icon

Kde mám rodiť v Bratislave?

mishaella
11. aug 2015

Dievčatá kde ste rodili tie ktoré ste z Ba alebo kde sa chystáte?
Mne ako jediné schodne vychádzaju Kramáre aj ked je to prast ako uhod kedze po nedávnom prieskume o baby friendly hospital takmer vsetky pôrodnice na SR.vychádzajú ze si ten titul nezaslúžia.
Ale Antolská namna pôsobí odstrasujuco (asi preto ze som sa tam uz bola pozrieť a aj tie mediálizovane prípady úmrtí ma odradili), Ružinov padol z iných dôvod ze to určite ee, Koch tak na to mi príjem nestačí proste tak už jedine Kramáre lebo niekam ďaleko ísť nechcem predsa len keby niečo nech je to radšej bližšie.
No ale aj odtiaľ ma ľudia odradzaju.
Tak ja uz neviem.
Chcem mať bondibg po narodeni, malého pri sebe od narodenia, mam isté požiadavky nie nezvyčajné ale asi pre porodnikov ktori to robia rutinne prijateľné nebudú a inú ako bežnú polohu lebo mam problémy s dýchaním.
A ze na to tam môžem zabudnúť.
A treba dávať pozor na prikrmovanie, aby ho hocikedy niekam neodniesli (napriek tomu ze je tam roaming-in) a podobne. Tak uz sama neviem. Uz by som najradsej asi rodila doma keby sa dalo.
Po tom aky porod mala moja mama so mnou proste chcem to najlepšie lebo viem aky je príchod na svet kľúčový a každá negatívna skúsenosť poznačí človeka (mamu aj dieťa) do zivota.

emma_932
11. aug 2015

@sasa1983 nie celkom. mala som bezproblemove tehotenstvo, kedze Koch este nefungoval, zaplatila som si dr v ruzinove. ktory mi tesne pred porodom oznamil, ze rodime vyvolavackou. dovod? chcel stihnut lyzovacku.
pana "doktora" som vymakla o par rokov neskor na pohotovosti, no skusenost este horsia.

a aby som nezabudla, mala som bezproblemove tehotenstvo, porod bol sice kratky /3 hodiny/, ale komplikovany, napriek tomu to v stiavnici zvladli na jednotku. ale chcela som napisat to, ze ked som odmietla vyvolavacku, pan "doktor" mi zacal rozpravat, co vsetko sa moze stat /samozrejme zle/ a pod. takze vyvolavacka je vlastne super vec /idiot/. aha a ked som odmietla aj epiduralku / z dovodu ze mam silne migreny a epiduralka to vraj zhorsuje/ tak polhod. mi prednasal, aky je porod tazky a bolestivy /IDIOT!/ to takto sa pripravuju prvorodicky na porod???? preboha, kde to zijeme??

sardinka333
11. aug 2015

@lulistek kludne si tam zober svoje mlieko, je pravda ze som ,,prikrmovala na tajňáša,, ako spolu leziace ma videli ale tak neriešili, v pohode. Ale sestry by ta vidieť nemali. Ja som si to zarobila do striekačky takže ak by aj vošli tak nevedeli od kial to mám, neriešili.
Ja som prikrmovala lebo pri každom dieťati som mlieko nemala v porodnici - velmi mi schudli a potom bol problém pri prepušťaní domov, ale tak ja som ,,stresmenka,, takže aj to urobilo vždy svoje.

mishaella
autor
11. aug 2015

@katkaform ten preslov o Ruzivove si si mohla nechať, niesom na to zvedava.

mishaella
autor
11. aug 2015

@nikolet_89 ďakujem za tipy ale na Antolsku nejdem.

lulistek
11. aug 2015

@sardinka333 cele zle, to s tym krmenim na to mam najhorsiu spomienku ze mi mala zakazdym 20minut plakala ze je hladna a ja som ju nemohla nakojit proste neslo. a potom ist sa tam vybavovat so sestrickami :( a oni ta tam presviedcaju.. a toto viackrat za den......ale zase nie vsetky take boli. boli tam aj anjeli. toto novorodenecke ma odraza, inak na porod sa nemozem stazovat

mishaella
autor
11. aug 2015

@sissy27 nemam sa ist s kym zabaviť ale to je jedno. A natrafila si sa do mojho opisu.

