Bábo nemá nosovú kostičku. Ide o Downov syndróm?

bluubluu
16. aug 2023

Ahojte, som zúfalá a potrebujem sa s vami o to podeliť. Som 13+3 týždeň včera som bola na trimestralnom skriningu v Starej Ľubovni a doktor mi povedal podľa ultrazvuku ze maličké nemá nosovu kostičku a aj šijové prejasnenie je tam viac tekutiny ak som ho dobre pochopila. Babo bolo aktívne ultrazvuk mi robil 2 krát mohlo sa stat ze tam bol nejaky tieň a nevidel tu kosticku. V piatok budú výsledky z krvi.
Je tu možnosť Downovho syndrómu alebo už je to Downov syndróm. Mam neskutočne veľký strach z výsledkov.

deti95060810
16. aug 2023

tu na Mk je skupina Dawnov syndróm... skús sa opýtať tam aké mali konkrétne problémy.

zitaje
16. aug 2023

@bluubluu poviem ti to naopak: máme v rodine v prípad, kedy boli všetky výsledky (krv, uzv, všetko) úplne v poriadku a predsa sa narodilo dieťa s Downovým syndrómom...
S najväčšou pravdepodobnosťou ťa aj tak ešte pošlú na amniocentézu. Výsledky z nej by mali byť už blízke istote. Len sa musíš rozhodnúť, či to chceš absolvovať - je tam isté riziko potratu. Dôležité je ujasniť si postoj k situácii, ak by vysvitlo, že čakáš dieťa s DS. A podľa toho sa rozhodni. Ak si dieťa tak či tak necháš, amnio ti je zbytočné...

eba7
16. aug 2023

Moze a nemusi, ja by som isla este niekde inde na ultrazvuk a zaplatila si testy. U mna doktorka tiez najprv nevidela nosovu kosticku, objednala ma potom este o dalsi tyzden a potom tam uz nieco videla a uzavrela to ako hypoplasticka nosova kosticka. Ja som si ale zaplatila aj testy a bola som kludna. V kazdom pripade u mna to nebol downov syndrom.

amelia89
16. aug 2023

@bluubluu ake bolo to sijove prejasnenie (NT) vies hodnotu? Nemusi to byt este nic,este bude morfo utz, mozes si zaplatit aj krvne nifty testy popr. amnio je 100% vysledok ak budes chciet, riziko je minimalne.

bluubluu
autor
16. aug 2023

@amelia89
Konkrétny hodnoty neviem včera mi robil ultrazvuk a možno mi to aj povedal ale zľakla som sa a nepamätám. V piatok mam volať a už budú výsledky kompletne aj s krvou aj ten ultrazvuk

gabym
16. aug 2023

@bluubluu neviem či sa ti dá cestovať, alebo odkiaľ si ale odporúčam dr Grochala. Skús tam ešte jedno sono. Ten ti povie na 99,9% presne

bluubluu
autor
16. aug 2023

@gabym som Vychodne Slovensko Bardejov
Ďakujem pozriem toho doktora

michalus
16. aug 2023

O Trisomy teste si pocula? Je to drahšie, ale výsledky sú na 99% presné.

elizabeth22
16. aug 2023

@bluubluu pripájam sa k gabym, tiež odporúčam Dr.Grochala- v Martine

bluubluu
autor
16. aug 2023

@michalus áno čítala som o nich na internete

katarinaforever
16. aug 2023

@gabym pozor na tie percentá, mne povedal že všetko v poriadku a bohužiaľ trizomia 13. Je odborník ale nie boh, ja som bola sklamaná. Pitva potvrdila trizomiu takže ….

dori2
16. aug 2023

@gabym mne zas pri prvom podla testov hovorili vysike riziko down a grochal na utz vyvratil

annm81
16. aug 2023

@bluubluu Je možnosť, že ide o Downov syndróm, alebo aj nie - zatiaľ nemusíš panikáriť. Tento spôsob vyhodnocovania je jednoducho dosť nespoľahlivý. Existujú testy, ktoré sú prakticky takmer stopercentné - informuj sa na nich u lekára. Sama si musíš ujasniť, či v prípade, že dieťa naozaj bude choré, ho chceš priviesť na svet a vychovávať, alebo nie - obe možnosti sú v poriadku.

bluubluu
autor
16. aug 2023

@annm81 ďakujem určite sa obrátim aj na iné testy.
Je to moje dieťatko po 2 potratoch si neviem predstaviť aby som oňho prišla.

