icon

Prirodzený pôrod alebo pôrod doma

vierka75
7. mar 2012

velmi by som chcela priniest moje babatko na svet mimo nemocnice. pozna niekto z vas moznost rodenia doma alebo v porodnom centre?

aliza
15. sep 2012

@paris3 to ti verim, ono vela tych cisarskych je prave kvoli tym zbytocnym zasahom. A ano, je mozne porodit krasne, prirodzene aj po cisarskom, myslim @dulkagabulka tu raz davala link na taky porod, nie som si vsak ista, ci to bola ona, ale urcite bude vediet poradit, aj ze kde rodit.

briketa
15. sep 2012

Stale vsak musite mat na mysli aj to, ze nieco sa moze stat. A to aj ked bolo do poslednej kontroly vsetko OK. Zazila som na vlastnej kozi a nikto ma o opaku nepresvedci.
Pretoze tym co sa nieco stalo, ti sa na nete nechvalia. Vzdy budete citat len tie lepsie zazitky o domacich porodoch.

moon1979
15. sep 2012

@briketa
presne s tebou suhlasim ... poznam osobne jednu babu, co inak ako doma ani nerodila ... no to, ze bola roztrhana na cimpr campr, rodila takmer 2 dni, placentu pri jej teorii, ze netreba nic silit rodila 8 hodin no a po porode kedze sa nenechala ani zasit sa hojila neskutocne dlho a sediet nevedela poriadne pol roka, tak neviem ...
urcite som za ludskejsie podmienky v pôrodniciach, ved rodi sa novy zivot, mala by tam panovat uplne ina atmosfera, urcite som za to, aby sa vychadzalo rodickam maximalne v ustrety samozrejme s prihliadnutim na to, aby to bolo bezpecne pre oboch, mame na slovensku pôrodnice, kde je to ine ako vsade inde, proste treba si vediet len vybrat ...
tak ako si vyberame lekara a chceme mat toho najlepsieho, tak rovnako by sme mali pristupovat aj pri porode ... ale v prvom rade treba k tomu pristupovat zodpovedne ... 🙂

aliza
15. sep 2012

@briketa no, ale to je aj s nemocnicnymi porodmi, aj tam sa stavaju tragedie, aj vinou lekarov. Do domaceho porodu nemoze ist zena, co ma pochybnosti a strach. To je jednoducho pocit, presvedcenie, instinkt ... a ides do toho, nerozmyslas, ze co keby... Podla mna porodne domy su taky zlaty stred, je to 'ako doma' a pritom tim lekarov po ruke, keby nieco. A nikto tu nikoho nepresviedca, ani sa nesnazi 😉, ale vacsina komplikacii v nemocniciach je prave kvoli zbytocnym zasahom a neprirodzenym poloham a to je fakt, uz dokazany.

briketa
15. sep 2012

@aliza nemyslela som tym, ze som proti domacim porodom. Ja som rodila tak ako som chcela (som v Kalifornii). Len hovorim, ze tym co sa nieco stalo sa o zazitky verejne nedelia. Stopercentne to nie je ani na jednej strane. A ani nikdy nebude. Rozmyslat nemusis o nicom (ako som ani ja netusila) clovek mieni, priroda meni.

monika15
16. sep 2012

nerada sa miesam do tej debaty lebo uz v predoslej som bola ukamenovana ale
do frasa zeny... nie sme v 10 storoci na poli... na co chcete riskovat ???
akoze rodit doma hej, same krasne pribehy..... ale prosim vas predsa nebudte hlupe... kto tu bude
vypisovat ze no hej chcela som mat zazitok a skoncilo sa tragicky... N I K T O ....
takze nebudte take naivne ze ked 9 mesiacov ste boli OK, ze sa nic nemoze stat....
VSETKO a vzdy sa moze tak obratit...ako keby ste si to nemysleli ani vo sne, tak budete riskovat kym
dojde sanitka, kym vas nalozia, kym dojdete, kym vylozia, kym vytlacia... a uz preslo kolko casu ???
na slvoensku hodina ???? popripade hodina a pol a akoze .... nekedy ide o minuty sekundy a nie hodiny....
takze asi tak....
nechcem sa tu hadat s Taborom doma rodiacich.... je to kazdeho osobna vec a to je MOJ nazor.
=)=)
inak ja tu poznam babu co "tiez bola super domarodiaca " 2 dni v bazene a nakonec odvoz sanitky decko zaseknute
kliestami vytiahnute v poslednej sekunde.... Chvalabohu ze zachranili malu, hod matka dozivotne bude pozerat na malej hlavu a pripominat si ten super porod .... pretoze na hlavu ma znaky od kliesty co im povedali ze to nezmizne lebo tak silno ju tahali .....
takze tak....

