebu nechať si poradiť!!! Je súkromná a keďže si za všetko platím, takýto prístup rozhodne trpieť nemienim. Ďakujem pekne =)
@evening_star krasne si to napisala, uplne suhlasim 🙂
@omnia23 heh, tak sa partnerovi ospravedlnujem . uznavam, ze chlapovi dane spojenie moze vyvolat mensi sok 😀 hlavne, ked si to predstavi 😀
@soldi vies, ked islo o vysetrenie pred tym 36tt tak som to chapala, tam je riziko, ze ked sa zacne otvarat krcok, je tam nebezpecenstvo , ok to berem, ale proste ja som mala den do terminu a ide mi dr. nadavat, ze on kym ma nevysetri tak nemoze vediet... chapes, co by zistil keby ma palpacne vysetril? jedine to ci sa mi krcok otvara alebo nie, co je den pred terminom irelevantne 🤐
A to, ze to musi doktor vediet, aby ta setrne vysetril to je jasne (moj dr. je maximalne setrny, ale akurat vtedy zial nebol v ordinacii a zastupovali ho)
@sisaha vies co mi minule na to povedal moj priatel?Ze on tiez nemusi vediet vsetko 😀 Pretoze som sa ho pytala tiez na nejaku hodnotu uz si nepamatam co to bolo a on to nevedel...
Takze mozno aj tvoja lekarka bola tohto nazoru 😀 Si jej nedala ani sancu no tsssssssssss ty si jaka narocna 😀
@soldi tak hladkanie stehien, objimanie a pusinky by som nezniesla ani keby som nebola tehotna... To je zas neprofesionalne od nej.
Ale zas, viem, ze je dost empatickych gynekologov, ktorí ta pri vysetrení, ked sa bojis, po tom stehne pohladia preto, aby ta upokojili...nic za tym nehladaju..
ako vies, ze bola lesba?
DÁMY ... ďakujem všetkým za príspevky, potvrdili sa statusy x-mamičiek, že koník už nie je to, čo býval, ľudia tu chodia len "zabíjať" čas namiesto toho, aby pomohli, bola to moja prvá a zároveň aj posledná diskusia. ĎAKUJEM ZA POZNANIE!!!
Na margo tých, čo sa tak dožadujú mojej odpovede, ktoré vyšetrenia nechcem podstúpiť ... opakujem, nepýtala som sa na radu ohľadom vyšetrení (nemám záujem a čas o tom diskutovať), ale DOKTORA, ktorý bude rešpektovať moje rozhodnutie a bude mu stačiť môj podpis ako krytie. Tej mojej doslova vadí, že nerobím, čo ona povie. Mimochodom ide o bežné vyšetrenia avšak nakoľko je moja súkromná, robí všetky na každej poradni, čo sa týka UTZ, vnútor. vyšetrenie, palp.
A veľmi pekne ďakujem dievčatám a žienkam, ktoré sa ma zastali a míňali svoju energiu namiesto mňa 😉 ĎAKUJEM 🙂
@omnia23 no nemusi vediet vsetko, ved preto im labak vzdy napise k vysledku aj ake su referencne hodnoty 😀, len ta moja to sice mala napisane na prvom (pred vypitim glukozy) a orientovala sa iba podla nich..., na zvysnych papierikoch sa neunuvala ich porovnat.. 😀 😀
A ja som predpokladala, ze ked niekto s tym takmer denne robi, tak to ovlada ako malu nasobilku..., aj o polnoci 😀
@omnia23 ahaaa, jasne. 😀 no co, aspon sa priuci slangu 😀
@wieruss to palpacne vysetrenie je take otazne, lebo mne hovorili a predpisovali magnezium a setrenie sa od 34tt (ani jedno som nedodrzala) a porodila som 37+5 a maly mal takmer 4 kila. cize u mna to nic neriesilo. a je vela takych pripadov, ze zenu takto stresuju, ze sa otvara a ona potom kludne este prenasa.
