Nosova kostička neprítomná a trocipa chlopna doppler - abnormálna 12. týždeň Dr. Juhas, Myslava
Dobrý deň idem si k Vám po skúsenosť či sa tu nájdite niekto z podobnou skúsenosťou. Pred pár dňami som bola na ultrazvuk kde mi dr. Juhas, Myslava Kosice po ultrazvuku povedal, ze vsetko v poriadku vysmiaty. Nasledne o tyzden mi volala recepčna, ze mi posiela vysledky, ze sa mam objednat na geneticku konzultaciu, spytala som sa ci sz zle vysledky a s drzostou mi povedala, ze odkazala mi co povedal doktor dovidenia. Nasledne vysledky boli na DS 1:37, citala som recenzie kde pan Juhas vytvara pozitivne skriningy aby ludia u neho platili dalsie testy, kazda 2 recenzia zla a v podobnom style,testy ktore ziadna ina klinika nepozna. Krv a sijove prejasnenie som mala v poriadku. Volala som na dalsie 4 kliniky kde ked som popisala moj problem len sa spytali predpokladame boli ste Myslava pan Juhas je to znama firma na peniaze, kde vytvara pozitivne skriningy. Bojím sa toho čo príde davala som si aj NIPT testy na inej klinike. Nájde sa tu niekto z podobnou skúsenosťou alebo poraďte čo ďalej lebo bojím sa všetkého čo ma prísť. Vďaka.
@anonym_autor veď v úvode píšeš že je nosová kostička neprítomná, riziko DS 1:37. Naozaj považuješ konzultáciu za biznis na peniaze?
@anonym_autor veď v úvode píšeš že je nosová kostička neprítomná, riziko DS 1:37. Naozaj považuješ konzultáciu za biznis na peniaze?
@anonym_5577f6 ono by to bolo ešte Ok ak by jej priamo tam povedal že sa niečo nezda. Ale ak povie ze ok. A nasledne takto.... ja som bola u neho 3x. Vzdy bolo všetko ok. Nikdy ziadne "zavadzanie".
Akurat pri druhom tehotenstve bolo babo otočene zle. A nevedel uplne presne pozriet srdiecko. Sam ale povedal ze na 99% je všeko ok. Ale ze ak chcem mozem prist ešte raz o tyzden. Uz som nebola....
@anonym_5577f6 toto ma tiez zarazilo, potom pri porode sok, ze nieco nebude v poriadku...
@anonym_autor Rozumný človek a najmä budúca matka absolvuje všetky dostupné vyšetrenia, aj tie platené, najmä, ak chce porodiť zdravé dieťa. Len náboženské fanatičky a socky toto neriešia, pretože pre nich je dieťa ako dieťa a štát sa o ne aspoň bude musieť starať do smrti. Také pokojne porodia aj kombinovane postihnuté dieťa, ktoré len leží a nevníma.
V každom prípade, radšej na vyšetrenie choď. Nie kvôli lekárovi, ale kvôli sebe. A peniaze radšej investuj do vyšetrenia ako potom do postihnutého dieťaťa a do kadejakých zázračných rehabilitácii, ktoré by vraj môžno mohli pomôcť.
@anonym_autor K samotným výsledkom vyšetrenia sa nedá vyjadriť, nie sme lekári. Ale k tomuto:
"spytala som sa ci sz zle vysledky a s drzostou mi povedala, ze odkazala mi co povedal doktor dovidenia"
len dodám - a čo si čakala? Že recepčná bude s tebou konzultovať nejaké výsledky? Že ona bude mať pred sebou popis vyšetrení a bude ti ich vedieť interpretovať? Odkázala ti, čo jej prikázal lekár. Ostatné konzultuješ s lekárom. Neodpovedala ti s drzosťou, odpovedala ti tak, ako je jej pracovné zaradenie.
Ked vyjde dobre Nipt, tak je to oki a dalej sa nemusis nervovat. A Ano, da sa toto aj vytvorit takato umela pravdepodobnost. Staci par merani posunut
@anonym_autor Rozumný človek a najmä budúca matka absolvuje všetky dostupné vyšetrenia, aj tie platené, najmä, ak chce porodiť zdravé dieťa. Len náboženské fanatičky a socky toto neriešia, pretože pre nich je dieťa ako dieťa a štát sa o ne aspoň bude musieť starať do smrti. Také pokojne porodia aj kombinovane postihnuté dieťa, ktoré len leží a nevníma.
