icon

Pustia ma z nemocnice v deň pôrodu, ak podpíšem reverz?

jolly2
8. okt 2019

Dobrý večer mamičky chcela by som sa spýtať môžu ma pustiť s pôrodnice ten deň ako porodim keď budem chcieť podpísať reverz? Ďakujem za odpovede

amelie2017
9. okt 2019

Uff, tak to ozaj silny dovod nechat novorodenca sameho v nemocnici. Ja to absolutne nechapem, ako sa jeden otec nemoze/nevie postarat o svoje deti. Od narodenia sme sa s muzom o malu starali rovnako. Aj na mesiac by som mohla ist prec a mala by bola v tych najlepsich rukach. Viem, ze muzi nemaju taky zaujem o babatka, ale je chyba matiek, ze ich viac nezapajaju do starostlivosti. Aj moj robi od nevidim do nevidim, ale kazdu volnu chvilu je s malou. Ci uz prechadzka, kupe ju, vari jej oblubene jedla a podobne. Ale ano, aby nebol svaty, s obliekanim ma problem, kludne ju necha ist v pyzame ci v pancuchach. Hlavne, ze je oblecena.
Deti aj manzela pripravit na tvoj pobyt v porodnici. Uz teraz ich nechavaj samych bez moznosti zavolat ti, ze deti revu.

lenicka1121
9. okt 2019

@jolly2 chces ohroziť seba aj dietatko na zdravy? Zostante v nemocnici. Neboj, o ocino to určite zvlázdne postarať sa o 2 deti doma. Ide o zdravie bábätká, a aj tvoje. Čo ak budú komplikácie či bude potrebný cisársky rez? Myslí na to male aj na seba, Vaše zdravie.

erickatt
9. okt 2019

@jolly2 No to si píš že zvládne.. láskavo ho v tom nechaj a ty si tam odpicin. Aj tvoje deti sa musia naučiť vydržať bez teba... Ako hlupo povedané, ked sa ti niečo strane co budu s tebou na ARE?? Ty si to tam uzi aj tak toho bude na teba potom doma vyše hlavy

diewcatqoo
9. okt 2019

Ehm, u nas utekaju z porodnice od dietata len romky 🤷‍♀️ raz som jednu videla odchadzat aj s hadickami v ruke a pochybujem, ze ta podpisala reverz 😀

nyusika
9. okt 2019

@jolly2 keď muž dokáže spraviť tri deti, mal by sa o ne dokazatxaj postarať.
to čo za trtkov máte?

evica01
9. okt 2019

Mozno je jej muz postihnuty, preto sa nedokaze postarat.
Ochotnu susedku nemate? Nemusi sa starat iba rodina 😉

evkamotka
9. okt 2019

@jolly2 len to si moc nepomozes, aj ked chapem, aj ja mam doma 2r krpca.
Totiz nemusi sa ti zavinovat maternica, co treba riesit hned injekciami na zavinovanie (stalo sa mi), mozu ti zostat kusky placenty (stalo sa mi aj inym na odd ked som tam bola) co kontroluju na 3.den a obratom riesia kyretazou. Vybavis 1 vrzom vacsinu problemov tam za 3-4 dni a uz od deti neodides. Mne tie kusky matlaci nevybrali a potom som musela riesit co s 2 tyzdnovym novorodencom kym budem zase v nemocke na kyretazi.
Scenar 1 teda: deti pomrncia 3 dni (na 4 budes doma) a ty vyriesis vsetky pripadne komplikacie
Scenar 2: odides, aj tak budes 1 az 2 dni prec kym porodis a deti budu aj tak mrncat (podla mna ten den dva navyse mas uz jedno) a este sa mozno budes vracat kvoli maternici + mimochodom tiez tam nechas 1 z tvojich deti same a ver tomu ze bude plakat a potrebovat maminku (svagrina robila sestru na novorodeneckom - jest iba v zadanu hodinu nie ked je hladne, zakaz brat na ruky atd)

jankapepe
9. okt 2019

@jolly2 ty máš manžela ktorý môže ostať s deťmi a ty aj napriek tomu chceš nechať svoje čerstvo narodené bábo bez matky???
Z akého dôvodu by s ním deti par dní neprežili???

petulda333
9. okt 2019

@nyusika preco trtkov? Podla mna to vacsina chlapov zvladne,to len zeny si myslia,ze nie.