ale radsej nech sa to kontroluje, nez by sa nieco zanedbalo.
ale ked ma niekto zlu skusenost, tak sa na to inak pozera 🙂
@sisaha mne to nejako nevadilo, som mala taky pocit domova 😀 zmenila som ju kvoli tomu, ze mi nepripadala dostatocne profesionalna a mala vyhybave odpovede na moje otazky, plus som mala pocit, ze sa v tom sone orientujem lepsie ako ona 😅
je to o nej zname, ze je lesbicka, sme male mesto 🙂
@sisaha môj byvaly gynekolog bol tak prehnane empaticky a trochu mi to aj liezlo na nervy sa somnou rozpraval jak keby som bola škôlkarka, divne to bolo.
Ja som ho ale vymenila, lebo on odporučal HAK asi každej žene, aj tej ktora nežila aktivny sexualny život. Vymyslel si vždy niečo - nebolestiva menštruacia, na den presne, pekna pleť pevne prsia. JA som mala maternicu a mali mi to samozrejme vyliečiť HAK, ktore som uživala roky.. Potom som sa až dosvedela že on HAK pcha asi každej, kedže ma z toho peniaze.
Ale vymenila som ho v momente ako som ostala tehotna a on mi zobral kolečko na určovanie terminu pôrodu a presne mi akože ukazal aj den splodenia. Tak som ho presviedčala, že určite som otehotnela ovela neskôr - mala som rozhadzanu menštruaciu po vysadení HAK. On že nie, že on vie a určite vtedy a vtedy a vraj som v 10 tyždni. Tak som zobrala kartu a šla k môjmu terajšiemu dynekologovi, Ten mi urobil utz a presne určil termin pôrodu a bolo to o 4 tyždne neskôr ako mi určil môj byvaly gynekolog
ja som nahodou pochopila co eir chcela s tou obeznostou a colou povedat🙂 moja mama chodila k takej podobnej dr ,/kludne ju mozem nazvat"rajda" :- p ale bola to internistka,,obezna,ale poucuje pacientov,ktori nie su ani zdaleka tak obezni ako ona, na stole vecne nejake jedlo, priam sa jej papiere v tom valaju a klepena starom prastarom pisacom stroji jednym prstom...😀
dievcata, odpovedajte na otazku co sa pytajuca pyta,a nie rieste jej nazor na dr...
@veriiii k lekarom chodime preto, ze su odborníci v danej oblasti, neriesime ako vyzeraju, či športujú, či si po jedle odgrgnu....chapes, co tym chcem povedat? Samozrejme, nie každy vyznava zdravy zivotny štyl, ale pokial sa o pacienta stara nadpriemerne, tak neriesim co pije, alebo je.
toto je tusim rekordna tema. je tu sest hodin, popisanych pat stran, z toho 95 percent utokov a ziadna odpoved...
myslim, ze zakladatelka neposudzovala lekarku len podla nadvahy a tej coly, ale zrejme podla dlhdobeho neadekvatneho spravania voci nej.
zial, odpovedat neviem, hoci by ma to tiez zaujimalo. Ale mam vzdialenu znamu, ktora odmietala tiez nejake vysetrenia, ale netusim, kam to chodila.
@halienka
@hradnapani toto je forum.Vsetky vieme,co slovo forum znamena.Tym je vysvetlene asi vsetko 😉

ja som napr. odisla od svojej pôvodnej gynekologicky preto, ze nepoznala hodnoty cukru ake su v norme pred vypitim glukozy, po hodine a po dalsej hodine. Ona mala naucene hodnoty iba pred vypitim a 2 tyzdne som zila v tom, ze mam cukrovku, kym som sa dostala na rad do diabetologickej ambulancie a tam pani Dr. povedala, ze ziadnu cukrovku nemam a je cudne, ze moja doktorka tie hodnoty nepozna.. To bol napr. môj dôvod na zmenu lekara..