icon

Katastrofálny pôrod v Grécku

dimitra
1. jan 2014

Ahojte zienky, citam tu vselijake nazory na porody u nas doma, ale musim vam povedat, ze mam 2 deti rodene na Slovensku a jedno v Grecku. Ak by som to mohla porovnat, tak je to nebo a peklo. Od zaaciatku porodu, az po poporodnu starostlivost. Navstevovala som sukromnu kliniku , kde bolo vsetko ok, ale nakolko porod na nej stal az 3000e, tak som sa v 9 mesiaci rozhodla pre statnu nemocnicu. Jedneho pekneho dna som sa vybrala na vysetrenie, ktore prebiehalo asi tak, ze mi zmerali tlak a odvazili a vzapati mi oznamili , ze sa mam dostavit na prijem , lebo bude cisarak. tak som pekne naklusala 25 v stredu do nemocnice na predoperacne, kde mi bolo oznamene rukami a nohami ze ostavam uz v nemocnici a ze mi 26 rano urobia zakrok. Grectinu ovladam tak 50 na 50 takze hruza.Bez ultrazvuku a oziev za mnou stale chodil doktor a pytal sa ci mam bolesti. Bola som v soku, ved ake bolesti ??? Ja mam is na cisarak. v ten isty vecer ma zavolali k sestricke a ta mi nieco pichla, strasne to stipalo a az z odstupom casu som si uvedomila, ze take nieco mi pichli aj pri mojich detoch na vyvolanie porodu. Po injekcii cuduj sa svete som dostala bolesti do 15 min.Tieto mi vsak do rana postupneslabli, aj ked som s uz tesila ze nemusim ist na cisarak. Este za mnou prisla jedna doktorka z ruska a povedala ze ziaden cisarak, ideme rodit normalne. Takze bolesti kolo 4 ustali uplne a uz som bola aj sklamana. asi o 5 rano vo mne nieco puklo a ked som sa postavila tiekla zo mna voda. Nechali ma sa trapit v izbe asi do 7, kedy ma previezli na salu. Porod asi tak , ze lekar sa ma pytal ci nechcem ist na wecko a ja furt ze nie. Sak v takych bolestiach komu sa chce. Nakoniec dosla ta ruska a pytala sa ci chcem tlacit. takze som zatlacila a babo bolo na svete. Potom asi hodinu sme cakali kedy vylezie placenta. A teraz baby pride goool. ked placenta nesla, tak sa lekar pytal, ze kto mi robil ultrazvuk pri prijati a oni ze nikto. Tomu studovanemu doktorovi sa zdalo, ze mam deti dve, tak mi narychlo robili ozvy. Samozrejme ziadne tam nebolo. ked ma prevazali na izbu, tak mi plesli malu na hrudnik, lebo tu neexistuje novorodenecke. O hygiene ani radsej nepisem. Cely den a noc na izbe s druhou zenou pri ktorej den a noc niekto je, takze ak je to manzel, mozem len zavriet hubu a cakat na prepustenie.nasledovalo dlhych 8 dni v nemocnici, podotykam, ze som bola stale napojena na infuziu a stym som musela chodit s malou vsade, n kupnie, na vazenie atd...v jednej ruke mala v druhej stojan s infuziou.....takze babky uz mame 3 mesiace a sa tomu len smejem, lenze vtedy to bol horor. Slovenske porodnice aj tie najhorsie , su urcite luxus oproti porodu v Grecku. Porodom zdar

natas4
3. jan 2014

@ladywitch26 nie som uzkostliva matka, co si mysli, ze jej dieta je z porcelanu...minule tu bola tema, kde sa mamicka rozhorcovala, ze ked jej syn skoro vypichol lekarke oko, tak mu strelila facku...pritom uplne normalna reakcia...reflex...pani doktorka sa ospravedlnila, ze jej vyletela ruka...mamicka nepochopila a zalozila temu na konovi

natas4
3. jan 2014

@zeriempizzu pre mna bolo vtedy urgentne zohnat si lieky a nie stazovat sa...ja ich mam na haku aj cely ich system, nechystam sa tam zit

natas4
3. jan 2014

@zeriempizzu ja viem, ze na urgente sa klasifikuje kto ma vaznejsi a menej vazny uraz...to mi nemusis vysvetlovat 😉 aj u nas sa ide podla zavaznosti, ale ver mi, ze ROCNE zakrvavene dieta s ranou na hlave nenechaju cakat celu noc na vysetrenie

zeriempizzu
3. jan 2014

@natas4 kde si tie lieky potom zohnala?
A preco si nemala svoje resp. Predpis dopredu ked je to tvoja chronicka choroba predpokladam?
Vies Lahko sa kritizuje a krici, tazsie sa riesi.