V každom prípade, radšej na vyšetrenie choď. Nie kvôli lekárovi, ale kvôli sebe. A peniaze radšej investuj do vyšetrenia ako potom do postihnutého dieťaťa a do kadejakých zázračných rehabilitácii, ktoré by vraj môžno mohli pomôcť.
@anonym_cadc4f davala nipt a tam to bud najdu v genetike, alebo nenajdu. Cize cez 99% istota. Je zvlastne, ze za tyzden jej zrazu referovali taketo nieco.
Ja Ti nerozumiem. Tak je ci nie je nosova kosticka?
Sla by som na druhy UTZ, v KE su vyborni napr Sonoclinic. Jedna navsteva a hned vies na com si a ci si niekto vymysla alebo nie. Telefonovanie na ine pracoviska Ti nepomoze.
Sla by som na druhy UTZ, v KE su vyborni napr Sonoclinic. Jedna navsteva a hned vies na com si a ci si niekto vymysla alebo nie. Telefonovanie na ine pracoviska Ti nepomoze.
@anonym_7d46c8 to je tak, ked niektori „ odbornici „ robia tie organove sona… Ved ked tam je nalez, tak to ide hned do nemocnice a tam na rizikovej ambulancii spravia svoje sono a tiez navrhnu konzultaciu na genetike. Viac menej posli na amniocentezu od 11-12tt, teda odber klkov. Kamoska to zazila a ten postup bol pomerne rychly. Behom tyzdna bolo jasne, ze je to zle na 100%.
@anonym_5577f6 v recenziach pise xy zien kazda 2 recenzia, ze vytvara falosnu pozitivitu, ze zavadza vo vysledkach a nasledne navrhuje testy drahe, ktora ziadna ina klinika nepozna. Ano zaplatila som si NIPT test, ale na inej klinike, ktora nema zle recenzie na sonoclinic ze zavadza aby zarobil na pacientkach a nemam pocit zeby som vysetrenia zanedbavala alebo setrila natom, ale dobre 🙂 Vidim, ze namiesto normalnych odpovedi, tu dostanem len takuto odozvu. Prispevok bol mysleny ci ma pri nom niekto taku skusenost ako ja a bolo vsetko ok, ale dockala som sa len uboheho utoku od zien 🙂
@anonym_7d46c8 bola som tam na tie testy NiPt, cakam za vyskedkami, skor mi islo ci ma tiez niekto podobnu skusenost a bolo vsetko oki, lebo to cakanue na vysledok ma ubija.
@anonym_autor K samotným výsledkom vyšetrenia sa nedá vyjadriť, nie sme lekári. Ale k tomuto:
"spytala som sa ci sz zle vysledky a s drzostou mi povedala, ze odkazala mi co povedal doktor dovidenia"
len dodám - a čo si čakala? Že recepčná bude s tebou konzultovať nejaké výsledky? Že ona bude mať pred sebou popis vyšetrení a bude ti ich vedieť interpretovať? Odkázala ti, čo jej prikázal lekár. Ostatné konzultuješ s lekárom. Neodpovedala ti s drzosťou, odpovedala ti tak, ako je jej pracovné zaradenie.
@anonym_d34d26 urcite mi nemala volat recepcna ked uz tak, za dalšie mal doktor povedat namieste, ked bolo nieco zle na ultrazvuku. Sukromna klinika, ale pristup 0 bodov. Ponaucenie? Nikdy viac by som tam nevrocila, kludne nech si zaraba na inych. Asi kvoli tomu sa tam recepcne menia jak na pase co som pocula 🙂
@anonym_autor
To je taká dilema? Potvrdili to kliniky. Že je vychcany tak zmeň lekára a hotovo.
@svetlonos ano, uz som zmenila, ale zbytocne ma to stoji stres ake pridu dalsie vysledky, aj ked recenzie a viaceri ma upokojili, ze je to klamar ktory vytvara falosnu pozitivitu.

@anonym_autor
To je taká dilema? Potvrdili to kliniky. Že je vychcany tak zmeň lekára a hotovo.