sissmiss
16. sep 2012

@aliza dakujem. Ja som tie posl.kontrakcie pred tym nez som sla uz na stol predychavala na styroch a bolo to lepsie...a presne, ked uz som lezala a tlacila, tak tam bol taky moment, kedy im vsetkym okolo hovorim aby pockali, ako sa uz tlacila hlavicka, ze nech ma chvilu nechaju...ale nie, nenechali...prikaz tlacit, nastrih...rychlo rychlo.

@marrien nevzdaj to. Ja som traumu z prveho porodu spracovavala roky ale isla som do toho znova. Sice to nebolo tak ako to ma byt a ako som to chcela, dalsim porodnym planom a dalsim dozadovanim si svojich prav sa to pohne o kusocek k civilizovanemu pristupu k zenam a detom.

sissmiss
16. sep 2012

@monika15 a takych matiek co rodili kliestami v nemocnici je na sk kvantum. Ty poznas jednu co rodila doma. Mne je jedno kto kde rodi, ako rodi, co sa komu paci a co nie. Ale ak su jednoznacne fakty ktore dokonca uznavaju aj nasi slovenski porodnici co sa tyka polohy pri porode, rutinneho podavania oxytocinu, polozenia na brucho, prilozenia po porode, nepretrziteho kontaktu matka dieta...ak su tieto dennodenne v nemocnici potierane...a pritom garantuju dopredu ze robia to tak a tak a tak sa to ma...a skutocnost je uplne inde...to je o com?

@moon1979 nie je pravda ze si treba vediet vybrat. Ja som pred par rokmi rodila v BFH. Bola som sa tam pozriet pred porodom, mala pripravene otazky ktore mi nadherne zodpovedali a uistili ma ako vsetko dodrzuju, boli mili, prijemni...mala som dovod vybrat si nieco ine? Nie. Akurat ze ked som prisla v den porodu a zavreli sa za mnou dvere, skutocnost bola uplne ina. Bol to des, nasilie, nedodrziavanie ludskych prav... Ako som to mohla dopredu vediet? Porodnicu som si vybrala...Zena nerodi kazdy rok aby si spravila nazor na zaklade skusenosti ze tento rok to bolo mizerne, na buduci skusim dalsie mesto... Ak dopredu tie nemocnice nieco garantuju a potom povedia ze predsa sa nebudu s kazdou jednou rodickou serkat a booooze prezili to ine s priviazanymi nohami preco by sme prave my mali hyt nieco extra...preco to potom dopredu garantuju a nakoniec nedodrzia? Ak je to zle a nespravne tak preco hojuju o to aby mali titul bfh a prezentuju sa ze maju taky a taky pristup... A ked tam zena pride tak jej povedia co vymysla a xi chce ohrozit svoje dieta. Tak nech sa rozhodnu, lebo s takymto schizofrenickym pristupom...no neviem, ja v nich velku doveru nemam...

moon1979
16. sep 2012

@sissmiss
suhlasim s tebou, ale aj si si preverovala referencie od inych mamiciek? alebo si nemala ziadne ine info o nich? lebo fora su plne skusenosti s jednotlivymi porodnicami ...