majusqa77
11. aug 2015

@mishaella tak potom nechapem, co riesis 🙂 ked ruzinov nie, antolska nie, koch nie 🙂

nikolet_89
11. aug 2015

@majusqa77 tak je to jasne Kramare 😀

mishaella
autor
11. aug 2015

@majusqa77 prioritne ma zaujímajú názory a skúsenosti z Kramárov.

mawka
11. aug 2015

@mishaella prd makovy sa narusi. vies co? moje deti by ma museli za moje porody asi nenavidiett. obe rodene v nemocnici na kramaroch a nie do potoka a ani doma, kvoli komplikaciam do mna narvali oxytocin a bohvie co este, ruka pomaly po laket vo vagine, ked malemu otacali hlavu, lebo ju mal zle polozenu v panve a nakoniec som skoncila na operacnom stole s akutnou sekciou v celkovej narkoze. maleho som videla az ma previezli na izbu - predtym som bola logicky este na pooperacnom a az som vlastne bola schopna vnimat svet okolo seba. spocitala som mu prsty na rukach a nohach a to bolo vsetko. neviem kolko hodin ubehlo, kym mi ho prilozili na prsnik, na co sa nechcel prisat, ked sa prisal, tak nevedel tahat. reval ako sialeny od hladu, cpali mi do neho glukozu zo striekacky, co som razne odmietla a vdaka bohu za hlavnu sestru vtedy tam, ktora sa ma spytala, ci mu moze dat UM a ja som bez vycitiek dovolila. az pri odchode z nemocnice sa prislo na to, kde bol problem, maly ma podrezany jazyk a nebolo to hocijake smyknutie. a mala som ho trapit hladom tyzden? okrem toho malo mlieka, mam slabu zlazu. napriek tomu sa maly narodil aj s narkozou a vsetkymi srackami, co do mna valili s apgar skore 10/10, je nadpriemerne inteligentny, ma sice dyslexiu a adhd a co jako? nemiluje ma? co sa pretrhlo? nic. som jeho milovana maminka, vychovavam ich sama a mam s detmi ukazkovy vztah. a detto mala, ta bola sekciou tiez, nekojena. a bonding? bondujem s nimi vzdy, ked sa da, tulime sa, prejavujeme si lasku, cmukame sa, smejeme sa, zijeme.
preco mas pocit, ze ublizia tenbe a dietatU? nikdy by som neriskovala zivot svojho dietata a svoj nejakymi prastenymi poziadavkami. doverujem lekarom. a dovera sa mi vypplatila. keby som machrovala, tak som tu nemusela byt ani ja ani moj skvely syn.
tymto dakujem mudr. plankovi a personalu na kramaroch, vsetko na jednotku.
- a nemala som ani nadstandard.
niekedy mi rozum stoji 🙄

loginexistuje
11. aug 2015

@mishaella kramare nie su nic moc .... Ruzinov sa da pokial ides na tu nadstandardnu izbu a Antolska sa da...
idealne je ist do Kocha...

ale teda treba mat porodny plan ale zasa pokial nemas zazmluvneneho lekara tak uvidis ci to budu respektovat .... tu polohu asi moc nie ...

majusqa77
11. aug 2015

@mishaella tak sa pytaj na nazory na kramare a nie na to, kde v BA rodit 🙂

mishaella
autor
11. aug 2015

@mawka možno preto ze ked som lekárom este dôverovala nevyplatilo sa mi to?

sardinka333
11. aug 2015

@lulistek presna aj ja tak!!! Porod ,,malina,,..ja so mala svojho porodníka (Drab) a ten mi velmi pomohol ked videl ako sa krutim od bolesti - no čo, hnusny chemicky porod som mala s oxytocinom, infuzkou...ale rýýýchly vdaka Bohu len 1 hodina tých šialených muk.
Ale to kojenie! Radšej ešte raz rodiť tak ti poviem! Ja by som malu mohla mať non stop na prse a vysosla 5 ml. Furt som ju chodila na novorodenecké važiť. A oni že ,odvažiť, nakojiť, odvažiť, dokrmiť,,. no som si hovorila ,,kamošky,, doma ,,dokrmim,, a žiadne tieto ,,tanečky,,. Ale prisposobila som sa lebo som vedela že doma si urobím po svojom.
Ale ochotné boli len si nesmela chodiť furt pre ten prikrm, proste že 3 hod pauza a potom prikrm. Mne by tam mala zomrela od hladu bez prikrmov - prehanam, ale proste schudla by tak že by nas nepustili domov. A koli jedeniu aby som ostavala v nemocke? Doma dalšie 2 deti? Ked prišla jedna taka staršia sestra a videla to moje zufalstvo a potom prišla so strekačkou ....som myslela že je ruky budem bozkavať, videla ze mala je hladna, cuca prsty. Závisí na koho natrafíš ale tie 4 dni prežije každá.

