icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

dulkagabulka
28. okt 2017

Jette nevydrzala v porodnici ani jeden cely den. O jednej volala aby ju prisli vyzdvihnut. Taka sokovana bola.

vevesh
28. okt 2017

@aristka a preco sa neda na sk predstavit????zase ta zdravotnicka dolezitost.... Mna vzali na operacku - bolo ich tam 15 (!) Zdravotnikov a vsetci do jedneho sa mi predstavili (trvalo to asi 1 minutu popri pripravovani operacneho stola a potrieb, pichani spinalky a kazdy robil ,co mal a medzi pracou mi povedal som XY - operater/pomocna sestra/novorodenecka sestra/anesteziolog atd.) a do 5 minut bolo moje dieta na svete a v zivote som tych ludi viac nevidela- ale vedela som s kym mam docinenia, zamestnali mi mysel a upokojovali - proste "ludska" atmosfera....
Ale na sk sa ti nikto nepredstavi - a pocas nedavnej hospitalizacie som videla aj vyhody pre personal- ked som sa chcela stazovat, tak som musela sestru/lekara opisat a pri tom, kolko ludi som stretla resp. Osetrovalo, sa jednoducho na dotycnych neprislo a ja som nemala zaujem kvoli tomu pobyt v nemocnici predlzovat...

aristka
28. okt 2017

@willino1 takze sa ti mal predstavit cely tim operaterov...nie mna to nezaujmalo a to som bola v jednom spitali inkognito ,i ked pri spinale som s operatermi konunikovala ,kedze sa im to skonplikovalo ,ale zaujmalo ma kto mi picha dobspinal.kanala ...ja selektujem co je aka operacia a co sa kde moze poserkat ,ale sekcia ma nejak netrapila ,kedze ide fakt o ruttinu operaciu .

aristka
28. okt 2017

@vevesh no v sluzbe byvaju max dve sestry ,takze si urcite nemala problem sa stazovat ,plus mali by mat menovky a ak nemali ,maju nad sebou vrchnu sestru a kludne si ju zavolat a riesit preco nemali menovky ,plus na mieste riesit problem ...ked uz tak ovladate kto co ma ,mali by ste ovladat aj ako to chodi a ake su moznosti riesenia veci ...

vevesh
28. okt 2017

@aristka na oddeleni bolo 18 sestier a 8 lekarov, ktori sa vsetci vymenili pocas 3 dni a vsetci do nohy boli bez menoviek a danu dvojku som iba raz videla a bohuzia mlada chuda zena s polodlhymi blond vlasmi platilo na 5 lekariek ....a pocas sviatkov sa prav teda nedovolas, kedze tam dokopy nikto nie je a ten ubohy zastup je na pohotovosti...takze nie dani "ucastnici" sa nenasli, takisto ako aj dalsie perly, ale to nie je o tom tema...

loginexistuje
28. okt 2017

Ja feda musim na zaklade viacsrych skusenosti povedat ze anesteziologo ia a anestez sestry boli ezkonkurencne s najlepsim spravanim predstavovali sa vysvetlili takze da sa to len by si aj ini lekari mali od nich brat priklad

hankaop
28. okt 2017

@aristka sekcia vobec ale vobec nie je rutinna operacia. Je to rozsiahly a narocny zakrok,patri medzi najvaznejsie operacie.

aristka
28. okt 2017

@vevesh to kde maju tolky luxus tolkych sestier .

aristka
28. okt 2017

@hankaop je to rutinna operacia ...mna nepoucuj ....skor by ma trapilo ,kto mi operuje colon ,ako kto mi robi sekciu ...

hankaop
28. okt 2017

@aristka nie je to rutinna operacia. Nepis hluposti a nebude ta treba poucovat.

aristka
28. okt 2017

@hankaop najzavaznejsia operacia....ja to nazvem ,ze operacia ma svoje komplikacie ...ale zjavne si nezazila zazne operacie ,uz len ruptura maternice je vaznejsia ,ci po stranke anesteziologickej ci operativnej ,kedy mas pac .casto velmi rychlo v hemoragickom soku a pomaly v asystolii...