sissmiss
16. sep 2012

@moon1979 kupodivu, ta moja prva porodnica mala a ma celkom dobre referencie. A dokonca v systeme hodnotenia porodnic je na poprednom mieste. Tym sa naozaj neda riadit. Ak ma niekto nie az taku zlu skusenost tak napise ze to mohlo byt lepsie, ale kedze ma zdrave dieta a rana po epiziotomii je uz skoro zahojena ( este nevie ze bude boliet aj po rokoch) tak zase co by sme chceli, budme radi ze sme radi, tak celkove hodnotenie bude ok. A par desivych a par euforickych zazitkov sa vyneguje, takze zostane taky stred a tam je presne to co som pisala o dva riadky vyssie, kedze to dobre dopadlo, par veci sa odpusti a pripekni, hlavne ze sme zdravi.

quaxi
16. sep 2012

@sissmiss ja som rodila sama doma, a tiez som netlacila. Nemala som pri sebe nikoho, kto by mi hovoril, kedy tlacit alebo praveze netlacit, slo to vsetko same, uplne mimo mojho vedomia, vsetko robila iba maternica a babatko. Ani som to nijako nepredychavala, neuvolnovala a pod., telo vie co ma robit a ked ho nechas, zvladne to same. Lenze lekari ho nenechaju, a z toho su potom mnohe komplikacie...

sara07
16. sep 2012

@aliza nie bez epidurálky..je to podla mna na nič a v tej poslednej najtažšej fáze ti aj tak nepomôže...a zrovna bola silná búrka a dosť sa ochladilo.....
ja by som napr nerodila do vody, nejak ma to neoslovilo....
na jednej strane si uživáte a chcete vydobytky modernej doby...kolké by povedali budem mesiac, bez telefonu, netu, počítača, televizora a na druhej strane iné zase odsudzujete,.... ten inkubator patrí tiež k modernej dobe
ja som s tým nemala problém že tam ide, myslím že sa priliš vyhrocuje musí byt priložené na brucho a to musí inak dieta to a to
mne mamina vravela že za jej časov sa zobrali knižky , napichal oxicotyn ..nejaké čakania na termín sa neriešilo a dostavala ma len na kojenie v pôrodnici tak ako všetky a náštevy mohli prist pozriet mamičku len cez také okienko a celá rodina si na malé musela počkat až kým nepride domov...a tu sme...nemám pocit že by som nemala pekný vztah s mojou maminou alebo že malý bol o niečo ukrátený,,na izbu mi ho doniesli pekne spinkal nebadala som že by mal nejaké problemy alebo sa trhal

a bola som ešte taká vynimka že som si po pôrode nedala pichnut injekciu proti bolesti...lebo aj to ide do mlieka,,,malý pekne spinkal, jedol, so smolkou nemal problem to sa až divili ako super...a ked išiel na rannú vizitu všetky revali na voziku a Matúš pekne spinkal....myslím že som urobila ovela viac pre neho ako to priloženie na brucho a stálo ma to že som chodila opierajúc o stenu sa šuchatajúc a iné mamičky tam behali..sestrička mi hovori že ked sa tak na mna pozera tak by mi ju radšej pichla ale ked vidí aký je Matúš zlatý tak zrejme to bude v tomto

a propo .....my tu riešime priloženie na brucho a inkubator..hm...ked tak vidím kolké mamičky sedia na lavičkách a klábosia alebo aj fajčia - špaky na zem však čo ....a deti sa hrajú..viete kolkokrát mi povedali cudzie deti že aj oni by boli radi keby sa s nimi maminka hrala na piesku a ked si aj párkrát išli po nu bolo im povedané že sa rozprávajú hm ale hlavna vec že boli na bruchu že jo
@marrien

sara07
16. sep 2012

@sissmiss no ja som mala nastrih a bolel ma sedem dni po pôrode a od vtedy ani neviem že niečo také bolo

dulkagabulka
16. sep 2012

@aliza ano, ja davala som sem link na video prirodzeneho porodu po dvoch cicarskych...momenalne ho ale neviem nasjt 😉