Ak boli celu noc privazane infarkty, dieta s ranou na hlave asi nie je prvorade.

ushuaia
3. jan 2014

@zeriempizzu momentalne som Afrike, mam tu stastie na skvelych lekarov, to vsak nemeni fakt, ze si myslim ze zdravotnictvo na SK je na vysokej urovni, ano vsade su nedostatky...aj u nas. A veru lekari na SK niesu muzikanti ...bola si napr v DFnsP Kramare OAIM, ci na Detskej Kardio JIS Kramare, ci NUSCH, alebo NOU Klenova ? Ja som pracovala v tychto nemocniciach a nemala som pocit ze lekari by boli muzikanti, a vela vybornych lekarov co som poznala odislo do zahranicia...nevravim ze vsetci su skveli na SK, aj tu sa najdu taki co radi predpisuju ,,iba Paracetamol,, ale to neznamena ze zdravotnictvo na SK je pod uroven.

natas4
3. jan 2014

@zeriempizzu nemala som, lebo mi dosli a dalsi som si zabudla na Slovensku...zohnala som ich nakoniec cez kamosa, ktory bol akurat na dovolenke doma, tak mu ich moja mama doniesla a on mi ich doviezol ...co sa tyka toho dietata, chcela by som ta vidiet ci by si bola taka pokojna, keby si tam s nim cakala a nevedela by si ci okrem otvorenej rany na hlave nema aj nieco vaznejsie

natas4
3. jan 2014

@ushuaia musim potvrdit, s Kramarmi mam len dobre skusenosti

ushuaia
3. jan 2014

@zeriempizzu
@natas4 ved prave ono aj IM treba najprv zhodnotit ci je akutny a vyzaduje bezprostredny lekarsky zasah...,alebo nechat rocne dieta s ranou na hlave cakat celu noc...

ladywitch26
3. jan 2014

@natas4 toto sa mi nezda s tou nemocnicou a malym dietatom. ja som so synom cakala na pohotovosti, a ked som cakala uz vyse hodiny, bola som si pytat aspon paralen, lebo mu stupala horucka. pani na prijme ma sfukla, ze preco sedime v cakarni, ze uz sme mali byt davno na pediatrii, ze vsak deti beru do hodiny tam, ze kartu tam mame uz davno. asi sme boli vtedy na wc, ked nas volali.
inak je tu ten system, ze podla poradia zoberie sestra na prijme pacienta a podla popisanych priznakov prideli pacientovi stupen zavaznosti. oranzovych beru okamzite aj mimo poradia, zlti mozu chvilu pockat, modri si pockaju dlhsie, to su vacsinou vyvrtnutia, co neohrozuje zivot pacienta. tym daju cosi od bolesti. a zelenych poslu nazad k gp, lebo prisli s banalitou. ano, cakala som uz aj ja 5 hodin na vysetrenie, ale to bolo v nemocnici, kde okrem mna v cakarni sedelo este viac nez 20 ludi a z toho dvoch zobrali az co prisli davno po mne, lebo mali bolesti v hrudniku. na porovnanie, cakala som na pohotovosti na svk, kde boli predo mnou traja pacienti a cakala som 2 hodiny. ak by sa tam dovalilo 20 ludi, tak kolaps. pritom su to mesta porovnatelne s poctom obyvatelov.
a co sa tyka onkologie, bud rada. zrejme tam tie sestricky uz natolko otupeli, ze nemaju cit. co ich ale neopravnuje k takym veciam, ake sa tam deju.
a tiez moja babka po porazke stravila par tyzdnov v statnej nemocnici, kde na nu doslova dlabali, bola dehydrovana a mala prelezaniny. kym jej nasi nasli sukromny domov dochodcov, uz bola v hroznom stave a po dvoch dnoch to proste vzdala, nevladala dalej bojovat.
a co sa tyka doktorov, nenabliakal na mna ziadny. pretoze by som nanho nabliakala tiez. arogantneho a nevsimaveho spravania som si ale uzila dost, ked som chodila navstevovat moju rodinu.