loginexistuje
11. aug 2015

kramare nie ze by neboli profesionalne na vybornej urovni skor myslim to okolo a najma ak mas speci poziadavky ... aby som niekoho neurazila... nahodou ...

mishaella
autor
11. aug 2015

@majusqa77 už sa radšej nebudem pýtať nic, bola chyba sem vôbec prist. Sama agresivita. Asi každá od začiatku vedela čo ju caka alebo rezignovala ved lekári pomôžu 😀

mircalla
11. aug 2015

Ja som bola spokojna na kramaroch, prd je dolezita izba - nepodstatne.... i na kramaroch sa da nadstandard, ale lekari a novorodenecke su tam najlepsi....thats what matters
na antolskej a v ruzinove urcite domrvili dost porodov....co mam informacie

sasa1983
11. aug 2015

@mishaella preco ? Vyber si dobreho porodnika. Zazmluvni si takeho,ktory ked je zazmluvneny,tak pride. Vybav si nadstandart,ak sa da a tych par dni (kolko ak to bude ok?3-4-5) zvladnes.

mawka
11. aug 2015

@mishaella ty si uz rodila? ako potom mozes vyjadrovat nazor na lekarov, porodnikov, ked si to este nikdy nezazila? ja som sla bez znamosti do ba, 80 km od baraku, bez obalky, bez nicoho. len som sa rozhodla kvoli tomu, ze je hned vedla detska fakultna keby sa nieco pototo. chapes? ja som vtedy na kona nechodila ani som si nepytala referencie a nemala som ziadny problem v komunikacii s nikym ani pred porodom ani pocas ani po. bohuzial, boli tam mamicky s porodnymi planmi, vsetko komentovali, stale im nieco vadilo, ano, potom sa necudujem, ze je personal vycerpany, ked si nejaka super matka ziada pozornost kazdych 5 minut.
mna dokonca aj taka herdeg sestricka, z ktorej siel strach uz napohlad pohladila a povzbudila. dokonca v noci muzovi kavu sestricky uvarili. a nikomu sme nic nepchali ani tam nebehali s porodnym planom. a sto krat pohodovejsia bola atmosfera ako u tych, co si este diktovali. boli otravne a otravovali tym aj ostatne rodicky.

sasa1983
11. aug 2015

@emma_932 zazmluvnila si si nespravneho Dr. Nevravim,ze tp bola Tvoja vina.

sardinka333
11. aug 2015

@sasa1983 nadstandard sa neda dopredu vybaviť, bud je alebo nie je vtedy ked ta davaju na izbu.

A presne - nepodstatne su izby, televizory a somariny...doležitý je LEKÁR čo vás odrodí a ako vám pomože alebo nepomože. Kačšem na hotelový apartmán ked v nom budem skapinať od bolesti 10 hodín a viac...aj tak z neho nič mať nebudem, porod nie je welnes.

@mircalla to sa da povedať na každu nemocku...v každej sa nájde ,šuflikant,, čo domrví, žial.

lulistek
11. aug 2015

@sardinka333 prezije, hej, co tam po tych sprchach a zachodoch co sa nedaju zatvorit, horsie bolo ze dieta je hladne. nechodila som skor ako tri hodiny pre prikrm ale aj tak mali s tym stale problem :( ja som rodila 7 hodin bez epiduralu, vyvolavany porod. Na novorodeneckom som sa ocitla ako taka matoha neschopna a do toho aj toto. nevedeli pochopit ze si nemozem sadnut lebo ma 45min sili, rebro bolave zo skakania na brucho, krize bolave od kontrakcii a vysoka postel plus ploche bradavky a velke prsia. proste som na to vtedy nemala. cez porod som aj omdlela ale po porode. ale kto nezazije nepochopi.