aliza
16. sep 2012

@sara07 trosku som nepochopila, co pises. My sme sa bavili o inkubatore v situacii, ked je dieta zdrave, nepotrebuje ho a napriek tomu sa dava do inkubatora, vraj na vyhratie. Ja som inkubator ako taky predsa neodsudila 😕. Mne dceru tiez zobrali, nic mi nepovedali, narodena po termine, nic jej nebolo a predstav si, trpela som ako slak. Ta predstava, ze to bezbranne dieta lezi niekde same, opustene a ktovie, co s nim tam robia, ma privadzala do zufalstva. Ja neviem, ale mne je divne, ze nejaka mamicka nema potrebu citit pri sebe svoje novonarodene dieta a uz vobec by som sem nemiesala to, ako rodili nase mamy a ich mamy...to bola cista masiarina, nie porod.
A tu vobec nejde o to, kto kolko pre svoje dieta urobil 😕. Absolutne si nic nepochopila, je mi luto. A ten zaver uz ani nekomentujem. ked nemam argumenty, tak si aspon o niekoho otriem usta a seba vyzdvihnem do nebies, ze? neviem, ale materstvo nie je zavod, olympijsky sport, ze kto najviac urobil, kto sa najviac venoval dietatu, kto je najlepsia matka a pod. Mozno tie deti tych mamiciek budu v zivote uspesnejsie a stastnejsie, ako tie tvoje. nemam rada toto slovenske posudzovanie a odsudzovanie....ako ty najlepsie vies, kto je aka matka, to je fakt zaujimave 😠

sara07
17. sep 2012

@aliza no rozdiel je asi v tom že viem načo sa používa inkubátor po pôrode aj ked je dieta zdravé, v termíne, v pohode, používa sa dve hodiny, idú don všetky deti a je to prax zaužívaná vo viacerých štátoch, na vyhriate sa tam zrovna nedáva..

inkubátor je v miestnosti kde sú ostatné deti, je tam personál čiže dve špecializované sestry a doktorka,,,nerobia s ním nič čo by mu ubližilo jednoducho v tom inkubátore len leží..nevyhrocuj situáciu a nerob z toho histériu....a ked ti ho zoberú na rannú vizitu na hodinu to si potom ako zvládala,,,,a v škôlke to potom čo tam s ním asi dorábajú 😀 to musí byt peklo pre teba 😀
ako rodili naše matky som chcela poukázat že tzv,. bodinng sa vtedy zaručene neriešil a máme dobré vztahy s rodičmi,,, takže až také extremne dôležité to nie je..s tým pieskoviskom som chcela poukázat že sa s prepačením idete pototo s prikladaním na brucho ale ked je väčšie tak sa hodnoty zrazu prekrúcajú, ked chce Matúš hrať sám hrá sa a ked sa chce so mnou vždy sa hrám nikdy ho neodplálkujem že teraz nie lebo sa rozprávam alebo fajčím
ty tu robíš závodenie, v podstate odsudzuješ matky ktoré nemajú dieta pri sebe hned a tiež že bol Matúš v inkubatore a ja na sále, po pôrode musiš ostat na sále dve hod...ak by nastali komplikácie....ty tu riešiš čo si urobila pre syna po pôrode a ja svina som ho nechala v inkubatore

sara07
17. sep 2012

@aliza o tom aké je štastné a vychované a neviem ešte čo si môžeme povdedať ked budú mať 30.....mne osobne je jedno kdo je aká matka alebo rodič, ja sa rozhodnem pre niečo a ked to nie je OK tak si nesiem sama následky..to je toho...ja sa nedávam do nebies ja som sa rozhodla že v tom inkubátore bude v pohode a je tam personál ktorý keby niečo mu lepšie pomôže ako ja..... myslela som na neho a v mysli som bola pri nom,,,potom som si dovolila zaspať aby som mohla ho odýchnutá privítat ked mi ho donesú na izbu....a podla tvojej reakcii si proti bolesti si dala pichnút ,,neriešim je to tvoje rozhodnutie a je mi to šuma fuk