natas4
3. jan 2014

@ladywitch26 bolo to v Surrey a nevymyslela som si to, nemam preco...bola som z toho sokovana a aj tento pripad ma utvrdil v tom, ze system UK zdravotnictva nie je nic pre mna

ushuaia
3. jan 2014

mohli by sme tu stravit tyzden hadanim, kritizovanim, ci poukazovanim na nedostatky, v cirej podstate kazda krajina ma nedostatky ci uz v zdravotnictve alebo inych sektoroch...

ladywitch26
3. jan 2014

@natas4 ja ta neobvinujem,ze si si to vymyslela. ale mohlo sa tam stat to iste, ako nam, ze odbehli na wc, alebo mozno prepoculi, ked ich volali (co sa mne obcas stane, lebo pre nich je velmi tazke precitat moje priezvisko). mohli im dokomolit meno a oni si to nevsimli. co viem, tak maju interny predpis snazit sa vsetky deti vybavit pred polnocou. kazdopadne sa mali ist opytat, preco cakaju tak dlho.

abbey1
3. jan 2014

@maca_p Asi sme sa nepochopili. Ja som reagovala na odbornosť Indických lekárov. Nie každý Ind lekár je slabý lekár. Ich vysoké školy vedia vychovať tiež špičkových pracovníkov. Na to som poukazovala a nie na fakt chudobných častí Indie. Ale asi by si sa divila, koľko Indov si dokáže zaplatiť lekára. Jasne, že záleží od lokality k lokalite. Ja som však naozaj poukazovala len na fakt odbornosti ich lekárov.

maca_p
4. jan 2014

@abbey1 jasne tak to sedi 😉
odbornici su vsade.
v pomere k poctu obyvatelov je to podla mna mizive mnozstvo.

mam tu este jednu lahodku, stalo sa to v anglicku, o com sme sa bavili,ale doki podla priezviska je nigerijec, alebo ma nigerijske korene a ani studium v zahranici mu moc nedalo... http://www.cas.sk/clanok/269208/po-plastike-si-...

zeriempizzu
4. jan 2014

@maca_p toto su priklady ktore sa stali mimo NHS - teda v sukromnom sektore a je jasne ze ziadna z tych operacii nebola nutna - slo o esteticke operacie. Takze tu nejde o zdravotnictvo ale o esteticku chirurgiu.

maca_p
4. jan 2014

@zeriempizzu ide o "odbornikov", kde kdekolvek santia na nas pacientoch 😲

maca_p
4. jan 2014

@zeriempizzu birmighenska patri doNHS, ze? akurat mi to frnklo do nosa 😎 http://www.cas.sk/clanok/269277/sialenstvo-na-o...

zuzkaanicka
4. jan 2014

@ladywitch26 nestaci, ze mi napises IP, ze si si ma s niekym pomylila, verejne si mi napisala, ze som Ta urazila, tak by si sa rovnako verejne mala aj ospravedlnit ... slusni ludia to tak robia ... vypisovat IP mi nemusis 😉

ladywitch26
4. jan 2014

@zuzkaanicka slusnym ludom tiez staci akekolvek ospravedlnenie, ale tebe zrejme nebude stacit, ani keby som si k tomu klakla... 😝

zuzkaanicka
4. jan 2014

@ladywitch26 mne by stacilo normalne slusne v tejto teme napisat, ze si sa pomylila-ale to si zatial nedokazala 😉 ... hypotezy Ti idu, ale to nestaci 😉

aliza
4. jan 2014

@natas4 hrozne, ale netreba zabudat, ako to tu funguje. Islo najma o starych ludi a zial, Anglicania nosia svojich starych rodicov do nemocnice, aby sa nemuseli o nich starat. ved ako inak sa da vysvetlit, ze boli smadni a hladni a vo vykaloch. Ak by rodina za nimi pravidelne chodila, ako sa chodi u nas, nosili by im pit, aj jedlo a zaroven by videli, v akom hroznom stave su ich pribuzni. Anglicania si zamenili nemocnice s domovom dochodcov a nemocnice jednoducho nemaju peniaze na tolko sestriciek. jasne, toto by sa aj tak stat nemalo, to bez debaty. Moj muz ma strasne nervy, ked vzdy na vikend donesu starkych, ktori su len stari, nic viac, aby mali mladi pokoj na vikend a nemuseli sa starat. A to este aj z ich penazi ziju. Oni mu to aj rovno povedia, ze so starkym/starkou nemaju co robit lebo na vikend maju program.

