Ktorý gynekológ v Martine ma zoberie aj bez karty?
Ahojte maminy alebo tehulky ktoré s týmto máte skusenosti,,,potrebujem akutne poradit,,,som z Martinaa aj rodit sa chystám tu,,,ale mojho gynekologa mam už v Ba lebo sa tam idem stahovat..a dnes mi povedali v nemocke že oni mi poradnu nespravia že to len u mojho gyndoša(/on ma ubezpečoval že vo všetkých nemockach sa poradna robí)a už v takomto vysokom štadiu nechcem cestovat neviete ktorý gynekolog v MT by ma zobral aj bez karty?
poprípade ak na tie poradne nepojdem daju mi vobec ten príspevok(tých 628e)či to ma na to vpliv
dakujem za vaše rady
)
tak to nie som velmi potesena. Do porodu mam este daleko, ale tiez sa rozhodujem, kde budem rodit. Ci tu v BA alebo doma. Dufam, ze nebudem mat problemy. Lady 511, urcite to dobre dopadne. Mozno to len v MArtine nepochopili 🙂
@mimuska2 no ak si postena, tak lekar nemal pravo pytat peniaze..obrat sa na poistovnu a na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou
@lady511 urcite mas pravo na tie vysetrenia..nekomunikuj so sestrickou ale z lekarom..sestricka nema o tom co rozhodovat..maximalne ti potom moze povedat, ze ktory den mas prist
jo a daj vediet vysledok, lebo ma to celkom zaujalo, este som o takom comsi nepocula 😉 ale myslim ze ked sa spytas niekoho ineho dostanes inu odpoved 😉 drzim paste 🙂
@strapco13 Vieščo aj to už neriešim už 3mesiace sa len nervujem čo sa týka penazí pre lekárov ale samozrejme som vždy zaplatila pretože chcem aby babo malo starostlivost ,,nerobí mi to problém zaplatit nejde o peniaze ale o princíp..že počas 2poradní som zaplatila 60e to ej teda moc...a čos a týka tej nemocnice to doktorka ani nevyšla sa somnou rozprávat a setrička bola dobre drzá...(že to nieje ich problem že mám v BA gyndoša)asi pojdem s mamou ona je taká papula 🙂 na takéto veci ajs a vyhádat neviem
tak mne vaicero tehuliek písalo že v martinskej sa nerobí poradna..(jedine ked si zaplatíš doktora ktorý ta odrodí a ten ti bude robit aj poradne ale to je okolo 170e)asi sa budem musiet obrátit na vyššie inštitucie alebo neviem
ja som pri malej bola prvý krát na prehliadke v 10tt.tak ti to napíšem takto:
14tt vystavenie tehu knižky+poradna
16tt odber krvy
20tt sono v nemocnici
24tt poradna
28tt poradna
33tt sono nemocnica
36tt CTG+poradna
39tt CTG+poradna
a v papieroch som mala absolvovala všetky vyšetrenia
teraz pri druhom(mám iného gynekologa) mám soná za sebov v 7tt,9tt.13tt,16tt,20tt,24tt.+ nerátam 3krát morfo kvôli amnio.prvý gynekolog sa ma len na pradni opýtal či sa cítim ok.povedala som mu že hej a to bolo všetko.tento nový mi robí sono zakaždým(nepýta nič)a zakaždým ma aj skontroluje zo spodu.
@gubcikova tak to máš teda super gyndoša si myslím ...nepíta zbytočne peniaze a nezaraba na tehotných ženách...ja tie poradne mám,,,podobne..len tie CTG dostavam na papieri a nie v knižke aj tak to može byt nie?len k tomu nemám poradnu lebo v nemocke mi ju nikdo nehcce spravit
@lady511 mám super gynekologa.robil zástupcu primára.pýta jedine peniaze za vystavenie fotky a to za 3 foto 3 eurá.no naposledy si za 3 foto nevypýtal nič.ak my dnes bude robiť sono pokúsim sa vypýtať 3D fotku a za nu si pýtta tuším 5 €.hej tie ctg som mala tiež len na papieri založené v knižke.teraz tento nový gynekológ si to robí v ordinácii.no s tímy poradnami ti neporadím.skús natrafiť na inú sestričku,alebo priamo doktora
@gubcikova ja to mám tak kadejako....po papieroch ...dokopi mám len 6poradní zatial..+2CTG tak ešte niake poradne....len sa bojím o tie peniažky vieš...lebo ja mám takého gyndoša..že neviem či nebude vymyšlat...ale mne ani nepovedali kedy mám príst na dalšie CTG ani an to papieri to nemám
ahojte, takze moja dr. mi povedala takto: od cca 10tt do 24 tt poradna kazde 4 tyzdne, od 24tt do 36 tt poradna kazde 3 tyzdne a od 36 tt poradna kazdy tyzden a ona to takto dodrziava....sona som mala zatial iba tie co su povinne a platila som za nich 3 e.