karmen118
9. okt 2019

Ja som rodila tento rok malého, keď dcérka mala 2 roky a 1 mesiac a zvládla to ona (tiež je na mňa veľmi naviazaná) aj môj muž, tvoj chlap to tiež zvládne, prípadne nemôže mu prísť pomôcť niekto z rodiny, tvoja kamarátka/kamarátky?

nika898
9. okt 2019

@jolly2 muzi sa dokazu o deti postarat. Dcerka ked bude vediet ze nie si doma tak zvladne aj s muzom. A teraz trosku z mojho vnutra uprimne. Podla mna je to neskutocne sebecke odist z nemocnice ked porodis k 2 rocnemu dietatu a nechat tam same cerstvo narodene dieta ktore nepozna nic ine len tlkot tvojho srdca a tvoju vonu a k zivotu potrebuje hlavne teba. Predstav si ze by si sla s kamosmi do Brazilie a tvoj kamos ktory ta mal sprevadzat ti povie ze ide za kamosmi ktory tam ziju. Ty ostanes sama v cudzej krajine. Nevies ani jazyk ani nic a porad si ako vies. Toto chces ty spravit.

samko1805
9. okt 2019

@jolly2 zvazila by som odchod v den pôrodu. Predsa len je to zákrok a v nemocnici sa o teba a bábätko najlepsie postarajú. Ja som mala dva akutne cisarske a v tom pripade je odchod vylúčený. Ja by som ani po klasickom porode nešla hned domov, mozu nastat hociake komplikacie. Ale je to kazdeho osobna vec, no zda sa mi to neuvazene... Tolko z mojej strany

ceklis
9. okt 2019

Keď si rodila dcérku, tak tiež si ju tam nechala a utekala za starším domov? Dieťa zvládne všetko, len im rodičia musia viac verit. Chudák to mimino čerstvo narodené :( bude tam same? 😢 to je ozaj kruté ak mu to spravíš. Keď tak skús ostat aspoň deň dva a potom choďte aj s bábätkom domov ale s tým že budete obedovať doktorov.

simca06022011
9. okt 2019

Áno ale dobre si to premysli, späť vás už nevezmú spolu. Mne to vysvetľovali v nemocnici tak,.že.ak.by dieťa doma ochorelo (žltačka...). Tak už ho berú na iné oddelenie, mama dochádza... Alebo ostava na inom.oddeleni.

siasis
9. okt 2019

Boze to ste fakt take nezodpovedne???? Ze kvoli 3 dnom ohrozite vlastne dieta??! Sak hocco sa moze stat ved to babatko potrebuje rozne vysetrenia ja som mala rychle porody oba ale nedovolila by som si odist!!!! Pri prvom som dostala take zavrate po ceste na wc ze som bola rada ze som dosla na izbu....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

jatva
9. okt 2019

@siasis vysetrenia sa daju urobit aj z domu. To dieta je normalne sledovane pediatrom.

vvveronicska
9. okt 2019

Ja mam 11 rocnu a 2,5 rocneho.Syn je strasne navizani na mne,spolu zaspavame vsetko..s manzelom ideme sami bez deti ma dovolenku terqz a pravdu ti poviem nerobim si hlavu ztoho Pride aj moja mama aj svokra nech postrazia sa vystiredaju To som tym chcela povedat ze nestresuj vsetko bude v pphode Ty si pottebujes po porode odychnut a naviazat silnejsie puto a babom,babo ta potrebuje citit maminku mat pri sebe a toez aj ty to potrebujes.Doma to zvladnu nerob si velku hlavu.Sa budes cudovat ako sa manzel postara 😍

malykonik
9. okt 2019

..... Offtopic - Inak, tie romky utekajú od detí z pôrodnice preto, aby im zatiaľ muž doma nezačal obrabat susedu...

livia341
9. okt 2019

Veď v nemocnici je dobre treba si oddýchnuť.

fokuska
9. okt 2019

@petra7481 Musi byt? Zakonnym zastupcom dietata je rodic. Nasilu moze byt osoba drzana v nemocnici len vo vnyimocnych pripadoch (napriklad ak a sudom nariadenu liecbu, alebo ma vysoko infekcnu chorobu, ktorou by inak ohrozila okolie a pod.).
Takze ak matka podpise reverz a povie, ze si berie dieta domov (a dieta nie je v ohrozeni zivota), tak nikto ti nemoze prikazat, ze dieta tu musi ostat.