hankaop
28. okt 2017

@aristka cisarsky rez sa robi cez 6 ci 8 tkaniv. Je to najrozsiahlejsia brusna operacia. "Rutinna" moze byt iba z pohladu frekvencie jej vykonavania,urcite nie z pohladu jej zavaznosti.

aristka
28. okt 2017

@hankaop nemam pocit ,ze sa musim obhajovat ....ak si myslis ,ze hovorim hluposti je to tvoj problem ...

hankaop
28. okt 2017

@aristka chapem,ze predpokladas,ze na mna vybalis 20 medicinskych vyrazov zaradom a ja nebudem vediet,kde je sever,ale bohuzial nie som z tych. Neviem,komu je na prospech zlahcovat zavaznost cisarskeho rezu. Pises kopu prikladov narocnosti operacie po medicinskej stranke,ale tu nie si na fore "mladi medici", ale forum pre matky. Z pohladu pacienta,moznych komplikacii, dlzky rekonvalescencie to urcite nie je "rutina".

hankaop
28. okt 2017

Nemusis sa obhajovat,staci netrepat. Moj problem to nie je, je to tvoja vizitka. Pre mna si parminutova stelesnena hlupost.

aristka
28. okt 2017

@hankaop ale je ....a ak nevies selektovat ,je to tvoj problem ,ja selektujem .

hankaop
28. okt 2017

@aristka slovo selektovat v tej vete nema logiku. Prosimta...

dai
28. okt 2017

@hankaop tak ak sa vratim na zaciatok tejto diskusie tak cisarak je ta najjednoduchsia zalezitost na svete🙂 ved tu zeny pisu ze v momente ako dostane zena hystericky zachvat/ nie je schopna tlacit/ moc to boli - vlastne je jedno z akeho dovodu 🙂 sa ma okamzite ist robit cisarak lebo ved ma nan pravo - takto to popisuju odporkyne sr zdravotnictva - kludne sa vrat na zaciatok😉
Cize by bolo fajn sa aspon trosku zhodnut ci je to teda zavazna operacia ( lebo ja som bola sfuknuta ze je to uplna pohodka - pomaly vratnik v nemocnici to da🙂) alebo ako ty pises ze je to pomaly narocnejsie ako 12hodinova operacia mozgu🙂

chrissie_kf
28. okt 2017

@loginexistuje samozrejme, ze sa to da. Ked som este robila v nemocnici som mnohych kolegov - najma starsich za toto nechapala, ze im je zatazko sa predstavit a podat ruku pacientovi ak je v takom stave, ze sa to da. A rovnake plati aj pre rodinnych prislusnikov. A informovat o stave a liecbe a vysetreniach v priebehu hospitalizacie. Ved predsa uz len ked idem na kozmetiku ta sa mi predstavi, takisto kadernik a zrazu v nemocnici su vsetci nemi.
ani zle podmienky pracovne a pocitace pomale a zly stav zdravotnictva predsa nemozu byt prekazkou aby sa nejake malinke zakladne principy slusnosti dodrzali. A pokial ma taketo veci clovek vzite z domu tak to ani nie je namaha ale samozrejmost.

willino1
29. okt 2017

@aristka no teba možno nezaujíma, kto sa ti hrabe vo vnutornostiach, ale mňa áno... Viem meno svojho kaderníka, zubára ... Dokonca keď prídem na daňový, tak sa mi predstavia... Nemocnični lekári musia pracovať v anonymite? Či? Pokiaľ viem, tak lekárske tajomstvo sa týka zdravot.stavu pacienta a nie údajov o lekárovi...😀

aristka
29. okt 2017

@willino1 pri cisaru ma to nezaujmalo ,kedze ho urobia aj po slepacky ,pri inych oper .ako som hore spomenula ako napr.Ca maternice ci colonu by si urcite o operaterovi vedela ,kedze je trochu narocnejsia predopercna priprava ,operater musi vediet doslovne co ho tam caka a ide doslovne ci casovo ,ci v technike operacie ,ci v priprave pac.o omnoho narocnejsi vykon ,aj casovo ,kedy velmi casto ich v bruchu nieco prekvapi .Takze mi bolo jedno ,kto sa mi hrabe v maternici ,upratovacka to hadam nebola ,kedze som to prezila v zdravi .