mircalla
11. aug 2015

@loginexistuje ty nemas ani deti a hodnotis nemocnice...nuz zaujimave
@mishaella ja mam skusenosti s kramarmi a dobru...na antolsku a ruzinov som pocula dost vela negativnych skusenosit, na kramare ziadnu vyraznu....na antolskej a v ruzinove som lezala len na gynde kvoli potratu a opercii - tiez nemam dobru skusenost
osobne si mylim, ze najlepsi odbornici su na kramaroch a ine nemocnice sa nedaju porovnat - cunderlik, plank...
koch - 1500 euro.....

gradula
11. aug 2015

@mishaella , ja som tiez rozhodnuta pre kramare ( zatial), ale kebyze necakam dvojicky, tak idem do bs ( kde som rodila prvu dceru s dr. Broskovou a bol to fajn porod a s dr. sa da urcite dohodnut ....a pre mna teda bola dolezita aj ta izba, kde cely cas niekto so mnou mohol byt- a rovnako pri porode- a bola som hned s babom) alebo by som skusila cechy - breclav
Ja ti prajem, aby si si vybrala co najlepsie ( porodnika aj porodnicu) a aby si mala pekny porod 🙂

mishaella
autor
11. aug 2015

@mircalla tiež mam vnútorne podobný pocit. Dovolím si chciet viac vlastne ani nie viac len tolko na co ma ľudská bytosť právo a za co si celý život platí. A preto ma tu idu ukamenovat. No nic, ďakujem všetkým za nazory, ale s Koníkom koncim, aj ma upozornii sem ani nechodit ale aj to je o skúsenosti podobne ako inde a ako v pôrodniciach. Ale musím povedať ze vedeli asi prečo takúto stránku nenavstevovat.

mawka
11. aug 2015

@mircalla plank je uzasny 🙂 nezabudnem na to jeho "jezis" prekvapene, ked vybrali malu z brucha. ja som uz za tou plentou videla v hlave obraz, ze mala postihnuta, nieco strasne 😀 to on len skonstatoval, aka je velka 😀 😀 lebo bola strasne natlacena v bruchu, zle sa uz merala, sono uz nevedelo poriadne vyratat aka je velka, dokonca boli predpoklady, ze bude nizka porodna hmotnost. no, 4 kila 😀 maly mischelin a doslova. zahyby mala aj na krku 😀 ale plank, velmi zlaty, mily, pohodovy lekar a odbornik. rodil mi aj maleho aj malu, nahodne. pri malom mal akurat sluzbu a pri malej tiez. velmi prijemna nahoda 🙂 a krasne mam zasite brucho, ziadne problemy po sekcii so zrastami, jazva mi neni takmer vidiet, tenka, krasna. super praca.

mishaella
autor
11. aug 2015

@gradula napodobne 🙂 nech všetko dobre dopadne.

sardinka333
11. aug 2015

@mishaella nikto ti tu vo vysledku nechce zle, uprimne ti prajem aspon dlžkou taky porod aky som mala ja - velmi krátky. Nech už pojdeš kde kolvek chod tam nachystana na všetk možnosti a nie krčovito sa držiaca svojich predstáv, ked to cele budeš brať ,,v pohode,, s nadhldom a kludom tak to bude pre teba pekný zažitok. Ak tam pojdeš nastavená, presvedčená že ,,všetci chcu zle,, a ,,ja mam plan,, tak sa tak aj budeš spravať, posobiť na nich možno odmerane, arogantne a potom sa nemožeš čudovať že ani personál nebude skakať od radosti. Proste žiadať si svoje ale ,,pohoda, klidek,, 🙂

amadea3
11. aug 2015

ak chces porod fakt natural, rod doma 😉 ocividne lekarom neveris, tak to nesil a vybav si porodnu asistentku na domaci porod. Moja dobra znama takto porodila 2 svoje deti z 3. Mozem dat kontakt do IP. Ja by som do toho sice nesla, rodila som a budem znovu v Ruzinove... ale ak mas mentalny problem s porodom v nemocnici, tak smelo do toho 🙂

loginexistuje
11. aug 2015

@mircalla na zaklade coho hodnotis ze nemam deti???? fakt zaujimave.... ja som prezentovala svoj nazor a na zaklade aj svojich skusenosti. 😉
Tak sa do mna nenavazaj 😉