sissmiss
17. sep 2012

@sara07 je v tebe tolko hnevu a zlosti...
Ak mas nejake skusenosti s niektorymi dalsimi tu, tak povedz co ti vadi, co ta trapi, lebo si si vytvorila zastupny problem a ten hrotis. Mne je jedno ci tvoje dieta bolo alebo nebolo v inkubatore, ci ty si spokojna alebo nespokojna s tym ako rodim ja alebo niekto iny. Pre mna je dolezite moje dieta a ja. Ak spominas inkubator, a porovnavas mobil a podobne...a zase spominas pobyt par minutoveho dietata po 9 mesiacoch neustale citiaceho tlkot srdca matky odrazu osamote s pobytom v skolke... Porozmyslaj este raz. Niekto konkretny tu fajci miesto toho aby sa hral s dietatom? Moja rada na zaklade skusenosti- neodsudzuj lebo sa ocitnes v podobnej situacii, zivot to robi rad. Stale dookola opakujes aky mas fajn vztah k mame...aj bez priloznia na brucho a bondingu. Aky mas vztah k inym ludom? K ludom okolo teba...mas rada ludi? Lebo to je prenesene tiez o vztahu k samej sebe a o ucte k sebe...o ucte ktora sa ti dostavala, taku davas dalej. Ja nemam iluzie o bezproblemovosti deti ktore mali idealny kontakt s mamou po porode. Ale neviem preco by som ja mala rodit ako kravicka a strpiet zasahy ktore su podla dnesnej modernej doby(ked ju uz spominas) aj podla minulosti a skusenosti jednoducho prezitkom a su uznane ako nevhodne az skodlive. Zato ze ty si s tym spokojna? Bud. Ale ja to chcem inak. A tiez neberiem mamam ktore su po porode vycerpane, unavene, ci uz napchate oxytocinom alebo nie, ze su spokojne ak dieta ide od nich. Nezazlievam to nikomu a je to kazdeho vec ako to citi. Vnucovat niekomu nieco je nonsens. Ale preco je mne vnucovane nieco, co je samotnymi zdravotnikmi uznane ako nevhodne pre matku a dieta?
Ak citis vycitky, ze si nieco ako matka nezvladla, da sa s tym vysporiadat. Mne sa zda ze ta nieco skrie...A prirodzeny porod to nebude 😉 A je super ze ta jazva po epiziotomii ta neboli, mna uz 6 rokov ano.

sara07
17. sep 2012

@sissmiss no neviem ale hnenlivo a hystericky píšeš ty a nevytrhávaj z kontextu..a kdo koho tu odsudzuje ...kludne si majte deti na bruchu aj 24 hod....najskôr si nastav sebe zrkadlo a potom vypisuj.....ja som len na začiatku napisala svoj názor a skúsenosť že sú pôrody v nemocniciach v poriadku a v pohode na to sa do mna pustila. že som nebola po pôrode s dietatom..čítaj ,,,, tak ako ona mne pisala tak ja jej....ja nemám pocit že som niečo nezvládla ako matka

každý si môže rodiť ako chce ..lenže na konikovi začina byť pravidlom,,,napíše mamčka názor a ako to dopadne ,hned sa tu po nej šteká...ja mám skúsensoť dobrú tak to skúste akceptovať...bolo tak a tak tak to akceptujte.....a doprajem vám to....a v podstate je to vec ktorá sa aj tak nedá už napraviť..tak čo riešime veterné mlyny..

...ak máš problém s jazvou zrejme nie je dobre zhojená, možno by sa to dalo rieštit plastikou, tie sa bežne robia v takýchto pripadoch, robí sa aj v celkovej anastezii -nepíšem to teraz ironicky a nijak inak, v dobrom to píšem