aristka
29. okt 2017

@dai jw to rutinna operacia ,ak ona nerozumie co je rutina je jej problem ....z ohladu chirurgie sa vstupuje do brusnej dutiny ,kedy miera komplikacii je vysoka ,na druhej strane ide o pac .zdrave ,ci mozno s lahkymi dg.kedy sa miera komplikacii znizuje ,nehovoriac o dlzke operacie ...to vsetko ma dopad na zavaznost operacie ,nemozno na to pozerat len ohladu chirurgie ,ale aj anesteziologie a ASA pac.je jeho zdr.kondicia , tych sekcii sa denne spravu mnoho .Ca kolonu jedna raz za tyzden ....Aj po chirurgeckej stranke ,lahka operacia napr.artroskopia moze byt narocna operacia po anesteziologickej stranke ak je pac .vo velmi zlej kondicii ASA 4 ...a takto by sme mohli pokracovat ...na oper .sa treba pozerat ako celok ,plus vzdy hrozi miera komplikacii .

xxxkatka
29. okt 2017

@willino1 väcsina lekarov a sestrier (99%) s ktorymi som sa stretla ja mali menovku. Dr. ktora ma prisla uspavat k SC mala menovku, prisla ku mne na predoperacnu izbu a este sa mi aj predstavila, ze je z ara a bude ma uspavat, riesili sme ci spinal ci celkovu. Kramare rok 2011.

hankaop
29. okt 2017

@dai obe miesate dva pohlady. Na jednej strane stoji narocnost operacie z pohladu doktora a jeho schopnosti operovat a na druhej strane schopnost pacienta "zahojit" tuto ranu. Predpokladam,ze rozrezat brucho a vybrat dieta predstavuje lahsi zakrok,akym je vami spominana operacia mozgu. Aj ked by doktor rezal zle,co moze pokazit. Moze vam poskodit mocovy mechur, maternicu, creva. Je nepravdepodobne,ze sposobi poskodenie nezlucitelne so zivotom matky alebo dietata. Prinajhorsom budu po zbytok zivota pocitovat nejaky ten diskomfort. Z pohladu tela matky sa jedna o rozsiahly zakrok, ktoreho hojenie vyzaduje vela energie a v porovnani s operaciou mozgu - tam zotavovanie trva niekolko dni az tyzdnov. Zotavovanie po cisarskom su tyzdne mesiace roky. Tak...

hankaop
29. okt 2017

@aristka ked na operaciu treba hladiet ako na celok,preco na nu nehladite ako na celok? Pisete iba a jedine z pohladu operacneho personalu. Operacny personal potrebuje pacienta, na ktorom operaciu vykonava.

hankaop
29. okt 2017

Mojou pointou je iba to,ze z pohladu organizmu matky cisarsky rez nie je ziadne "ulahcenie si" porodu. Pokial na to nie su zavazne medicinske dovody,ktore prirodzeny porod znemoznuju. Ulahcenie to moze byt iba pre tych,co sa im nechce stat hodiny pri prirodzene postupujucom porode, ale uprednostnia "rutinny operacny ukon", ktory ma pre nich osobne rovnaky vysledok, a to dosiahnut, aby plod vysiel z tela matky von.

zuzana76
29. okt 2017

@hankaop ty si podstupila sekciu? zotavovanie po sekcii trva roky? iste je to operacia, takze pocitame s rizikami operacie pocnuc uspavanim az po hojenie sa. Ja som ju podstupila 2x a presne splnila, co som od nej ocakavala, nebolo ziadne dlhe hojenie, prvy krat som bola zahojena tak, ze som nic, ale absolutne nic necitila po mesiaci a druhy krat asi po 2 mesiacoch

zuzana76
29. okt 2017

@hankaop tak 6 ci 8 tkaniv? to mi nejako nesedi

lorela
29. okt 2017

@hankaop Zotavovanie po operacii mozgu trva niekolko "dni az tyzdnov", po sekcii "mesiace az roky"? To je nazor, a teraz neviem, ci viac na smiech alebo na plac.

zuzana76
29. okt 2017

inak ked uz sme pri tom, aj zotavovanie, resp následky pre matku po vaginálnom porode mozu trvat roky po, to uz ale potom nie je zotavovanie, ale následky, tak isto aj pri sekcii