tak ale myslím že že aj ked je žena chorá alebo niečo a vynechá poradnu ...tak to nemože znamenat nič zlé...niekto ká tých poradní vaic niekto menej..myslím že nejde ani tak o poradne..(čo sa týka toho príspevku)ale skor ide o tie povinné vyšetrenia ktoré musí žena absolvovat no nie?
@lady511 Preco mam pocit, ze tebe ide skor o peniaze ako o samotnu poradnu? Neviem ci ked je zena chora, vynecha poradnu, mne to pride ako prilis velky risk. Urcite sa na poradnu nevykasli, keby sa nebodaj nieco stalo, budes si to vycitat. Ked ti v martinskej nerobia poradnu, chod cez pohotovost a vymysli si, ze mas nejaky problem. Ja som poslednych par dni 38 tyzdna necitila pohyby, pri porode sa zistilo, ze maly mal pupocnik 2x omotany okolo krku... drzim palce
ja som chodila aj posledne tyzdne do poradne k svojmu bynekologovi a nie do nemocnice
@kvetinqa a ja neviem prečo si každý myslí že o peniaze...však určite každá mamička potrebuje peniažkya to čo štát dáva je uplny výsmech...ja som už len čo sa týka doktorov počas tehu platila okolo 200e a to len doktori a sona a tak dalej..ja som žiadnu poradnu umyselne nevynechala..len ked mi ju nechcu spravit v nemocke tak čo mám robit?
@kvetinqa priala by som ti zažit takýto prístup či by si aj naostro bola taká odvážna vieš...ja som im už vravela aby ma vyšetrili..ale odkopli ma s odpovedou že nie tak to idem riešit cez ine príslušné orgány,,,a vobec mi nejde o peniaze,,ale kedže som chodila do poradni poctivo...tak chcem ich mat aj dokonca...
prečo lahkovažna?ved ja som sa domahala toho vyšetrenia..(naposledy som bola vyšetrená pre 2týždnami nie pred rokom)práveže dobrovolne chodím na špecialne sona...takže to s lahkovažnostou nemá nič spoločne len s a udivujem nad tým ako sa v nemocnici dokážu správat k človeku...
@lady511
do poradne sa chodí, aby sa pravidelne kontroloval stav bábätka, aj tvoj ( odbery krvi, moču, meranie tlaku) - to sa robí skoro stále. Takžne neviem, aj keby som bola chorá, tak hned ako vyzdraviem, tak tam letím (pretože aj tvoj zdravotný stav vplýva na tvoje bábätko)
Určite by som nešla až na ten další termín, už by mohlo byť neskoro na niektoré veci.
a tiež som chodila v termínoch ako píše@lenkaga
@lady511 Mne pride lahkovazne cakat az do porodu bez poradne- su to 4 tyzdne do konca.. Preco sa do poradne chodi na konci uz kazdy tyzden?! Ale uz sa nevyjadrujem. Je to tvoje tehotenstvo. Mne to len pripada, ze ty jedineho coho sa bojis je to, ze prides o prispevok. A pritom by si mala riesit najma ine veci..
@kvetinqa ty si zjavne nečítala tie príspevky predtým...že mne povedal moj gynekolog že mám chodit posledne 4týždne do nemocnice a tam mi dnes povedali že poradne nerobia....treba poriadne čítat....takže ja som v tom zmetok neurobila...a o žaidne peniaze mi vobec nejde...mám možno vaic kontrol dokopi ako ty...ale nemusíš mi písat ked o tejto situacii nevieš nič

@libka1 dakujem ti pekne si velmi zlatá že si mi dala tu stránku..lebo som nevedela kde sa mám dožadovat tomu aby sa o tom somnou niekto porozprával...pretože ako chvália martinku nemocnicu tak vybavenie možno maju skvelé ale takýto prístup sestričiek(určite nie všetkých)je pohoršujuce