jatva
9. okt 2019

@fokuska myslim, ze ani ten reverz nie je nutny. Je to len ochrana nemocnice, ze je pacientka poucena. Malo by stacit napisat papier, ze odchadzas (kvoli poodnemu).

mpg
9. okt 2019

@jolly2 Keby ste zavolali buď tvoju mamu alebo mamu muža na nejaké 3 dni, by bolo lepšie, lebo sa môžu vyskytnúť komplikácie buď u matky alebo dieťaťa, ja by som tak skoro neodišla z nemocnice.

ukulela
9. okt 2019

@matapo ja som sa len pousmial nad tvojou poznamkou" 10 dni nosili to iste na sebe" - lebo ja som mojmu nachystala na kopku pre maleho komplet 5 sad oblecenia do skolky (komplet na kazdy den - teplaky, tricko, bundu, bielizen ...) - ukazala som mu - tu to mas na kopke - ani 1x mu to neobliekol. ked ma maly prisiel pozriet v starych teplakoch a rolaciku, ktory netusim odkial vyhrabali, tak som nevedela, ci plakat, ci sa smiat 🙂🙂🙂 ale li a hotovo 🙂

ukulela
9. okt 2019

@jolly2 otec musi 2rocne dietatko uz zvladnut, neboj. deti su prisposobive. ver tomu, ze miminku by si chybala viac - pocula si, ako placu na oddeleni, ked su bez mamy? aco kojenie? ci kvoli tomu budes riskovat, ze ostane babo na flasi a nebudes kojit?
klud, neboj, otec sa musi a vie postarat. tak bude starsie chodit mozno dva dni spinavsie a zje viac sladkosti, ako poriadneho jedla ... prezije. nakup mu oblubene pamlsky, na kazdy den dae prekvapko (nech oco povie, ze maminka posiela z nemocnice aj so surodencom, aby nebolo smutno a ze skoro pridu) ...

lubimmisku
9. okt 2019

Urcite to zvladnu, neboj. Tiez som mala obavy, ked sa syn narodil, dcera mala 2r, naviazana na mna, ani krok bezo mna. Syn sa narodil predcasne, bol v inkubatore na inom oddeleni ale aj tak som ostala 4dni a snazila sa rozbehat si mlieko. Muz nevie varit, prestravovali sa vonku, ked som prisla, bordel doma neskutocny 😁, ale dcerke nic nechybalo, zvladli to. Vacsinou su len v nas tie obavy, ale ked ide do tuheho, zvladnu vsetko. Babatko ta potrebuje viac.

deti95060810
9. okt 2019

ja som pred 10 rokmi nepochodila...nedovolili mi....takže možno sa už situácia zmenila. 😉

medovka14
9. okt 2019

@jolly2 ahoj 🙂 podľa našich zákonov môžeš z nemocnice odísť aj ty, aj dieťa. Odporúčam nahrať si na mobil vyjadrenie od doktorov, že si ty aj dieťa v poriadku. Zvyknú totiž, po oznámení odchodu, zmeniť vyjadrenie a zrazu hrozí smrť tebe, bábätku a všetkým v okoli 50km (vtip samozrejme) 😂😂😂 aj sa často vyhrážajú políciou, sociálkou a podobne, ale to sú len reči. Ty si svojprávna a si zákonný zástupca dieťaťa.
Myslím, že to tu už bolo spomenuté, ani reverz netreba, je to ochrana pre nich. Tebe stačí (ak odmietnu dat reverz) napísať list/mail na riaditeľstvo, kde oznámis, že odchádzaš a ze ti odmietli vydať reverz. Treba si len stať za svojím, zavolať mužovi, nech príde s autosedacku 🙂 koľko krát sa v prítomnosti muža začnú chovať úplne inak, ako keď si na nich sama...
Vyšetrenia sa dajú urobiť bez problémov dodatočne, pediater dá výmenný lístok.
Co sledujem túto tému a zákony, tak situácia sa postupne zlepšuje, doktori prestávajú takto zavádzať pacientov... Veď inde na svete sú bežné ambulantne pôrody, a ide to bez problémov 🙂 držím palce 🙂

ibrunova
9. okt 2019

Niekedy mi rozum zastáva...

derdia
9. okt 2019

@jolly2 a toto myslis vazne?ja som bola mimo, uz len ked mi malu zobrali na cu noc pod svetlo a nie ze este by som ju tam nechala...to je co uz toto?