ladywitch26
4. jan 2014

@zuzkaanicka normalne som ti vysvetlila, preco som tak nespravila, ale ty to mas aj tak na haku a potrebujes to stale rozmazavat, takze uz mi je uplne jedno, kto si co mysli. uz nepokladam za potrebne sa ti ospravedlnovat verejne, svoj nazor na teba som si utvorila. tym to pre mna hasne. debatu pokladam z mojej strany za uzatvorenu.

zeriempizzu
4. jan 2014

@aliza problem je cena domova dochodcov - ta je sokujuca, ludia musia casto predat svoj dom a ani to nemusi stacit. Tento problem sa politici snazia riesit uz roky a akosi niet riesenia. Ale nikto nepovedal ze Uk je pefektne, taka krajina nie je.

zuzkaanicka
4. jan 2014

@ladywitch26 pozri, mne je uplne jedno, co si Ty o mne myslis, ide o princip ... ak niekoho obvinis verejne, tak sa mu mas aj verejne ospravedlnit, ale to Ty nemozes ... ved snad mi nechces nahovorit, ze si mala problem to napisat verejne, ked si to dokazala napisat do IP ... ano, vlastnu chybu si priznat, to je pre niektorych velky problem ... takze, nemusis sa mi ospravedlnit, kazdy sudny clovek si o Tebe mienku utvori a mne to ospravedlnenie chybat nebude, nastastie v realnom zivote sa s Tebou nemusim stretnut 😉

zeriempizzu
4. jan 2014

@zuzkaanicka budem uprimna, ako ta tu sledujem, myslim ze mnohe baby odtial si tiez z ulavou povie ze je rado ze teba nema v realnom zivote. Myslim ze nic pekne som od teba este necitala zato nazor mas na vsetko

horana
4. jan 2014

@aliza Chcem reagovat len na vetu :"Ak by rodina za nimi pravidelne chodila, ako sa chodi u nas, nosili by im pit, aj jedlo a zaroven by videli, v akom hroznom stave su ich pribuzni". Toto nemusi celkom platit, aj u nas je to hrozne v tomto smere a ked sa aj clovek za svojim starkym utrhne raz denne nestaci to na to aby mu dal riadne pit (1x denne ked inak nedostava nestaci), aby zabranil masivnym prelezaninam (raz denne polohovat nestaci), aby zabranil tomu ze bezne nahych starkych davaju do prievanu pod okno co sa bohate stihne mimo navstevnych hodin atd. Bola o tom seria clankov na sme.sk ktore odsatartovali tieto blogy:
http://pokus.blog.sme.sk/c/337281/Ako-sa-zdochy...
http://pokus.blog.sme.sk/c/337330/Aj-zvierata-z...
a tychto x naslednych clankov len potvrdzovalo - jednak pisali bezni ludia ale aj lekari anonymne, ktori vlastne potvdzovali tento stav.

ladywitch26
4. jan 2014

aby bolo vsetkym jasne, ospravedlnenie bolo poslane formou ip, aj s vysvetlenim, preco nie sem. odvcera tu totiz nebol ani jeden prispevok, tak som zas nechcela zacinat temu nanovo tym,ze tu cosi poslem a zasa sa to tu zvrhne. no lenze ak niekomu nestaci ospravedlnenie ako obsah, ale musi mat aj teatralnu formu k tomu, to uz moja vina nie je. chybu som si priznala, takze nie je to tak, ako sa uvadza v prispevku vyssie. a sudny clovek nech si tu mienku utvori. nielen o mne, ale o kazdom.

slniecko77
4. jan 2014

@maca_p
@natas4 dievcata a viete aky je zakladny rozdiel medzi SR a UK v takychto pripadoch? 😉 takemu lekarovi zoberu okamzite licenciu a "dodoktoroval", ked zistia taketo zavazne pochybenia v nemocnici tak zavru oddelenie bez pardonu..a samozrejme nasleduje sudny proces s aktermi pribehov.
Inak ta zalezitost s odd. kde zomierali pacienti je uz dost stara a stale sa nou media zaoberaju, aj prime minister..totizto, v tejto krajine sa veci riesia 😉
Dievcata, fakt si nerobte iluzie o SR zdravotnictve, ani nechcite vediet co sa tam obcas deje..len prednedavnom slovenskymi mediami rezonovala sprava o umrti starych ludi v nejakych soc.zariadeniach, mali obrovske prelezaniny a tu druhu babicku (myslim, ze to bola zena) nasli az po par dnoch.
A nebudeme sa predsa znizovat k vyhladavaniu takychto linkov..lebo chyby sa deju vsade vo svete, druha vec je ako sa k nim v tom ktorom state postavia 🙂