gabym
16. aug 2023

@katarinaforever no preto nepíšem 100%

gabym
16. aug 2023

@dori2 a dobre ste dopadli?

elmivelmi
16. aug 2023

@bluubluu Skus este lepsi ultrazvuk u vatsieho odbornika.Dr sa moze mylit alebo nevidi.Mne napr nevidel,lebo bolo zle otocene a asi sa mu s tym nechcelo zdrziavat.U odbornika uz pekne bolo vidno.A to iste aj svagrinej,jej dr nevidela teda povedala ze nema a ina dr hned videla.

basska_b
16. aug 2023

Moj Dr. pri dcerke toto konkretne sono "odflakol" s tym, ze zmeral sijove prejasnenie, to bolo ok, ale nosovu kosticku nemeral/nevidel, lebo sa nedala zobrazit. Ono to len zvysuje pravdepodobnost, ze bude cosi v neporiadku a ze treba urobit viac vysetreni a zvysit ostrazitost

dori2
16. aug 2023

@gabym maly je zdravy, nic mu nie je ;)

tatinka
16. aug 2023

@bluubluu ahoj,objednaj sa k dr Grochalovi ako ti tu uz niekto radil,mne vysli zle este aj krvne testy a som sa k nemu objdnala na sono,zaplatila si a nelutujem,podozrenie okamzite vyvratil na sone vsetko v poriadku,ma spickove sono ,detailne to pozrie. Syn uzma 2 roky a je uplne v poriadku . Na amnio by som nesla.riziko potratu...ale teda ja som bola nastavena,ze dietatko si nechame tak ci onak

sarka010
16. aug 2023

@bluubluu ahoj
U mňa to bolo vyššie namerané NT + nosova a kosticka nebola,takze po absolvovaní amnio sa DS potvrdil...
Držím Ti palce

susitko
16. aug 2023

su to znaky downovho syndromu bohuzial.ale vsak pockaj este na dalsie vysledky.ja som mala vsetko super vysledky.aj u grochala 2x a vsetko tip top.a mala sa narodila s ds.je pochopitelne,ze mas strach z neznameho.ale vela krat v mojom okoli sa malo narodit dietako s ds a nakoniec bolo zdrave.

katarinaforever
17. aug 2023

@susitko mýlil sa aj u teba Grochal ?

nikii51
17. aug 2023

@bluubluu urcite este nezufaj🙏🏻 nerozmyslala si nad testami Nifty alebo Trizomy? Sice drahe, ale maju celkom vysoku uspesnost. (Volila by som nifty, maju toho viac za nizsiu cenu ako trisomy).

nikii51
17. aug 2023

@susitko ak sa mozem opytat, davala si si robit aj trisomy alebo nejake take podobne platene testy?

bluubluu
autor
18. aug 2023

@nikii51 áno pôjdem aj na tieto testy
Z krvi mi zistili ze je pravdepodobnosť 1ku67
Pri ultrazvuku to bolo 1ku24
Riziko sa znížilo
Sijove prekasnenie 3.4mm
Volný beta hcg 40,5IU/I ekvivalentny k 1.271 mom
Papp-A 6.036IU/I ekvivalentny k 1.056MoM
Neviem si porivna tieto hodnoty B hcg a Papp-A

nikii51
18. aug 2023

@bluubluu ja by som asi tiez, ze skusila najskor tieto platene a uvidis. Pripadne este ten grochala by ta mohol pozriet. A ked tak az ako posledna moznost amnio. Ale verim ze to bude vsetko nakoniec dobre 🙏🏻 vela zien tu pisalo, ze zle vysledky a babo zdrave. Verim, ze to bude aj tvoj pripad.

bluubluu
autor
18. aug 2023

@nikii51 ďakujem 🙂

susitko
18. aug 2023

@nikii51 praveze som si nedala robit ziadne platene testy.nic nenasvedcovalo tomu,zeby bolo cosi v neporiadku.testy u gynekologa som mala ok.u grochala vsetko ok.takze ani ma nenapadlo si nieco priplacat.grochal este spatne po porode pozeral tie sona.a nic nenasiel.sam povedal,ze rocne mu cca 8-10deti s ds unikne.mala mala vsetky fyziologicke znaky v norme....nosovu kost,zahlavnu tekutinu,dlzky kosti,prstov,tvar srdca,atd.takze prekvapko.

susitko
18. aug 2023

@susitko... snad ti to dopadne dobre🙏. ale musim povedat,ze som stastna,ze sa mi mala narodila.hoci ma ds.nemenila by som.je to jedna z najlepsich veci co sa mi v zivote stala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre