Odchod z pôrodnice bez bábätka?
Ahojte, chcela som sa opýtať stretla ste sa už niektorá s tým že : momentálne som 4 deň po spontánnom pôrode a v pôrodnici mi povedali že ja môžem odísť domov ale bábätko tam musím nechať do zajtra pretože ráno musí absolvovať nejaké testy. Mate s tým niektorá skúsenosť? Že Vás poslali domov a bábätko si nechali tam? Predsa len treba ho kojiť a tak. Ďakujem
Nechod, normalne zostaň, najmä ak dojčís
nie, ja som bola s malym 9 dni (kvoli zltacke), nikto ma nikam neposielal...
@niky2515 aj mne tak bolo povedané... Ostala som tam.
určite nechoď bez miminka domov, povedz že počkáš s ním, lebo kojíš 🙂
Ved nemusis ist. Ja som tiez tak bola,ze som mohla ist so sebou,ale deti mali zltacku,tak sme boli vzdy o den dlhsie. Same by som ich isto nenechala.
Moje ostalo na jis a ja som šla domov, z inkubátora by mi ho aj tak nedali na prsník lebo bol na dýchaní, chodila som raz do dňa a nosila som mlieko v zbernom vrecku
Ja som isla z porodnice bez babatka, ale to preto, ze sa narodil predcasne a v nemocnici bol este mesiac, mna prepustili na 5. den po porode a potom som za nim chodila niekolkokrat denne..V tvojom pripade by som urcite este ten jeden den v nemocnici ostala a isla domov az s babom 🙂
Ak to má byť len jeden deň, neviem, prečo by si mala ísť domov bez bábätka. Ostala by som.. Žienky sú v nemocnici s dieťatkami aj omnoho dlhšie, ak to vyžaduje situácia
to su tie nase baby anti-friendly porodnice ...
No veru neviem co by muselo byt, aby som nechala dieta same v nemocnici.
povedz im, že ty nič iné na robote momentálne nemáš, že si teda nájdeš čas ostať v nemocnici, bože to sú diliny v tých nemocniciach
Ďakujem vám 🙂 išlo tam o to že na príjem prišli tehotné pacientky a miesto pre nich nemali.. Malého si chceli nechať kvôli tomu ževraj kvôli poisťovní musí ostať ešte deň tam.
nemusis ist...mne tiez povedali ze ja som ok, ked babatko prepustia,mozem odist...myslim ze vzdy sa najde nejaka ina mamicka, ktorej babatko je ok,a nepotrebuje uz ziadne vysetrenia,tak ich skor prepustia...preco by si prave ty mala odist a babatko nechat tam...
To je divné, rodila som v utorok cisárskym a v piatok sme šli obaja domov. Samozrejme všetky vyšetrenia sme absolvovali a boli sme- ja z gyn stránky a malý od pediatrov, hodnotení akože sme v poriadku. Myslím, že je to tak,že dieťa musí ostať po narodení v nemocnici 72hod kvôli skriningovym vyšetreniam a potom môže ísť domov. Samozrejme je prvoradé aby mama a dieťatko boli čo najviac spolu ak tomu zdravotný stav jedného z nich (alebo oboch nebráni). Nedaj sa poslať domov bez bábätka, máš svoje práva!
Ďakujem vám, ostávam tu nakoniec.
Čože ? Mne povedali tiez ze musí absolvovať testy 5 den ráno a potom sme šli domov spolu 🙂
Nedoslo len k nespravnemu pochopeniu slov? Ja som bola po cisarskom a na piaty den mi tiez povedali,E som ok a ak by siel maly domov,mozem s nim,ze som prepustena. Synator mal ale zltacku,robilu mu este siesty den testy rano a ja som tam samozrejme bola tiez,ale s tym,ze na siesty den som uz nemala ani vizitu z gyn...
Mne tiez povedali ,ze som v poriadku ,ale dcéra mala zltacku tak ma nechali s nou ....
Cudne ja som bola 3 dni a pustili ma s malou.testy jej urobili skor.
Ja som rodila v lete ked bol naval rodila som stvrtok pobede a v nedelu nas pustili
Ale to podľa mňa oni len tak povedali. Že vás by sme už pustili, ale kvôli bábätku a jeho testom zostanete ešte deň. Mne zas povedali opak. My bábätko púšťame, ale vy kvoli sekcii ešte jeden deň. A nikto nevyhodil bábätko pred pôrodnicu. Takže kľud 😀
K tym nazorom "ze to su tie nase antifriendly nemocnice", takto je to VSADE. Matka moze ist ak nema problem (niekedy nemusi ale moze), dieta musi ostat. vybavena vec. Nechce ist, nepojde. Nepovedali jej ze MUSI okamzite odist a prepustaju ju, tak to je napr. inde. Kamaratky dve mi rodili predcasne a v inych krajinach ako u nas na tomto "zaostalom slovensku", rychlo boli doma a do nemocnice za babatkom dochadzali v stanoveny cas, nosili mlileko do zasoby sestrickam, ostali pri dcerkach nejaky cas a isli domov... Rovnako u nas, ked dcera dostala zltacku z novorodeneckeho nas domov neposlali, bola som s nou, ale v priapde ze by nas pustili ako planovali v ten den z nemocky, uz by ma s nou nenechali na oddeleni, a nesla by na to novorodenecke ale uz nejake ine oddelenie (?). Je to sice uz dlho, mohlo sa nieco zmenit, ale nie je to ziadna katastrofa 😃 ak ideo zdravie dietata tak sa to hadam da prezit....
To je nejaká blbosť, nie? By som sa ich opýtala, či si zo mňa robia srandu
To je realita na slovensku bohuzial - ak nemaju miesto posielaju domov
Neodchadzaj uz jeden den tam zostan . Ja som bola s malym 5 dni v nemocnici nikto ma neposielal domov.
@niky2515 oni posudzuju podmienky prepustenia zvlast u teba a zvlast u dietata, preto ti zrejme povedali, ze u teba uz nie je dovod na hospitalizaciu, ale odist nemusis.

@niky2515 nie, ja som bola riadne pri malej 6 dní, nechoď od nej a hotovo.