aliza
17. sep 2012

@sara07 ked sme pri tom, nikto sa do teba nepustil! Ja som komentovala len to, ze podla teba to nie je potrebne, aby dieta po porode bolo s matkou, doslovne som napisala, ze sa mi to zda divne, ked matka nema potrebu citit dieta pri sebe. Co ta na tom tak rozculilo? preco tolko hnevu, nenavisti, napadania? nikto ta ako matku nehodnotil, to robis ty sama. A napadas a urazas, strielas kade tade, za kazdu cenu sa snazis druhych urazit. Zevraj sa ideme pototo s prikladanim na brucho? 😕 , to snad ani nenapisala matka. Nehnevaj sa, ale aby si tu takto zosmiesnovala nieco tak prirodzene ako drzat vlastne dieta po porode v naruci...to je uz fakt vela.
A zaujimave, co vsetko o mne vies...ako som rodila, co som si dala pichnut, ako som prezivala skolku, ako sa venujem/nevenujem detom....mas u nas skrytu kameru alebo co? 😀 Za prve, pichnut som si nenechala nic lebo som bolesti nemala, za druhe, nemusela som 2 hodiny nikde lezat, takze dieta bolo so mnou bez problemov, za tretie, ja som nebola unavena, prave naopak, mala som vela energie a to pri oboch porodoch. Jeeeej a teraz ma tu velebte!!! ze aka som super, nie? mozno aj na medajlu by to bolo 😎. aaach jaj... 😕
a ked uz sme pri tom, tema je jasna, je o prirodzenych porodoch, takze tvoju ucast povazujem za obycajne rypanie, kedze si prirodzene nerodila, ani rodit nebudes, kedze ti taky porod ani nevyhovuje. A stekas ty po nas, tak si najprv sama nastav to zrkadlo a ries svoje komplexy lebo ocividne mas nejaky problem, ked mas potrebu takymto sposobom s ludmi komunikovat. Ak nemas co k teme, chod sa prosim ventilovat niekde inde, tuto to naozaj nepatri.

sara07
18. sep 2012

@aliza myslím že problém je v tom že niekdo napisal kladné hodnotenie na pôrod v slovenskej nemocnici, mal v pohode personal, jednoducho mal iný názor...
ako sa do hory volá tak sa ozýva, ako prvá si mi napísala tak som ti odpísala....ty si ma odsúdila a začala .. aj teraz že nepovažuje za velmi dôležité prikladanie na brucho a hned sa návážaš...pozri ked ho chceš mať 24 hod kludne neriešim ty riešiš,...utočit si začal prvá tak sa nehraj na dobrú a kludne si kopaj ...

nebudem odpovedat lebo je to len znehodnocovanie tejto témy a tlachanie ...sorry že som mala v pôrod v nemocini ktorý bol v pohode a fajn

sissmiss
18. sep 2012

@sara07 tvoj porod TEBE vyhovoval. Mne by nevyhovoval. Ja ti ho neberiem. Ak si s tym spokojna, je vsetko ok. Ale preco tebe vadi ze niekto chce rodit inak? Preco ti vadi ze chceme mat dieta polozene na brucho? Ja by som chcela rodit v nemocnici kde by sa ku mne a k mojmu dietatu spravali s uctou. Lebo je len o ucte a respekte byt slusny, je o ucte a respekte nezneuzivat oslabenie matky pri porode. Ty si bola v nemocnici spokojna lebo si od nich nic ine nechcela. Ak by si chcela nieco ine, nebola by si spokojna, lebo by to nedodrzali. Ak by ti tu injekciu proti bolesti (to neviem ani aka je, mne ju nikto neponukal) dali napriek tvojmu vyslovenemu nesuhlasu, bola by si spokojna? Mne dieta na brucho nepolozili, napriek tomu ze som to chcela. Zobrali ho odomna, napriek protestu a pupocnik prestrihli hned, napriek porodnemu planu a konzultacii s porodnikom, ktory to dopredu slubil. Mam byt preto spokojna? Moje dieta sa narodilo v poriadku a zdrave, nie zasluhou lekarov. Porodila som ho ja a je zdrave a v poriadku napriklad vdaka bohu alebo comusi. Keby ma nenutili tlacit, nebolo by potrebne ani sitie az kamsi. Mne vadi to zbavenie svojpravnosti a zodpovednosti za seba a dieta.

molka
19. sep 2012

@paris3 ja som po dvoch cisárskych a budem rodiť prirodzene. Podľa štatistík je riziko ruptúry po druhom cisárskom len o málo vyššie, než po prvom cisárskom. Samozrejme, že budem prísne sledovaná, pôrod sa musí spustiť prirodzene (žiadne vyvolávačky), dieťa nesmie byť príliš veľké a musím sa dobre otvárať. Pokiaľ to bude naozaj ideálny pôrod, tak nie je dôvod na ďalšiu sekciu, už to mám odobrené jedným skvelým primárom. Mimochodom, sekcia je pre ženu tiež dosť veľké riziko.
Tu je link na vaginálny pôrod po 2 sekciách:

https://www.youtube.com/watch?v=qw3MRQGY7Zg
paris3
19. sep 2012

@molka super! drzim palce, nech ti to vyjde 😉 ja to nechavam volne plynut... pri prvom porode som vobec nebola psychicky pripravena na to, ze to bude cisarsky. velmi ma to zaskocilo. druhy krat sa pripravim na obe moznosti...
najhorsie na tom je, ze mam z prveho porodu traumu a bojim sa, ze sa uplne nezbavim stresu a tym si znizim sance porodit prirodzene.... 😒

lucon
22. sep 2012

@paris3 co viem, tak na prirodzeny porod mas vysoke az realne sance, len si musis ist za tym. prajem vela stastia pri hladani spravnej cesty pre tvoj druhy porod 😉

paris3
22. sep 2012

@lucon mas pravdu.... budem hladat... dakujem 😉

lucon
23. sep 2012

joooooj zienky drahe, neminuli ste sa trochu teme? preco plytvate casom, energiou a dobrou naladou? myslim, ze tu by mali prispievat len tie, ktore maju pozitivny pristup k prirodzenemu porodu, pripadne tie, ktorych myslienky speju k absurdnemu extremu, za ktory sa v nasej spolocnosti povazuje porod doma. prirodzeny porod,alebo porod doma....nech sa pytaju tie, ktore sa chcu dozvediet nieco viac o tomto, nech odpovedaju tie,ktore maju cim obohatit a nie tie, co chcu bojkotovat.... zienky s nazorom proti nech si zalozia ine forum, ako napr. spokojna s porodnicami a rutinou...

viete mi prosim poradit nejake ine aktivne forum, trebars i fb, na tuto temu?

holky podme sa spojit a zolozme porodni dom ;)
@paris3
@molka
@sissmiss
@sara07
@aliza
@quaxi
@monika15
@moon1979

sissmiss
23. sep 2012

🙂 Ano, zalozme porodny dom 🙂

magdal1
23. sep 2012

@lucon kto ste z Ba, mozete sa stretnut aj tu

Stretnutia v kruhu - 22. september 2012 (sobota) o 14:00 – stretnutia zamerané na zdieľanie ľudí venujúcim sa témam prirodzeného pôrodu

kazdy mesiac byvaju tieto stretnutia ludi, kt. sa intenzivne zaujimaju o prirodz. porody.
http://www.centrumradost.sk/

a mam 3 deticky, tiez ma tato tema zaujima { tretie som rodila planovane doma 😉

katka0905
23. sep 2012

ja som bola tiez dost sklamana mojim porodom. Cele tehotenstvo som snivala o prirodzenom porode, nakoniec to dopadlo tak, ze som mala cisarsky v podstate vinou lekara, ktory mi povedal, ze mam uzivat magnezium do porodu a popritom mi ho vobec nebolo treba. Tak som prenasala skoro tri tyzdne a porod sa nerozbiehal, tak som isla do porodnice, kde ma zvozili ako male dieta, ze preco tak neskoro, a hned cisarsky, popritom dieta bolo upne zdrave, ked sa narodilo. Ked som chcela prilozit dieta, cumeli na mna ako na UFO, ze to si preboha ako predstavujem, prilozit dieta, ked mam rozrezane brucho. Celu noc som musela lezat na JIS./ke, kde som nezazmurila ani oka, lebo som celu noc mala pocit, ze mi mala place, akoby som ju pocula. To bolo na zblaznenie. Naco potom davaju lokalnu anestezu, ked matke nedovolia byt s dietatom? Som pevne rozhodnuta, ze v tomto state uz rodit nebudem. Pritom som este mala zaplateny nadstandardy apartman, bohvie, aky je v tej porodnici pristup bez toho.